Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ


Η παρακάτω επιστολή στάλθηκε σε όλα τα ΜΜΕ και στο πολιτικό προσωπικό. Άμεσα θα μεταφραστεί και θα σταλεί στο IMF, στο κόμμα των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών της Άνγκελα Μέρκελ CDU, στον Michel Barnier και στην τρόικα.


Με αυξημένα αντανακλαστικά και επιλεγμένο timing η Τράπεζα της Ελλάδος διέσωσε την Τ-BANK (πρώην ΑΣΠΙΣ BANK) από την κατάρρευση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταθέσεις, το προσωπικό και οι τραπεζικές εργασίες μεταφέρονται αυτούσια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Η κίνηση αυτή αποτελεί αυτονόητα την μόνη λύση η οποία διασώζει τον μόχθο των καταθετών, οι οποίοι δεν έχουν με κανέναν τρόπο εμπλακεί στην κακή διοικητική λειτουργία της τράπεζας, που οδήγησε τα πράγματα στο αδιέξοδο και στην ουσιαστική χρεοκοπία.
Τα χιλιάδες μέλη του Συλλόγου μας όμως  αναρωτιούνται γιατί τα αντανακλαστικά των κυβερνώντων παραμένουν σε πλήρη αδράνεια εδώ και 27 μήνες για ένα ζήτημα το οποίο και απλούστερο ήταν και αν λυνόταν έγκαιρα δεν θα απέφερε κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος.

Τα ερωτήματα και τα γιατί είναι αμείλικτα:
  • Για πιο λόγο επί 27 μήνες οι ασφαλισμένοι των ανακληθεισών εταιρειών δεν έχουν πρόσβαση στα χρήματά τους και στις πολυτιμότατες ασφαλιστικές τους παροχές.
  • Γιατί αυτοί οι άνθρωποι θεωρούνται  πολίτες δεύτερης κατηγορίας;
  • Μήπως δεν πλήρωναν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις προσηκόντως και ανελλιπώς;
  • Μήπως έκλεψαν τα χρήματα;
  • Μήπως έκαναν άλλες παρανομίες;
  • Μήπως οι πελάτες των τραπεζών απολαμβάνουν άλλα προνόμια;
  • Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν εποπτεύονται με τον ίδιο μηχανισμό που εποπτεύονται και οι τράπεζες;
  • Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν αποτελούν κι αυτές έναν από τους πυλώνες του χρηματοοικονομικού συστήματος;
  • Μήπως δεν έχει καμία σημασία για την οικονομία αν καταστραφεί η ασφαλιστική συνείδηση των πολιτών;

Δυστυχώς οι απαντήσεις έχουν στερέψει όπως και η λογική.
Δυστυχώς το κόστος θα είναι πολλαπλάσιο για τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω του οποίου θα εκταμιευτούν τεράστια ποσά για την αποζημίωση των παθόντων μετά την δικαίωσή τους από τα δικαστήρια.
Δυστυχώς χαμένοι θα είναι και οι κερδισμένοι οι οποίοι όταν πάρουν πίσω τα δικά τους λεφτά,  θα είναι πολύ αποκαμωμένοι για να πανηγυρίσουν, και πολύ αηδιασμένοι από μια χώρα που  δεν εφαρμόζει το αυτονόητο και δεν σέβεται τα δικαιώματα των πολιτών της.

Τέλος θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μαζί με τις καταθέσεις των πελατών της Τ- BANK αναλαμβάνει και μια σημαντική εκκρεμότητα η οποία έχει να κάνει με την πλημμελή θεματοφυλακή των προϊόντων unit linked της πρώην ΑΣΠΙΣ BANK. Βάσει του Ν. 400/70 άρθρο 13γ παρ. θ,  η τράπεζα ήταν υποχρεωμένη να ενημερώνει τουλάχιστον μια φορά το μήνα την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εμπορίου με τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η ασφαλιστική επιχείρηση για το μεταβλητό κεφάλαιο. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα υπάρχουν τεράστιες αποκλίσεις σε σχέση με τα ποσά τα οποία έπρεπε να υπάρχουν στο ενεργητικό των εν λόγω μεταβλητών κεφαλαίων.
Οποιεσδήποτε παρατυπίες διαγνωστούν σχετικά με το εν λόγω ζήτημα θα θέσουν σε θέση υπόλογου την τράπεζα η οποία είχε την ευθύνη της θεματοφυλακής.

