Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΑΣ

"Σύμφωνα με τον Ν.Δ.400/70 και τον Ν.3867/10 η ανάρτηση των απαιτήσεων έπρεπε να είχε γίνει εως 28/2/2011 και η διαδικασία αναδοχής η εκκαθάρισης έληγε στις 3/8/2011.Με το άρθρο 17 του Ν.4002/2011 οι χρόνοι παρατάθηκαν για την μεν πρώτη περίπτωση 31/10/2011 και για την δεύτερη την 31/3/2012.




Με τους ανωτέρω νόμους προσδιορίζεται και η διαδικασία των ενστάσεων-ανακοπών εντός 45ημερών από την 3η δημοσίευση σε εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας (δηλ.στην περίπτωσή μας η 09/01/2012.)

Σε κάθε περίπτωση,η ΜΟΝΗ διαδικασία, που θα πρέπει να ακολουθηθεί, εφόσον υπάρχει αναντιστοιχία μεταξύ του προσδοκώμενου ποσού (που και για αυτό θα πρέπει να γνωρίζεται αν είναι αυτό, που ορίζεται σύμφωνα με τους όρους του συμβολαίου) και αυτό που δημοσιεύθηκε,είναι η κατάθεση ένστασης κατά του πίνακα,στο Πρωτοδικείο Αθηνών εντός των προβλεπομένων προθεσμιών.


Η ανωτέρω διαδικασία ΔΕΝ ταυτίζεται σε καμία περίπτωση με τις όποιες αγωγές, έχουν ήδη κατατεθεί κατά του Ελληνικού Δημοσίου.


Καλό θα ήταν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν με τους δικηγόρους τους, όπως βέβαια και για κάθε θέμα που αφορά τις αγωγές.

Στην αντίθετη περίπτωση,αποδεχόμενοι το αναγραφόμενο ποσό (έστω και αν είναι αποτέλεσμα λανθασμένου υπολογισμού) αδυνατίζουμε αν όχι μηδενίζομαι , την δυνατότητα της θετικής κατάληξης, όποιας κατοπινής δικαστικής διεκδίκησης.


Βέβαια όποιες ενστάσεις γίνουν, τα συμβόλαια στα οποία αναφέρονται, θα εξαιρεθούν από το χαρτοφυλάκιο Ζωής και θα ενταχθούν στην εκκαθάριση.


Οταν θα εκδικαστεί η ένσταση και εκδοθεί θετική απόφαση, αυτά θα ενταχθούν ξανά(?) στο χαρτοφυλάκιο Ζωής(!)


Η αναγνώριση της απαίτησης από τον επόπτη ΔΕΝ σημαίνει ότι αυτό το ποσό υπάρχει στην εταιρεία και θα καταβληθεί στους δικαιούχους από την Τράπεζα της Ελλάδος.


Πρέπει να γνωρίζετε ότι ακόμη είμαστε στην αρχή των διαδικασιών που ορίζονται στους ανωτέρω Νόμους, και χρονικά την δεδομένη χρονική στιγμή ΔΕΝ διαφαίνεται συγκεκριμένος ορίζοντας καταβολής των αποζημιώσεων μας.


Το ύψος της αποθεματοποίησης με 21/9/09 ήταν κατά μέσο όρο 18,4% (σήμερα ή όποτε τελεσφορήσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης θα είναι...) που σημαίνει ότι το υπόλοιπο 71,6% και σε ποσοστό 70% (δηλ.το 50,10% των 500 εκατομμυρίων περίπου έλλειμμα, κάπου 250 εκ.ευρώ) θα πρέπει να καλύψει (σύμφωνα με τον 3867/10) το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής στα επόμενα χρόνια.(σημερινές εισπράξεις του Ταμείου ...17εκατ.ευρώ!!)


Θα επανέλθουμε, διεξοδικότερα, αργότερα αφού μελετήσουμε και την 378σελιδη και 502σελιδη έκθεση του επόπτη για την Ασπίς και την Commercial Value.


Μερικές πρώτες απαντήσεις σε ερωτήματά σας.


