Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

''ΦΤΑΙΜΕ ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ'' ΣΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ''ΜΠΑΛΑΚΙ''


''ΦΤΑΙΜΕ ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ''
ΣΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΖΩΗΣ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ''ΜΠΑΛΑΚΙ''

Αντιγράφουμε τμήματα της απόφασης όπως δημοσιεύονται στο δελτίο τύπου του ΣτΕ.
''...Ο εν λόγω μηχανισμός (το Εγγυητικό κεφάλαιο ζωής) καλύπτει τις περιπτώσεις αφερεγγυότητας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ανεξάρτητα αν η άδεια ανακλήθηκε λόγω σκόπιμων ή εσφαλμένων ενεργειών, παραλείψεων της κρατικής μηχανής, ή πλημμελούς άσκησης κρατικής εποπτείας, ή απρόβλεπτων και μεγάλης έκτασης οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κρίσεων...''

''...Ο ειδικός μηχανισμός αποζημιώσεως  (το Εγγυητικό κεφάλαιο ζωής) των ασφαλισμένων ασφαλιστικών επιχειρήσεων αποτελεί μηχανισμό κατάλληλο και πρόσφορο για την αποκατάσταση ζημιών που τυχόν προκαλούνται και από την πλημμελή άσκηση της κρατικής δραστηριότητας...''


Αν και πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της ανεξάρτητης τρίτης εξουσίας που λέγεται δικαιοσύνη, νομίζουμε ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να υπερασπιζόμαστε και τους κανόνες που οριοθετούν και σχηματοποιούν την κοινή λογική. Η απόφαση αυτή λοιπόν κατά την ταπεινή μας άποψη δεν υπακούει σε κανέναν τέτοιο κανόνα. Είναι απορίας άξιον πως με τόση ευκολία φορτώνονται στο Εγγυητικό Κεφάλαιο ζωής οι αμαρτίες όλου του κόσμου, μετατρέποντάς το σε σύγχρονη κολυμπήθρα του Σιλωάμ. Το άρθρο 5 του νόμου 3867 στο οποίο περιγράφεται με σαφήνεια ο σκοπός του εγγυητικού κεφαλαίου δεν αφήνει καμία παρερμηνεία για το ποιές περιπτώσεις καλύπτει. Περιπτώσεις στις οποίες φυσικά και δεν υπάγονται οι παρανομίες ή παρατυπίες των ελεγκτικών μηχανισμών.

Η ερμηνεία που δίνεται όμως με την απόφαση αυτή μας εισάγει σε έναν σύγχρονο πύργο της Βαβέλ, ή σε ένα νέου τύπου παπικό αλάθητο, όπου κάποιος ο οποίος φέρει τον μανδύα της εξοχότητας, ερμηνεύει και αλλοιώνει  / μεταμορφώνει σύμφωνα με τον τελικό του στόχο το κάθε τι. Ταυτόχρονα αναρωτιόμαστε και απορούμε, πως άνθρωποι επιφορτισμένοι  με τόσο μεγάλη δύναμη εξουσίας εμπαίζουν τους χιλιοκαταταλαιπωρημένους ασφαλισμένους γράφοντας ότι
''...τα θύματα της Ασπίς Πρόνοια δεν μπορούν να διεκδικήσουν την αποζημίωση από το Δημόσιο μέσω του άρθρου 105 εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα, καθώς το Νομοθετικό Διάταγμα 400/1970 προβλέπει ειδικό μηχανισμό για τις περιπτώσεις αυτές.''

