Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Το τροποποιητικό νομοσχέδιο στα άρθρα που αφορούν την Ασπίς Πρόνοια και τη δημιουργία Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ (μετά από απαίτηση της ΕΑΕΕ) είναι με μία λέξη ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ !!

Το μόνο θετικό είναι ότι ο υφυπουργός μας κάλεσε να του καταθέσουμε τις προτάσεις μας και προτάσεις έχουμε. Ελπίζουμε όταν μας κάλεσε να το ενοούσε και επί της ουσίας...
Η θέση μας πλέον εκτός των άλλων οφείλουμε να είναι και ηθικοπολιτικοκοινωνική, είναι δε απλά και ξάστερα η εξής:

1. Το παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα άμεσα υπαίτιο για την κατάντια πολλών κρατών και ιδιαίτερα της Ελλάδας μας, αν και επιδοτήθηκε με 28 δις ευρώ ρευστότητα εντός της χώρας μας για λόγους «οικονομικού συστημικού κινδύνου», παρόλα αυτά η χώρα αντιμετωπίζει πλέον κίνδυνο πτώχευσης. Αν δεν πτωχεύσει χρηματοοικονομικά θα πτωχεύσει κοινωνικά
2. Αντίθετα και παρόλες τις ευθύνες του Ελληνικού κράτους ως προς τον έλεγχο και την εποπτεία του, ούτε μία προσπάθεια στήριξης δεν έγινε στην ιδιωτική ασφαλιστική βιομηχανία και ιδιαίτερα στην περίπτωση των ζημιωθέντων του ομίλου Ασπίς, η απάντηση ήταν λουκέτα και πέταγμα των κλειδιών στο συρτάρι.
3. Καμμία αντίδραση ουσιαστικής αντιμετώπισης του τεράστιου ηθικού - κοινωνικού προβλήματος που δημιουργήθηκε για 250000 ελληνικές οικογένειες παρά μόνο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ λύσεις που αναγκάζουν τους ζημιωθέντες της ομίλου ΑΣΠΙΣ, να έρθουν αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα ότι δεν έχουν πλέον υγειονομική ασφάλιση , οι κόποι μιας ζωής έγιναν καπνός και όσοι περίμεναν να πάρουν σύνταξη ή αποταμίευσαν τα χρήματά τους στην δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα εξαπατήθηκαν με την ανοχή της πολιτείας και των ανίκανων εποπτικών της οργάνων.
4. Θεωρούμε ότι παρόλο που είμαστε ένα ειδικό πλην όμως μαζικό πρόβλημα, δεν παύουμε να είμαστε και εμείς θύματα μιάς αδιανόητης κατάστασης ΜΑΖΙ με όλους τους υπόλοιπους πολίτες, το δε δικό μας πρόβλημα είναι ιδιαίτερης έντασης γιατί αφορά την υγεία μας, τις αποταμιεύσεις μιας ζωής και έχει προαποφασιστεί να μας τα στερήσουν, μαζί με όσα έχουν αποφασίσει να στερήσουν από το σύνολο των Ελλήνων.
Κατόπιν αυτών θεωρώντας ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να υποστηρίξει τα δικαιώματα μας συντασόμαστε με όλους τους πολίτες αυτής της κακόπαθης χώρας και προτείνουμε τον έσχατο αγώνα της ανοιχτής αντιπαράθεσης προτείνουμε την άμεση κινητοποίηση όλων μας. Ας βγούμε τελικά στους δρόμους να διεκδικήσουμε αυτό που μας ανήκει, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ !!


Περιμένουμε την συμμετοχή σας

44 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ.ΣΑΧΙΝΙΔΗ.

    Η ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΚΕΠΤΙΚΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΣΤΕΡΝΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ.

    ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ 100% ΑΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΤΑΣΗ..
    \
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΕΤΟΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ , ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΦΙΚΤΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΦΟΡΗ.

    ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ.
    ΑΥΤΗ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΕΦΙΚΤΗ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντιλαμβανεται ο κ.Σαχινιδης τι θα σημανει ενας τετοιος νομος για την ιδιωτικη ασφαλιση?
    Υπαρχει κανενα ενδεχομενο η καταστροφη η δικη μας να περασει απαρατηρητη ή με το περασμα του χρονου να ξεχαστει?

    Δεν εχω γνωσεις, αλλα ηθελα να ρωτησω κατι, ακομα απο τη συγκεντρωση της θεσσαλονικης..

    Αφου ολα αυτα ειναι σε παγκοσμια πρωτη και εμπειρι δεν υπαρχει..
    Υπαρχει περιπτωση να εχουμε κοινοτικα κονδυλια προκειμενου να στηθει κατι απο την αρχη ή να ειναι εφικτος δανεισμος ή και συμπραξεις να γινει μια δικαιη διανομη?
    Συγχωρειστε μου την αφελεια..
    Αλλα αναρωτιεμαι αν κατι πιο ευφανταστο και επιχειρηματικο θα ηταν και ρεαλιστικο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ?
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 300-320 ΕΚΑΤΟΜ.
    ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΑΛΛΑ ΕΚΤΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΠΙΜΕΡΙΣΤΕΙ ΑΦΟΥ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕς ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΕΙΩΘΕΙ ΣΕ ΤΡΙΑ ΜΕΡΗ,
    ΠΕΛΑΤΕΣ, ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ?
    ΜΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΑΣ?