1ον. Τα συμβόλαια Aspis plus που γίνανε από μετατροπή του Aspis Bond ο επόπτης τα λαμβάνει υπόψη του ως νέα συμβόλαια με έναρξη την ημερομηνία μετατροπής τους.


Αυτό σημαίνει όσα συμβόλαια δεν είχαν προλάβει στις 21/9/09 να συμπληρώσουν 7 χρόνια δεν υπολογίζονται με εγγυημένη αξία λήξης, αλλά σύμφωνα με την αποτίμηση του μεριδίου του Ασπίς Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο. (τιμή της 21/9 περίπου 0,35cent του ευρώ)


Περίπτωση που Aspis Bond αποζημιώνεται με μερίδιο δεν υπάρχει, γιατί μετά την τριετία(είχε εκδοθεί συνήθως το 98/99 η το 2000)το προϊόν είχε εγγυημένο ποσό του κεφαλαίου.


Θα πρέπει να δείτε, αν είναι Bond ή έχει μετατραπεί σε Plus.




2ον. Στις περιπτώσεις με λανθασμένες ημερομηνίες γεννήσεως, θα πρέπει να δείτε αν υπάρχει φωτοτυπία της αίτησης που είχε γίνει για την έκδοση του συγκεκριμένου συμβολαίου και υπάρχει λάθος εγγραφή ή να επικοινωνήσετε με την εταιρεία, για να σας διευκρινήσουν ποια ημερομηνία έχουν περάσει από λάθος στο σύστημα.




3ον.Σε περίπτωση που υπάρχουν θάνατοι ή ανικανότητες ή οποιαδήποτε μεταβολή στην υγεία των δικαιούχων των συμβολαίων πρέπει ΑΜΕΣΑ να αναγγελθούν στην εταιρεία.




4ον.Οσα συμβόλαια είχαν κατατεθεί για εξαγορά και δεν είχε εισπραχθεί το ποσό, θα πρέπει κανονικά να υπάρχουν στους πίνακες ως εν ισχύ με το αναλογούν ποσό.


Εφόσον δεν υπάρχει, θα πρέπει να γίνει ένσταση.


5ον.Συνολική Αξία Μεριδίων Α.Λ.Α.(Αποταμιευτικός Λογαριασμός Ασφαλισμένου)


Λαμβάνουμε υπόψη μας την τελική αναγνωρισμένη αξία υποχρέωσης (εγγυημένο)


6ον.Οσοι δεν βρίσκουν το συμβόλαιο τους σημαίνει πως έχει εξαιρεθεί από τον πίνακα.


(μπορεί από λάθος η αν είναι από τα λεγόμενα "μη νόμιμα"). Λύση η ένσταση.




7ον.Η μέχρι τώρα ανάγνωση έχει δείξει ότι τα Asset ή Mega Asset "γλυτώνουν" μέχρι τώρα το "κούρεμα" αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αυτά όλα θα πληρωθούν αύριο και στο ακέραιο.




Διαδικασία Ερευνας για Αποζημιώσεις θανάτων η Ανικανοτήτων η Νοσηλείας.

 
1ο.Τσεκάρουμε πάνω στις αναγγελθείσες απαιτήσεις αποζημιώσεων.


2ο.Ελέγχουμε αν έχει γίνει η καταγραφή με τι ποσό.


3ο.Τσεκάρουμε στις αναγνωρισμένες απαιτήσεις


4ο.Αν αυτά τα δύο δεν συμφωνούν πάμε σε ένσταση.






Παρακαλούμε να καταγράφετε τα ερωτήματά σας με σαφήνεια και να στέλνετε όσα δεν έχουν απαντηθεί.


Θα προσπαθούμε να απαντούμε, σε όσα περισσότερα μπορούμε.





Για την όλη διαδικασία, την εγκυρότητα ή την ορθότητα του πίνακα,υπεύθυνος και υπόλογος είναι ο επόπτης χαρτοφυλακίου ζωής."

