Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΠΩΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ






Η πρότασή μας για την λύση του προβλήματος είναι η εκκαθάριση της εταιρείας εν λειτουργία χωρίς να απολεστεί κανένα απολύτως δικαίωμα των ασφαλισμένων. Η εφαρμογή της πρότασης /τροπολογίας στην πράξη θα τρέξει ως ακολούθως ή με μερικές παραλλαγές αυτής:



-Η κυβέρνηση ανακοινώνει ότι οι παροχές των συμβολαίων θα ικανοποιηθούν άμεσα και θα ισχύσουν χωρίς να απολεστεί οποιοδήποτε ουσιαστικό δικαίωμα των συμβαλλομένων.

-Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια αρχίζουν να εισπράττονται κανονικά

-Η εταιρεία (Ασπίς Πρόνοια) αρχίζει να λειτουργεί κανονικά υπό επιτροπή διαχείρισης και με περιορισμένο λειτουργικό κόστος καθώς και με σύμβουλους αξιοποίησης των αποθεματικών, της περιουσίας της και του ενεργητικού που προκύπτει από τις νέες εισπράξεις.

-Δίνονται κίνητρα για να παλιννοστήσουν τα συμβόλαια που έχουν μετακινηθεί σε άλλες εταιρείες (π.χ. δεν θα πληρωθεί το εξάμηνο που παρήλθε)

-Εξασφαλίζονται τα συμφέροντα των ασφαλιστών, προκειμένου να στηρίξουν την διαδικασία (προμήθειες και αμοιβές χαρτοφυλακίου)

-Παγώνουν για εύλογο χρόνο οι εξαγορές συμβολαίων. Δίνονται κίνητρα για να μην εξαγοραστούν τα συμβόλαια πριν την πενταετία (π.χ. μια μικρή ενίσχυση του επιτοκίου). Πληρώνονται μόνο οι λήξεις και οι αποζημιώσεις που έχουν τρέξει ως σήμερα.

-Οι τρέχουσες αποζημιώσεις και οι λήξεις συμβολαίων πληρώνονται από τις εισπράξεις και τα αποθεματικά της εταιρείας. Η ρευστότητα εξασφαλίζεται είτε με τιτλοποίηση της ακίνητης περιουσίας είτε με δάνειο επί εγγυήσεως του αποθεματικού.

-Παράλληλα οργανώνεται με προσοχή και τάξη η μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου σε αναδόχους ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες θα μεταφερθούν ποσοστιαία και αντίστοιχα αποθεματικά. Οι εργαζόμενοι απορροφούνται αναλογικά από τις αναδόχους ασφαλιστικές εταιρείες.

-Το εγγυητικό ταμείο που δημιουργείται έχει – κατ΄ ουσίαν - αναδρομική ισχύ και αρχίζει να πληρώνει μόλις τελειώσουν τα αποθεματικά της εταιρείας και μέχρι ύψους κεφαλαίου που θα έχει συμφωνηθεί

-Το κράτος θα αρχίσει να καταβάλλει αποζημιώσεις μετά το πέρας των υποχρεώσεων του εγγυητικού ταμείου συμπληρώνοντας τα υπάρχοντα κενά. Στην ουσία η καταβολή πληρωμών από το δημόσιο θα αρχίσει μετά από πολλά χρόνια ενώ ως τότε μπορεί να έχει μειωθεί κατά πολύ το ποσό της συμμετοχής του μέσω αξιοποίησης των κατάλληλων χρηματοοικονομικών εργαλείων ενώ μπορεί  ακόμα και να έχει συμψηφιστεί.



Η λύση αυτή είναι μια ρεαλιστική προσέγγιση της πραγματικότητας η οποία επιμερίζει δίκαια το κόστος της ανάκλησης:

-Οι ασφαλισμένοι διατηρούν τα δικαιώματά τους αλλά αναγνωρίζοντας την δεινή δημοσιονομική θέση του κράτους δεν σπεύδουν να εξαγοράσουν άμεσα τα συμβόλαιά τους

-Οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες ωφελούνται άμεσα από την ανάκληση των αδειών διευρύνοντας το μερίδιο αγοράς τους και απορροφώντας το δίκτυο πωλήσεων των ανακληθεισών εταιρειών, συμφωνούν στην αναδρομική ισχύ του εγγυητικού κεφαλαίου το οποίο συνεισφέρει πολύ ουσιαστικά στην λύση του προβλήματος. Παράλληλα δηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και δίνουν ανάσα ζωής στον θεσμό ο οποίος περνάει σημαντικότατη κρίση.

