Παρασκευή, 12 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου (11/03/2010)
Παρέμβαση Δ.Σ.Α. για τον έλεγχο των Ασφαλιστικών Εταιριών
Καταχωρήθηκε: 11-03-2010

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
Ακαδημίας 60 -Τ.Κ. 10679
Τηλ.: 210-3398270-271-111
Ο ΔΣΑ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή του στις 10-3-2010 να αναδείξει αυτό το μεγάλο κοινωνικό θέμα, δια ποικίλων μορφών παρεμβάσεων με σκοπό να συμβάλει να μην υπάρξει επανάληψη του φαινομένου στο μέλλον, αλλά και να συμπαρασταθεί στους πληττόμενους σήμερα συμπολίτες μας, τόσο στην κατεύθυνση της διατήρησης των δικαιωμάτων τους, όσο και στην αναζήτηση ευθυνών.
Κατόπιν τούτων προτείνουμε να συσταθεί επιτροπή από νομικούς εξειδικευμένους επί του θέματος, χωρίς ν' αποκλείεται η συμμετοχή και άλλων έγκριτων επιστημόνων (όπως για παράδειγμα οικονομολόγοι και ιδίως αναλογιστές), ώστε να επανεκτιμηθεί το νομικό πλαίσιο της λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιριών.
Η ανωτέρω επιτροπή θα πρέπει να προηγηθεί της καταθέσεως προς ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου που επεξεργάζεται το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο απ' όσα διαβάζουμε από τα δημοσιεύματα του Τύπου, μάλλον γίνεται υπό το βάρος των ανωτέρω εξελίξεων, εν θερμώ και όχι για ν' αντιμετωπίσει το πρόβλημα στη ρίζα του. Λόγω της κοινωνικής διάστασης του θέματος πρέπει να προηγηθεί ουσιαστικός δημόσιος διάλογος, για τον οποίο ο Σύλλογος μπορεί να έχει σημαντική προσφορά.
Ο σκοπός πρέπει να είναι η όποια ελεγκτική αρχή να έχει αποτελεσματική προληπτική λειτουργία και όχι κατασταλτική, δια της διαπίστωσης της μη συμμόρφωσης της εταιρίας στις ελάχιστες προϋποθέσεις του νόμου και της συνεπαγόμενης ανάκλησης άδειας. Η δε ανάκληση αδείας πρέπει να συνοδεύεται με σοβαρή προσπάθεια για την εξασφάλιση διάδοχης κατάστασης. Σαφώς και μπορεί να υφίσταται αποζημιωτική αξίωση του πολίτη έναντι του Κράτους για μη προληπτικό αποτελεσματικό έλεγχο.
Περαιτέρω για τις υπό εκκαθάριση ασφαλιστικές εταιρίες, ο Σύλλογος θα επιστήσει την προσοχή στα μέλη του που τυγχάνουν επόπτες εκκαθάρισης, να διευκολύνουν όσο το δυνατόν τους ασφαλισμένους, όπως για παράδειγμα είναι η έγκαιρη ενημέρωση για την προσήκουσα άσκηση των δικαιωμάτων τους. Θα πρέπει ν'αναζητηθούν οι ποινικές και αστικές ευθύνες όπου δει, χωρίς ν'αποκλείεται ο ενδεχόμενος καταλογισμός ευθύνης σε Πιστωτικά Ιδρύματα που μεσολάβησαν ή προέτρεψαν τους πελάτες τους για σύναψη ασφαλιστικών συμβάσεων.
Για όλα τα ανωτέρω ο Σύλλογος σε υλοποίηση της ανωτέρω απόφασης, θα διοργανώσει επιστημονική ημερίδα προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα και οι τρόποι αντιμετώπισής τους, συμβάλλοντας εμπράκτως στο δημόσιο διάλογο.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

11 σχόλια:

 1. ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΜΑΙL ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΝ ΔΙΚ. ΣΥΛΛΟΓΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. EYGE ARXISAME NA XAMOGELAME LIGO META APO 6 MHNES

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΕMAIL ΣΤΟΝ ΔΙΚ. ΣΥΛΛΟΓΟ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΔΣΑ!!!!!!!
  vakis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΩΣ Κ ΕΤΣΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ Ο Δ.Σ.Α ??

  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ, ΛΕΕΙ, ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΣΠΙΣ...
  ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
  dialogue@political.gr
  (μπορεί να μην ξέρει τίποτα απο αυτά που μας συμβαίνουν,με...τα τρεχάματα που εχει!!)
  vakis.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ολοι εσείς που αναρωτιέστε για το ενδιαφέρον του
  ΔΣΑ..Δεν περιμένετε λίγο να δούμε αν εχει αποτέλεσμα η παράμβαση, και μετά να σκεφτείτε τα εξοδα??ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΤΕ!!ΜΗΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ BLOG, ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΘΕΤΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΣΑ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ???αντε.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ
  ΔΙΑΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
  dialogue@politicalforum.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ..ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΛΕΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ..
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ..
  ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΔΙΚΑΣΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
  ΚΑΙ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΣΕ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΑΝ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ.
  ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΣΕ ΔΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 5 ΧΡΟΝΙΑ....
  ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ..ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ..
  ΑΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΜΟΝΟ..ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΓΙΝΟΤΑΝ ΡΗΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ?
  ΑΥΤΟΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΛΕΝΕ..
  ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝ ΤΕΛΕΙ...ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΓΙΑΤΙ ΗΔΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ "ΠΟΥΛΗΣΑΝ" ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ASPIS,ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΔΕΔΙΚΑΣΜΕΝΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ "CITIBANK" ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ "ΤΟΞΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ"?
  ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ "ASPIS BANK"!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.