28 σχόλια:

  1. Το ύψος της αποθεματοποίησης με 21/9/09 ήταν κατά μέσο όρο ήταν 18,4% (σήμερα η όποτε τελεσφορήσουν οι διαδικασίες εκκαθάρισης θα είναι...) που σημαίνει ότι το υπόλοιπο 71,6% και σε ποσοστό 70% (δηλ.το 50,10% των 500εκατομμυρίων περίπου έλλειμμα, κάπου 250 εκ.ευρώ) θα πρέπει να καλύψει (σύμφωνα με τον 3867/10) το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής στα επόμενα χρόνια.(σημερινές εισπράξεις του Ταμείου ...17εκατ.ευρώ!!)

    ΞΑΝΑΚΑΝΤΕ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΚΑΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΛΑΘΟΣ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΛΕΤΕ ΚΑΤΙ?

    ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΟΒΑΡΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΙΡΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ?

    ΘΑ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ?


    ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορείτε να κάνετε ένα παράδειγμα συμβολαίου με αυτά που βλέπουμε στην αναζήτηση του Συμβολαίου μας?
    πχ.
    1)Ελάχιστη Εγγυημένη Αξία=611,35€ Αυτά τα λεφτά θα πάρω πίσω?

    2)Αριθμός Μεριδίων Α.Λ.Α.=1714,389 τι είναι αυτό?
    3) Αξία Μεριδίων Α.Λ.Α.(στην Ημερομηνία Ανάκλησης) = 611,35 € Τι σημαίνει αυτό???

    4)Συνολική Αξία Μεριδίων Α.Λ.Α. 611,35 €
    5)Τελική Αναγνωρισμένη Αξία Υποχρέωσης (Απόθεμα)=611,35 €
    Τι σημαίνουν αυτά που βλέπουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΟΔΥΝΗΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΔΚ2 ΑΠΟ ΤΟ 10/12/2001ΜΕ 10ΕΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΛΗΡΩΝΑ 4800 ΕΥΡΩ ΤΟ ΕΤΟΣ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΝ12/2009 Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ 8300 ΕΥΡΩ ΕΝΩ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ 38000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΗΘΕΛΕ 1 ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΥ.ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΥΘΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Κ.ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΤΟΥ,ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΚΔΟΘΕΝΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ,ΠΡΙΝ ΤΗΣ
    21/9/09, ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ?
    ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ
    ΑΣΠΙΔΟΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ, ΕΙΝΑΙ νόμιμα, ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ!!!!!
    ΑΡΑ...ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ.... Η ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΕΙΝΑΙ "ΦΟΥΜΑΡΑ"!!!!
    ΤΟ ΠΑΝΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ, ΝΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ...
    ΣΤΟ 100% ΤΟΥ Χ/Φ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ....ΣΤΟ ...ΕΓΓΥΗΤΙΚΟ!!!!!
    (ΚΛΑΨΕ ΜΑΙ ΜΟΥ ...ΝΑ ΦΑΣ ΤΡΥΦΦΥΛΙ)!!!!
    Υ.Σ.
    ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ...."ΚΑΡΔΙΑΚΟΣ"
    ΤΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ....ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΕΩΣΕ, ΕΞΟΔΑ!!!!
    ΤΟ Μ/Κ ΗΤΑΝ 200 εκ μείον... ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ...ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...ΕΞΑΓΟΡΕΣ...ΘΑΝΑΤΟΥΣ....
    ΤΟ ΠΑΡΑΟΥΣΙΑΖΕΙ, 600 δις.ευρο!!!!
    ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ, (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ)!!
    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ "ΤΡΙΞΕΙ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ"!!!!
    ΕΙΔΑΛΩΣ...."ΑΛΛΑΙ ΑΙ ΒΟΥΛΑΙ..."
    vakis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καταρχήν το υπόλοιπο που αναφέρετε στην ανακοίνωση σας είναι 81,6% και όχι 71,6%, άρα το ΕΚΖ θα πρέπει να καλύψει 285 εκ € και όχι 250. Θα ήθελα την τοποθέτηση σας σχετικά με τις αγωγές κατά ΕΔ. Συγκεκριμένα:
    1. Αν κάποιος προχωρήσει την αγωγή αυτόματα παραιτείται της διαδικασίας αποζημιώσεων που προβλέπεται από το νόμο? Στην περίπτωση αυτή, έχει νόημα να προχωρήσει σε ενστάσεις αν δεν συμφωνεί με τα νούμερα της έκθεσης του επόπτη?
    2. Τι θα γίνει αν τελικά χάσει την αγωγή κατά ΕΔ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αν συμφωνούμε με το χρηματικό ποσό που αναγράφεται στην εκκαθάριση(εγώ έχω δύο συμβόλαια αποταμιευτικά τα οποία έληγαν σε τρία χρόνια όπου ενηλικιώνονται τα παιδιά) κάνουμε κάτι; ή απλώς περιμένουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα καθαρά συμβόλαια Aspis plus 15/7/99 που στις 21/9/09 συμπλήρωσαν 10 χρόνια , υπολογίζονται με εγγυημένη αξία λήξης των 7 χρόνων ή των 10;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 09:18Στη συμπρωτεύουσα σήμερα ο Συνήγορος του Πολίτη

