Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ



Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ

Είναι σαφές ότι αποτελεί θετικό νέο η εκκίνηση της διαδικασίας αποζημιώσεων των ασφαλισμένων του Ομίλου Ασπίς αν και οι καθυστερήσεις που έχουν γίνει ως σήμερα είναι τραγικές. Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν παρέλθει 7 χρόνια από την ημερομηνία ανάκλησης άδειας  της Ασπίς Πρόνοια.

Οι προκαταβολές θα δοθούν -ελπίζουμε χωρίς άλλα εμπόδια- από την περιουσία των εταιρειών του Ομίλου, αποκλειστικά και μόνο σε όσους βρίσκονται εγγεγραμμένοι  στην κατάσταση δικαιούχων ασφάλισης που είναι αναρτημένη στο site της Τράπεζας της Ελλάδος, ενώ όσοι έχουν προβεί σε ανακοπές, θα περιμένουν την τελεσιδικία της υπόθεσής τους για να ενταχθούν κι αυτοί στους πίνακες.

Ο Σύλλογός  μας όμως υπενθυμίζει ότι υπάρχουν πολλά ακόμα θέματα τα οποία χρήζουν άμεσης διευθέτησης:

•    Τι έχει προβλεφθεί για την συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων οι οποίοι έχουν μείνει εκτός πίνακα;
•    Για ποιο λόγο οι εκκαθαριστές δεν δέχονται συναινετικά όσους έχουν κάνει ανακοπή για μη αναγγελθέντα συμβόλαια  την στιγμή που οι ίδιοι επισήμως και  εγγράφως είχαν υποσχεθεί την αποδοχή τους; Σήμερα όχι μόνο δεν τους αποδέχονται αλλά καταθέτουν ειδικές ακριβοπληρωμένες γνωματεύσεις στρεφόμενοι εναντίον τους.
•    Για ποιο λόγο προσεπικαλείται το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής στις δίκες;  Μήπως για να τεθούν εκτός πίνακα κάποια συμβόλαια τα οποία έχουν μεγάλες αξίες εξαγοράς, μέσω διασταλτικών ερμηνειών των νόμων;
•    Για ποιο λόγο δεν ενεργοποιείται ταυτόχρονα ο αποζημιωτικός μηχανισμός του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής μέσω του οποίου θα αποδοθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων στους δικαιούχους;
Μετά από 7 χρόνια πολυμέτωπου αγώνα χαιρετίζουμε την οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται προς την οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Παραμένουμε όμως πολύ επιφυλακτικοί έως ότου αρθούν όλα τα προαναφερθέντα εμπόδια και αρχίσουν οι συνολικές αποζημιώσεις των ασφαλισμένων βάσει των ισχυόντων νόμων.

Το ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια


Μπείτε εδώ για να βρείτε το συμβόλαιό σας στην κατάσταση δικαιούχων της Τράπεζας της Ελλάδος
Διαβάστε εδώ τις οδηγίες για την διανομή των προκαταβολών στα συμβόλαια των δικαιούχων
http://www.aspispronia.gr/sites/default/files/field/file/ΟΔΗΓΙΕΣ%20ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ%20ΔΙΑΝΟΜΩΝ.pdf
------------

Σχετικά με απορίες

Σχετικά με τις απορίες που έχουν εκφραστεί ως τώρα για τις διαδικασίες καταβολής δικαιολογητικών για τις προσωρινές διανομές σας ενημερώνουμε για τα εξής:
Τα δικαιολογητικά πρέπει να τα συμπληρώσει το πρόσωπο που έχει ενταχθεί στην Κατάσταση Δικαιούχων Απαιτήσεων από Ασφάλιση Ζωής ή το πρόσωπο, το οποίο αναγνωρίζει ως δικαιούχο τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Στον ακόλουθο σύνδεσμο μπορείτε να πιστοποιήσετε τα συμβόλαιά σας.
Τα δικαιολογητικά μπορείτε να τα πάτε στα γραφεία της εταιρείας Βασ. Σοφίας 60 & Παπαδιαμαντοπούλου, Αθήνα 11528 (μετρό Μέγαρο) αλλά προτιμότερο είναι να τα στείλτε συστημένα ή με courier προκειμένου να αποφύγετε τον συνωστισμό
Στην κατάσταση δικαιούχων όπως δεκάδες φορές έχουμε ανακοινώσει και διαμαρτυρηθεί έχουν ενταχθεί μόνο όσοι έχουν κάνει αναγγελία της απαίτησής τους. Όλοι οι υπόλοιποι έμειναν εκτός πίνακα και έπρεπε να κάνουν ανακοπή. Όσοι ενημερώθηκαν τώρα και δεν έχουν παρακολουθήσει τις εξελίξεις, μπορούν να περιμένουν τις τελεσίδικες αποφάσεις των εκπροθέσμων ανακοπτόντων. Εφόσον αυτοί δικαιωθούν ίσως θα μπορέσουν να καταθέσουν κι αυτοί ανακοπή παρά το γεγονός ότι έχει παρέλθει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τις εμπρόθεσμες ημερομηνίες.
Όσοι έχουν κάνει ανακοπή διότι τους αναγνωρίστηκε μικρότερο ποσό από αυτό που δικαιούνται, θα λάβουν προκαταβολή από το ποσό που αναγράφεται στον πίνακα και για το υπόλοιπο θα περιμένουν την τελεσίδικη απόφαση του δικαστηρίου
Η υπεύθυνη δήλωση περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία ταυτοποίησης που χρειάζονται για την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους
Τα χρήματα που θα διανεμηθούν δεν εξανεμίζουν το απόθεμα των ανακοπτόντων. Γι αυτούς έχει κρατηθεί απόθεμα κι αν κερδηθούν οι ανακοπές θα γίνει αναλογική διανομή και σε αυτούς.
Όσοι έχουν παραπάνω από ένα συμβόλαιο θα κάνουν για κάθε ένα χωριστή υπεύθυνη δήλωση αλλά θα τις βάλουν στον ίδιο φάκελο μαζί με ένα αντίγραφο ταυτότητας και μια φωτοτυπία ΙΒΑΝ λογαριασμού.


