Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Επιστολή - παρέμβαση της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της Ασπίς Πρόνοια




Επιστολή - παρέμβαση της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της Ασπίς Πρόνοια:


Προς τον 
Πρωθυπουργό της Ελλάδος, 
τον κ. Αντώνη Σαμαρά
  Αθήνα, 18 Ιουλίου 2013
Αρ. Πρωτ. 84
                                                                                                                 

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ζήτημα κορυφαίας σημασίας τόσο για τον Ασφαλιστικό Κλάδο όσο και για την Εθνική Οικονομία αποτελεί η παρατεταμένη εκκρεμότητα του ζητήματος των ανακλήσεων των εταιρειών του Ομίλου Ασπίς. 
Πολλαπλασίων όμως διαστάσεων είναι οι ανθρωπιστικές συνέπειες που έχουν προκύψει από την παρατεταμένη αδράνεια ή ανικανότητα της πολιτείας να δώσει μια οριστική λύση στο ζήτημα.

Εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, άλλοι με μικρά κι άλλοι με μεγάλα συμβόλαια, άλλοι με μικρά προβλήματα κι άλλοι στα όρια της απόγνωσης ή της καταστροφής, ζουν έναν εφιάλτη και μια δοκιμασία που κανένα Κράτος Δικαίου δεν τόλμησε ποτέ να επιβάλει στους πολίτες του.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι αυτή την στιγμή έχουν αντικρύσει το πρόσωπο της  εξαθλίωσης. Οι οικονομικές και ανθρωπιστικές συνέπειες είναι ανυπολόγιστες και μη μετρήσιμες.
· Πώς να αποτιμηθούν  οι ζωές που χάθηκαν ή χάνονται επειδή δεν υπήρξε η οικονομική δυνατότητα για πρόσβαση σε παροχές εξειδικευμένων παροχών υγείας που έδιναν τα ασφαλιστήρια συμβόλαια;

· Πώς να αποτιμηθούν τα προβλήματα υγείας που επιδεινώθηκαν



επειδή κόπηκαν οι δίαυλοι επικοινωνίας των ασφαλισμένων με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και με τους θεράποντες ιατρούς, λόγω στέρησης των συμβολαίων τους και λόγω αδυναμίας πρόσβασης στις αποταμιεύσεις τους;

· Πώς να αποτιμηθούν οι συνέπειες από την διακοπή συντάξεων γήρατος ή αναπηρίας, που για άλλους ήταν ένα σημαντικό συμπλήρωμα εισοδήματος και για άλλους ότι είχαν ή δεν είχαν στην ζωή;

· Πώς μπορεί να αποτιμηθεί η συναισθηματική συντριβή ενός γονέα που αποταμίευσε για να σπουδάσει ή να παντρέψει τα παιδιά του και ξαφνικά βλέπει τα όνειρά του να γίνονται κομμάτια;

· Πώς μπορεί να αποτιμηθεί η εφιαλτική πραγματικότητα ενός νοικοκύρη οικογενειάρχη ο οποίος βλέπει τον Τραπεζίτη  να του χτυπάει την πόρτα για να του ζητήσει το σπίτι επειδή η Ασφαλιστική δεν θα πληρώσει το κεφάλαιο που είχε υποσχεθεί με το συμβόλαιό της;

· Τι φταίνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι οι οποίοι αποταμίευαν συστηματικά επί πάρα πολλά χρόνια τους κόπους τους σε μια εποπτευόμενη από το κράτος, μεγάλη εταιρεία της ασφαλιστικής βιομηχανίας; Μήπως έκαναν κάτι παράνομο, μήπως ρίσκαραν ή μήπως ήταν αφελείς;

Δεν θέλουμε να σας κουράσουμε με δεκάδες άλλες αυτονόητες απορίες, οι οποίες δεν θα προέκυπταν ποτέ αν είχαν απλώς αντιγραφεί εξ αρχής απλές και εφαρμόσιμες πρακτικές από άλλα πολιτισμένα κράτη.
Ταυτόχρονα όμως με τις προαναφερόμενες συνέπειες στους ασφαλισμένους, τεράστιο είναι και το κόστος για την Ασφαλιστική Αγορά με αποτέλεσμα η παρατεταμένη εκκρεμότητα του ζητήματος να αποστερεί σημαντικά έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό.
 Συγκεκριμένα την ώρα που όλοι θέλουμε να αναβαθμίσουμε την ασφαλιστική συνείδηση και να προτείνουμε την ιδιωτική ασφάλιση σαν επικουρική σανίδα σωτηρίας της νοσούσης κοινωνίας, αφήνουμε σε εκκρεμότητα ένα ζήτημα που πλήττει καίρια το πιο δυνατό σημείο της ασφαλιστικής βιομηχανίας: την αξιοπιστία.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι οι Ασφαλιστικές Εταιρείες αντί να 

ανεβάζουν την διεισδυτικότητά τους στα κοινωνικά στρώματα λόγω των αδιεξόδων των κοινωνικών ταμείων, αντιθέτως να συρρικνώνεται η παραγωγή και τα ασφάλιστρα, ως ποσοστό του ΑΕΠ, να μειώνονται δραματικά.  
Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη.
Ζητείται άμεση συνδρομή όλων των ενδιαφερομένων προκειμένου να κλείσει αυτό το μεγάλο ζήτημα και να αρχίσει  η αγορά, απαλλαγμένη από αυτή την πληγή, να αναρρώνει και να διεκδικεί σταδιακά την θέση που πραγματικά της ανήκει στην Ελληνική κοινωνία.
Ελπίζουμε στις δικές σας πρωτοβουλίες  για την επίλυση αυτού του μεγάλου προβλήματος.  