    14 Νοεμβρίου 2011 Πολιτική
    56EmailShare

    Στη Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται σήμερα κλιμάκιο του Συνηγόρου του Πολίτη, δίνοντας την ευκαιρία σε φορείς και πολίτες να καταθέσουν αναφορές ή να ενημερωθούν για το έργο της ανεξάρτητης Αρχής.
    Το κλιμάκιο θα δέχεται τους ενδιαφερόμενους στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης από τις 10:00-14:00 και από τις 17:00-20:00.
    Η επικεφαλής του κλιμακίου Καλλιόπη Σπανού θα συναντηθεί σήμερα με εκπροσώπους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, θα μιλήσει για τις αρμοδιότητες της ανεξάρτητης αρχής και θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στις 13.30 στο δημαρχείο.
    Ο Συνήγορος του Πολίτη έχει δεχτεί, από τον Οκτώβριο του 1998 μέχρι σήμερα, περίπου 138.960 αναφορές. Οι 3.780 προέρχονται από πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, από τις οποίες 1.150 από πολίτες της Θεσσαλονίκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αποζημίωση νοσηλείας:
    Η ένσταση πρέπει να κατατεθεί από δικηγόρο ή μπορεί και ο σφαλισμένος να την καταθέσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ.Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΑΠΟ BOND ΣΕ PLUS ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΤΑΘΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΗ Η ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΟ 2002?ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΡΑΦΕΙ 1999 ASPIS PLUS ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΛΕΝ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΗΤΑΝ BOND ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ PLUS ΤΟ 2002.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε ποιόν από όλους τους νόμους αναφέρεται η δυνατότητα για ένσταση στο Πρωτοδικείο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. fwtia k mpermperi se osous asxolounte me to thema tha aspidws k den aponemoun dikaiosini sta 8hmatakai trwn th leia.fwtia se autous k sta paidia tous na mhn mhnh tpt or8io emeis den exoume n fame k auth trwn me xrusa koutalia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι γίνεται λοιπόν με τα συμβόλαια Aspis plus που γίνανε από μετατροπή του Aspis Bond που ο επόπτης με το έτσι θέλω τα λαμβάνει ως νέα συμβόλαια με έναρξη την ημερομηνία μετατροπής τους.
    Αφού είχαν και συνέχιζαν να έχουν εγγυημένη αξία λήξης,γιατί τα αποτιμά αυθαίρετα με 0,23 του ευρώ; Πείτε μας τις ενέργειες του Συλλόγου γι' αυτήν την αδικία και τι πρέπει να κάνουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΟΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΟΥ ΛΑ.Ο.Σ ΒΟΡΙΔΗΣ-ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΙΕΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ -ΕΥΚΑΙΡΙΑ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΟΤΙ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΕΓΩ ΕΧΩ 2 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ASPIS PLUS ΠΟΥ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΑΠΟ ASPIS BOND ΤΟΥ 2000.Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΛΗΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΚΑΝ ΣΑΝ ΚΑΙΝOΥΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕ ΤΙΜΗ ΜΕΡΙΔΙΩΝ.ΚΑΙ ΕΡΩΤΩ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΗΤΑΝ ΜΕ ΜΟΡΦΗ BOND ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ;ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ;ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΤΑ PLUS;ΕΜΕΝΑ ΛΕΝΕ ΤΑ PLUS ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ 2000 ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ.ΠΩΣ ΤΑ ΠΙΑΝΕΙ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΩΡΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ;ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιστευω ακραδαντα τωρα ειναι μια καλη ευκαιρια να πιεσουμε για μοναδικη λυση που δεν ειναι περα απο την πολιτικη.Ο συλλογος να κλεισει ραντεβου με τους υπουργους της νεας δημοκρατιας και του λαος που οπως μας εχουν υποσχεθει θα συνδραμουν για την πολιτικη και μονο λυση του προβληματος μας.Ας μην χαθει αυτη η ευκαιρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. o k.παντελιδης λαμβάνει υπ'οψιν του, τους ΝΟΜΟΥΣ
    ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΝΤΟ ...ΕΩΣ 21/9/09, ΟΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΣΑΝ
    ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ???
    ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΝΟΜΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ
    ΕΚΔΟΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ, ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΕΩΣ,
    ΠΟΥ ΤΗΝ.....ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΟΝΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ,....ΗΤΑΝ ΝΟΜΙΜΟ,ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ!!!!!
    vakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Τι γίνεται λοιπόν με τα συμβόλαια Aspis plus που γίνανε από μετατροπή του Aspis Bond που ο επόπτης με το έτσι θέλω τα λαμβάνει ως νέα συμβόλαια με έναρξη την ημερομηνία μετατροπής τους.
    Αφού είχαν και συνέχιζαν να έχουν εγγυημένη αξία λήξης,γιατί τα αποτιμά αυθαίρετα με 0,23 του ευρώ; Πείτε μας τις ενέργειες του Συλλόγου γι' αυτήν την αδικία και τι πρέπει να κάνουμε εμείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ο φιλος του 9.25μμ σχολιου παρακαλω ας μου δωσει το ιλεηλ του για να επικοινωνησω μαζι του. τον παρακαλω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παρακαλώ αν μπορείτε ενημερώστε μας αν υπάρχουν νέα βίντεο στο youtube ή αλλού σχετικά με ειδήσεις για το θέμα της αποζημίωσης των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια που τραβούμε ένα απίστευτο Γολγοθά ιδίως αυτοί με τα συμβόλαια Aspis plus που γίνανε από μετατροπή του Aspis Bond. Σας δίνω ένα πρόσφατο σύνδεσμο που αφορά όμως επερώτηση στη Βουλή για τη δικαστική πλευρά. http://youtu.be/Sr6TF40xw1k