84 σχόλια:

  1. Μια ερωτηση αν γνωριζετε , τα δικαιολογητικα ( ΥΔ κλπ) πρεπει να τα συμπληρωσει ο ασφαλισμενος η μπορω και εγω που ειμαι ο συμβαλομενος του συμβολαιου. Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε σημερινή επικοινωνία μαζί τους και στο ερώτημά μου για το θέμα αυτό, μου είπαν ότι τα δικαιολογητικά τα συμπληρώνει και είναι δικαιούχος, ο ΛΗΠΤΗΣ που αναφέρεται στις καταστάσεις. Δηλαδή ο συμβαλλόμενος.

      Διαγραφή
  2. το εντυπο αυτο της ταυτοποιησης πως και που μπορουμε να το καταθεσουμε? Απαιτειται η παρουσια μας στα γραφεια της Ασπις η μπορουμε μεσω email η ταχυδρομειου ν'αποσταλουν?
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των ασφαλισμένων έχουν μείνει εκτός πίνακα? Ποιοι είναι εγγεγραμμένοι στην κατάσταση δικαιούχων ασφάλισης και με τι κριτήρια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας.Απο την ανακοίνωση του εκκαθαριστή καταλαβαίνω ότι όσοι έχουν ασκήσει ανακοπή για διαφορά στο ποσό και συμπεριλαμβάνονται στη ΚΔΑ θα λάβουν προσωρινή διανομή ενω όσοι έχουν κάνει ανακοπές για την μη εμφάνιση τους καν στη ΚΔΑ θα λάβουν εφόσον και ΟΤΑΝ εκδικαστεί η υπόθεση. Κατάλαβα σωστά ή ισχύει κάτι άλλο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟΡΙΑ. Εφόσον στην υπεύθυνη δήλωση για την γνωστοποίηση του τραπεζικού λογαριασμού των δικαιούχων δεν αναφέρεται ούτε ΑΦΜ αλλά ούτε και ο αριθμός των συμβολαίων, με ποιό τρόπο θα γίνει ο συσχετισμός δικαιούχων και συμβολαίων. Δηλαδή ένας μόνο <> υπάρχει στη λίστα με τους δικαιούχους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ξαφνικά οι άχρηστοι κατάλαβαν ότι χωρίς ΑΦΜ και αριθμούς συμβολαίων δεν είναι δυνατόν να γίνει πιστοποίηση. Τώρα έχει αναρτηθεί καινούργια δήλωση με επιπλέον αυτά τα στοιχεία. Σαίνια που ταπληρώνουμε κιόλας.

      Διαγραφή
    2. Εγω επικοινωνησα μαζι τους, γιατι ηδη τα εχω στειλει ολα κ μου ειπαν οτι δεν μπορουν να πουν κατι τωρα,γιατι θα αργησει η διαδικασια κ αν κατι χρειαστει,θα μας ενημερωσουν.Προφανως κ μπορουν να βγαλουν ακρη, αν εχουν τους αριθ. συμβολαιων, γιατι αναγραφονται και τα στοιχεια της εφοριας.

