Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας κ. Κουρουμπλή: Ανεφάρμοστος Νόμος για τους ανασφάλιστους της Ασπίς Πρόνοια

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ        Αθήνα, 21/4/2015
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ                   Πρωτ.72
με έδρα Αθήνα

Προς   : Υπουργό Υγείας Κο Παναγιώτη Κουρουμπλή      




Θέμα : Ανεφάρμοστος Νόμος για τους ανασφάλιστους της Ασπίς Πρόνοια                     




Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

                 
Ένα από τα ''μικρά'' και μάλλον ανέξοδα προβλήματα που κληρονομήσατε, είναι η αποκατάσταση βάσει του Ν. 3867/ 2010 άρθρο 2 παρ.6 των ασφαλισμένων των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value οι οποίοι έχουν αφεθεί κυριολεκτικά στην τύχη τους από τους προκατόχους σας βιώνοντας -μερικοί από αυτούς- δραματικές καταστάσεις υγείας.


Συγκεκριμένα ο νόμος ορίζει:

''Όσοι ασφαλισμένοι διαθέτουν νοσοκομειακό συμβόλαιο ή νοσοκομειακό παράρτημα συμβολαίου ασφάλισης ζωής, εντάσσονται, με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, στις κατηγορίες των ατόμων που δικαιούνται δωρεάν νοσοκομειακή περίθαλψη, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 23 του ν.1076/1980, όπως ισχύει, μέχρι την περάτωση των παραγράφων 2 έως 5 του παρόντος άρθρου. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται η αρμόδια υπηρεσία και η διαδικασία για τη χορήγηση των ασφαλιστικών βιβλιαρίων, η θέση νοσηλείας και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της διάταξης αυτής''

Η παράγραφος αυτή του νόμου έπρεπε να είχε τεθεί σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2010. Πέντε  χρόνια μετά κάποιοι από τους ασφαλισμένους δεν ζουν επειδή δεν είχαν καμιά δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ιατρική υπηρεσία, ενώ κάποιων άλλων η υγεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας αυτής της αδυναμίας.
Σας παρακαλούμε να δώσετε τέλος σε αυτή την εγκληματική ολιγωρία και να αποκαταστήσετε άμεσα αυτή την μικρή ομάδα η οποία  είναι εντελώς απροστάτευτη σε θέματα υγείας.
Θα επιθυμούσαμε μια σύντομη συνάντηση  μαζί σας για να σας ενημερώσουμε πιο αναλυτικά για το ζήτημα.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του Συλλόγου


10 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό αυτών που εξέδωσαν αυτή την επιστολή προς τον τωρινό υπουργό υγείας.

    Και ακόμα περισσότερο αυτό της ανάρτησης. ........ //.Πέντε χρόνια μετά κάποιοι από τους ασφαλισμένους δεν ζουν επειδή δεν είχαν καμιά δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ιατρική υπηρεσία, ενώ κάποιων άλλων η υγεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας αυτής της αδυναμίας. ..//.......
    Μα για όνομα του Θεού!.
    Εδώ έχουν βγάλει βιβλιάριο υγείας ανασφάλιστου ο πάσα ένας. .
    Ακόμα και οι Αλβανοί, οι Ρωσοπόντιοι, οι Βούλγαροι, που έχουν κάνει μερικά μεροκάματα στην Ελλάδα, έχουν δηλώσει άνεργοι τώρα, και είναι με βιβλιάριο υγείας ανά χείρας.

    Και εδώ διαβάζω ότι κάποιοι από τότε που έκλεισε η Ασπίδα, παραμένουν !!!!! εντελώς ανασφάλιστοι.
    Έλεος πια με αυτά για την δημιουργία εντυπώσεων.

    Και να το πω πιο ωμά και ξεκάθαρα.
    Αν υπάρχουν και κάποιοι συμπολίτες μας που από τότε μέχρι και σήμερα έχουν παραμείνει έτσι ανασφάλιστοι δηλαδή εκτός από την δημόσια υγεία, τότε τι να πω?
    Μάλλον θα πω ότι είναι άξιοι της τύχης τους η ότι τελικά ζουν σε κάποιον άλλο πλανήτη και δεν βλέπουν η δεν ακούν τι γίνεται τριγύρω τους.
    Και πολύ βαρύ ακούγεται το να γνωρίζουν ολα τα σχετικά με την υγεία και την πρόνοια θέματα και να τα αποκτούν αυτά τα δικαιώματα οι Αλβανοί οι Ρωσοπόντιοι κλπ. και να τα αγνοούν Ελληνες.

    Εκτός και αν αυτοί οι τέως ασφαλισμένοι δεν καταδέχονται να πιάσουν στα χέρια τους βιβλιάριο υγείας του ανασφάλιστου και θέλουν ειδική κατηγοριοποίηση η επιπλέον προνόμια σε θέματα Ιατροφαρμακευτικής και νοσηλευτικής φροντίδας .