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ασφαλιστικές : Ζητούν μέτρα για τα προβλήματα της απομείωση των ομολόγων

    November 15, 2011 | Posted by admin in Επικαιρότητα, Ιδιωτική ΑσφάλισηNo comments
    Προτάσεις, με τις οποίες οι ασφαλιστικές εταιρίες θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιουργεί στην κεφαλαιακή τους επάρκεια το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, θα θέσει η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών προς την κυβέρνηση.
    Στον κλάδο υπάρχει αισιοδοξία ότι μπορεί να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, ειδικά όσον αφορά τις ασφαλιστικές που είναι θυγατρικές τραπεζών και κύρια των : Εθνικής και Αγροτικής Ασφαλιστικής, με αυξήσεις μ/κ από τις τράπεζες .
    Ηδη η Εurolife Ασφαλιστική, θυγατρική της Εurobank ,έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου της σε κρατικά ομόλογα και όπως διαβεβαίωσαν κορυφαία στελέχη της είχε μειώσει την έκθεσή της ,πριν την συμφωνία για το «κούρεμα».
    Ως προς τις μικρές εταιρίες κάποιες έχουν ήδη κάνει αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κάποιες ίσως χρειαστεί στο μέλλον , ενώ δεν αντιμετωπίζουν τέτοιο ενδεχόμενο ούτε στην Ευρωπαϊκή Πίστη .

