Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ


Από το ΚΚΕ μας ενημέρωσαν ότι παραμένουν στις ήδη εκφρασμένες θέσεις τους, τις οποίες μας έστειλαν:

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΑΣΠΙΣ»


Από την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις, της ΝΔ και η σημερινή, είχαν την ευθύνη και την εποπτεία της λειτουργίας του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος και μάλιστα με την πολιτική τους ώθησαν όλο και περισσότερους ανθρώπους να στρέφονται προς τα εκεί δεν υπάρχει καμία δικαιολογία σήμερα να μένουν αυτοί οι άνθρωποι απροστάτευτοι. Είτε ήταν εργαζόμενοι υπάλληλοι, είτε ασφαλιστές, είτε οι 200 χιλιάδες περίπου οικογένειες που είχαν συμβόλαιο ζωής, υγείας, συνταξιοδότησης σε αυτή την εταιρία. Για εμάς δεν είναι το περίφημο μνημόνιό. Δεν μας ικανοποιεί επίσης το γεγονός ότι η κυβέρνηση ως θεατής παρακολουθεί τι γίνεται μέσω της δικαιοσύνης γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες συνήθως επιστρέφουν πολύ λιγότερα από αυτά που έχουν καταχραστεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.


Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να αναλάβει την πολιτική και την κοινωνική ευθύνη η κυβέρνηση, δια του υπουργείου οικονομικών, υπουργού και υφυπουργού. Να λυθούν τα δίκαια αιτήματά τους, να αποζημιωθούν και να μη χαθεί το κεφάλαιο που έχουν καταθέσει τόσοι άνθρωποι, χρόνια τώρα, σε αυτή την εταιρία. Να διασφαλιστούν οι εργαζόμενοι, οι ασφαλιστές και να μην βρεθούν εκτεθειμένοι οι άνθρωποι που έκαναν ως υπάλληλοι στην ουσία τα συμβόλαια, απέναντι σε κάθε οικογένεια με τον κάθε ασφαλισμένο.
Την ευθύνη την έχει πριν από όλα η κυβέρνηση. Η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αν και εφόσον την κάνει, όμως η πολιτική ευθύνη είναι συγκεκριμένη. Από την πλευρά μας, με την ακόμη καλύτερη κατατόπιση που είχαμε γύρω από τις εξελίξεις - και για το πως ο υφυπουργός οικονομικών αντιμετωπίζει το ζήτημα - θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να δυναμώσει η πίεση.





ΑΘΗΝΑ 27/05/2010                          ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.