      Διαγραφή
  6. Είναι ποτε δυνατόν να μοιράσει χρήματα ο Εκκαθαριστής χωρίς να έχουν τελεσιδικήσει οι ανακοπές μας....Δηλαδή θα μοιράσει τα ωραία μας λεφτά στους λίγους και με τα μικρά συμβόλαια για να ρίξει στάχτη στα μάτια ότι δήθεν αποζημιώνει η ΑΣΠΙΣ....Είναι ποτέ δυνατόν να μην μπορούμε να το αποτρέψουμε αυτό .....Δηλαδή θα αποζημιωθεί ένα συμβόλαιο ΑΣΣΕΤ η MEGA ASSET του 2007 ενω το δικό μου (ίδιο) συμβόλαιο ΑΣΣΕΤ του 2009 θα περιμένει να τελεσιδικήσει η υπόθεση (άγνωστο πότε?) .....και να πάρει απο πού? απο ένα άδειο κουμπαρά ? .....Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα και καλό θα ήταν ο σύλλογος να φρενάρει αυτή την αδικία!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οταν εχουμε παραπανω απο ενα συμβολαια, πχ. 1000, 10.000 ευρω, στον ιδιο ληπτη, τοτε, υποβαλλουμε μια ενιαια υπ.δηλωση ή για καθε συμβολαιο χωριστα; ευκολα φαινονται, αλλα κ καποιες διευκρινισεις, Ο ληπτης ειναι ο δικαιουχος ή ο ασφαλισμενος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο λογος που εξαιρεθηκαν τα ΑΣΣΕΤ του 2008-9 ειναι λογω του οτι το επιτοκιο τους ηταν 2πλασιο και 3πλασιο του νομιμου επιτοκιου 3% που ειχαν τα παλαιοτερα ΑΣΣΕΤ που κριθηκαν νομιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Mεγαλο λαθος.Το δικο μου εξαιρεθηκε κ ειχε επιτοκιο 3%,καταρτισθηκε το 2009 κ ουδεποτε εισπραχθηκαν τοκοι.Αυτα που λεγονται κ γραφονται ειναι απροβληματιστα αφελη.

      Διαγραφή
    2. εξαιρεθηκαν οπω ςλενε για τους παρανομους τοκους...τουλαχιστον δεν θα πρεπει να μας δωσουν το κεφαλαιο που καταθεσαμε??? η ειναι παρανομες και οι καταθεσεις που καναμε???

      Διαγραφή
    3. αφου λενε για τους τοκους οτι δεν ειναι νομιμοι..εχω αποδεικτικο που λει 3%..το κεφαλαιο δεν ηταν νομιμο? πως το εξαιρεσαν και αυτο????

      Διαγραφή
  9. Δεν ξερω αν τελικα εχουν αισια εκβαση τα δικαστηρια για τα ΑΣΣΕΤ που ειναι πολλα κ χανει ο κοσμος χρηματα, αλλα θυμαμαι με οργη τον ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ με το ΦΑΝΤ και τις ειρωνειες.
    Δεν ακουσαμε κανενα σχολιο απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχετικο.
    Ουτε απολογηθηκαν γιατι μας εθαβαν καθε μερα.
    Τωρα ελπιζουμε για ολα ομως. Και τα δικαστηρια και το εγγυητικο.Ελπιζουμε, ειπαμε. Δεν ειμαστε βεβαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την υπευθυνη δήλωση την καταθέτουμε πότε?Μπορεί κάποιος να μου πει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ειμαι συμβαλλομενη σε συμβολαιο με ασφαλιζομενο τον γιο μου ο οποιος βρισκεται εξωτερικο και δεν μπορει να ασχοληθει με τα χαρτια.μπορω να τα κανω εγω και να τα στειλω ;ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μολις μιλησα με τα κεντρικα της Ασπιδος μετα απο πολυ κοπο ,λοιπον μου ειπαν οτι τα δικαιολογητικα θα τα καταθεσει ο συμβαλλομενος δηλαδη εσεις ο γονεας και οχι ο γιος σας.

      Διαγραφή
    2. Μιλησα πριν λιγο με ΑΣΠΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ την ΥΔ και ολα τα δικαιολογητικα μπορει να τα συμπληρωσει ο συμβαλλομενος

      Διαγραφή
    3. σας ευχαριστω πολυ.

      Διαγραφή
  12. https://liqportfolios.bankofgreece.gr:63747/
    ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ, ΚΕΡΔΙΖΕΙ! :)
    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ «ΕΛΛΑΔΟΣ» ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ουσιαστικά τα πιστοποιητικά της ιστοσελίδας της ΤΤΕ δυσκολεύουν κάποιους υπολογιστές να ανοίξουν την σελίδα. Από το τάμπλετ στο σπίτι μπήκα στην σελίδα με τις αναρτήσεις στην ΤΤΕ, απο το γραφείο όμως, που το πιστοποιητικό δεν περνάει απο το σύστημά μας, δεν έγινε αυτό δυνατό. Τα έχουμε όλα, έχουμε και αυτά! :)

      Διαγραφή
  13. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟ, 9/10,ωρα 10.27μμ...
    φίλε μου, αυτό που λές για τα ΑΣΣΕΤ του 2008-09,ειχαν μεγαλύτερο επιτόκιο απο το νόμιμο, ειναι ΑΤΙΜΟ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΘΕΣ... ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΟΝΗΡΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΣΚΕΨΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΣΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ,ΣΤΟΝ 2ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ..ΤΟΤΕ !
    ΝΤΡΟΠΗ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλημερα! Υπαρχει ενα συμβολαιο που αναφερει ως ΚΥΡΙΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ το γιο μου κ ΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ εμενα.Την υπευθυνγ δηλωση θα την κανω εγω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΑΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ;ΚΑΝΑΤΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΙΘΕΤΟ.ΕΙΧΕ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ; ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΠΛΕΟΝ ΓΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΠΙΝΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΥΡΙΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΥΛΛΟΓΕ ΖΗΜΙΟΘΕΝΤΩΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΑΙΜΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΟΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΑΙΣΧΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΚΛΗΡΟΝΟΜΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ( ΤΑ ΠΟΣΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΑ). ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΛΗΞΙΑΡΧΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ; ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΟΝΟ Η ΕΚΚΑΘΑΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ

      Διαγραφή
  18. http://www.nextdeal.gr/%CE%B5%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B9%CE%B4%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%B7/ena-dhmosieyma-gia-thn-aspis-me-polla-erwthmatika.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διάψευση δημοσίευματος για το Σύλλογο Ζημιωθέντων της Ασπίς
      Insurancedaily editorial team - Οκτ 14, 2016
      Τις πληροφορίες που αναφέρονται σε δημοσίευμα για σύλλογο της Ασπίς διαψεύδει ο επικεφαλής του Συλλόγου Ζημιωθέντων, κ. Νίκος Κεχαγιάογλου. Όπως αναφέρει τα..

      Διαγραφή
  19. ΓΡΑΦΩ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ .ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΕΙΧΑ ΜΠΕΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΙ ΠΟΣΟ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ .ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2015. ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΙΣΧΥΕΙ.

      Διαγραφή
    2. Τα υπόλοιπα είναι η Εταιρεία, ο Κλάδος ασφάλισης, η Ημερομηνία γέννησης και οι Χαρακτήρες όπως εμφανίζονται. Σίγουρα τα έγραψες όλα;

      Διαγραφή
  20. http://www.e-dimosio.gr/oikonomia/104079/aspis-commercial-ti-prepi-na-kanoun-asfalismeni-gia-na-ispraxoun-apozimiosi/
    "Τί πρέπει να κάνουν οι ασφαλισμένοι για να εισπράξουν αποζημίωση" Ισχύει οτι θα δώσουν το 10% τώρα και τα άλλα βλέπουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αφού φαγαμε χθες μια ολόκληρη μέρα να υποβαλλουμε τα διακιολογητικα στα 2 (!) ατομα που τα παραλάμβαναν όταν Ρώτησα την κοπελα ποτε θα μας καταβάλλουν τα χρήματα μου είπε " α ! το 2017 θα βγει ανακοίνωση για να μαθετε". Αναρωτιέμαι ποιος ο λογος να μας υποβάλλουν σε όλη αυτή την ταλαιπωρία για μια ακόμη φορά χωρίς να σκοπεύουν να κανουν κάτι άμεσα. Το φαγοπότι συνεχίζεται με υπαλλήλους που πληρώνονται για 7χρονια απο το ταμείο της εταιρείας και με χρήματα που θα έπρεπε να μας είχαν ηδη δώσει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν ξεκινησουν αμεσα οπως ειχαν πει οι αποζημιωσεις, τοτε θα γινει μπουμεραγκ η εξαγγελια τους κ θα ειναι μια κοροιδια για ολους.Αν γι αυτο ευθυνονται ολοι αυτοι που θελουν να βιοποριζονται με τις περιουσιες τους ,θα ξεκινησουμε κ εμεις τις αγωγες κ τις μηνυσεις για διαφυγοντα κερδη,για υπεξαιρεσεις κ κ ο τι ο καθενας κρινει. Να το παρουν αποφαση,γιατι καλα τα φαγοποτια,αλλα στα σπιτια τους.

      Διαγραφή
    2. Αν γράφουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 και δεν κάνουν καμμία πληρωμή, όπως και άλλος ...συνάδελφος έγραψε, είναι απαράδεκτοι! Εχουν λοιπόν περιθώριο έως 31/10/2016. ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!

      Διαγραφή
    3. Σχετικά με το ΠΟΤΕ (ας μην συζητάμε το ΠΟΣΟ) πράγματι δεν έχουν καμμιά πληροφορία στην ιστοσελίδα τους. ΚΑΜΜΙΑ! http://www.aspispronia.gr/node/177
      Αλλά λένε «ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΔΙΑΝΟΜΕΣ, Οκτώβριος 2016»
      Ο Οκτώβριος 2016 τελειώνει την προσεχή Δευτέρα...
      Το τι λέει η κάθα υπάλληλος, όπως πχ " α ! το 2017 θα βγει ανακοίνωση για να μαθετε" είναι λόγια του ΑΕΡΑ δικά της και ίσως και ευσεβής πόθος, να περνάει ο καιρός, να πλησιάζει η σύνταξη! :) Εμένα μου έχουν πει παλαιότερα ανάλογα, ότι θα κρατήσει πολλά έτη ακόμα το θέμα (αυτό έγινε φέτος, και ξαφνικά Οκτώβρη βγαίνει ανακοίνωση γιά πληρωμές, πού είναι τα ΧΡΟΝΙΑΑΑΑΑ ΑΚΟΜΑ της υπαλλήλου; Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΟΜΩΣ δεν έχει ανακοινώσει ΟΥΔΕΝ σχετικό με ημερομηνίες πληρωμών ή ποσοστά κλπ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΔΗΛΑΔΗ το έχουν αφήσει στον αέρα!