Μα όλοι γνωρίζουμε ότι ο νόμος σύστασης του ειδικού μηχανισμού (Εγγυητικό Κεφάλαιο ζωής) δημιουργήθηκε μετά την ανάκληση της Ασπίς Πρόνοια! Πως λοιπόν αυτό προβλεπόταν από τον Ν.400/1970;

Αν και το κείμενο της απόφασης δεν έχει δημοσιευτεί ακόμα -οπότε επιφυλασσόμαστε για τις τελικές μας κρίσεις- μπορούμε να υποθέσουμε ότι όλα αυτά αποτελούν το σκηνικό μιας ακόμα κακόγουστης φάρσας που το εντελώς ατάλαντο σε σκηνοθεσία Ελληνικό κράτος επιφυλάσσει στους πολίτες του.

Αναμένοντας το καθαρογραμμένο τελικό κείμενο το οποίο θα μελετηθεί με μεγάλη λεπτομέρεια με τους νομικούς μας συμβούλους προκειμένου να αποφασίσουμε τις μελλοντικές μας ενέργειες, το μόνο που μπορούμε να σχολιάσουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι απαιτείται πλέον η αμεσότατη εφαρμογή του νόμου 3867/2010, χωρίς υπεκφυγές και αιωνόβιες καθυστερήσεις με πρόσχημα την φράση ''μετά το πέρας της εκκαθάρισης'' διότι ο εμπαιγμός και η παρατεταμένη κωλυσιεργία έχει φέρει τον κόσμο στα υπέρτατα όριά του. 
Υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας η οποία εκφράστηκε αμέσως μετά την ψήφιση του Νόμου 3867 ο οποίος αποτελεί προϊόν  των αποτελεσματικών κινήσεων και αμέτρητων επαφών των μελών του συλλόγου μας: 

''Ο νόμος αυτός πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα με απόδοση του 70% των απαιτήσεων στους ασφαλισμένους, με παράλληλη εκχώρηση του προϊόντος της εκκαθάρισης στο εγγυητικό κεφάλαιο ζωής...''

Η υπομονή πλέον έχει εξαντληθεί, τα όρια έχουν ξεπεραστεί. Αναμένουμε άμεση λύση για το πρόβλημα και θέτουμε σε επιφυλακή όλους τους ζημιωθέντες για συμμετοχή σε μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και αποδοκιμασίας των κυβερνητικών χειρισμών επί του θέματος.

 Το δελτίο τύπου του ΣτΕ  (η απόφαση χωρίς να καθαρογραφεί) με ημερομηνία 3/11.























28 σχόλια:

  1. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ,Ο ΚΑΥΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ "ΚΑΛΥΤΕΡΟ" ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟ ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ[ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΤΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ-ΗΘΟΣ-ΑΞΙΑ-ΑΚΜΑΙΟΤΗΤΑ-ΑΡΧΕΣ]
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ "ΠΝΕΜΟΝΙΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ..ΤΡΕΜΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σιγά μην πάει η διακιοσύνη κόντρα στο κράτος!!!!!!!!!! το θέμα είναι ότι ούτε τα χρήματά μας θα πάρουμε και μείναμε χωρίς ασφάλεια ζωής, επειδή κάποιοι πολιτικοί δεν τόλμισαν να τα βάλουν με τους "μεγάλους" της ασφαλιστικής αγοράς! Με λίγα λόγια σκασίλα τους για εμάς!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί συμπάσχοντες, Με τους καραγκιόζηδες & τα λαμόγια που έχουμε μπλέξει, αν ευελπιστείτε ότι θα βρούμε το δίκιο μας, πλανάσθε πλάνη οικτρά!! Αυτοί που έχουν τα λεφτά τα έχουν βρει μεταξύ τους (κράτος με τους δικαστές, δικηγόροι με τους ενόχους & πάει λέγοντας ….) & εμείς σαν χαϊβάνια προσπαθούμε μέσω του συλλόγου να κάνουμε κάτι, αλλά φωνή βοόντος εν τη ερήμω!!! Δυστυχώς, αυτοί που είχαν νοσοκομειακά προγράμματα δεν θα ζήσει κανένας να δει την πράξη του τέλους μετά από 10-15 χρόνια & οι άλλοι που εμπιστεύθηκαν τα ωραία τους λεφτά για να σπουδάσουν τα παιδιά τους ή να πάρουν μια συμπληρωματική σύνταξη, έπαιξαν & έχασαν!! Το παιχνίδι ‘ήταν’ στημένο!! Και ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ένοχος δεν βρέθηκε!!! Ούτε τα εγγόνια μας δεν θα πάρουν έστω ένα εκατοστό απ’ αυτά που χάθηκαν. Αν πάμε στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια & βγει έστω κάτι θετικό, ως τότε δεν θα υπάρχει κράτος για να μας πληρώσει!!
    Ακυρώστε όλοι ότι συμβόλαιο ζωής έχετε & ενημερώστε τους φίλους & γνωστούς σας να κάνουν το ίδιο γιατί σ’ αυτό το ‘κράτος’ (?) ότι δυσάρεστο & να συμβεί (και σίγουρα ΘΑ συμβεί) δεν πρόκειται να βρουν το δίκιο τους & θα χάσουν τα λεφτά τους!! Μόνο με μια τέτοια κινητοποίηση μπορούν να ταραχθούν τα νερά & να ξυπνήσουν κάποιοι από τους βουλευτές & υπουργούς που σας υπόσχονταν ‘λύση’ στο πρόβλημα. Που είναι τώρα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ ότι πρέπει να ενημερώνουμε τους πάντες γνωστούς και άγνωστους για την αναξιοπιστία της ιδιωτικής ασφάλειας. Τα συμβόλαια ζωής που έχουμε στα συρτάρια μας, να είναι η απόδειξη μίας καλοστημένης παγίδας που άρπαξε τις αποταμιεύσεις, τον κόπο μιας ζωής, τα όνειρα τα δικά μας και των παιδιών μας για ένα καλύτερο μέλλον. Όλη η ταλαιπωρία και η κοροϊδία που έχουμε υποστεί, να είναι τα κίνητρα που θα μας οδηγήσουν σε αποφάσεις και ενέργειες που θα μας απαλλάξουν από την παρουσία όλων αυτών που ευθύνονται.

      Διαγραφή
  4. Newbeast.gr
    Αποφυλακίζονται τρία μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη για την υπόθεση της «Ασπίς Capital»

    ΕΛΛΑΔΑ

    18:14 - Τετάρτη, 05 Νοεμβρίου 2014
    Αποφυλακίζονται τρία μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη για την υπόθεση της «Ασπίς Capital»
    Σχετικά Tags

    Ψωμιάδης,
    Ασπίς Πρόνοια

    Tweet
    0 0 0
    Παραχώρησαν ακίνητη περιουσία για την αποζημίωση των ομολογιούχων
    Άνοιξαν οι πόρτες της φυλακής για τη σύζυγο, την κόρη και τον γιο του έγκλειστου επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη, μετά την απόφαση τους να ανάψουν το πράσινο φως ώστε να παραχωρηθεί ακίνητη περιουσία τους στους ομολογιούχους και να αποζημιωθούν μετά το «κανόνι» της ΑΣΠΙΣ CAPITAL.

    Ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση έβαλε την υπογραφή του στην αποφυλάκιση των μελών της οικογένειας Ψωμιάδη, μετά την συμφωνία να παραχωρηθεί στους ομολογιούχους πληρεξούσιο με το οποίο μπορούν να προχωρήσουν στην πώληση των επίμαχων ακινήτων. Ο δικαστικός λειτουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, θεωρεί ότι με την κίνηση αυτή , που έρχεται σχεδόν ένα χρόνο μετά την προφυλάκιση τους, δείχνουν εμπράκτως διάθεση να άρουν τις συνέπειες των πράξεων τους.

