Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Το παρόν είναι το δελτίο τύπου που στάλθηκε στα ΜΜΕ για την συγκέντρωσή μας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε μια συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, η οποία ξεπέρασε κάθε προσδοκία των διοργανωτών, χιλιάδες συνωστισμένοι πολίτες ασφαλισμένοι στην Ασπίς Πρόνοια εκδήλωσαν την οργή τους απέναντι στην πλήρη απάθεια της κυβέρνησης να αναλάβει οποιαδήποτε άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του τεράστιου κοινωνικού προβλήματος το οποίο αρχίζει και παίρνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις.

Σε απόλυτα φορτισμένο κλίμα πολίτες με σημαντικότατα προβλήματα υγείας τόνισαν ότι αισθάνονται περιθωριοποιημένοι από έναν ιδιότυπο ρατσισμό που εκδηλώνεται εναντίον τους, αφού στερούνται απολύτως απαραιτήτων παροχών υγείας, την στιγμή που αυτοί δεν αρνήθηκαν ποτέ να πληρώσουν τα ασφάλιστρά τους.

Έκδηλη εκφράστηκε η αγωνία εκατοντάδων ασφαλισμένων οι οποίοι τοποθέτησαν χρήματα και κόπους μιας ζωής στην δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της αγοράς με την σιγουριά της θεσμικής κατοχύρωσης που απολαμβάνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο.

Συγκλονιστική ήταν η παρουσία κατόχων αναπηρικών συντάξεων και συντάξεων γήρατος οι οποίοι στερούνται τα χρήματα που έπαιρναν κάθε μήνα και τώρα ζούνε στην απόλυτη ανέχεια.

Ο επικεφαλής των νομικών συμβούλων του Συλλόγου αναφέρθηκε αναλυτικά στην διαχρονικά κολάσιμη κρατική εποπτεία της ασφαλιστικής εταιρείας –από το 2000 και μετά- η οποία όχι μόνο ενεθάρρυνε τον επιχειρηματία για παραβατικές συμπεριφορές αλλά τελικά τον υποστήριξε κατ’ αποτέλεσμα. Επίσης αναφέρθηκε στην καταγγελία που κατατέθηκε το απόγευμα σε όλα τα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και στην μήνυση κατά Ψωμιάδη και λοιπών υπευθύνων, λεπτομέρειες των οποίων θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη τύπου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν με κάθε τρόπο και μέσο τον αγώνα τους προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος και να αποδοθούν πλήρως οι καλύψεις των ασφαλιστηρίων συμβολαίων τους.

Οι αρμόδιοι πολιτικοί και θεσμικοί παράγοντες της πολιτείας και της πόλης αν και εκλήθησαν στην συγκέντρωση, απουσίασαν προκλητικά από αυτήν.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ


11 σχόλια:

  1. Δεσμευση περιουσιας. Το πρωτο βημα τουλαχιστον .http://www.capital.gr/News.asp?id=920301

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ αργά. Ψίχουλα είναι αυτά. Να ανοιχτούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί των εταιριών του και του συγγενικού του περιβάλλοντος και να ακολουθηθεί η πορεία του χρήματος. Μυρίζω πολύ χρήμα σε ελβετικούς λογαριασμούς.

    Ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει όλα αυτά γιατί είναι πολύ χρονοβόρα. Θα πρέπει άμεσα να τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητες τους ανεξάρτητα από τις κινήσεις της δικαιοσύνης.

    Είναι υποχρέωση της ελληνικής δικαιοσύνης να προχωρήσει δραστικά με την συνδρομή και της κυβέρνησης μέχρι τέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παντως η δεσμευση των περιουσιακων στοιχειων του ψωμιαδη δεν αφορα την ασπις προνοια αλλα την ΚΑΠΙΑΛ που η προσωρινη διαταγη δοθηκε για συγκεκριμενα ατομα και για χρηματα που αφορουν την ΚΑΠΙΑΛ.
    Εμεις, ξεκαντινιαζομαστε στο εγω εκανα εσυ εκανες και το αποτελεσμα δεν το ειδαμε.

    Ο τι προκυψει απο τα ακινητα του ψωμιαδη θα ικανοποιηθουν οι επενδυτες αυτοι και οχι οι ασφαλισμενοι της ΑΣΠΙΣ.
    Προς το παρον ασχολουμαστε ...με το ποιος ..και το τι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχισαν οι ενέργειες της μεταφοράς commercial στην ευρωπαική πίστη:

    http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=1565&la=1&cat_id=4

    Εμείς οι τάλαίπωροι της ασπις πότε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΟΜΜΕΡΣΙΑΛ.

    ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ , ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ.