    ΕΔΩ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ..
    ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ? ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΓΟΗΤΡΟ ΤΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΑΕΙ ΠΕΡΑΣΕ..ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΕΘΗ ΚΑΙ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΙΛΟΥΜΕ..
    ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ..ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.
    ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, ΘΑ ΑΚΟΥΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ..
    ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΣΧΥΟΥΝ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ?
    ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΕ ΕΑΕΕ



    Ο εκκαθαριστής της Ασπίς Πρόνοια Ι. Παντελίδης στο «R»: Δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ανοιχτά θέματα
    Ημ/νία: 08:33 - 09 Μαρ 2010
    Κατηγορία: Ανεμοδείκτης
    Αποστολή στο Twitter
    Μοιραστείτε το

    Εισαγωγή στο Delicious Κρύψε το Εισαγωγή στο Reddit Εισαγωγή στο StumbleUpon Εισαγωγή στο Facebook Εισαγωγή στο MySpace Εισαγωγή στο Technorati Ετικέττες:
    Ασπίς Πρόνοια - Παντελίδης - Κεχαγιάογλου - εκκαθάριση «Δεν υπάρχουν προβλήματα, αλλά υπάρχουν ανοιχτά θέματα». Το ανωτέρω δηλώνει στο «R» o επόπτης χαρτοφυλακίων ζωής της ΑΣΠΙΔΑΣ κ. Ιωάννης Παντελίδης, αποτυπώνοντας το στίγμα της διαδικασίας εκκαθάρισης. «Αυτό το διάστημα εξετάζεται το ισοζύγιο της εταιρείας, καθώς πρέπει να υπάρξει σαφής προσδιορισμός των υποχρεώσεων. Η διαδικασία ελέγχου του ισοζυγίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του μήνα. Ελέγχουμε και κάνουμε διασταυρώσεις συνέχεια» συμπληρώνει.



    Εν τω μεταξύ, ολοκληρωμένη πρόταση για τη διάσωση του ομίλου αναμένεται να παρουσιάσει σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί σήμερα το μεσημέρι ο Σύλλογος Ζημιωθέντων. «Το εν λόγω σχέδιο θα αφορά κατά πάσα πιθανότητα σε εκκαθάριση εν λειτουργία» επισημαίνει στο «R» ο εκπρόσωπος του Συλλόγου, κ. Νίκος Κεχαγιάογλου, ωστόσο οριστικές αποφάσεις επί του θέματος θα ληφθούν σε συνάντηση που θα έχει σήμερα - και πριν τη συνέντευξη Τύπου - ο Σύλλογος με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.

    Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς, «στον αέρα» βρίσκονται 150.000 ασφαλισμένοι με ατομικά και συνταξιοδοτικά συμβόλαια ζωής, καθώς και η ασφάλιση των εργαζόμενων 15 μεγάλων εταιρειών που διέθεταν ομαδικά προγράμματα.

    Στη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου αναμένεται να παρουσιαστούν όλες οι πρωτοβουλίες του Συλλόγου τόσο σε δικαστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο συλλογικών κινητοποιήσεων. «Οι κινητοποιήσεις μας θα ενταθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα» τονίζει χαρακτηριστικά μέλος του Συλλόγου. Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου οι ζημιωθέντες της ΑΣΠΙΔΑΣ προσέφυγαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα κοινοτικά όργανα έλαβαν το σχετικό μνημόνιο, ζητώντας παράλληλα αναλυτική, πολυσέλιδη καταγγελία, ώστε να αναλάβουν εκείνοι να ασκήσουν πιέσεις όπως προβλέπει το κοινοτικό δίκαιο.

    Στη συνέντευξη Τύπου θα αναλυθούν επίσης όλες οι νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, ιδίως δε οι νομοθετικές ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου που κατατέθηκε πρόσφατα σχετικά με την «εποπτεία της ιδιωτικής ασφάλισης και την σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής», σχέδιο νόμου το οποίο - σύμφωνα με το Σύλλογο - δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα, αφού αποκλείει εκ των προτέρων κάθε ελπίδα για την πλήρη αποκατάσταση των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια.

    Εν τω μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, με προσωρινή διαταγή του, το Πρωτοδικείο Αθηνών διέταξε τη μη μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Παύλου Ψωμιάδη (προέδρου του ομίλου ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ), της συζύγου του και της κόρης του, καθώς και εταιρειών συμφερόντων του, μέχρι του ποσού των 8,5 εκατ. ευρώ, έως ότου εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αγωγής. Η απόφαση αυτή αναμένεται να εκδοθεί εντός του επόμενου διμήνου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=1588&la=1&cat_id=4

    ΤΟ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΑΕΕ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ!!!!

    ΑΝ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ...ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ....
    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΒΡΩΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΛΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ MAIL.Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΦΥΚΤΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.
    ΑΝ ΔΕ ΦΑΤΕ ΠΟΡΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΔΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ?
    ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΦΤΑΙΜΕ?
    ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙ ΜΙΛΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.hbnews.gr/permalink/27717.html