    Πρόκειται για ακίνητα μεγάλης αξίας τα οποία εκτιμάται ότι θα καλύψουν, μετά την πώληση τους, περίπου το 90% των κεφαλαίων που έχασαν οι ομολογιούχοι της ΑΣΠΙΣ CAPITAL. Μεταξύ των ακινήτων που παραχωρήθηκαν από την οικογένεια Ψωμιάδη είναι κτήριο επί της Βασ. Σοφίας , ακίνητα στη Μύκονο, το Κεφαλάρι και στη Λεωφόρο Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και το ΦΙΞ και δυο πολυκατοικίες, στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες.

    Η συμφωνία αφορά τους περίπου 400 ομολογιούχους που εκπροσωπούνταν από το δικηγορικό γραφείο των Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη.
    Την ίδια ώρα, όμως, υπάρχει μεγάλος προβληματισμός για τον πότε και εάν τελικά θα αποζημιωθούν οι υπόλοιποι δεκάδες χιλιάδες επενδυτές της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που τους παραπέμπει στο μηχανισμό εγγυήσεων ασφαλιστικών εταιριών για να λάβουν μόλις το 70% των χρημάτων που έχασαν.

    Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα πράγματα για τους συγκεκριμένους επενδυτές είναι δύσκολα. Και αυτό γιατί όπως έλεγαν οι ίδιες πηγές δεν είναι ξεκάθαρο αν ο συγκεκριμένος μηχανισμός έχει χρήματα αλλά ούτε και πότε θα λειτουργήσει για να δώσει αποζημιώσεις. Άλλωστε, ο σχετικός νόμος δεν καθορίζει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα στο οποίο θα πρέπει να γίνει η εκκαθάριση της εταιρίας που έχει τεθεί ως προϋπόθεση για να ξεκινήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θα πάρουν τα λεφτά μόνο οι 400 της Ασπίς Capital;; Οι υπόλοιποι;; Και που ξέρουμε ότι η οικογένεια δεν έχει άλλα ακίνητα σε Off-shore;

      Διαγραφή
  5. καθώς το Νομοθετικό Διάταγμα 400/1970 προβλέπει ειδικό μηχανισμό για τις περιπτώσεις αυτές.'

    ΒΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΤΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΟΓΡΑΦΗ. ΑΣ ΕΜΕΝΕ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΟΙΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ.

    ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΑΣΚΗΣΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΛΟΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ. ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΥΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΚΟΣΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΟ
    ΑΥΤΟΙ
    ΦΤΑΙΝΕ...ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
    ΚΑΙ ΜΕΙΣ
    ΔΕΝ ΦΤΑΙΜΕ...ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ
    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ
    ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
    ΠΟΛΛΑ ΚΑΤΑΠΙΑΜΕ ΚΑΙ ΚΡΥΨΑΜΕ
    ΤΑ ΜΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ,ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΣΠΙΣ
    ΦΩΝΑΞΤΕ,Η ΦΩΝΗ ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΕΙ
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΕΙΣΜΑ
    ΠΛΗΣΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
    ΟΙ ΟΜΟΛΟΓΙΟΥΧΟΙ ΚΙΝΟΥΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου: Με την απόφαση του ΣτΕ γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω
    Share Button

    EmailPrint
    inShare
    ΧατζηθεοδοσίουΗ απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατίας (ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία τα θύματα του ομίλου «Ασπίς» δεν μπορούν να διεκδικήσουν την αποζημίωση από το Δημόσιο μέσω του άρθρου 105 εισαγωγικού νόμου του Αστικού Κώδικα, καθώς το Νομοθετικό Διάταγμα 400/1970 (περί ιδιωτικής επιχειρήσεως ασφαλίσεως) προβλέπει ειδικό μηχανισμό για τις περιπτώσεις αυτές, αποτελεί μια πολύ επώδυνη απόφαση τόσο για τους χιλιάδες ζημιωθέντες, όσο και για την Ασφαλιστική Αγορά.

