Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Επιστολή Ασφαλισμένης προς τον κ. Κ. Καραμανλή

Κύριε Πρώην Πρωθυπουργέ,

Πιστεύω πως ουδείς Έλληνας σας προσάπτει μη εντιμότητα,μη ηθική και επομένως μη αρετή. Με αυτήν την πίστη κι εγώ τολμώ να σας γνωστοποιήσω το πρόβλημά μου,με το οποίο εξάλλου έχετε κι εσείς σχέση και μάλιστα άμεση.
Κύριε Καραμανλή,μεταξύ της 21ης Σεπτεμβρίου 2009, ημέρα λουκέτου από την κυβέρνησή σας στην ΑΣΠΙΔΑ,και των εκλογών του Οκτωβρίου,ερωτηθείς από έναν δημοσιογράφο σε τηλεοπτικό σταθμό, ανακοινώσατε στο πανελλήνιο ότι κανένας ασφαλισμένος δεν διατρέχει κίνδυνο και πως όλα τα συμβόλαια είναι υπό την εγγύηση του κράτους. Ενεργώντας παρανόμως και παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία, το Υπουργείο Οικονομικών έκλεισε την ΑΣΠΙΔΑ, χωρίς βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα και άφησε στον αέρα χιλιάδες ασφαλισμένους.
Παρόλα αυτά χιλιάδες απο εμάς τους ασφαλισμένους, αθεράπευτα ρομαντικοί εν γνώσει μας και υπηρετώντας την ιδεολογία μας, υποστηρίξαμε με πάθος και πάλι τη Νέα Δημοκρατία με εσάς στο τιμόνι. Δυστυχώς δεν είχαμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα και είμαστε τώρα στο έλεος εκείνων που προ δεκαετίας προκάλεσαν το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου.Και αν στενοί σας συνεργάτες,κύριε Καραμανλή, αποδείχθηκαν κατώτεροι των αξιωμάτων τους και ανάξιοι της εμπιστοσύνης σας,κι αν άλλοι καταβαράθρωσαν την παράταξη και το κόμμα με τον Χ,Υ τρόπο, εσείς θα μείνετε απλός θεατής όσων μεθοδεύει η νυν κυβέρνηση για το θέμα;
Εργάσθηκα 35 ακέραια χρόνια και τρεις μήνες στη δημόσια εκπαίδευση για να εισπράξω ένα εφάπαξ,ποσό ευτελές για τους πλουσίους όμως για μένα σημαντικό.Εργάσθηκε και ο εκλιπών πια σύζυγός μου επί τριάντα χρόνια επίσης στο δημόσιο και δικαιώθηκα ένα αντίστοιχο εφάπαξ.Αυτά τα ποσά,το αίμα της καρδιάς μας όπως συνηθίζω να λέω,τα επένδυσα στην ΑΣΠΙΔΑ, χήρα ούσα, για να δώσω στον κατάλληλο χρόνο ένα χέρι βοηθείας στα άνεργα μέχρι στιγμής παιδιά μου.Είναι δυνατόν,κύριε Καραμανλή,να μην έχει συνέχεια αυτό το κράτος; Δεν είναι ανήκουστο, ανήθικο και ανάλγητο,να ψηφίζει έναν Νόμο μια Βουλή και να τον αναιρεί η επόμενη; Να εγγυάται ένας Πρωθυπουργός την ισχύ των συμβολαίων στο ακέραιο και να οδηγεί σε λύση με πλαφόν των 25.000 ευρώ ο μετέπειτα εκλεγείς;
Σε τι χώρα ζούμε, κύριε έντιμε, πράγματι, και ηθικέ Καραμανλή; Αυτήν την χώρα καλούμαστε να σώσουμε από την χρεωκοπία; Και εσείς, επιτρέψτε μου τις ερωτήσεις,τι κάνετε,κύριε Καραμανλή;Γιατί δεν κινείτε γη και ουρανό ώστε να λυθεί το πρόβλημα με τον δικαιότερο τρόπο; Επί Πρωθυπουργίας σας έκλεισε η Εταιρεία, στο παρά πέντε προ των εκλογών, αντί π.χ να αναγκάσετε να πωληθεί η εταιρεία ή να της δώσετε κρατική βοήθεια όπως γίνεται κατά καιρούς σε άλλα πολιτισμένα κράτη και να εξασφαλιστούμε άπαντες οι ασφαλισμένοι.Εμείς τι πρέπει να κάνουμε τώρα;