    Και ακόμα ευκαιρίας δοθήσεις, είμαι με το ερώτημα γιατί αυτοί οι τέως ασφαλισμένοι είχαν διακόψει κάποτε την ασφάλιση υγείας στο ταμείο τους?
    Πίστευαν έτσι ότι ήσαν οι έξυπνοι και όλοι οι άλλοι τα κορόιδα που πλήρωναν και το ταμείο τους?.

    Αυτά τα “πράγματα” πρέπει να λέγονται τελικά και με το όνομά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητό μέλος -ελπίζω να είστε μέλος- αν παρακολουθούσατε την πορεία του Συλλόγου θα είχατε αντιληφθεί ότι παρόμοιες επιστολές έχουν σταλεί σε όλους τους Υπουργούς Υγείας από το 2010 που ψηφίστηκε ο νόμος 3867 έως σήμερα. Αν ο σημερινός Υπουργός αποφάσισε να νομοθετήσει για όλους όσους περιγράφετε στο μήνυμά σας δεν αφορά τον Σύλλογό μας. Άλλωστε ο κάθε πολιτικός κρίνεται από τις πράξεις του και όχι από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις. Όσοι από αυτούς μας έχουν εξαπατήσει νομίζω ότι πήραν -και θα παίρνουν- το μήνυμα από τις κάλπες Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ τους ζημιωθέντες, με όποιο προϊόν και να είχαν ασφαλιστεί, μέχρι την τελική μας δικαίωση.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου Κύριε. Δεν είμαι μέλος του συλλόγου αλλά ούτε και παθών της Ασπίδας. Απλά βρίσκομαι χρόνια στον χώρο και παρακολουθώ το οτιδήποτε αφορά " τον θαυμαστό μας χώρο". ....

      Σχολίασα το κομμάτι από την ανακοίνωσή σας και μόνο για το θέμα που αφορούσε, αυτό το περί ανασφάλιστων εντελώς σήμερα συνανθρώπων μας Ελλήνων πολιτών στην ιατρονοσοκομειακή και φαρμακευτική περίθαλψη και ότι σήμερα ευρίσκονται επί ξύλου κρεμάμενοι.
      Δηλαδή αυτών των τέως ασφαλισμένων στην Ασπίδα που είχαν τότε την " φαεινή ιδέα " να εγκαταλείψουν την δημόσια ασφάλιση που τους παρήχετο μέσω των ασφαλιστικών τους ταμείων.

      Ακόμα στην επιστολή σας γράψατε σε μελοδραματικό τόνο και ότι κάποιοι !!!!....έχουν πεθάνει και σε άλλους ότι έχει επιδεινωθεί η υγεία τους λόγω μη παροχής σε αυτούς δημόσιας ιατρονοσηλευτικής φροντίδας.

      Και πόσο μάλλον στο να ευρίσκονται με βιβλιάρια υγείας και να έχουν ένα σωρό κοινωνικές παροχές οι κάθε λογής αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα, η οι εδώ και ουδέποτε ασφαλισθέντες σε κάποιο ταμείο πχ Ρομά, η άλλοι μακροχρόνια άνεργοι, και να μην έχουν μάθει τίποτε για αυτά οι παθόντες της Ασπίδας, και να .....πεθαίνουν!!!!! αβοήθητοι..

      Ειλικρινά απόρησα και πολλοί άλλοι ακόμα που θα διάβασαν την ανακοίνωσή σας αυτήν στην επιστολή που στείλατε στον Υπουργό υγείας.
      Και τελικά αν “στέκουν “ σε λογική και σε συλλογιστική αυτά που επικαλεστήκατε.
      Τι άλλο να πω ? Δεν συνεχίζω.

      Είναι δικαίωμα μου πάντως να υποστηρίζω όλα αυτά που παρέθεσα στο τωρινό, όσο και στο προηγούμενο σχόλιό μου και να τα δημοσιοποιώ.

      Διαγραφή
    3. Πολύ ευκολα κριτικάρουμε από τη βολικη μας ζωουλα.Σας προκαλω λοιπον αφου νομίζετε ότι το θεμα των ανασφάλιστων είναι λυμένο να με βοηθήσετε να καλυφθω ιατροφαρμακευτικά.Ενας Ελληνας καρκινοπαθής ανασφάλιστος,αξιος της τύχης του,κατα την αποψη σας.Θα παρακολουθώ τις αναρτήσεις,αν δω απαντηση σας στέλνω αμεσα τα στοιχεία μου.Για να σας δω...Ειστε και στις πράξεις ετσι ευκολοι όπως στα λόγια...

      Διαγραφή
    4. την δημοσια ασφαλιση λεει που παρεχουν τα δημοσια ταμεια....

      χαχαχαχχααχαχαχα.......

      ελα αδωνι εσυ εισαι???