    Απευθυνθήκαμε στον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και γνωστό Μεσίτη Ασφαλίσεων Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος δήλωσε στον Νίκο Μωράκη, Αρχισυντάκτη του Insurancedaily.gr τα εξής:

    “Δυστυχώς, γυρίσαμε πολλά χρόνια πίσω. Ουσιαστικά, το ΣτΕ απαλλάσσει από οποιαδήποτε ευθύνη αποζημίωσης Δημόσιους Φορείς και Εποπτικές Αρχές που δεν πράττουν το καθήκον τους, είτε ασκώντας πλημμελή έλεγχο είτε μη ασκώντας έλεγχο και παράλληλα παραπέμπει το σύνολο των οικονομικών απαιτήσεων στην ίδια την “εποπτευόμενη’αγορά!

    Τότε, προς τι η κάθε μορφής Εποπτεία; Ας περιορισθεί στον έλεγχο της τήρησης του κανονιστικού πλαισίου και των γραφειοκρατικών κανόνων και ας μην ασχολείται με τα οικονομικά των εταιρειών και την εξασφάλιση των αποθεμάτων, για τα οποία ουδεμία ευθύνη θα φέρει αν δεν τα ελέγχει σωστά! Ας αφήσουν τότε την αγορά να αυτορυθμίζεται!

    Μήπως τώρα εξηγείται η επιμονή για την αναδρομικότητα της ισχύος του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής που θεσμοθετήθηκε το 2010, μετά δηλαδή το κλείσιμο των εταιρειών του ομίλου «Ασπίς»; Θα μπορούσε το Συμβούλιο της Επικρατίας (ΣτΕ) να εκδώσει την ίδια απόφαση αν δεν υπήρχε η αναδρομικότητα στο συγκεκριμένο νόμο; Οι εταιρείες, δεν είχαν δηλώσει τότε ότι θα προσφύγουν στα ευρωπαϊκά δικαστήρια για τον όρο της αναδρομικότητας; Το έπραξαν;

    Η απόφαση του ΣτΕ δεν επιλύει οποιοδήποτε πρόβλημα, εγκαταλείπει τους επί πενταετία ταλαιπωρούμενους πολίτες στις διαδικασίες της εκκαθάρισης (μετά από πόσα ακόμα χρόνια;) και επιβαρύνει εμμέσως την Ασφαλιστική Αγορά και τους ίδιους τους Καταναλωτές. Για μια ακόμη φορά η πολιτική εξουσία κρύβεται και προσπαθεί να σωθεί πίσω από δικαστικές αποφάσεις, αποποιούμενη τις ευθύνες της. Με πολιτική απόφαση έκλεισαν οι εταιρείες, με πολιτική απόφαση πρέπει να λυθεί το θέμα.

    Το σκάνδαλο του ομίλου «Ασπίς» όχι μόνο δεν επιλύεται, αλλά συνεχώς διευρύνεται με νέες πτυχές, προς νέες κατευθύνσεις. Έτσι θα κερδηθεί η χαμένη αξιοπιστία; Έτσι θα εμπιστευθούν τα Επαγγελματικά Ταμεία οι κοινωνικές ομάδες; Έτσι θα θεσμοθετηθεί η συμπληρωματικότητα της ιδιωτικής με την κοινωνική ασφάλιση; Ποιος θα εμπιστεύεται ποιον;»

    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΙΕΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ . ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.
    ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ,ΕΣΤΩ, ΕΙΣΦΟΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΗΜΩΝ Σ ΑΥΤΟ, ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ.
    ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΥΘΕΙ, ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΠΛΑΝΗΤΗ ΟΛΟΙ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΟΛΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕ 4 ΜΗΝΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ....ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ....

    ΑΥΤΟΙ ΜΕΤΡΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ....