Και ξέρετε, κύριε Καραμανλή, για μένα οι 150.000 ευρώ που επένδυσα σε μια Ασφαλιστική Εταιρεία που κάθε χρόνο έπαιρνε πιστοποιητικό φερεγγυότητας από το ίδιο το κράτος και είχε ανοδική πορεία, έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από τα εκατομμύρια που τυχόν επένδυσαν κάποιοι άλλοι. Και αυτό γιατί κερδήθηκαν με πολύ κόπο, με έντιμο αγώνα και όχι με off shore εταιρείες, απάτες και επί το λαϊκότερον λαμογιές. Τυχαίνει να ανήκω και στην κατηγορία ατόμων υψηλού κινδύνου ( Στεφανιαία Νόσος, Ινσουλινοεξαρτώμενος Διαβήτης, Αρτηριακή Πίεση......).Η παράταση αυτής της αβεβαιότητας και η διαρροή τεχνηέντως ή όχι πληροφοριών σχετικά με το πώς μεθοδεύει η σημερινή κυβέρνηση να λύσει το θέμα,με απορρυθμίζουν πλήρως και φοβούμαι για τα χειρότερα.
Κύριε Καραμανλή, παρακαλώ θερμά,θερμότατα, όχι μόνον γιατί το λουκέτο στην εταιρεία μπήκε επί πρωθυπουργίας σας αλλά γιατί πιστεύω ακράδαντα στην εντιμότητα και ηθική σας και άρα στη δυνατότητά σας να πάρετε κάποια πρωτοβουλία, ώστε η έκβαση του θέματος να είναι αίσια για όλους μας και οπωσδήποτε για όσους βρίσκονται στην ίδια δεινή κατάσταση με εμένα. Δεν θα ήθελα επ'ουδενί το άγος και η αρά των Αρχαίων να πλανάται πάνω απ'τα κεφάλια της οικογενείας σας.
Εξακολουθώ να σας εκτιμώ βαθύτατα και να σας αγαπώ και επιθυμώ διακαώς να βοηθήσετε και στη λύση του προβλήματος που άγνωστο πώς και με ποιες αλχημείες το Υπουργείο Οικονομικών, η ΕΠΕΙΑ και ο κ.Ψωμιάδης δημιούργησαν. Θα είναι πολύ άδικο να χρεωθείτε και σ'αυτό το θέμα την ανικανότητα ή την ανηθικότητα άλλων. Ελπίζω και αισιοδοξώ ότι κάτι θα πράξετε,ώστε για άλλη μια φορά να επιβεβαιωθεί το ρηθέν : “προς το τελευταίο εκβάν έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται”.
Ευχαριστώ για ό,τι επακολουθήσει.
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ

2 σχόλια:

  1. ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΟΙΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ..
    Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ 140.000.- ΣΕ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΙ 100.000.-ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΒΟΛΩΝ..ΠΟΥ ΗΔΗ ΣΕ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΛΗΓΟΥΝ..

    ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ?
    ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ?
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΕΛΕΩ ΛΑΟΥ?
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ..ΑΡΑ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ..ΜΕ ΕΞΟΥΣΙΑ..
    ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ?????
    ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ ΣΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ...ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ..
    ΑΛΛΙΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ..
    ΦΤΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ..ΦΤΑΝΕΙ!!! ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ..ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΟΛΩΝ?
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνω με τον προλαλισαντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.