Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Στον «αέρα» κινδυνεύουν να βρεθούν 16 επενδυτικά προγράμματα της Ασπίς ΑΕΓΑ
Κρίσιμο ερώτημα είναι εάν οι συμβάσεις κριθούν τελικά σύννομες, καθώς πρόκειται για unit linked που έχουν χαρακτηριστεί ως συμβόλαια ζωής

Στον «αέρα» κινδυνεύουν να βρεθούν 16 επενδυτικά προγράμματα της Ασπίς ΑΕΓΑ που κατέχουν επτά Επαγγελματικά Ταμεία, συνολικής αξίας άνω των 20 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πηγές του iw.

Ένα από τα Επαγγελματικά Ταμεία, φέρεται να έχει τοποθετήσει σε δύο επενδυτικά προγράμματα 15 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ταμείο που εκπροσωπεί κλάδο, ο οποίος πλήττεται ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο λόγω της κρίσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες τα 16 επενδυτικά προγράμματα, μοιράζονται επίσης μεταξύ ενός Ταμείου που κατέχει τρία προγράμματα συνολικής αξίας 2,5 εκατ. ευρώ, ενός ακόμη που διαθέτει 2 επενδυτικά προγράμματα αξίας 1,5 εκατ. ευρώ, όπως και ενός ταμείου που κατέχει ένα πρόγραμμα αξίας 2,3 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα 16 αυτά επενδυτικά προγράμματα αξίας λίγο πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ, στη λήξη τους προβλέπεται ότι θα αξίζουν συνολικά 27,8 εκατ. ευρώ.

Πηγές του iw επισημαίνουν ότι όλα τα ανωτέρω έχουν προκύψει από τους ελέγχους στο χαρτοφυλάκιο της Ασπίς ΑΕΓΑ και διευκρινίζουν ότι είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια των ελέγχων να εντοπιστούν και άλλα Επαγγελματικά Ταμεία με ανάλογές επενδύσεις.

Κατά τις ίδιες πηγές το κρίσιμο ερώτημα που προκύπτει για τα Επαγγελματικά Ταμεία, είναι εάν οι συμβάσεις που υπέγραψαν με την Ασπίς ΑΕΓΑ, θα κριθούν τελικά σύννομες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι πρόκειται για προγράμματα unit linked που έχουν χαρακτηριστεί ως συμβόλαια ζωής.

Σημειώνεται ότι συμβόλαια ζωής μπορούν να συνάψουν μόνο φυσικά πρόσωπα και όχι νομικά πρόσωπα όπως είναι τα Επαγγελματικά Ταμεία.

Εάν τελικά τα προϊόντα αυτά κριθεί ότι δεν καλύπτονται από το δίκαιο περί ιδιωτικής ασφάλισης, τότε τα Ταμεία θα υποχρεωθούν να στραφούν τα ίδια κατά της Ασπίς ΑΕΓΑ, προκειμένου να διεκδικήσουν τα χρήματα από την ασφαλιστική εκκαθάριση και όχι μέσω της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για τους ασφαλισμένους της εταιρίας.
http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=1688&la=1&cat_id=4

3 σχόλια:

  1. Ποιος ελεγχει τον κ.παντελιδη για το τι συμπεριλαμβανει στις απαιτησεις της ασπις προνοια?
    υπαρχουν απαιτησεις που καμια σχεση δεν εχουν με το αποθεματικο..
    ακουγονται πολλα..και και καποιοι ετοιμαζουν διαδικασιες ελεγχου, ωστε με την πρωτη ανακοινωση του εποπτη να κανουν τις αναλυσεις τους..
    ας το δουμε και καπως..
    υπαρχει συλλογος επισης γνωστος που αφορα ..ολον τον ομιλο..ασπις..
    και ετοιμαζεται για δικαστηρια, που μπορει να δυσχερανουν συμφεροντα ασφαλισμενων της ΠΡΟΝΟΙΑ.
    που βαζουν καθε απαιτηση στο τσουβαλι και διεκδικουν προς πασα κατευθυνση.
    αν δεν περιφρουρησουμε με καποιες διαδικασιες το αποθεματικο..
    τοτε μην εχετε να περιμενετε τιποτα..
    περιεργοι καιροι,μεγαλες ορεξεις, για ο τι απομεινει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=1687&cat_id=57

    ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ
    ΝΕΟ ΠΡΟΙΟΝ..
    ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΤΕ..
    ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ...ΝΑ ΔΕΙΤΕ..

    ΚΥΡΙΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ!!
    ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ?
    ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ..ΤΟΤΕ..ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ..ΚΑΙ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΕΣ ΜΑΣ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ!!
    Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.
    ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ..ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΑΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι είναι αυτεσ οι βλακείες!!! περι ΠΑΡΕΜπΟΔΙΣΕΩΣ ΤΟΥ Τ.Τ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΧ. ΚΕΔΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ.... ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΘΕ ΚΑΛΑ... !!!!ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ... ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΝΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ Η ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ κάτι ΤΙΣ,.,,,ΑΚΟΜΗ ...ΑΧ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.