      Διαγραφή
  22. http://www.syriza.gr/article/id/67247/Erwthsh-boyleytwn-SYRIZA-schetika-me-thn-ekkatharish-toy-Omiloy-ASPIS-PRONOIA.html#.WAZcouiLSM8

    Η ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ.ΟΜΩΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΗΔΗ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΕΥΕΛΙΚΤΩΝ ΛΥΣΕΩΝ.ΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ Ή ΚΑΙ ΟΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ,ΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟ ΟΡΟΥΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ Κ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ,ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ. ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ Κ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΤΣΙ Κ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ Κ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΜΗ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ. ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΣΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, κλπ. ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ Κ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΣΤΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΥΣ Κ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ. Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ, ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΓΕΙΡΟΥΝ ΑΝΤΙΔΙΚΙΕΣ Κ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ Κ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΙ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΣΤΙΓΜΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://www.insurance-eea.gr/gr/el/articles/aspis-commercial-dikaiothike-asfalismenos-gia-paraleipsi-anaggelias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. καλησπερα,ξερουμε τι ποσοστο θα παρουμε εμεις με συμβολαια της ασπις?10%?και το υπολοιπο 90% ποτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Μια ακόμα ερώτηση: στο "ΠΡΟΣ" της υπεύθυνης δήλωσης τι γράφουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Εχω Investment Plus στην Commercial απο 29/4/1998 (ηταν Investment Plus με αγορά μεριδίων και επάνω έγραφε ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΖΩΗΣ )
    Στο site https://liqportfolios.bankofgreece.gr:63747/Default.aspx δεν το εμφανίζει ενώ παλιότερα σε ένα αρχικό site (της ΑΣΠΙΣ) εμφανιζόταν. Τι μπορώ να κάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΑΙ ΕΓΩ ΒΑΖΩ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Έστειλα την παλιά υπεύθυνη δήλωση που είχαν αναρτήσει μεχριτην Παρασκευή 14/10. Πρέπει να ξαναστείλω την καινούργια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οχι.μιλησα ηδη μαζι τους. δεν χρειαζεται, αν παρ ελπιδα κατι επιπλεον χρειαστει, οπως αφμ ή κατι αλλο, θα επικοινωνησουν μαζι μας. το αντιθετο μαλιστα. ο τι συπληρωματικο,θα δημιουργησει προβλημα με τον αρχικο φακελλο κ θα γινουν μπερδεματα.
      αυτο ειπαν σε μενα.

      Διαγραφή
    2. Και εγω έτσι την πάτησα, στην ιστοσελίδα ομως των μπαταχτσήδων μας αναφέρει σήμερα (ενημέρωση) ότι κατά τη διάρκεια διασταύρωσης των στοιχείων, γιά όσουςστείλαμε την παλιά υπεύθυνη δήλωση θα επικοινωνήσουν μαζί μας γιά συμπλήρωση των στοιχείων που λείπουν (προσωπικά και στην αρχική δήλωση έγραψα το συμβόλαιο, δεν θυμάμαι αν έβαλα ΔΟΥ). Το θέμα είναι ότι τα τηλέφωνά τους είναι διαρκώς αδύνατον να τα καλέσει κάποιος, ή γίνεται ο «χαμός» από κλίσεις ή απλά τα έχουν κατεβάσει! :)

      Διαγραφή
    3. θα καλεσουν αυτοι κ κυριως ζητουν e-mails για να δωσουμε το επιπλεον. το να ξαναστελνετε το ιδιο πραγμα,θα σημανει καθυστερηση κ μπερδεμα. εγω δεν προκειται να ξαναστειλω.

      Διαγραφή
  29. Αν δεν εγραψες στην παλια σου ΥΔ το ΑΦΜ , ΤΗΝ ΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ,ναι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΕΙς ΚΑΝΟΥΡΓΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. http://www.nextdeal.gr/ειδήσεις/ιδιωτική-ασφάλιση/aporriptontai-polles-anakopes-80-90-gia-ta-ependytika-aa2-programmata-aspis-asset-ths-apsis-pronoia.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. http://www.nextdeal.gr/ειδήσεις/ιδιωτική-ασφάλιση/kalo-«podariko»-sta-nea-grafeia-basilisshs-sofias-60,-ekkatharistwn-aspis.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Εχουμε ένα συμβόλαιο ζωής της NORDSTERN COLONIA HELLAS / CITIBANK. Δυστυχώς δεν εμφανίζεται στην εφαρμογή της Τράπεζας της Ελλάδας. Επίσης δεν είχαμε κάνει ανακοπή κλπ. είμαστε στο εξωτερικό. Γνωρίζετε αν θα υπαχθεί με κάποιο τρόπο κάτω από τις πιθανές αποζημιώσεις της πρώην COMMERCIAL VALUE ; Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχω και γω το ιδιο συμβολαιο αλλα εμφανιζεται κανονικα