    Διαβαζω στο συγκεκριμενο σαιτ οτι το σχεδιο νομου αναφερομενο σε μας και στο 50%, θετει και πλαφον 25.000.- ΚΑΙ ΣΕ ΜΑΣ?
    ΔΗΛ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 100.000.- ΚΑΙ ΑΝ ΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΛΙΚΑ 25.000.- ΚΑΙ ΟΧΙ 50.000.-???
    Καθε μερα και κατι καλυτερο προκυπτει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε στην οποιαδήποτε κινητοποίηση. Ορίστε την πρώτη συνάντηση έξω από το Υπουργείο ή τη Βουλή και ενημερώστε μας. Σύντομα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συγχωρέστε μου την αφέλεια, αλλά γιατί περιμένουμε από το χρεωκοπημένο κράτος να μας λύσει το πρόβλημα και δεν κάνουμε ότι και οι 63 πελάτες της aspis capital, που μέσω των ασφαλιστικών μέτρων κατά του Ψωμιάδη δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία? Και τελικά, μήπως υπάρχει τροπος (δικαστικά?) να μας αποζημιώσει ο Ψωμιάδης, ο οποίος μαζί με την παρέα του μας κατέστεψαν? Το κράτος, την μόνη ευθύνη που φέρει πέραν της δίκαιης νομοθετικής ρύθμισης που πρέπει να κάνει, είναι η ανύπαρκτη ή πλημμελής εποπτεία που άσκησε στην εταιρεία και στο ότι δεν προστάτεψε τους ασφαλισμένους που πτώχευσαν, είτε από την απώλεια των αποταμιεύσεών τους είτε από τα υπέρογκα ποσά νοσηλείας που κλήθηκαν ή καλούνται να καταβάλλουν οι ασθενείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΠΑΜΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΒΑΡΔΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΕΥΘΥΝΩΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Mόλις δημοσιεύθηκε στο asfalisinet.gr:

    <<< Στο ταμείο υγείας του δημοσίου συμβόλαια υγείας των Ασπις και C.V

    Προσωρινή και μεταβατική κάλυψη και από το ταμείο υγείας των δημοσίων υπαλλήλων (ΟΠΑΔ) των ασφαλισμένων στις ασφαλιστικές εταιρίες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value προωθεί με νομοθετική ρύθμιση η κυβέρνηση, ώστε να δοθεί μια διέξοδος σε αρκετούς ασφαλισμένους από τις εταιρίες αυτές, που κινδυνεύουν να βρεθούν χωρίς κάλυψη υγείας, αλλά και να εκκαθαριστούν πιο σύντομα τα χαρτοφυλάκια του.

    Ειδικότερα στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα εποπτείας των ασφαλιστικών εταιριών και της δημιουργίας Εγγυητικού Κεφαλαίο για τους κλάδους ζωής, αναφέρονται τέσσερις περιπτώσεις που αφορούν τα υφιστάμενα νοσοκομειακά προγράμματα στις πιο πάνω ασφαλιστικές :

    α) Νοσοκομειακά συμβόλαια ή νοσοκομειακά προσαρτήματα συμβολαίων ασφάλειας ζωής, στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι κρίνονται από τον ανάδοχο ασφαλίσιμοι με βάση την ηλικία τους και την κατάσταση της υγείας τους, αντικαθίστανται με τα προϊόντα που ήδη διαθέτει ο ανάδοχος στο κοινό. Όλα τα λοιπά προσαρτήματα του συμβολαίου παύουν εκτός αν υπάρξει αντίθετη συμφωνία μεταξύ του αναδόχου και του ασφαλισμένου.

    β) Νοσοκομειακά συμβόλαια ή νοσοκομειακά προσαρτήματα συμβολαίων ασφάλειας ζωής, στην περίπτωση που οι ασφαλισμένοι δεν κρίνονται από τον ανάδοχο ασφαλίσιμοι με βάση την ηλικία και την κατάσταση της υγείας τους, συνεχίζονται από τον ανάδοχο, ο οποίος δύναται να εξαλείψει τυχόν όρους που δεν διαθέτει η ασφαλιστική αγορά και να αυξήσει το ασφάλιστρο κατά ποσοστό μέχρι 10%, αναπροσαρμοζόμενο εφεξής με το κοινό ποσοστό αναπροσαρμογής ασφαλίστρων των νοσοκομειακών προγραμμάτων του.

    γ) Όσοι ασφαλισμένοι διαθέτουν νοσοκομειακό συμβόλαιο ή νοσοκομειακό προσάρτημα συμβολαίου ασφάλισης ζωής και προσκομίζουν σχετική βεβαίωση του επόπτη χαρτοφυλακίου ζωής δύνανται, με αίτησή τους, να υπαχθούν στη νοσοκομειακή ασφάλιση του ΟΠΑΔ, μέχρι τη μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου ζωής στον ανάδοχο, χωρίς οποιαδήποτε επιβάρυνση.