16 σχόλια:

  1. Σώθηκαν οι καταθέτες Τ/Bank έχασαν οι πελάτες της Commercial Value;
    Συντάκτης / NextDeal
    Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2011 13:32
    Tweet it
    Κάντε τον εαυτό σας evergreening*, λέει ο Δημήτρης Μπάτρης
    Ελέγχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες αν είναι γνήσια τα κρύσταλλα που βάζουν στα τρακαρισμένα;
    Η αγάπη ουδέποτε εκπίπτει. Εις Μνημόσυνο Γ. Καλού (ALICO)-Κ. Καλύβα (Εθνική)
    Ο Φίλιππος Μωράκης υπερέχει

    Η μεταβίβαση στο ΤΤ του υγιούς κομματιού της Τ-Bank προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους χιλιάδες πελάτες της Commercial Value και Ομίλου ΑΣΠΙΣ που είχαν ποσοστά στην ASPIS BANK (T/Bank) 34% η CV και 5% η ΑΣΠΙΣ βλέποντας να παραχωρούνται περιουσιακά στοιχεία τους για να σωθούν τρίτοι καταθέτες και μέτοχοι.
    Το θέμα ξεκινά από το 2009 όταν γίνονταν συζητήσεις για πώληση της ASPIS BANK στον όμιλο Ρέστη ή αλλού στην Τράπεζα Αττικής τότε που η μετοχή γραφότανε στα βιβλία της Commercial στα 2,70 ευρώ αργότερα στο κλείσιμο στο 1 ευρώ και έφτασε σήμερα μηδέν ευρώ! Διάφορες απόψεις τότε έλεγαν ότι το θέμα «σκαλώνει» στην Τράπεζα που έχει ευθύνες, στην ΕΠΕΙΑ και την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος επί προεδρίας Φ. Μπράβου που με διάφορες εισηγήσεις τους άφησαν να χαθεί η ευκαιρία πώλησης που θα ικανοποιούσε διάφορα κενά και απαιτήσεις Ομίλου ΑΣΠΙΣ…
    Σήμερα δεν είδαμε καμία αντίδραση ούτε από την Ένωση ούτε από συλλόγους ούτε από ενώσεις καταναλωτών ούτε από το Συνήγορο του Ασφαλιστή ούτε από τη Γραμματεία Καταναλωτή. Δηλαδή δεν έχουν δικαιώματα οι πελάτες C.V.;
    Δεν έχουν αξία τα υπ/τα της ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ (Τ/ΒΑΝΚ) οι άνθρωποι, ο εξοπλισμός, οι καταθέσεις κλπ;
    Πώς μεταβιβάζονται χωρίς αποζημίωση στις εταιρείες Ομίλου ΑΣΠΙΣ κύριε Βλαχογιάννη και κ. Βογιατζή; Έχει δίκιο ο Αλέξης Παπαχελάς που έγραφε χθες στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» για την τύχη των Ελληνικών Τραπεζών και το αυριανό δίλημμα «ποιος θα διοικεί τις τράπεζες με ποια κριτήρια, με ποια μέθοδο;» «θα δώσουμε στο πολιτικό σύστημα που χρεωκόπησε τη χώρα και τα κόμματα «επιχειρήσεις» ΠΑΣΟΚ-ΝΔ;
    Ποιοι είναι αυτοί που «φρενάρουν» την ανάπτυξη; Και η Τράπεζα Πειραιώς είχε ενδιαφερθεί τότε με την PROTON για συνεργασία στο Bancassurance που θα άλλαζε πολλά. Τότε είχαμε πληροφορίες πιο πολλές –άσχετες σήμερα- μετά από μια συνάντηση για συνεργασία με παρόντες τον Παύλο Ψωμιάδη, Θεόδωρο Πανταλάκη, Δημήτρη Βιδάλη, Τρ. Λυσιμάχου…
    Περιμένουμε κάποτε και μια θετική απόφαση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για υπεράσπιση των συμφερόντων των εταιρειών και πελατών τους. Άλλο εταιρείες, άλλο πρόσωπα, άλλο ασφαλιστικός θεσμός.


    ΣΩΣΤΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ!!!!!!!!!!!
    ΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΤΡΩΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ Μ Α Ζ Ι Κ Α!!!!!!!!
    ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΜΑΣ ΣΩΣΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟ!!!!
    ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ, ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΕΤΟΙΜΟ ΜΗΝΥΜΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΟΩΘΗΣΟΥΜΕ ΑΠΛΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ...

    ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΚΙΝΗΣΗ.
    ΕΤΟΙΜΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗ.ΚΑΙ ΕΝΗΜΡΩΣΤΕ,ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ??????
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ?
    ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΝΑ ΜΠΕΙ..
    ΟΧΙ ΠΑΛΙ Ο ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕ ΔΡΑΜΑΤΑ..
    ΕΛΕΟΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. TI ΘΕΣΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ;
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ, ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΦΩΝΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙΓΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κα Μπακογιάννη αποκάλυψε πως μόνο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες συνολικού ύψους 235 εκατομμυρίων ευρώ .
    Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο χρηματοδοτούνται τα κόμματα, ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Γιαννίτυσης, ύστερα από σχετική επερώτηση, ενώ παραδέχθηκε ότι η σχέση χρηματοδότησης και κομμάτων εξελίχθηκε σαν το δημόσιο χρέος.

    Αυτό που προκαλεί οργή όμως είναι πως σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Γιαννίτσης την περίοδο 2000-2011 τα κόμματα έλαβαν 41-85 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο ανάλογα με τις εκλογικές αναμετρήσεις ή 655 εκατομμύρια αθροιστικά.

    Αναφερόμενος ο κ. Γιαννίτσης στα δάνεια που έχουν λάβει τα κόμματα από τις τράπεζες, τόνισε ότι αθροιστικά ανέρχονται στα 245 εκατομμύρια ευρώ τα οποία όμως, δεν μπορεί να μείνουν πολύ καιρό σε εκκρεμότητα. Δήλωσε μάλιστα πως το κράτος μπορεί να βοηθήσει, αλλά σε καμία περίπτωση στην αποπληρωμή τους.

    Στο θέμα αναφέρθηκε και η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη η οποία κατήγγειλε τον τρόπο χρηματοδότησης των κομμάτων, λέγοντας πως η Ελλάδα έχει την τέταρτη υψηλότερη δαπάνη χρηματοδότησης στα κόμματα σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Μάλιστα, η κα Μπακογιάννη τόνισε πως τα δάνεια των κομμάτων ανέρχονται σε 244,2 εκατομμύρια ευρώ εξ αυτών ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν 235 εκατομμύρια ευρώ.

    TO KΡΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ....ΛΕΕΙ...ΣΤΟ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
    ΚΑΙ
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ...
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΑΜΑΡΤΙΕΣ???????

    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ..ΕΛΕΟΣ...

    ΑΣ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ..
    ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ..
    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ..
    ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ, ΕΞΟΥΘΕΝΩΘΗΚΑΜΕ.
    ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.
    ΑΡΓΟΠΕΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ.
    ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΑΝΕΡΓΟΙ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΟΥΝ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαντήστε μου, παρακαλώ γιατί δεν ενημερώνομαι. Διαβάζω για SMS, ειδοποιήσεις κ.λ.π και απορώ. Έχω διάφορα συμβόλαια της "Ασπίς Πρόνοια από το 1979 μέχρι το 1999. Όλοι εμείς δεν πρέπει να ενημερωνόμαστε; Δεν πρέπει κάποτε να δράσουμε όλοι μαζί; να προσφύγουμε όλοι μαζί στη Δικαιοσύνη; και πότε προβλέπετε να γίνει αυτό; Όταν τα τινάξουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. TΩΡΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
    ΝΑ ΤΥΠΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα πρέπει να είστε μέλη του Συλλόγου για να λαμβάνετε ενημερώσεις και ειδοποιήσεις. Δεν μπορεί ο Σύλλογος να γνωρίζει τα τηλέφωνα επικοινωνίας όλων των ασφαλισμένων που είχαν συμβόλαια στην Ασπίς Πρόνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλό το κείμενο και ακόμη καλύτερη η πλήρης δημοσιοποίηση του θέματός μας στα ΜΜΕ διεθνώς.
    Μακάρι οι κυβερνώντες να δώσουν απαντήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα μείνουν ατιμώρητοι οι κύριοι της διοίκησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτήρίου;