    ΣΤΑ ΙΣΙΑ ΧΩΣΤΕ ΤΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μηπως οι νομικοι ,να ελεγχαν ,τα ακινητα που θα μεταβιβασει η οικογ.του ψωμιαδη στους ομολογιουχους ανηκουν και στην ασφαλιστικη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξυπνάτε.Απλά είναι τα πράγματα.Οι λύσεις είναι δύο:1ον Μην κάνετε πια ασφάλειες ζωης.Κανένας.Ποτέ πια,για να καταρρεύσουν οι αφαλιστικές εταιρίες.Μόνο έτσι θα βάλουν μυαλό.Προχθές με πήραν στο τηλέφωνο απο μία ασφαλιστική για να κάνω ιδιωτική ασφάλεια.Τους έβρισα με τα χειρότερα λόγια.Θα έχετε τέτοιους απατεώνες παλιανθρώπους στον κλάδο σας να τρώνε τα λεφτά του κοσμάκη,και θα έχετε την απαίτηση να εξακολουθούμε να κάνουμε ασφάλειες τους λέω.Τα έχασαν.Η απάντηση τους: Μα κύριε μου,παντού γίνονται λάθη.Αμα ένας γιατρός κάνει λάθος διάγνωση,δεν θα πρέπει να πηγαίνουμε σε άλλους γιατρούς;
    Η απάντηση μου:Καλά ρε φίλε με δουλεύεις; Εχει καμία σχέση η αβλεψία,με την απάτη.Εδω υπήρχε μηχανισμός απάτης,παλιανθρωπιάς.Εδω μιλάμε για εγκληματική οργάνωση.Το Βούλωσε κα ι δεν ήξερε τι να πει.
    Συστήνεται και σε γνωστούς σας να μην κάνουν ασφάλεις πια.
    2ον:Μην ψηφίζετε τα δύο κόμματα που είναι υπευθηνα (ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ).
    Αμα εξακολουθείτε να τα ψηφίζετε επειδή έτσι σας είπε ο παππούς,η γιαγιά,ο μπαμπάς και η μαμά σας,τότε να μην παραπονιέστε μετά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΙNG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ολλανδίας, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα εξοφλήσει πριν από το αναμενόμενο το –ύψους μερικών δισ. ευρώ– δάνειο που έλαβε από το κράτος, καθώς τα κέρδη τριμήνου της… εκτοξεύτηκαν.

    Τα καθαρά κέρδη της ING για το γ΄ τρίμηνο του 2014 ανήλθαν σε 928 εκατ. ευρώ, ενώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013 ήταν 128 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση.

    Η ΙNG πρόσθεσε ότι βασιζόμενη στο κεφαλαιακό πλεόνασμα θα δώσει από τώρα στο ολλανδικό κράτος ένα τελευταίο δισεκατομμύριο ευρώ, για τη βοήθεια που έλαβε τον Οκτώβριο του 2008, μεσούσης της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Όπως κι άλλες μεγάλες ολλανδικές τράπεζες, η ING διεσώθη από το κράτος λαμβάνοντας μια ένεση ρευστότητας 10 δισ. ευρώ.

    «Η ING ενημέρωσε το ολλανδικό κράτος ότι σκοπεύει να καταβάλει την τελευταία δόση, 1,025 δισ. ευρώ, (…) στις 7 Νοεμβρίου, μισό έτος νωρίτερα σε σχέση με το πλάνο αποπληρωμής που συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2012» αναφέρει η τράπεζα.

    Υπενθυμίζεται ότι η ING προέβη σε βαθιά αναδιάρθρωση, πουλώντας τους ασφαλιστικούς της βραχίονες σε Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Λατινική Αμερική και Ασία προκειμένου συγκεντρώσει το κεφάλαιο που έλαβε και επιπλέον 3 δισ. ευρώ για τόκους.

    Η τελική εξόφληση έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Ολλανδίας, και αφορά 683 εκατ. ευρώ συν 342 εκατ. ευρώ σε τόκους και ασφάλιστρα.

