Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ


Μόνο με αυτά τα λόγια θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη στάση που κράτησε , κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, ο Υφ. Οικονομικών κ. Φίλιππος Σαχινίδης.
Με κατάμεστα τα θεωρεία της Βουλής, οι ασφαλισμένοι και ασφαλιστές περίμεναν εναγωνίως να ακούσουν δια στόματος του κ. Σαχινίδη τη λύση που προτείνει η Κυβέρνηση στο μέγα πολιτικό – κοινωνικό – ηθικό σκάνδαλο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
Αντί όμως λύσης, είδαν τον κ. Σαχινίδη να αντιδρά νευρικά και με οργή στις τοποθετήσεις όλων των εκπροσώπων Βουλευτών των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Όλες οι τοποθετήσεις αλλά και οι ερωτήσεις που δέχτηκε ο κ. Υφυπουργός ήταν ουσιαστικές και αφορούσαν την καρδιά του προβλήματος.
Ο κ. Κ. Μαρκόπουλος της ΝΔ είπε: Η Κυβέρνηση δεν θέλει να αποζημιώσει τους Ασφαλισμένους. Η πρόταση του περιορισμού των αποζημιώσεων στο 50% είναι απαράδεκτη. Η μετατόπιση του προβλήματος μετά 7 χρόνια, όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση… τότε αν ζουν οι ασφαλισμένοι…θα εισπράξουν και τι θα εισπράξουν… Τα φιλέτα τα πήραν ήδη ορισμένες Εταιρείες. Το «κουφάρι» που θα απομείνει τι να το κάνουμε!

Οι κ.κ. Ε. Κεφαλογιάννης και Ε. Αυγενάκης στις τοποθετήσεις τους ζήτησαν επίμονα από τον κ. Σαχινίδη να δώσει λύση στο πρόβλημα τώρα , χωρίς να χαθεί τίποτα από τα ασφαλιστικά δικαιώματα των χιλιάδων ασφαλισμένων.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ,έκανε και μία άλλη αποκάλυψη. Επανέλαβε δήλωση του Υφυπουργού ότι δεν υπήρχε συνεννόηση με το προηγούμενο ΔΣ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών!

Η βουλευτής του ΚΚΕ κ. Λιάνα Κανέλλη πρότεινε να καλυφθούν οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων στις δυο εταιρείες χωρίς επιβάρυνση του προϋπολογισμού, δηλαδή από την υπόλοιπη ασφαλιστική αγορά.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Μάκης Βορίδης είπε : «Ο Λαός περίμενε να δώσετε πρώτα λύση στο πρόβλημα, και μετά να καταλογίσετε ευθύνες. Ο νόμος 3790/2009 είναι εν ισχύ, υφίσταται και το Κράτος αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Τις αναλαμβάνετε αυτές τις ευθύνες, ναι ή όχι; Επικαλεστήκατε ότι υπάρχει Ευρωπαϊκό νομικό κώλυμα το οποίο δεν επιτρέπει τη χρήση του νόμου και μέχρι σήμερα δεν παρουσιάσατε κανένα έγγραφο που να το επιβεβαιώνει… Στην προσπάθειά σας να ρίξετε ευθύνες στη ΝΔ, ομολογήσατε ότι αναλαμβάνετε και την Αστική Ευθύνη της αναποτελεσματικής Εποπτείας που ασκήθηκε από το επίσημο Κράτος! Αν βρίσκατε τρόπο να ρυθμίσετε τώρα το πρόβλημα, δεν θα κινδυνεύατε να αντιμετωπίσετε αγωγές που θα κοστίσουν πολύ περισσότερο, μιας και αποδέχεστε την Αστική Ευθύνη του Κράτους. Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τον νόμο 3790/2009 μέχρι σήμερα;»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Π. Λαφαζάνης ήταν ιδιαίτερα σκληρός με τον κ. Υφυπουργό. Είπε στην εισήγησή του: Η συμπεριφορά του Υφυπουργού είναι απαράδεκτη. Είστε εδώ, τόνισε, να δώσετε απαντήσεις και όχι να κατηγορείτε άλλους για το πρόβλημα. Το Κράτος δεν αλλάζει, οι Κυβερνήσεις αλλάζουν! Έχετε εγκληματικές παραλείψεις. Όταν γίνατε Κυβέρνηση, δεν γνωρίζατε το πρόβλημα; Σε μια ερώτησή μου στις 19/11/2009 απαντήσατε ότι θα εφαρμόσετε τον νόμο 3790/2009. Την ίδια απάντηση έδωσε γραπτώς και ο Γενικός Διευθυντής της ΕΠΕΙΑ κ. Βάσσης. της προηγούμενης Κυβέρνησης. Υπάρχουν εγγυήσεις υπέρ των ασφαλισμένων. Μετά ανακαλύψατε το τέχνασμα της δήθεν αντικοινοτικής διάταξης, ότι δεν επιτρέπει στις Κυβερνήσεις να εγγυώνται τις υποχρεώσεις των Εταιρειών.