    Ανακοινώθηκε ότι από αύριο τα καταστήματα της TBank κατεβάζουν τις πινακίδες TBank και ανεβάζουν τις πινακίδες του TT, το οποίο την έχει απορροφήσει. Είχα γράψει προ καιρού ότι όλοι μπορεί να πτωχεύσουμε, αλλά οι τράπεζες ποτέ. Είναι ένα φαινόμενο άξιο της προσοχής μας. Ας ξαναθυμηθούμε την Τράπεζα Κεντρικής Ελλάδος, την Τράπεζα Κρήτης, την Proton Bank και
    την Aspis Bank. Η τελευταία μετονομάσθηκε σε TBank και απορροφήθηκε από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ήτοι από τράπεζα που τελεί υπό κρατικό έλεγχο, άρα είναι φέουδο της εκάστοτε κοινοβουλευτικής πλειοψηφικής μαφίας. Δεν απορροφήθηκε από κάποια ιδιωτική τράπεζα, διότι η τράπεζα ήταν υπερχρεωμένη. Ποιός θα ήθελε να αποκτήσει μία τράπεζα-φάντασμα; Μόνο ένας con.
    Άρα, ο μοναδικός υποψήφιος να την αποκτήσει ήταν ο ελληνικός λαός κατά τον neocon Πάγκαλο. Και ποιος κυβερνά τον ελληνικό λαό; Η αλητεία, για την οποία μιλήσαμε σε προηγούμενο αρθρίδιο [η λέξη «αρθρίδιο» αποτελεί υποκοριστικό της λέξης «Άρθρο», όπως το «Αρχίδιο» αποτελεί υποκοριστικό της λέξης «Αρχή»]. Η τράπεζα του Παύλου Ψωμιάδη, λοιπόν, απορροφήθηκε τάχιστα από το κρατικό ΤΤ, το οποίο δεν άντεχε, ως φαίνεται, να απορροφήσει και την ProtonBank. Γι’ αυτό και στην περίπτωση της Proton Bank έσπευσε ο Μπένι να τη διασώσει ρίχνοντας ζεστό χρήμα του Δημοσίου από αυτό που πληρώνουμε όλο οι cons στημένοι σε ουρές στα ταμεία της ΔΕΗ.
    Αυτή η κίνηση είναι ένα δείγμα της αύξησης των κρατικών δαπανών εν μέσω πείνας, όπως ορθώς παρετήρησε ο συν-πρωθυπουργός Reichenbach [ορθώς ως προς την αύξηση, η οποία τον ενδιαφέρει, αφού για την πείνα μας αδιαφορεί].
    Για να μη μακρηγορώ, δεν υπάρχει στην ελληνική ιστορία περίπτωση τράπεζας, η οποία να επτώχευσε. Ανέκαθεν υπήρχε το νομοθετικό πλαίσιο [βλ. «πολιτική βούληση»] για τη διάσωση τραπεζών πάση θυσία. Τελευταίο μόρφωμα είναι η δημιουργία νέας τράπεζας, η οποία προικοδοτείται με τα υγιά στοιχεία της προβληματικής τράπεζας και με ζεστό χρήμα από το Δημόσιο Ταμείο. Αυτό το σχήμα εφαρμόστηκε στην ProtonBank. Κατά τα λοιπά ο πανάξιος εισαγγελέας Πεπόνης θα κυνηγάει μια ζωή τους Λευρεντιάδηδες για να πάρει πίσω η τράπεζα τα φαγωμένα.
    Η τακτική αυτή έχει μία και μοναδική εξήγηση: κάθε προβληματική τράπεζα πρέπει να διασωθεί, διότι διαφορετικά θα καταρρεύσει όλο το τραπεζικό σύστημα. Και τούτο, διότι στις τράπεζες καταθέτει ο λαός τις αποταμιεύσεις του, ήτοι τους κόπους του, τους οποίους εκμεταλλεύεται η αλητοκρατία. Αν καταρρεύσει μία τράπεζα, θα προκληθεί αναστάτωση, η οποία θα προκαλέσει ντόμινο αναλήψεων από τις άλλες τράπεζες και τότε θα αποκαλυφθεί ότι τράπεζες και αλητήριοι είναι γυμνοί.
    Το χειρότερο δε είναι ότι εκείνη τη στιγμή θα αναγκασθεί ο επίλαρχος Πάγκαλος να κατεβάσει τα τανκς για να αποκαταστατήσει την τάξη, η οποία θα έχει διασαλευθεί πέριξ των τραπεζικών καταστημάτων, προς όφελος της ασφαλείας του λαού υποτίθεται, στην πραγματικότητα, όμως, για να επιβάλει την τάνκση της αλητοκρατίας. Βλέπετε τα λεφτά μπορούν να μας τα τρώνε άνετα, όπως ακριβώς γίνεται τόσα χρόνια, ιδία δε τα δύο τελευταία, αλλά τη δημοκρατία της αρπαχτής και της ρεμούλας δεν μπορούν να μας τη στερήσουν με τίποτε.
    Αυτά για τις τράπεζες.
    Γιατί, όμως, δεν συμβαίνει το ίδιο με τις ασφαλιστικές εταιρείες; Βρέθηκαν π.χ. ο Κοσκωτάς και ο Λαυρεντιάδης, οι οποίοι άδειασαν τις τράπεζές «τους», αλλά έσπευσε το κράτος να στηρίξει τις τράπεζες, για να μη χαθεί η εμπιστοσύνη των καταθετών στο τραπεζικό σύστημα. Γιατί δεν γίνεται το ίδιο με τις ασφαλιστικές εταιρείες, ήτοι για τον δεύτερο πυλώνα του χρηματοπιστωτικού συστήματος; Μήπως στις ασφαλιστικές εταιρείες, κυρίως του κλάδου ζωής, δεν έχει καταθέσει ο λαός τεράστια ποσά των αποταμιεύσεών του; Μήπως οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν τελούν υπό την εποπτεία του κράτους, όπως οι τράπεζες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί π.χ. ο Α που έχει καταθέσει € 100.000 στην τράπεζα Proton προστατεύθηκε, αλλά δεν προστατεύθηκε ο Β που είχε καταθέσει € 100.000 σε επενδυτικό πρόγραμμα της ασφαλιστικής εταιρείας Aspis; Πώς επιτρέπει η πολιτεία στις ασφαλιστικές εταιρείες να συγκεντρώνουν τις αποταμιεύσεις του λαού και να τις διαχειρίζονται ως αν ήσαν τράπεζες, αλλά όταν οι ασφαλιστικές εταιρείες αποτελέσουν λεία λαμογίων τινών, ο αποταμιευτής – που αποκαλείται ασφαλισμένος και όχι καταθέτης – μένει έξω από το αλεξιβρόχιο του κ. Μπένι και τρέχει στα δικαστήρια για να πάρει μετά από 10 τουλάχιστον χρόνια ένα ποσό που δεν υπερβαίνει το 10% της αποταμίευσής του στην καλλίτερη περίπτωση; Γιατί άραγε;
    Οι τράπεζες λειτουργούν κάτω από αυστηρούς, υποτίθεται, κανόνες, οι οποίοι επιγραμματικά ονομάζονται Βασιλεία Ι, Βασιλεία ΙΙ κ.ο.κ. από την πόλη της Ελβετίας, όπου συγκεντρώνονται οι τραπεζικοί εγκέφαλοι, τύπου πρωθυπουργού μας, και καθορίζουν τους όρους λειτουργίας των τραπεζών [όπως λέμε Ζάππειο Ι, Ζάππειο ΙΙ]. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ασφαλιστικές εταιρείες, οι κανόνες λειτουργίας των οποίων είναι ενοποιημένοι σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γιατί αυτή η διαφορά στη μεταχείριση των πελατών τους, οι οποίοι έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά; Αυτά, βέβαια, ορίζουν τα νομοθετικά πλαίσια. Εκτός αυτών, όμως, με εκ των υστέρων νομιμοποίηση, όπως πάντα, γίνονται τα πάντα. Μήπως, λοιπόν, οι εμπλεκόμενοι στην τράπεζα Proton είχαν καλλίτερες προσβάσεις στο αλητοκρατικό κατεστημένο από όσες είχαν οι εμπλεκόμενοι στην ασφαλιστική εταιρεία Aspis; Διερωτώμαι εγώ τώρα ως αφελής con, μα πάρα πολύ con, που είμαι.
    Μήπως ο Παύλος Ψωμιάδης είχε πιστέψει ότι ανήκει και αυτός στον εσμό των ατόμων που έχουν ως μότο στη ζωή τους το «Χρωστάω δισ., δεν με κουνάει κανείς», αλλά είχε λησμονήσει να εξασφαλίσει στοιχεία που θα αποδείκνυαν τη συμμετοχή σ’ αυτόν τον εσμό σε αντίθεση με άλλους που κατείχαν τέτοια στοιχεία; Λέω εγώ τώρα ο con και καμμία connerie για να περάσει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΠΤΑΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΚΑΙ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΛΞΕΛΘΟΥΜΕ
    ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ
    ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΝΙΩΘΑΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ
    ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ,ΜΕΤΡΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩ[ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ] ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΑΠΑΝΗΣΟΥΜΕ.
    ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΞΑΦΝΙΚΗΣ ΑΦΑΙΡΕΣΗΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟ ΚΑΙ ΑΝΕΠΑΝΩΡΘΩΤΟ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ??????
    ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ..ΤΑ ΠΑΝΤΑ????
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ???
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ???
    ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΛΑΒΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΤΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ????
    ΓΙΑΤΙ??????
    ΗΘΕΛΑ ΝΑ'ΞΕΡΑ ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΛΕΥΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΑΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΣΘΟΥΣ?????
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΑΝ??????
    ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΩ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ?????????????
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΒΑΚΗΣ ΚΑΡΑΙΑΚΟΦΟΓΛΟΥ20 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:52 μ.μ.

    ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ ΝΑ ΛΥΘΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΩ
    ΣΤΑ ..ΠΤΩΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, "ΠΑΙΧΤΗΚΑΝ
    ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ"!
    ΟΛΑ ΤΑ ..ΛΑΜΟΓΙΑ, ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ, ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΗΞΕΡΟΥΣ, ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ...
    "ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ", και ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΑΣΙΟΥΜΕ..
    ΟΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ!!! (γιατί ,η περίπτωση μας δεν είναι ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΦΕΙΛΗ, ΕΙΝΑΙ
    ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΥΛΑΡΑ, ΠΡΟΣ ....
    ΟΛΟΥΣ)!!!! ΓΙ'ΑΥΤΟ ΟΛΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ "ΤΟΥΜΠΕΚΙ ΨΙΛΟΚΟΜΕΝΟ"!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μπράβο στον κ.Βάκη που τολμά επώνυμα να πει την
    άποψη του.
    Περιμένουμε να κάνουν το ίδιο και άλλοι.
    Μη ξεχνάμε ότι την Παρασκευή συνεχίζεται η δίκη Ψωμιάδη.
    Θα πάω για να συγχαρώ από κοντά τον κ.Πέτσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. http://www.skai.gr/news/finance/article/189831/ekt-aperiorista-daneia-stis-trapezes-mehri-kai-tria-hronia-/