      Διαγραφή
  33. έχω γράψει στο πεδίο ΑΣΤ. ταυτότητα στην πρώτη ΥΔ ΑΦΜ-ΔΟΥ- Αρι. ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ. Πρέπει να ξαναστείλω τη νεα ΥΔ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γενικά τα έχουν κάνει ΜΑΝΤΑΡΑ, επιπλέον ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ να επικοινωνήσουν μαζί μας (τα τηλέφωνα «μιλάνε» ακόμα και τα Σ-Κ και τα βράδυα). Θα δεις όμως στην ιστοσελίδα τους στο http://www.aspispronia.gr/node/177
      αυτό :
      11. Οι υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές εταιρείες, κατά τη διάρκεια του ελέγχου των παραληφθέντων δικαιολογητικών, θα επικοινωνήσουν με τους δικαιούχους που έχουν ήδη προσκομίσει/αποστείλει την πρώτη έκδοση της Υπεύθυνης Δήλωσης (που δεν περιλαμβάνει τα πεδία που αφορούν τον ΑΦΜ, τη ΔΟΥ και τους αριθμούς συμβολαίων) ώστε να επιτευχθεί ταχύτερη και ασφαλέστερη ταυτοποίηση των στοιχείων τους.
      ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΣ! Εστειλα μόλις στις 10/10 την παλιά μορφή της ΥΔ.
      Σήμερα έστειλα και μήνυμα απο την σελίδα τους, αναφέροντας τα πληρη στοιχεία μου, είχα γράψει και μόνος μου αρ.συμβολαίου, αλλά ΔΟΥ μάλλον όχι. Και βασικά ρωτάω, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ, και πόση θα είναι περίπου! ΚΑΜΜΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥΣ! Το τι λέει η κάθε υπάλληλος της υπό εκκαθάριση (που βλέπει να περνάνε και τα χρόνια και να μικραίνει η απόσταση απο την σύνταξη), ότι θα πληρωθούμε σε πολλά χρόνια και βλέπουμε και άλλα τέτοια, είναι ανευ ουσίας. Το θέμα είναι τι λέει επίσημα η Υπο Εκκαθάριση!

      Διαγραφή
  34. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το 2017 θα βγάλουν ανακοίνωση, οποτε υπολογιζω περιπου σε ενα χρονο θα βάλλουν κ τα χρήματα.

      Διαγραφή
  35. ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΛΑΘΟΣ Η ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΟΥ!! ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΕΝΣΤΑΣΗ ΕΙΜΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ 1983 ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1984 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Για τα ομαδικά ασφαλιστήρια συμβόλαια ισχύει το ίδιο ? και αν ναι Θα πρέπει ο κάθε ένας να καταθέσει χαρτιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ASSET ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ;ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΑΣ ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΑΣΚΗΣΑΜΕ ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΚΟΠΗΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΦΕΣΗ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. ΜΙΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Οι περισσότερες αποφάσεις για τα Asset είναι αρνητικές.Γιατί;Τι θα γίνει με αυτά;Θα χάσουμε τα λεφτά μας;Πολιτική λύση χρειάζεται,όχι στάχτη στα μάτια!!Απαράδεκτο να κοροϊδεύουν τόσο κόσμο.Βρείτε λύση,δεν πάει άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. με ενιμερψσαν οτι απορροφθηκα απο τις ανακοπες τψρα τι κανω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Πάλι δικηγόροι πάλι έξοδα δεν πάει αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ φίλε. Την ήπια κι εγώ την πορτοκαλάδα. Η προσφυγή μου απορρίφθηκε μετά πολλών επαίνων. Πιστεύω ότι το σχέδιο του προσφιλούς μας κράτους ολοκληρώνεται. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω δεν είναι ότι μας τη φέρανε αλλά το ότι επέδειξαν αναλγησία και σαδισμό με τα γυμνάσια που μας έχουν κάνει 7 χρόνια. Και πάμε για τον όγδοο χρόνο.

      Διαγραφή
  41. χρυσοφορος επιχειρηση για τους δικηγορους.σε καθε σταδιο,δικαστηρια που απορριπτονται. καμια προστασια απο πουθενα χωρις να πεσει το χρημα.ολοι χορευουν γυρω μας. ντροπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Χρημα πηρε κανεις σας?Ποτε?....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Εχει πληρωθει καποιος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. εστειλα 50ε για εφεση ελπιζω να ειναι τα τελευταια δεν αντεχουμαι αλλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Ακρα του τάφου σιωπή! Πετάχθηκε ένα βαρελότο, μας ζήτησαν κάποια έγγραφα, έδωσαν κάποιες ελπίδες, εξυπηρέτησαν πολλούς σκοπούς, δικούς τους, πολιτικούς κλπ, πανηγύρισαν διάφοροι, προέδροι κλπ, και τώρα; Ημέρες περνάνε και κανένα νέο, καμμιά ενημέρωση! Πήραν παράταση μερικούς μήνες ακόμα και πάμε γιά άλλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;;;
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Καλησπέρα,

    Θα ήθελα να θέσω δύο ερωτήματα σχετικά με το κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης που μας ζητούν να τους αποστείλουμε.