    Ωστόσο, σε χθεσινή σύσκεψη στη Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών μπήκαν στο τραπέζι προτάσεις που συνδέονται και με άλλα ζητήματα της αγοράς για να τεθούν στην κυβέρνηση. Ειδικά για τα ομόλογα οι προτάσεις είναι ενσωματωθούν λογιστικά στις οικονομικές καταστάσεις σε ορίζοντα 10 ετών, να αναγνωριστούν οι ζημιές στην φορολογία και από πλευράς εποπτείας να υπολογίζονται με τιμές ομολόγων του Δεκεμβρίου του 2009.
    Βέβαια αγκάθια για την ασφαλιστική αγορά συνεχίζουν να αποτελούν τα ελλείμματα στο Επικουρικό Κεφάλαιο αυτοκινήτου και οι ρυθμίσεις που προτείνουν για την αντιμετώπισή τους, καθώς και το σχέδιο νόμου για την διαφάνεια και τα ζητήματα που σχετίζονται κύρια με την τιμολόγηση των συμβολαίων υγείας.


    ΩΠΑ ΡΕ!! ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΤΑΘΜΑ!!!!
    ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΙΝΤΣΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΤΗ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ???

    ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Γ.Πετζετάκις !

    web only

    15/11/2011 14:57
    http://img.protothema.gr/7A3BE9622515C0FF2C844DAD5FCF1785.jpg


    Συνελήφθη από την Οικονομική Αστυνομία, ο Γεώργιος Α. Πετζετάκις της Ελληνικής Βιομηχανίας Πλαστικών και Ελαστικών για χρέη προς το Δημόσιο ύψους άνω των 2.000.000 ευρώ. Ο 47χρονος πρόεδρος εταιρείας με την επωνυμία Πετζετάκις Αριστόβουλος Α.Ε, συνελήφθη σήμερα το πρωί στην περιοχή της Βουλιαγμένης γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο που ανέρχονταν στο χρηματικό ποσό των 2.093.979,75 ευρώ. Ο συλληφθείς επιχειρηματίας θα οδηγηθεί αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

    Η σύλληψη του επιχειρηματία, έρχεται να προστεθεί στη μακριά λίστα της Οικονομικής Αστυνομίας που ξεκίνησε με τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Παναγιώτη Πανούση και του κομμωτή των επωνύμων Nicolas - Νικολάου Παπακωνσταντίνου Τζιβανάκη.



    ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ?\
    ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΚΑΝΕΙ Η ΕΥΠ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ?
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ, ΑΝ ΕΞΑΙΡΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΟΣ(κ.ΜΠΑΡΚΑ)ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΙΑΣΚΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΛΑ ΣΤΗΜΕΝΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟ ΨΙΛΟΜΑΡΤΥΡΟΥΝ!!!!!!!!!
    ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Σας παρακαλώ ενημερώστε μας γιά τα συμβόλαια BOND που μετατράπηκαν σε ΑΣΠΙΣ PLUS,δεν έκλεισαν επταετία και δεν υπολογίζονται με εγγυημένο ποσόν λήξης,αλλά με τιμή μεριδίου.
    Είναι σύννομη η εκτίμηση αυτή του Επόπτη?
    Τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση αυτή και τι τύχη έχουμε να δικαιωθούμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σας παρακαλώ θα ήθελα να μου πείτε αν εγώ που δεν έχω κάνει καμία αγωγή θα μπορέσω τελικά να εκταμιεύσω το συμβόλαιό μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Έχω τρία συμβόλαια ASPIS BOND Δημιουργίας Κεφαλαίου (Δ/Κ) που στις 21/09/2009 είχαν ήδη συμπληρώσει 7 χρόνια. Δεν θα πρέπει να υπολογιστούν με την εγγυημένη αξία λήξης κι όχι σύμφωνα με την αποτίμηση του μεριδίου του Ασπίς Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο που βλέπω στους πίνακες του Προσωρινού Χαρτοφυλακίου Ζωής του επόπτη;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δεν εκανα αγωγη,τα χρηματα μου χανονται;Θα με αναζητησει κανεις;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.