    «Η ΙNG θα χρηματοδοτήσει την εξόφληση από το κεφαλαιακό πλεόνασμα του ομίλου ING. Ως αποτέλεσμα, η αποπληρωμή δεν θα έχει επιπτώσεις στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας της ING Bank» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

    Η ING τον Ιούλιο ανακοίνωσε ότι πουλά μετοχές της ασφαλιστικής NN Group, σε μια από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές για φέτος, σκοπεύοντας να συγκεντρώσει 1,5 δισ. ευρώ. Η τράπεζα θα διατηρήσει το πλειοψηφικό της μερίδιο στην ΝΝ και θα την εκχωρήσει πλήρως μέχρι το τέλος του 2016. Παράλληλα, μείωσε το ποσοστό της στη Voya Financial στο 32% τον Σεπτέμβριο.

    «Η οικονομική επίδραση αυτών των κινήσεων (σε NN Group και Voya), μαζί με τα καθαρά αποτελέσματα των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων μας, αντικατοπτρίζεται στο καθαρό αποτέλεσμα γ΄ τριμήνου του ομίλου ING» σχολίασε η εταιρεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/11/70-30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. καποιοι φιλοι,μιλανε για εκλογες και πιεση μεσω αυτων.δεν βλεπετε λοιπον πως εχουμε ολοι κοντη μνημη;αν δεν ηταν ετσι,δεν θα μας κυβερνουσαν 2 οικογενειες ολοκληρες δεκαετιες!!! αυτο που χρειαζεται,ειναι μκαθημερινο φτυσιμο σε ολους τους υπευθηνους και με ολους τους τροπους.ραδιοφωνα,τηλεορασεις,εφημεριδες,διαδικτυο,κ΄λ΄π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ (ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΚΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ASPIS BANK) ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.
    ΟΛΟΙ ΣΥΝΕΠΡΑΞΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ-ΟΧΙ ΤΩΡΑ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ,ΚΑΙ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΠΕΧΘΕΙΑΣ ΤΟΥΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΜΜΕ ΩΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ,ΚΑΙ Η ΠΛΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ.ΕΝΩ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ-ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ.ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ,ΑΥΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΗΘΟΥΣ,ΑΚΜΑΙΟΤΗΤΑΣ,ΕΥΘΙΞΙΑΣ,ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ.
    ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ,ΠΡΟΣ ΧΑΡΗΝ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΩΝ,ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ,ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟ ΑΥΤΩΝ ΟΛΑ ΥΠΟ-ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ.
    Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΖΟΥΜΕ,ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ......?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η λυση τωρα πια δεν περναει απο τα δικαστηρια.
    Η λυση βρισκεται στην αρση της δεσμευσης της εκκαθαρισης και της χρηματοδοτησης του εγγυητικου.
    Πρεπει να ανατεθει σε γραφειο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ που θα συνεργασθει με το υπουργειο και θα υπαρξουν δεσμευσεις για διευκολυνση του εγγυητικου και με δανειο αλλα και μεσα απο αποταμιευτικους δεσμευμενους λογαριασμους τραπεζων.
    Οσο για τα ευρωπαικα δικαστηρια, αυτα μπορει να γινουν μονο παραλληλα, και οχι αποκλειστικα.
    Θα ατυχησουμε και παλι και θα εχουμε πεθανει ολοι.
    Ξεκαθαρες θεσεις απο νομικους θελουμε πια, για το ποιοι νομιμοποιουνται να προσφυγουν στα ευρωπαικα, γιατι ειναι χιλιαδες που δεν εχουν ουτε ενα ευρω να διαθεσουν και ακομα δεν εχουν προσφυγει ουτε στα ελληνικα δικαστηρια.
    Οχι αλλες προσφυγες και δικαστηρια.
    Μιλαμε για πανωλεθρια, αν συνυπολογισει καποιος τις αμοιβες , τις προκαταβολες των δικηγορων και ο τι θελουν και μετα. Το εγγυητικο ειναι στο 70%, αρα για τι πραμα μιλουμε;
    Προστατευστε τους ασφαλισμενους απο τους δικηγορους. Ειναι προκλητικο και προδοτικο.
    Αυτο καταφεραμε. Να τους πλουτισουμε με δανεικα για τις αμοιβες τους και να προσδοκουν παλι και παλι να τα παρουν.
    ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεδομένου, εξάλλου, ότι ο μηχανισμός αυτός, όπως οργανώνεται από το νομοθέτη, δεν προσκρούει σε καμία συνταγματική διάταξη, η θέσπισή του αποκλείει, κατά την έννοια των σχετικών διατάξεων, όχι μόνον την ευθεία, αλλά και την ανάλογη, υπό την προεκτεθείσα έννοια, εφαρμογή του άρθρου 105 του ΕισΝΑΚ, ερμηνευτική εκδοχή που επιβεβαιώνεται και από την αιτιολογική έκθεση του ν. 3867/2010, στην οποία αναφέρεται ότι, με τις προπαρατεθείσες διατάξεις του άρθρου 2, αποκλείεται «η χρηματοδότηση του ανοίγματος από το Δημόσιο, είτε με τη μορφή εγγυήσεως είτε με οποιαδήποτε άλλη μορφή», με αποτέλεσμα η αντίστοιχη «ζημία [να] επιβαρύνει κατά ένα σημαντικό μέρος τους ίδιους τους ασφαλισμένους και κατά το υπόλοιπο μέρος το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής».