    δ) στην περίπτωση που τελικά το χαρτοφυλάκιο ζωής τεθεί σε εκκαθάριση καθώς δεν στάθηκε δυνατή η μεταβίβαση του, όσοι έχουν συμβόλαια νοσοκομειακά και δεν είναι ασφαλισμένοι σε άλλο κοινωνικό φορέα ασφάλισης μπορεί να συνεχίσουν να είναι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ δύνανται με αίτησή τους να υπαχθούν στην υγειονομική περίθαλψη του ΟΠΑΔ, ανάλογα με το ειδικότερο περιεχόμενο του συμβολαίου τους και μέχρι το χρόνο λήξης αυτού, καταβάλλοντες το προβλεπόμενο από το συμβόλαιο αυτό ασφάλιστρο. Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθορίζεται η διαδικασία και ρυθμίζεται κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την υπαγωγή των ενδιαφερόμενων στην υγειονομική περίθαλψη του ΟΠΑΔ.>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πρώτα από όλα πρέπει να εξασφαλιστεί κάτι. Ότι αυτό το έκτρωμα-σχέδιο νόμου δεν θα περάσει. Ας αντιδράσουμε ο καθένας με όποιον τρόπο μπορεί ακόμη και με ένα απλό email στον Σαχινίδη. Ας βλέπει κάθε πρωί που θα ξυπνάει χιλιάδες email να τον περιμένουν. Περί προτάσεων τώρα... Από ότι έχω αντιληφθεί η κύρια πρόταση θα είναι να λειτουργεί η ΑΣΠΙΔΑ και παράλληλα να βρίσκεται σε εκκαθάριση. Ακόμη και η άμεση ρευστοποίηση των συμβολαίων δεν λύνει το πρόβλημα γιατί πολλά από αυτά έχουν αξία εξαγοράς πολύ μικρότερη από τα καταβληθέντα ποσά. Επιπλέον δεν προτείνεται καμία λύση για όσους έπαιρναν ήδη αποζημίωση μέσω απαλλαγής πληρωμής ασφαλίστρων, μόνιμης ολικής ή μερικής ανικανότητας, ισόβιας σύνταξης κλπ. Να μην ξεχασουμε και εκείνη την απίστευτη πατέντα, την Στέγη Ζωής με την οποία χιλιάδες ασφαλισμένοι κινδυνεύουν σήμερα να χάσουν τα σπίτια τους... Είναι πάρα πολλά τα ζητήματα που πρέπει να λυθούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ?
    ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

    ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΜΟΛΙΣ ΕΣΤΕΙΛΑ E-MAIL ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΤΣΕΛΗ - ΣΑΧΙΝΙΔΗ. ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΑ E-MAILS ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΚΤΡΟΠΕΣ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΑΤΑΙΟ, ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΨΗΦΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΦΥΣΗΧΑΖΟΥΝ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑ ΟΡΓΝΩΣΕΙ ΣΥΝΤΩΜΑ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ. ΟΛΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ. ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΜΗ ΜΑΣ.
    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΑ ΣΤΟΝ Κ. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ. ΚΑΝΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΟΥΜΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 50% ΚΑΙ ΠΑΛΕΒΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 100!!!

    ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΣΧΟΝΤΕΣ
    GIANNIS LAVRIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η καταβολή των αποζημιώσεων από τον νέο φορέα αναμένεται το 2013, καθώς τότε σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, θα καταβληθεί η πρώτη δόση από το Εγγυητικό Κεφάλαιο, που θα συσταθεί με τη χρηματοδότηση όλων των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο ζωής. Προηγουμένως οι απαιτήσεις των ασφαλισμένων θα προσαρμοστούν με βάση σχετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΤτΕ θα προτείνει τη μείωση των απαιτήσεων των ασφαλισμένων ώστε να ισοσκελίσει το ενεργητικό και το παθητικό του χαρτοφυλακίου. Η μείωση της απαίτησης δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη του 50% και η επιπλέον διαφορά θα καλυφθεί από το Εγγυητικό Κεφάλαιο και μέχρι του ποσού των 25.000 ευρώ.

    Αντίστοιχα προσαρμόζονται στο τεχνικό επιτόκιο, δηλαδή στο 3,35%, οι αποδόσεις των επενδυτικών προγραμμάτων, ενώ κατά την προσπάθεια μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου σε άλλη εταιρεία, αναστέλλεται για τρία χρόνια από την ημέρα της ανάκλησης η εξαγορά προγραμμάτων.

    Ειδική περίπτωση αποτελούν οι κάτοχοι των νοσοκομειακών προγραμμάτων, τους οποίους σε περίπτωση μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου ζωής μπορεί να αναλάβει άλλη εταιρεία, αλλάζοντας τους όρους των συμβολαίων και αυξάνοντας το ασφάλιστρο. Μέχρι την ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου όσοι ασφαλισμένοι επιθυμούν μπορεί να υπαχθούν στη νοσοκομειακή ασφάλιση του ΟΠΑΔ, ενώ στον ίδιο φορέα μεταβιβάζονται και όσοι ασφαλισμένοι δεν συνάψουν συμβόλαια με άλλη εταιρεία.

    Ειδικό κεφάλαιο στο νομοσχέδιο αποτελεί το θέμα της εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς, μετά την κατάργηση με συνοπτικές διαδικασίες της ΕΠΕΙΑ, στην οποία μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός επιρρίπτει ευθύνες για «ανεπάρκεια επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στην πράξη μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας ορισμένων εταιρειών». Η ανεπάρκεια αφορά την εγγύηση του Δημοσίου που είχε θεσμοθετηθεί από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας -και όχι από την ΕΠΕΙΑ- και η οποία τελικώς κρίθηκε ως αντικοινοτική.

    Σε κάθε περίπτωση η μετάβαση της αρμοδιότητας χωρίς παράλληλη απορρόφηση του εξειδικευμένου προσωπικού, προκαλεί εύλογα ερωτήματα τόσο για τον χρόνο που θα απαιτήσει η επαναστελέχωση της διεύθυνσης στην ΤτΕ, αλλά και τον έλεγχο του κλάδου κατά το κρίσιμο μεσοδιάστημα μέχρι και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, που τοποθετούνται όχι νωριτερα απο τα φθινοπωρο.
    HELLENIC BUSINESS 9-03-10