    ΑΣ ΜΠΕΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΦΥΛΑΚΗ..ΑΣ ΠΑΘΕΙ Ο ΤΙ ΘΕΛΕΙ..ΑΛΛ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΜΑΣ.

    Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΕΠΕΙΑ, ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΑΦΟΥ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

    Η ΚΟΜΜΕΡΣΙΑΛ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ..

    Η ΕΠΕΝΔΥΤΕΕΣ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΙ...ΧΤΥΠΙΟΜΑΣΤΕ ΕΔΩ Κ ΕΚΕΙ ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ ΜΕ ΤΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΤΟΝ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..ΟΠΟΙΟΝ...ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ..ΓΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ..ΓΙΑ ΛΥΣΕΙΣ

    ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟ.

    ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ενώ οι πελάτες της Capital έκαναν κινήσεις εμείς ακόμη λέμε θα προσφύγουμε εδώ, εκεί, παραπέρα... Ας μας ενημερώσει ο σύλλογος του οποίου γίναμε μέλη, ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ? ΑΝ ΝΑΙ ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ? Κύριε Κεχαγιάογλου, κύριε Πετρίδη, κύριε Νικολαϊδη, κύριε Βαλαβάνη σας τιμάει ότι ξεκινήσατε αυτή την προσπάθεια. Η όποια όμως καθυστέρηση και η προσπάθεια χρήσης "ηθικών και έντιμων μέσων" αυξάνει την οργή του κόσμου. Βρε έχετε αντιληφθει με ποιον έχετε να κάνετε? Σας παραμύθιαζε τόσα χρόνια στο club των ασφαλιστών και στα "διπλά" ταξίδια, σας παραμυθιάζει και τώρα? Συμφωνώ απόλυτα με την τοποθέτηση της κυρίας Βουτσά, οι νομικίστικες μέθοδοι δεν θα μας βγάλουν πουθενά. Σας καλώ επιτέλους να απαντάτε επώνυμα και όχι πίσω από δελτία τύπου. Γίναμε μέλη, σκάσαμε τα 100 ευρώ και το οφείλετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΟΤΙ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ..
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ..ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΛΛΑ...
    ΕΚΤΟΣ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΣΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ..

    ΕΛΕΟΣ..ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ..ΣΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΑΜΕ?

    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..
    ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠ ΑΜΟΙΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ.

    ΕΝΑ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΘΕΛΟΥΜΕ ..ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ...
    ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ
    ΣΚΕΦΤΕΙΤΟ ΣΟΒΑΡΑ..
    ΒΡΕΙΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ.
    ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτο θα μπορουσε να ηταν μια λυση, για να εκτονωθει η ιστορια απο παρεμβασεις και κατηγοριες.
    Ας ανατεθει σε ενα ατομο γενικης αποδοχης,με γνωση του χωρου,επωνυμο στην πολιτικη και οικονομικη ζωη, που να εξουσιοδοτηθει απο το συλλογο να τον εκπροσωπει,με τους ηδη υπαρχοντες νομικους και αλλους συμβουλους.
    Ενα ατομο, ας πουμε, επιπεδου Τσοβολα, που ειναι αναγνωρισιμος, νομικος και ο ιδιος και με γνωση στα οικονομικα και οχι μονο, που δε θα βρισκει κλειστες πορτες.
    Παραδειγμα αναφερω, σκεφτειτε και αλλα ατομα.
    Η κατασταση δεν παιζεται με αντιδικιες και κατηγοριες και διασπαση, γιατι δεν υπαρχει τιποτα να χωρισει κανεις.
    Αμεσες ενεργειες, συναινετικες διαδικασιες ,αμεση επαφη με το υπουργειο και τους λοιπους φορεις και με συγχρονες κινησεις στην Ε.Ε και στα ελληνικα δικαστηρια.
    Μην το αφηνετε. Αλλιως θα ανακυκλωνομαστε συνεχεια σε υποψιες και κακοβουλα σχολια που μονο εμας ζημιωνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΛΑΜΟΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα ήθελα να αναφέρω οτι κανένας ασφαλιστής δεν έχει κάνει κάποια ενημέρωση σ΄αυτό το εξάμηνο, ούτε καν για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει την Τετάρτη. Ζω στην επαρχία.
    Μακάρι να γίνει αυτό που πρέπει, να πληρώσουν οι υπαίτιοι και ο κόσμος να αποζημιωθεί όπως πρέπει. Καλή δύναμη σε όλους όσους αγωνίζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απο τις 25 Οκτωβρίου 2008 που εληξε το 27ετες συμβόλαιο ζωής μου,γνώριζα το πρόβλημα.Η ειρωνεια είναι οτι εχω και άλλο συμβόλαιο ζωής στους απατεώνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.