    ΑΝ ΔΕΝ ΛΥΘΕΙ ΤΩΡΑ ΔΕ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΠΟΤΕ!!!
    ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ..ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ.\

    ΒΡΕΙΤΕ ΣΩΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ.
    ΜΗ ΧΑΝΕΤΕ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ.
    ΕΝΑΣ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΤΕ.
    ΟΧΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η Αγροτική (δηλαδή ο Ελληνικός λαός) καλείται να ξεπλύνει το χρέος του ΠΑΣΟΚ.

    Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Δεκεμβρίου 21, 2011

    Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν επιτύχει κούρεμα του δανείου, χρεωκοπεί πάραυτα. Όχι, δεν το έχει πάρει από ιδιωτική τράπεζα. Θα του είχαν ήδη κατάσχει (φανερά) καμμιά εκατοστή έδρες. Αυτό συμβαίνει μόνο άτυπα, αφού άτυπες ήταν οι χρηματοδοτήσεις των Γερμανών στο κόμμα των “αντιστασιακών”…

    Το δάνειο είναι από την Αγροτική. Τον Ελληνικό λαό δηλαδή που ενώ αδυνατεί να αποπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις, καλείται να ξεπλύνει το νόμιμο σκάνδαλο προσημείωσης κομματικών ενισχύσεων που δεν θα αποπληρωθούν ποτέ!

    Προυπολόγισαν μέχρι το 2017 ποσοστό άνω του 40% ενώ είναι
    βέβαιο πως στις επόμενες εκλογές δεν θα ξεπεράσει το 20%

    Αναμένουμε λοιπόν το ΔΣ που θα υπογράψει τυχόν κούρεμα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. O K ΒΑΚΗΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΕΤΣΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.