      Διαγραφή
    5. ποια δημοσια ταμεια????
      ποια δημοσια ασφαλεια????
      ποια νοσοκομεια????
      ποια ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη????
      και τελικα το προβλημα σου ειναι,οσοι ειχαν ιδιωτικη ασφαλιση???
      οσοι εχασαν τα δικαιωματα που πληρωναν,γιατι ηθελαν κατι περισσοτερο ,απάυτο που αρκει σε σενα???

      ΦΤΑΝΕΙ....ΜΑΣ ΕΠΕΙΣΕΣ!!!......ΚΑΛΑ ΕΙΣΑΙ... ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ,ΚΡΑΤΗΣΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ,ΚΑΙ ΜΗΝ ΤΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙΣ, ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΕΙΣ[ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΝΑ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΕΙΣ].

      Διαγραφή
    6. @ Ανώνυμος30 Μαΐου 2015 - 1:30 μ.μ. ............. Τα "δήθεν" πονεμένα λόγια σας δεν πιάνουν τελικά. .... Για να μην το πολυκουράζουμε το θέμα μας μιας και δεν θέλετε εσείς και οποιοι άλλοι να ξεφύγετε απο μια ιδιότυπη συλλογιστική, , το οτι δεν καταφέρατε απο χρόνια τώρα να αποκτήσετε την δημόσια ασφάλιση αυτης του ανασφάλιστου η του απόρου, απλά θα σας παραθέσω και πάλι εδω τις θέσεις μου στα σχόλιά μου οπως.... ..Και πόσο μάλλον στο να ευρίσκονται με βιβλιάρια υγείας και να έχουν ένα σωρό κοινωνικές παροχές οι κάθε λογής αλλοδαποί που διαμένουν στην Ελλάδα, η οι εδώ και ουδέποτε ασφαλισθέντες σε κάποιο ταμείο πχ Ρομά, η άλλοι μακροχρόνια άνεργοι, και να μην έχουν μάθει τίποτε για αυτά οι παθόντες της Ασπίδας, και να .....πεθαίνουν!!!!! αβοήθητοι.. !!!!!!!!!!!!!! . Τότε κυριολεκτικά εάν πράγματι ειναι έτσι τότε ζείτε σε άλλον πλανήτη.

      Σε ενα ΚΕΠ να πάτε να τους ρωτήσετε θα σας πουν πως θα βγάλετε τέτοιο βιβλιάριο υγείας.
      Το ιδιο και στην Λεωφ. Αλεξάνδρας στην διεύθυνση υγειηνής και κοινωνικής πρόνοιας το ιδιο.

      Εκτός βέβαια εσεις οι εντελώς ανασφάλιστοι τεως ασφαλισμένοι της Ασπίδας θέλετε ιδιαίτερης μεταχείρησης και διαφορετική των αλλων ινσ περίθαλψης τότε πάω πάσο.

      Διαγραφή
    7. @ Ανώνυμος30 Μαΐου 2015 - 4:45 μ.μ... Δεν ειμαι ο Αδωνης. Ναι την δημόσια ΙΝΣ φροντίδα υγείας που παρέχεται αυτη που και όπως παρέχεται σήμερα απο ενα πτωχευμένο κράτος. .Μάθε οτι εστω και αυτή ειναι απείρως καλλίτερη απο το της επιστολής σας ανάγνωσμα προς τον υπουργό . ........//..Πέντε χρόνια μετά κάποιοι από τους ασφαλισμένους δεν ζουν επειδή δεν είχαν καμιά δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν οποιαδήποτε ιατρική υπηρεσία, ενώ κάποιων άλλων η υγεία έχει επιδεινωθεί εξαιτίας αυτής της αδυναμίας...//........

      @ Ανώνυμος31 Μαΐου 2015 - 4:12 μ.μ. . Αγαπητέ μου ο πανικός ειναι ο χειρότερος σύμβουλος. Λίγο πολύ την ιδια απάντηση δίνω και σε εσένα. '
      Και μάλλον εσυ κινδυνεύεις να γελοιοποιηθείς με αυτά που έγραψες
      . Καθως και τις φασιστικές αντιλήψεις σου περι "φίμωτρου" δηλαδή στο να μην εκφράζονται αντίθετες απόψεις εχε τες για τις προσωπικές σου υποθέσεις και εφάρμοσέ τες στο στενό σου περιβάλλον.

      Διαγραφή
  2. Αγαπητή κυρία του σχολίου των 2.52. Όπως σας προανέφερα αυτή δεν ήταν η πρώτη επιστολή αλλά είναι σε συνέχεια προηγουμένων. Οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν την Ασπίδα δεν εγκατέλειψαν την δημόσια ασφάλεια για να ακολουθήσουν την ιδιωτική όπως γράφετε. Μην περιπλέκετε τα πράγματα.Απλώς υπήρχαν άνθρωποι οι οποίοι δεν είχαν ούτε δημόσια ασφάλεια και για αυτούς προνοεί ο -ανεφάρμοστος - νόμος. Οπότε όποιος έχει υπόψη του τα προανεφερθέντα μάλλον δεν θα πρέπει να απορεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΡΟΩΘΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.