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μην μπερδευομαστε!!!Τα 25.000 δεν αφορουν την Ασπις αλλα μονο τις καινουριες που θα κλεισουν!!!Επισης το 50% ΕΦΟΣΟΝ ΒΡΕΘΕΙ αναδοχη ασφαλιστικη εταιρεια-δεν εχει λογο καμμια να το κανει λογω SOLVECY ,θα γραψει ζημιες απλα- ΑΡΑ : ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ,ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ!
    Απο τις επεξηγησεις της συνεντευξης του Σωματειου σημερα.
    Συμπερασμα,χανουμε τα παντα αν δεν αντιδρασουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΝΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΤΥΤΟΚΤΩΝΙΑ
    ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ 50% ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ,ΕΓΩ ΑΠΟ 108,000 ( 54,000 + 54,000) ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΠΕΡΣΙ ΤΩΝ ΜΑΡΤΙΟ 25,000 ΘΑ ΠΑΡΩ ? ΦΤΑΙΜΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ? ΛΥΠΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ .
    ΕΦΙΑΛΤΗΣ ,ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΝΕΑ ΣΤΟ GOUGLE ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΟ 100,000 ΣΤΑ 50,000 ΤΩΡΑ 25,000 ΓΙΑΤΙ ? ΚΛΕΨΑΜΕ ? ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΖΙΝΟ ΟΥΡΕ ΤΩΝ ΠΑΠΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ... ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΥΣΤΗΚΟΣ ΑΠΛΑ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΑ
    ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΥΝΑΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΣΟ ΤΟΥ ΣΥΛΟΓΓΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ , ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ
    ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ ΕΡΜΗΝΕΥΕΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ, ΑΜΑ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΡΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ.ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ,ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΟ,ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ.ΒΓΑΛΤΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ,ΚΑΙ ΒΑΡΔΙΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ. Υ.Γ. ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε μου ,ετοιμαζονται κινητοποιησεις,μπορεις να επικοινωνησεις με τα mail που εχουν αναρτηθει στο blog στην αμεσως προηγουμενη αναρτηση.Πολυτιμη η βοηθεια σου και απαραιτητη. Δεν περισσευει κανεις!!! ( αν διαβασεις το πιο πανω σχολιο μου,τα 25.000 αφορουν τις νεες ασφ/κες που θακλεισουν,θα σε στεναχωρησω ,δεν θα παρεις ουτε αυτα αν ψηφιστει ο νομος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. το blog εχει γίνει διάτρητο απο ατομα ,ΜΗ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ!ο ανώνυμος με το σχόλιο στις 8.34 μμ
    μας εκανε περιληπτική ανασκόπηση του νόμου-εκτρωμα!
    Δεν εχετε καταλάβει ολοι,οτι ο νόμος αυτός εγινε
    στα μέτρα της ΕΑΕΕ? Οτι δεν ιδρώνει το "αυτί"αυτής της Κυβέρνησης(πιστεύω ουτε της προηγούμενης θα "ιδρωνε"),και μόνον η προσφυγή στην Ευρωπαική Επιτροπή και το "ξεμπρόστιασμα"
    αυτού του νόμου,(εαν ψιφηστεί οπως ειναι, χωρίς
    να διορθώσουν τις 100% αντικοινοτικές και παράνομες διατάξεις),θα εχουμε κάποια ελπίδα
    κάποια στιγμή να πάρουμε τα λεφτά μας πίσω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. gpapak@otenet.gr

    ειναι το ιμειλ του υπουργου παπακωνσταντινου...
    ας σταλουν και εκει πολλα δικα μας..
    τα εξοδα τρεχουν και διογκωνεται το ελλειμμα
    και σ αυτο δεν ευθυνονται οι ασφαλισμενοι..
    εχουν υποχρεωση να περιορισουν το λειτουργικο κοστος..ειναι δικη τους η διαχειριση..και ειναι υπολογοι για τον εξανεμισμο του ελλειμματος.

    Ας ξεκινησει η εταιρια να λειτουργει, να εισπραττει, να γινει διακανονισμος..
    τα υπουργεια ειναι γεματα απο τεχνοκρατες, οικονομολογους κλπ
    ας τους χρησιμοποιησουν για λυση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΝΑ ΧΤΥΠΙΟΥΝΤΑΙ..
    ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΘΕΛΕΙ..ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ..
    ΜΗ ΧΑΛΑΡΩΝΟΥΜΕ..
    Η Ε.Ε ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΗΣ
    ΟΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ..
    ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΕΙΔΑΜΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ ..

    ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΩΡΑ..ΟΛΟΙ ΜΑΣ..
    ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΙΜΕΙΛ..ΟΣΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΤΕ ΣΕ ΕΚΠ0ΜΠΕΣ..
    ΗΔΗ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΣΕ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΑΤΣΕΛΗ ΚΑΙ ΣΑΧΙΝΙΔΗ.
    ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΟΝΟ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΕΙ..
    ΠΡΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ..

    ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ..
    ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΑΕΕ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αυτοι πιστευουν οτι χωρις τις αποδοσεις των χρηματων μας τοσο καιρο ειμαστε σε θεση να πληρωσουμε φορους , ιατρικα, να ζησουμε και να ανταποκριθουμε?
    Μηπως ακομα δεν εφτασε στ αυτια τους η πιεση που χρειαζεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΔΕ ΜΟΥ ΕΞΗΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ..ΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ..ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ?
    ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ! ΤΙ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ? ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΗΛ. ΣΥΝΟΤΠΙΚΑ?
    ΕΧΟΥΝ ΠΑΛΙ ΡΟΛΟ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ?
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΜΤΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΤΟ ΣΑΙΤ insurancedaily.gr ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    ΔΕΝ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ?