    Πρώτον: Σε ένα σημείο της δήλωσης αναφέρεται το εξής "επιθυμώ να πιστωθεί οιοδήποτε ποσό κρίνει ο ασφαλιστικός εκκαθαριστής".

    1.Η έκφραση οποιοδήποτε ποσό κρίνει ο εκκαθαριστής είναι αυθαίρετη. Γίνεται να υπογράψουμε ένα έγγραφο χωρίς να γνωρίζουμε το ποσό? Δηλαδή ο εκκαθαριστής άμα κρίνει να μας παρέχει ένα κατά πολύ μικρότερο ποσό από αυτό που δικαιούμαστε, τι γίνεται σε αυτή τη περίπτωση από τη στιγμή που θα έχουμε υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση?

    Δεύτερον: Σε ένα σημείο της δήλωσης αναφέρεται το εξής "Αποδέχομαι τον συμψηφισμό της δικαστικής δαπάνης με το συνολικό αναγνωρισθέν ποσό".

    2.Πως γίνεται να αποδέχομαι το συμψηφισμό της δικαστικής δαπάνης χωρίς να γνωρίζω το ύψος αυτής της δαπάνης?

    Παρακαλώ θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως εάν μπορεί κάποιος/α να απαντήσει υπεύθυνα σε αυτά τα δύο ερωτήματα γιατί έκανα πολλές απόπειρες να επικοινωνήσω με τα γραφεία της ΑΣΠΙΣ και δεν τα κατάφερα.

    Ευχαριστώ εκ΄των προτέρων.






    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως και εγώ έχω αυτή την απορία. Παρακαλώ ενημερώστε μας.

      Διαγραφή
    2. Τη δικαστικη δαπανη τη γνωριζει ο δικηγορος της υποθεσης ανακοπης κατα του πινακα.Ειναι εξατομικευμενο ποσο κ το γνωριζει ο δικος σας δικηγορος.Αφορα ανακοπες που ο καθενας μπορει να εχει ασκησει.
      Για το υψος της αποζημιωσης,φανταζομαι, οτι επειδη αποτελει προκαταβολη,ειναι στη διακριτικη ευχερεια του εκκαθαριστη,που εδω που φτασαμε μετα απο τοσα χρονια,αισθανομαστε κ υποχρεωμενοι που κατι θα μας δωσουν.Το ποσο της προκαταβολης αυτης,ειναι,οπως διαβαζουμε,πολυ μικρο κ αυτο που μας προβληματιζει κυριως ειναι η αποζημιωση απο το εγγυητικο.
      Δηλ.αν συμφωνει καποιος με το ποσο που αναγνωριζει ο εκκαθαριστης,το ποσο της προκαταβολης δε μας καιει στην παρουσα φαση τοσο πολυ,γιατι υποτιθεται οτι θα αποζημιωθουμε συμφωνα με το νομο...

      Διαγραφή
  48. Ελαβα χθες την απόφαση για την άσκηση ανακοπής στα συμβόλαια (αξίας αρκετών δεκάδων χιλιάδων). Συμβόλαια δικά μου και μελών της οικογένειάς μου. Απορρίφθηκε πανηγυρικά στο σύνολό της. Στην υγειά μου αν και είναι κι αυτή κλονισμένη.
    Η από χρόνων ειλημμένη απόφαση του ελληνικού κράτους να «προστατέψει» τους ασφαλισμένους της ΑΣΠΙΔΑΣ και τα χρήματά τους από τον Ψωμιάδη (βλ. απόφαση της ΕΠΕΙΑ) φτάνει στην αναμενόμενη εκπλήρωσή της.
    Το έργο-σχέδιο καταστρώθηκε αριστοτεχνικά. Το έτος 2009 η τότε κυβέρνηση δέχεται ότι το κράτος είναι εγγυητής των ασφαλισμένων. (Μετά από κάποια χρόνια αποφάσισε ... ότι δεν είναι εγγυητής!!!). Τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και λίγες μέρες (!) πριν τις εκλογές - τυχαίο; - κλείνει την ΑΣΠΙΔΑ. Το κόμμα που πήρε την εξουσία με χίλια δυο τερτίπια μας έκανε ένα σωρό γυμνάσια που συνεχίστηκαν και κατά τις επόμενες αλλαγές εξουσίας. Με νομικούς και νομικίστικους τρόπους. Αλλά ας μη σας κουράσω άλλο. Πώς όμως να μην εκφράσει ο αφελής (σίγουρο αυτό τουλάχιστον για μένα) εξαπατημένος πολίτης, που πίστευε ότι ζει σε ευρωπαϊκό κράτος, την πικρία του;
    Μακρυά πλέον από ασφαλιστικές εταιρείες.
    Ζήτω το έθνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  49. Νομοθετική φόρμουλα ώστε οι κάτοχοι επενδυτικών συμβολαίων του πάλαι ποτέ κραταιού ομίλου Ασπίς Πρόνοια να καλυφθούν από την εκκαθάριση με το ποσό που τους αναλογεί και αντίστοιχα από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, αναζητούν νομικοί κύκλοι, έχοντας διαπιστώσει ότι τόσο ο εκκαθαριστής, όσο και το Πρωτοδικείο απορρίπτουν τις σχετικές αιτήσεις αποζημίωσης.

