Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ PROTAGON.GR


Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή του Συλλόγου που δημοσιεύτηκε σήμερα στο site protagon.gr. Το κείμενο βρίσκεται και στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.anagnwstes&id=10359




Μην ξεχαστεί το σκάνδαλο της «Ασπίς»

Όταν επέλεξα τον Μάιο του 2008 να ασφαλιστώ στο αποταμιευτικό πρόγραμμα της «Ασπίς Πρόνοια» είχα στο νου μου το «Για καλό και για κακό» της διαφήμισης. Μόλις είχα πάρει το εφάπαξ από τη δουλειά μου, ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, και θέλησα με αυτή την κίνηση να εξασφαλίσω το μέλλον των δύο παιδιών μου.
Ήξερα ότι γίνομαι πελάτης της δεύτερης σε μέγεθος ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας, είχα δει τα πιστοποιητικά φερεγγυότητας που για χρόνια έπαιρνε η Ασπίς από τις αρμόδιες κρατικές αρχές (Υπουργείο Ανάπτυξης) και πίστεψα ότι μια επιχείρηση 65 ετών αποτελεί ένα ασφαλές μέρος για να αποταμιεύσω τα χρήματά μου. Δεκαέξι μήνες αργότερα βρέθηκα «στον αέρα» έχοντας χάσει τους κόπους μιας ζωής. Σήμερα έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από το λουκέτο της Ασπίς και δεν έχει δοθεί καμία λύση από το ελληνικό κράτος, που είναι και το μόνο υπεύθυνο για την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί εγώ και ένα εκατομμύριο ακόμη Έλληνες ασφαλισμένοι.
Το θέμα μας δεν πρέπει να ξεχαστεί εν μέσω της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα. Κάποιοι προσπαθούν να το κρατήσουν χαμηλά. Να μην ακούγεται τίποτα για όσους από εμάς υποφέρουν. Όμως μιλάμε για το μεγαλύτερο ασφαλιστικό και πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της ΕΕ. Ξεπερνάει εκείνο του Κοσκωτά! Ένας επιχειρηματίας, ο Παύλος Ψωμιάδης, με την ανοχή ή ενδεχόμενα και με τη βοήθεια κρατικών λειτουργών, εξαπάτησε χιλιάδες ασφαλισμένους, που αυτές τις κρίσιμες στιγμές αναζητούμε τα χρήματά μας που είναι δεσμευμένα ίσως σε κάποιον κρυφό λογαριασμό στον εξωτερικό.

(O κ. Θεμιστοκλής Γρίσπος είναι στρατιωτικός ε.α. Απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων. Υπήρξε ένας από τις εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες της Ασπίς. Τώρα προσπαθεί να διεκδικήσει τα χρήματα που έχασε... )
Σύλλολος Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια

1 σχόλιο:

  1. http://olympia.gr/2011/11/20/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%8C-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%88%CE%B5-%CF%83%CF%80%CE%AC%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CF%80%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1-%CE%B2/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.