Τα Μέλη της Ε.Α.Δ.Ε.



    
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΜΕΣΙΤΩΝ  ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ   
    
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ  



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΜΕΣΙΤΕΣ LLOYD’S ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ     










ΕΑΔΕ  Κάνιγγος 27 * 106 82 Αθήνα
Τηλ. : 210 3827354  Fax: 210 3827354  Email : hefepi@ath.forthnet.gr

9 σχόλια:

  1. ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΠΙΝΑΚΑΣ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΓΕΛΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ????
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ....ΠΑΛΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ...
    ΒΑΛΤΕ ΟΡΙΑ,ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΣΤΕ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ
    ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΑ....
    ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΜΕ!
    ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ!!!!!!
    ΚΡΑΤΑΤΕ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΑΣ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΑΤΕ...
    ΜΗΝ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΤΕ!!!!

    ΥΠΕΡΑΣΠΕΙΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ...
    ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα 100 εκατομ, ειναι περιπου το 20% για ολους. καπου εκει ισως. για σκεφτειτε, με μηδεν εισοδημα 4 χρονια, τι κανουμε τοσοι ανθρωποι. το ποσοστο αυτο θα μπορουσε τουλαχιστον να μας δωσει μια αναπνοη. γιατι συναινειτε στο να μας τη στερησουν και να πνιγουμε οι υπολοιποι; ας ικανοποιηθουν τα οποια συμβολαια εν ευθετω χρονω. οχι ομως ετσι στην ψυχρα, ενω ολοι ειμαστε στον πατο.χωρις ελπιδα, χωρις τιποτα για επιβιωση. ειναι και αδικο και ανηθικο και παρατυπο. δεν ειναι η επομενη μερα της ανακλησης. ειναι 4 χρονια μετα. και χωρις προβλεψη για το μελλον. δεν μπορουν να επικαλουντα τ ω ρ α νομους και τυπικοτητες. τ ω ρ α πρεπει να πληρωθουμε α μ ε σ α ολοι, μπας και γλυτωσουμε και περισωσουμε κατι.
    μην τους στηριζετε αλλο. αυτα να τα κανανε το 2009΄.2013 εχουμε, β΄εξαμηνο.μας κοροιδευουν ολοι επιτελους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ασφαλισμένος στην Ασπίς22 Ιουλίου 2013 στις 9:12 π.μ.

    Είναι πολύ σημαντική η επιστολή της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος στον Πρωθυπουργό και τους ευχαριστούμε γι'αυτή τους την κίνηση. Τα οφέλη και γι'αυτούς είναι πολλαπλα. Εγω ας πούμε ως ασφαλισμένος της Ασπίς Πρόνοια δεν θα διανοηθώ ποτέ να επιτρέψω στα παιδιά, τα εγγόνια μου αλλά ακόμα και τα δισάγγονα μου αν τα καταφέρω, να επαναλάβουν το δικό μου λάθος. Δηλαδή να κάνουν αποταμιευτικά ή συνταξιοδοτικά συμβόλαια ακόμα και στην πιό φερρέγυα ασφάλεια της αγοράς. Εχω ζήσει την κοροϊδία σε όλο της το μεγαλείο και έχω καταλάβει ότι η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία απολύτως άξία για την πολιτεία. Ισως και το ένας λιγότερος να μετρά θετικά στην δημοσιοοικονική πολιτική.
    Ας με πείσουν για το αντίθετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ.
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ, ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ!

    http://www.stratoulis.gr/vouli/erotisi-diethnis-asfalistiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΒΑΚΗΣ ΚΑΡΑΙΑΚΟΦΟΓΛΟΥ27 Ιουλίου 2013 στις 1:29 π.μ.

    ΠΡΌΤΑΣΗ.....ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ, ...ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ...
    ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ Δ.Σ, ΨΑΧΤΕ ΝΑ ΒΡΗΤΕ ΤΡΟΠΟ..ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ..ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ!
    (σκέψη μου..περασμένα μεσάνυχτα....ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ,ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ...ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ...πχ ας πουμε, κομμα ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ( Κ.Ε.Ε.Κ.)!!!!απλά κάνω μια πρόταση,και νομίζω οτι οι ΕΞΑΠΑΤΗΘΕΝΤΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ....ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ...προτείνω (...αρκετά μεχρι τώρα...με τις γνώμες και τις απόψεις...συνάδελφοι....) να στέλνονται μηνύματα και mails στούς βουλευτές ολων των κομάτων...και στούς καθ'ύλην αρμόδιους Υπουργούς ,Υφυπουργούς,Γενικούς Γραμματείς,Δ/ντές...κ.λ.π. με το ερώτημα...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΛΕΙΝΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ...ενώ έχετε ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ...ολοι οτι ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ..και οτι σύντομα θα το λύσετε ????...βρήκατε έτοιμα λεφτά...και τα κάνατε "αρχταρμά"....-τα φάγατε..και τώρα δεν μπορείτε να δώσετε εξηγήσεις???
    Αλλά και η αντιπολίτευση τι κανει?..μονο εντυπωσιασμούς αρκείτε να κάνει...και να επέρετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ "ΚΑΛΑΒΡΟΥ" ΣΕ ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΗ, ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ, ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ. ΑΣ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικηγορικό γραφείο Καλαβρού έχει στείλει αυτή την επιστολή αποκλειστικά και μόνο σε όσους πρέπει να αναγγελθούνε, προκειμένου να τους βοηθήσει στην κατάθεση των εγγράφων. Ολοι οι υπόλοιποι θα περιμένουν την επόμενη αναγγελία.

      Διαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.