    Γνωρίζοντας την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η Ελληνική Οικονομία, προτείνω ως εφικτή και αποδεκτή από όλους λύση την ακόλουθη:
    Να γίνει αναπροσαρμογή των αποδόσεων των συμβολαίων με το νόμιμο επιτόκιο 3% για όλη τη ζωή τους, έτσι ώστε αυτά που είχαν παράνομο επιτόκιο να έχουν και αντίστοιχα μικρότερο ποσό απόδοσης κεφαλαίου στη λήξη τους. Έτσι θα μειωθεί και το ύψος τους συνολικού ποσού των οφειλών της ΑΣΠΙΣ.
    Να γίνει η μεταφορά των συμβολαίων ζωής; σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες και παράλληλα η μεταφορά του ενεργητικού της ΑΣΠΙΣ (κυρίως ακίνητα) στις εταιρείες αυτές, χωρίς δικαίωμα εξαγοράς για 3-5 έτη (ανάλογα με τη λήξη αυτών).
    Για το έλλειμμα που συνολικά θα προκύψει (περίπου € 320 εκατ.) από τη μεταφορά, να εγγυηθεί το Ελληνικό δημόσιο, ενώ το νόμιμο επιτοκίο του 3% έως την λήξη τους να το επωμισθούν οι ασφαλιστικές εταιρείες, ως ελάχιστη συνεισφορά τους στην επίλυση του προβλήματος.
    Κατά τη διάρκεια της παρακράτησης των συμβολαίων (3-5 έτη), οι εταιρείες θα μπορούν να ρευστοποιούν το ενεργητικό (κυρίως ακίνητα, μετοχές ΑΣΠΙΣ Τράπεζας κλπ) που θα έχουν λάβει, έτσι ώστε όταν αρχίσουν οι καταβολές να μπορούν να καλύψουν το ένα μέρος από τις απαιτήσεις/
    Όταν αρχίζουν να ρευστοποιούνται τα συμβόλαια, το κράτος θα ρευστοποιεί την εγγύηση του, για να καλυφθεί και το δεύτερο τμήμα (μετά από τις ρευστοποιήσεις των παγίων, συμμετοχών κλπ).
    Κατά τη διάρκεια των ετών που δεν θα γίνονται ρευστοποιήσεις, το κράτος μπορεί να κάνει από την πλευρά τους κινήσεις, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσει την αξία του ενεργητικού που μεταφέρθηκε στις ασφαλιστικές, χωρίς αυτό να του κοστίσει κάτι (μεγιστοποίηση αξίας ΑΣΠΙΣ Τράπεζα μέσω του ΤΤ, αξιοποίηση ακινήτων κλπ), αποβλέποντας σε τελική μείωση του ποσού που σταδιακά θα πληρώσει τα επόμενα χρόνια, όταν λήξει η απαγόρευση ρευστοποίησης των συμβολαίων.
    Το προτεινόμενο σχέδιο έχει τα εξής θετικά:

    Το κράτος δεν πληρώνει σήμερα και για 3 τουλάχιστον έτη (όσο θα κρατήσει και η δημοσιονομική προσαρμογή) ΤΙΠΟΤΑ.
    Όταν αρχίσει να πληρώνει, θα εκταμιεύει σταδιακά και για 3 χρόνια το έλλειμμα, κάτι που σημαίνει περίπου € 100 εκατ. το χρόνο.
    Οι πολίτες που επένδυσαν τα χρήματα τους στην ΑΣΠΙΣ, θα μπορούν να είναι ήσυχοι ότι θα πάρουν τα χρήματα τους, με τη νόμιμη απόδοση.
    Οι ασφαλιστικές εταιρείες (που ήδη ευνοηθήκαν με την εξαφάνιση του μεγαλύτερου ανταγωνιστή τους), θα μεγαλώσουν σε μέγεθος το χαρτοφυλάκιό τους και κυρίως θα επιτύχουν την μη κατάρρευση της ασφαλιστικής συνείδησης στη Χώρα μας
    Από το τελευταίο θα κερδίσει και το κράτος, καθώς θα μπορεί να προωθήσει τον πυλώνα της διωκτικής ασφάλισης για την βελτίωση του ασφαλιστικού μας συστήματος.
    Επίσης το κράτος θα κερδίσει από επιπλέον φόρους, που θα λάβει από την ανάπτυξη των ασφαλιστικών εργασιών.
    Το κράτος θα είναι ακόλουθο στους πολίτες καθώς θα έχει τελικά εφαρμόσει το νόμο 3790/6.9.2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μας πηραν τις αποταμιευσεις μας,τις επενδυσεις μας,τις αναπηρηκες συνταξεις μας,χρωσταμε σε νοσοκομεια,μειναμε ανασφαλιστοι λογω ηλικας και προβληματων υγειας..Αισχος κυριε Σαχινιδη,θα επρεπε να ντρεπεσαι ,εισαι και καθηγητης Πανπιστημιου τρομαρα σου,,ανθρωπος εισαι????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Άσε ρε μεγάλε που δεν έχει μία. Μας δουλεύεις μου φαίνεται. Όταν τα τσεπώνει δεν έχει πρόβλημα. Το κράτος μπορεί εύκολα να βρει χρήματα. Αλλοιώς να σταματήσουμε να πληρώνουμε φόρους, εισφορές, φπα και όλα να γίνουν δωρεάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Πραγματικα, ο σαχινιδης και ολοι αυτοι εκει ..δεν εχουν αμεσους συγγενεις που ειναι ασφαλισμενοι να τους φτυσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΜΑΝΑΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΜΑ??ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ,,ΣΕ ΛΙΓΕς ,ΜΕΡΕς ΘΑ ΤΟΥς ΔΕΙΞΟΥΜΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΓΡΑΨΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟ info@lakislazopoulos.gr ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΑΣΠΙΣ
    ΟΣΟ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ
    ΣΤΕΙΛΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Γιατι? δε θα μπορουσε να δωσει 3-5ετη ομολογα ελληνικου δημοσιου, αφου το μεγαλυτερο μερος των απαιτησεων ειναι τα αποταμιευτικα? και τα αλλα να τα λυσει με τα αποθεματικα?