-Η πολιτεία αναγνωρίζοντας τις διαχρονικές της ευθύνες για την πλημμελή εποπτεία του πολύ ευαίσθητου χώρου των ασφαλειών ζωής συνεισφέρει στο τέλος στην οριστική επίλυση του προβλήματος.

21 σχόλια:

  1. Τι θα πει "παγώνουν για εύλογο χρόνο οι εξαγορές συμβολαίων"; Ποιός κρίνει τον χρόνο αυτο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πού ακριβως δημοσιευτηκε η τροπολογια-προταση??

    πώς να μας λαβουν σοβαρα υποψη?

    σκοπιμως γινονται..
    τουναντιον η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ-ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΠΤΗ ΘΕΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΝΤΥΠΑ ΜΜΕ..

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ..ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΟΛΟΥΣ..!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χέρια ‘’στητά’’…., για ‘’μούντζα’’ αν τα ‘χες….!

    …..Έμαθαν όλοι –τους τι θα απάτη…..,
    το να ‘σ’ ‘’απόγονος’’ του δόλιου του ‘’Ερμή’’….,
    αχ, Ελληνούδια -- απ’ το Τίποτα, λες, κάτι….,
    η ‘’φίρμα’’ μένει –σας, μόν’, στ’ ‘’άδειο’’ ‘’Μαγαζί’’….!

    Χέρια ‘’στητά’’…., χέρια ζητιάνου….,
    άντε, λαέ –τους, ‘’πήρες’’, πάλι, ‘’τ’ απάνου’’….,
    ‘’τέχνη’’ ‘’γυφτέ’’…., ‘’βγάζεις το μήνα’’….,
    λίγο ‘’μετάνοια’’….. κι όμως, πάλι, ‘’κομπίνα’’....!
    Χέρια ‘’στητά’’…., έμαθες κόλπα….,
    ‘’τον άλλο μήνα’’…., θε να τρως, πάλι, πούλπα….,
    ‘’ισόγειο’’, έι…., το ‘’ρετιρέ’’ –σου
    κέρδισε μάχες….. κι ήττες νίκες δικές –σου….!

    Πρώτος στο ‘’άρπα ‘το’’, όι…., να ‘σαι, ‘’μια απ’ τα ίδια’’….,
    φάι γλυκό…., μετά, το χέσιμο είν’ πικρό….,
    με ‘’νοικιασμένα’’ του Κεφάλιου σπουδαρχίδια….,
    ξανά, σε βερεσέ και ‘’φάκα’’ δανεισμό….!

    Χέρια ‘’στητά’’…., για ‘’μούντζα’’ αν τα ‘χες….,
    δόξα -- μη λόξα, επί το πλείστον, θε να ‘χες….,
    έτσι, λαέ, ζώντας θα ζούσες….,
    αν τη ζωή –σου και μη τίμιους τιμούσες….!
    Χέρια ‘’στητά’’…., χέρια μπατίρη….,
    άλλαξε στράτα…., αν θες να δεις, πια, χαΐρι….,
    χέρια ‘’στητά’’…., του ‘’όρσε’’ κάν’ τα….,
    μην είσαι, πάλι, τ’ αποπαίδι στην ‘’μπάντα’’….!.....

    ……………………………..

    Κι οι γύπες ‘’στην αράδα’’….!

    …..Ό,τι κακό θεσμοθετούν
    και το αναπαράγουν….,
    οι ευκαιρίες πάμπολλες
    να κάνουν κομπινούλες….,
    τα λαουτζίκια ξύπνησαν….,
    ορμούν και τις ‘’αρπάζουν’’….!

    Ρε, κανείς δε με γελάει
    ότι νιώθουν βολεμένοι
    μεν και δε και παραδέ….,
    κι ας μας κάνουν τον καμπόσο….,
    τους με μπόι ηθικό….,
    τάχα μου πως θε ν’ αλλάξουν
    Σύστημα το βρωμερό….!

    Κι έτσι γελούν…., σαν ξεψυχά
    η δόλια μας Ελλάδα….,
    λέρα τη λέρα ξέφτισε
    κι η ‘’δόξα’’ των προγόνων….,
    να, ