Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΑΣΙΛΗ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ



ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ηρακλείου - ΠΑΣΟΚ



Ηράκλειο 03-05-2010

Αρ.Πρωτ.101



Προς:

Υπουργό Οικονομικών

κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου



Θεμα: « Να δοθεί τέλος στην ταλαιπωρία και την αδικία των ασφαλισμένων στην Ασπίς

Πρόνοια »


Κ. Υπουργέ,

Σε έναν κυκεώνα προβλημάτων έχουν μπει εδώ και μήνες περίπου 50.000 Κρητικοί και συνολικά 1.000.000 πολίτες, οι οποίοι ήταν ασφαλισμένοι στην εταιρία Ασπίς Πρόνοια και είδαν τα ασφαλιστικά τους συμβόλαια να «τινάζονται στον αέρα» .

Οι ασφαλισμένοι είδαν τους κόπους μιας ζωής, χρήματα που επένδυαν στην εταιρία, αρκετοί από αυτούς για πάρα πολλά χρόνια, χωρίς ποτέ να περιμένουν ότι θα υπήρχε αυτή η δυσάρεστη εξέλιξη για εκείνους.

Πρόκειται για ένα «κανόνι», το οποίο έχει δημιουργήσει έντονα προβλήματα στους οικογενειακούς προγραμματισμούς με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και σε πολλές περιπτώσεις να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους από τις τράπεζες. Και όλα αυτά την ώρα που η ελληνική κοινωνία υποφέρει ήδη από οικονομική δυσπραγία.


Κ. Υπουργέ,


Η αγανάκτηση των πολιτών είναι πολύ μεγάλη, με τους ίδιους να προσφεύγουν στο Ευρωπαïκο Δικαστήριο, διεκδικώντας πίσω τα εκατομμύρια ευρώ που κινδυνεύουν να χάσουν,εξαιτίας των λάθος χειρισμών και της συγκάλυψης του θέματος από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ενώ γνώριζε το θέμα δεν έπραξε τα αυτονόητα, οδηγώντας τους υπεύθυνους στην Δικαιοσύνη.

Επειδή η υπόθεση της Ασπίς Πρόνοια, της – μέχρι πρότινος – δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών, με άνοιγμα ύψους 350 εκατομμυρίων ευρώ, σας ζητώ να ενσκήψετε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, το οποίο ταλανίζει άδικα την κοινωνία, έχοντας οδηγήσει χιλιάδες πολίτες σε οικονομικό αδιέξοδο και να δώσετε άμεσα λύση.



Με εκτίμηση,

Βασίλης Κεγκέρογλου

Βουλευτής Ν. Ηρακλείου ΠΑ.ΣΟ.Κ

1 σχόλιο:

  1. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΜΑΙΟΥ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ 6μμ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ-ΟΛΟΙ ΑΠ΄ΕΞΩ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.