    ΒΟΥΛΗΣΗ ΘΕΛΕΙ..ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΧΕΙ...
    ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ...
    ΑΛΗΤΕΙΕΣ...
    Αφου τα στοιχεια που ειχαν δωσει πριν απο λιγο καιρο ελεγαν οτι το αποθεματικο αρκει για ολες τις υποχρεωσεις εκτος απο τα αποταμιευτικα-συνταξιοδοτικα απο 10.000.- ευρω και πανω..
    Ας τακτοποιηθουν λοιπον με το επαρκες αποθεματικο αυτα και τα μεγαλα ποσα να καλυφθουν με ομολογα..εστω πενταετη..και με 3%...
    Τι αλλο..θα κανουμε..
    Σε ενα κρατος που δε θελει..κανουμε εμεις σεναρια!!
    Να πειτε..στον Ξυνιδη..οτι εχουν λαμβανειν..καποιος ομως πρεπει να τους το πει, γιατι τωρα μπορει να τρεχουν για τα οικονομικα, αλλα θα ερθει η στιγμη που θα ζητησουν απο εμας και τις οικογενειες μας κατι που θα τους ειναι χρησιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. καλη ιδεα αυτη με το λαζοπουλο...
    αλλα θα πρεπει να τονιζεται το χαλι μας,
    η ευθυνη του κρατους
    και η απραξια 6 μηνων..

    οχι οπως ολοι..με τα δικαστηρια του ψωμιαδη..
    υπαρχει κατι που πρεπει να λυθει αμεσα..
    αυτοι αυθαιρετουν συνεχεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. φίλοι ,εαν ειχε την πρόθεση η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα, θα εβρισκε αμέσως λύση! εδώ δεν δέχεται τον σύλλογο ,εστω για μια συνάντηση που μπορεί "κατι"να κερδίσει! οσον αφορά τον νόμο-εκτρωμα, δεν πρόκειται ,οταν θα τον φέρει στο κοινοβούλιο για ψήφιση, να ειναι ΑΥΤΟΣ!ειναι κόλπο για καθυστέρηση!θέλει να κερδίσει χρόνο ,γιατί τα οικονομικά της ειναι στα κακα της χάλια,μέχρι να βρεθούν τα χρήματα, (ετσι πιστεύω εγώ ),για να τον διορθώσει!ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ "ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ",ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΤΟ
    ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ "ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ"!ΘΕΛΕΙ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ,ΜΕΧΡΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΓΓΥΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ.
    vakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ISCURANSE DAILY, ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΣΥΝΤΑΡΑΧΤΙΚΑ
    ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΧΙΝΙΔΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Λυπάμαι που θα το πω αλλά υπάρχει τεράστια πολυγλωσία εδώ και καμία ουσία, σαν να περιμένουμε όλοι το θάνατο που πλησιάζει. Τα μέλη του συλλόγου βλέπουν ότι υπάρχει διάθεση για αγώνα. Ας μας ενημερώσουν για τις επόμενες κινήσεις και ας συντονίσουν τις κατάλληλες ενέργειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. εχω μια απορία. Γιατί την COMMERCIAL της επιτρέπουν να λειτουργήσει αυτόνομα,(η πρόταση του συλλόγου αυτή ειναι), και ΕΜΑΣ ΟΧΙ???????
    ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ BLOG ΤΗΣ COMMERCIAL ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ!!!
    vakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΦΙΛΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΓΩΝΙΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΚΩΣ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΕΝΟΙ! ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΙΟΣΕΛΙΔΑ "ΣΚΑΙ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ 11 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΡΙΘΜΟΣ 536! ΙΣΩΣ ΜΕΣΑ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΥΡΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΟΡΗ ΑΔΙΚΙΑ ΠΟΥ ΥΦΙΣΤΑΜΕΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΚΤΙΝΑ ΕΛΠΙΔΑΣ! ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΥΔΟΛΩΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΥΗΣΥΧΑΣΜΟ ΑΦΟΥ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΚΤΙΒΙΣΤΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΜΕ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΠΛΕΟΝ ΟΛΩΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ! ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ειναι δεδομενο οτι, μετα την απαντηση που θα εχουμε απο την Ε.Ε , το επομενο βημα ειναι τα ευρωπαικα δικαστηρια.
    Μηνυσεις κατα ψωμιαδη κλπ πολυ καλως εγιναν.
    Αλλα να καταφυγεις σε ενα δικαστικο αγωνα στην ελλαδα, με τις διαδικασιες, τις προθεσμιες, τις αναβολες κλπ..δεν κερδιζεται τιποτα.
    Σε εικοσι μερες ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΛΙΓΟΤΕΡΟ.
    Προσπαθουμε τοσον καιρο να καταλαβουμε τι μας εκανε να αλλαξουμε, απο αξιοπρεπεις ανθρωποι να μεταβληθουμε σε απατεωνισκος μικροεπαιτες.
    Μονο και για ηθικη βλαβη θα επρεπε να μας πληρωσουν .!!
    Πραγματι τα σχολια στο σαιτ του ΣΚΑΙ ειναι χρησιμα και βεβαιως εκει θα κατευθυνθουμε.
    Εν τω μεταξυ το σχεδιο νομου προχωραει σε διαδικασιες.
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΑΠΟ Ε.Ε ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΣΤΟ ΜΕΓΚΑ ΕΙΧΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    Η ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΑΧΙΝΙΔΗ.
    ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ-ΑΠΑΞΙΩΣΗ-ΦΤΥΣΙΜΟ

    ΜΠΗΚΕ Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ, ΟΧΥΡΩΘΗΚΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ- ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.
    ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΛΗΨΗΣ ΜΑΣ, ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ?
    Ο ΚΑΘ ΥΛΗΝ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΑ ΦΕΡΕΤΑΙ ΔΙΚΗΝ ΙΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ..ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΣ ΤΟΥ ΑΝΕΘΕΣΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ.
    ΚΑΙ Η ΕΥΡΥΤΗΤΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ, Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=15449&cpage=1#comment-12117


    ΔΙΑΒΑΑΣΤΕ ΤΟ!!! ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΤΕ!!!

    ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΕΑΕΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ!
    ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Ποιός έδωσε το δικαίωμα στον Σαχινίδη να μας φέρεται έτσι απαξιωτικά; Για ποιους μας έχει περάσει ; Εμείς όλοι οι ψηφοφόροι τον φέραμε στην Βουλή. Και το ευχαριστώ είναι να μας "φτύνει" κατ'αυτόν τον τρόπο; Και αυτός και οι υπόλοιποι ΔΕΝ πρέπει να βρουν ούτε την ψήφο τους στις επόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΥΤΟΣ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΞΕΣΧΝΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΒΓΑΛΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ
    ΦΟΒΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΛΟΙ
    ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΟΛΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. http://www.skai.gr/articles/news/views/ΓράψτετηνιστορίασαςγιατηνΑΣΠΙΣΠρόνοια/


    Στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ έχουν κάνει ενότητα ειδικά για τους παθόντες της ''Ασπίς''. Μπορεί να γράψει ο καθένας ανώνυμα. Ας κάνουμε την παρουσία μας γνωστή όπου και όσο μπορούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Πριν απο 15 περιπου χρονια εκανα μαζι με τη γυναικα μου ασφαλιστηριο ζωης με νοσοκομειακη καλυψη στην τοτε σοβαρη ασφαλιστικη NORDSTERN COLONIA η οποια αργοτερα εξαγοραστηκε απο την COMMERCIAL VALUE.
    Υπηρξα απολυτα συνεπης στην τηρηση των ορων του συμβολαιου, δεν καθυστερησα ποτε καμια πληρωμη ασφαλιστρων, δεν παρουσιασα ποτε ψευδη δικαιολογητικα ασθενειας για να καρπωθω παρανομες αποζημιωσεις, δεν εξαπατησα με κανενα τροπο την ασφαλιστικη εταιρεια.
    Με δυο λογια, αποδεχομενος το γεγονος οτι ζω σε μια καπιταλιστικη «δημοκρατικη» κοινωνια, εμπιστευτηκα την «αγορα» και επαιξα με τους κανονες της.
    Σημερα, οπως διαφαινεται απο τα εντυπα και ηλεκτρονικα δημοσιευματα και την ενημερωση που εκ των υστερων εχω λαβει απο ασφαλιστες και νομικους συμβουλους, η απολυτα εσκεμμενη χρεοκοπια των εταιρειων του Ομιλου ΑΣΠΙΣ προς ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ του μεγαλομετοχου Π.Ψωμιαδη, εγινε με την αγαστη συνεργασια των Δημοσιων Αρχων που ηταν επιφορτισμενες αφ’ ενος με το συστηματικο ελεγχο των ασφαλιστικων εταιρειων , αφ’ετερου με την ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, αλλα δεν επραξαν ουτε το ενα ουτε το αλλο...
    Αυτο σημαινει οτι εξαπατηθηκα ΔΙΠΛΑ : και απο τον κυνικο μεγαλοαπατεωνα Ψωμιαδη αλλα και απο τους συνεργους του στο Δημοσιο μηχανισμο, που υποτιθεται οτι «εποπτευαν» την ομαλη λειτουργια της αγορας !
    Σημερα εγω , σε ηλικια εξηντα ετων, πρεπει ή να μεινω ανασφαλιστος ή να ασφαλιστω σε αλλη ασφαλιστικη , με πολυ χειροτερους ορους λογω ηλικιας, την οποια παλι εγω θα πρεπει να εμπιστευτω γνωριζοντας οτι στην ουσια ειμαι εντελως απροστατευτος !
    Σημερα η γυναικα μου , καρκινοπαθης τα τελευταια 3 χρονια, ειναι αδυνατον να ασφαλιστει σε οποιαδηποτε αλλη εταιρεια, οπως με εχουν διαβεβαιωσει ΟΛΟΙ οι ασφαλιστες τους οποιους συμβουλευτηκα, εχοντας παραλληλα χασει και την αποζημιωση της απο την Commercial.
    Ειναι ή οχι αστικα και ποινικα υπευθυνοι οι δημοσιοι λειτουργοι οι οποιοι συνηργησαν στην απατη Ψωμιαδη ;;;
    Μπορουμε να στραφουμε ΚΑΙ εναντιον τους απαιτωντας απο αυτους αποζημιωσεις ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.