    Πρόκειται για περίπου 5.000 συμβόλαια συνολικής αξίας περί τα 140 εκατ. ευρώ, τα οποία από το Πρωτοδικείο χαρακτηρίζονται ως μη ασφαλιστικά, αλλά επενδυτικά προϊόντα, με αποτέλεσμα να εξαιρούνται της κάλυψής τους από τον εκκαθαριστή και το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, παρά το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει αναγνωρίζει ότι το δημόσιο έχει την ευθύνη για το γεγονός ότι τα προγράμματα αυτά, αν και μη ασφαλιστικά, εκδόθηκαν και υποστηρίχθηκαν από τον όμιλο, επιδεικνύοντας την εποχή εκείνη ελλιπή εποπτεία.

    Όμως σημειώνουν κύκλοι της αγοράς, με τη θέση που λαμβάνει επί του θέματος το Πρωτοδικείο είναι σαν να μεταφέρει την ευθύνη της παρατυπίας στον ασφαλισμένο και όχι στην ασφαλιστική που παρανόμησε ή το δημόσιο που δεν επόπτευσε ορθά, ως όφειλε, την ασφαλιστική αγορά.

    Ο πελάτης είναι ο μόνος που δεν πρέπει να τιμωρηθεί για το γεγονός ότι επένδυσε τις οικονομίες του σε προϊόντα τα οποία παρατύπως διατέθηκαν στην αγορά, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι και προσθέτουν ότι πρέπει να αναζητηθεί ένα νομοθετικό περίβλημα το οποίο να αποκαθιστά αυτή την αδικία, αποδίδοντας ευθύνη στο δημόσιο και όχι στους πολίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΩΡΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΔΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ,ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΑ;ΜΑΣ ΕΙΧΑΝ ΖΗΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΝ ΑΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΙΣΧΟΣ,ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Γεια σας. Μόλις σήμερα ενημερώθηκα για τις εξελίξεις. Ήθελα να ρωτήσω εαν η 19/12 είναι τελική ημερομηνία; Είμαι στους πίνακες, είχα κάνει αναγγελία απαιτήσεως . Μπορώ να στείλω ΥΔ και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά εκπροθεσμα την 27/12 ή πρέπει να περιμένω κάτι; Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. kalispera tha na xero ama exei kapoios ean exei plirothei? eyaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Shoot, δικαιολογητικά και υδ στέλνεις όποτε θέλεις, δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης. Gata, ναι, πληρώθηκα το 50% των χρημάτων που μου οφείλονται από την commercial value με τις προσωρινές αποζημιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Πληρωθήκαμε από την εκκαθάριση του Απριλίου για συμβόλαιο στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ 300 ευρώ ποσοστό που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 10% από την συνολική οφειλή....Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα....εάν και πότε θα δείξει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Πληρώθηκα από την εκκαθάριση το ποσό των 47€!! Τα υπόλοιπα......ο Θεός και η ψυχή τους. Εν τω μεταξύ η ανακοπή για την μη ορθή αναγνώριση του ποσού σε 1η φάση απορρίφθηκε. Τι να πω......Καλή τύχη σε όλους. Θα την χρειαστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Σε ατομικο συμβολαιο του ανηλικου τεκνου μου παροτι ειμαι εγω συμβαλλομενη και το ανηλικο(ασφαλισμενο) εχει και τραπεζικο λογαριασμο μου ζητανε να καταθεσω εγγριση και απο τους 2 γονεις για να δωθουν τα χρηματα...Συγνωμη αλλα τα χρηματα τα δικαιουται ο ασφαλισμενος δηλ το ανηλικο ή ο συμβαλλονενος ληπτης της ασφαλειας δηλ ενηλικος (οπου ειναι ο ενας γονεας εγω) 2ον Το ανηλικο αφου εχει τραπεζικο λογαριασμο ακομα κι αν τα δικαιουται (παροτι και στο συμβολαιο και παντου λεγεται οτι τα χρηματα τα δικαιουται ο ληπτης ή συμβαλλομενος) δεν θα μπορουσαν να κατατηθονται σε ατομικο λογαριασμο του ανηλικου ή σε λογαριασμο που ειναι μεσα και το ανηλικο? Και το λεω διοτι σε περιπτωσεις διαζυγειον ή οταν ο ενας γονεας ειναι ανυπαρκτος τη γινεται ? Ειλικρινα ζητανε οτι θελουν και οταν ζητησα ενα εγγραφο να λεει υπευθυνα γιατι ειναι δικαιουχος το ασφαλισμενο ανηλικο και οχι ο συμβαλλομενος ληπτης ή γιατι δεν κατατηθονται σε λογαριαμο του ανηλικου....ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ συγνωμη αλλα κανουν οτι θελουν?Δεν ελενχονται απο καπου?Ζηταει ο καθε υπαλληλος αυθερεται οτι θελει?Αν καποιος γνωριζει παρακαλω ας με ενημερωσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.