      Διαγραφή
  17. Μπανανιά του κερατα, τριτοκοσμικη χωρα, χωρις νομους,δικαιοσυνη,υγεια,παιδεια,προστασια του πολιτη, ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. http://www.ste.gr/portal/page/portal/StE/ProsfatesApofaseis#a328

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μετά την ανακοίνωση-«φωτιά» από πέντε δικαστικές Ενώσεις
    Και οι δικαστές του ΣτΕ καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την τροπολογία για τα αναδρομικά τους
    Παναγιώτης Τσιμπούκης 12/11/201415:353

    ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ.
    ΤΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ.
    ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΝ ΑΔΡΟΜΙΚΑ
    ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΗΔΗ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΛΕΨΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΝΑ ΦΑΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ. ΣΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑΝ ΑΔΕΙΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑ,ΦΑΤΕ ΑΠ ΑΥΤΟΝ ,ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
    ΖΗΤΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μα είναι δυνατόν μετά από τόσες ημέρες που έχουν περάσει από την απόφαση του ΣΤΕ, να μην υπάρχει τοποθέτηση του συλόγου;
    Δίνουμε συνδρομή για ποιό λόγο ακριβώς;
    Στο δικηγορικό γραφείο Καλαβρού για ποιό λόγο μας οδήγησαν (αυτό έκανα στην ουσί);
    Το περί ου ο λόγος δικηγορικό γραφείο γιατί δεν μας ενημερώνει σχετικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και'γω πηρα τηλεφωνο στο γραφειο τους το δικηγορικο[με αρκετα μεγαλη αμοιβη-λογω αντιστοιχου ποσου],και ακομη περιμενω τηλεφωνο,εδω και 10 μερες.

      Διαγραφή
  21. http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/sto-pleyro-twn-asfalismenwn-ths-aspis-o-syriza.html
    ωραια. καμια κινηση σε συνεχεια αυτης πριν εξι μηνες;
    τι εξαγγελιες ηταν αυτες;
    εμεις μονο την τροπολογια για τους ομολογιουχους ξερουμε απο την αντιπολιτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ... ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΜΑΛΘΑΚΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ!

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΛΥΠΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ-ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΣΠΙΣ- ΕΠ ΑΟΡΟΣΤΟΝ.

    Γ.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Η ΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΕΥΡΟΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.