Σε απάντηση όλων των παραπάνω ο κ. Σαχινίδης εξήγγειλε ότι θα καταθέσει τις επόμενες δύο εβδομάδες το υπουργείο Οικονομικών σχέδιο νόμου για την παροχή κινήτρων στις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να συμμετάσχουν στη διαδικασία μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου ζωής των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value. Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη, το βασικότερο από τα κίνητρα είναι η ανάληψη της υποχρέωσης κάλυψης μέρους του ανοίγματος του χαρτοφυλακίου από το συνιστώμενο με τον προτεινόμενο νόμο εγγυητικό κεφάλαιο ζωής.
Πρόταση της κυβέρνησης είναι η υποχρέωση αυτή να φτάσει μέχρι και το 50%.
Κατά τον κ. Σαχινίδη, στην παρούσα συγκυρία δεν είναι δυνατόν να μετακυληθούν στον φορολογούμενο οικονομικά βάρη που πηγάζουν από τις παθογένειες της αγοράς ιδιωτικής ασφάλισης.
«Συνεπώς το ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να εγγυηθεί για να καλύψει το άνοιγμα του χαρτοφυλακίου ζωής και τούτο ανεξάρτητα από το γεγονός ότι μια τέτοια εγγύηση θα μπορούσε να κριθεί ότι αντιβαίνει την κοινοτική νομοθεσία», υπογράμμισε
Το συμπέρασμα είναι ότι ο κ. Σαχινίδης ήρθε εντελώς απροετοίμαστος για ένα τόσο σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, ενώ προτείνει λύσεις που δε θα δώσουν ούτε ένα ευρώ στον κόσμο, δεδομένου ότι ούτε αναδοχή μπορεί να υπάρξει από άλλες εταιρείες ενός κανιβαλισμένου χαρτοφυλακίου, ούτε φυσικά μπορεί να ελπίζει κανείς ότι θα πάρει κάτι μετά από 7 χρόνια από την εκκαθάριση της εταιρείας. Μάλλον θα κληθεί να συνεισφέρει κιόλας...

7 σχόλια:

  1. Δυσττυχώς λύση από το κράτος δεν πρόκειται να δοθεί γιατί δεν υπάρχει καμμία διάθεση. Τώρα που έμειναν μόνο τα προβληματικά συμβόλαια μας αφήνουν στο έλεος....Μα καλά κοινή λογική δεν μπορεί να υπάρξει στην Ελλάδα?
    Αντί να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι (Ψωμιάδης,εποπτεία...) τιμωρούνται οι πελάτες χάνοντας τα χρήματά τους και μένοντας ανασφάλιστοι!
    Ντροπή!!!
    Επόμενες κινήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΡΑ?
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ?
    ΑΝΤΕ ..ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΑΛΤΕΡ ΣΤΟΝ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ..

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Ή ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΕΔΩ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ...
    ΤΟ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΩΣ ...ΛΥΣΗ...
    ΤΟ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ..
    ΩΣ ..ΚΙΝΗΤΡΑ...ΣΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΟΧΗ..
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...
    ΤΙΠΟΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΙΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΥΦΗΣΑΜΕ ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κουβέντα για τον Ψωμιάδη που είναι ελεύθερος, κουβέντα για την πρόταση του Μαρκόπουλου να δωθεί το 1 δις σε εμάς από τα 17 που θα πάρουν οι τράπεζες, κουβέντα για το αν κάηκαν έγγραφα που αφορούσαν την ΑΣΠΙΣ στην φωτιά στο υπουργείο στις 5 Μαίου...
    Τι κάνουμε;;;;; Αφού διαπιστώσαμε όλοι ότι όχι μόνο δεν καταλαβαίνουν από λόγια αλλά είναι είρωνες, αλαζόνες και υπερόπτες ας τους μεταχειριστούμε όπως τους αξίζει:
    1) ΜΑΖΙΚΕ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ (ΕΠΕΙΑ, ΨΩΜΙΑΔΗ, ΚΡΑΤΟΥΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΥ)
    2) ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ
    3) ΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    Τ Ω Ρ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ ''225 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ''ΔΙΑΤΥΠΩΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΤΡΙΒΕΙ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.ΟΙ ...ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΕΣ.ΣΑΣ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΤΙ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΛΕΟΝ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ.
    ΑΠΛΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΔΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΣΥΓΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΜΕ ΕΚΠΛΗΞΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ''ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ''.ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΑ ΒΑΡΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ.
    ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ. ΑΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.
    ΥΠΟΓΡΑΦΗ...''ΠΕΛΑΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΑΣΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. επομενες κινησεις αρκετα περιμενεμε.αρχιζω να πιστευω οτι μειναμε τα γερκα αλογα και φυσικα δεν τ θελει κανεις.τελος αν και οι συλογοι δεν εχουν αλλες προτασεις ας βρεθουμε μεταξυ μας και ας ξεκινησουμε.οτι ειναι να γινει θα γινει.ηδη με την εκαθαριση φαγωθηκαν και τα τελευταια αποθεματικα που εμειναν.ενταξει βολεψαμε καπιους εμεις οι μ.....κες.επιτελους ξυπνηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.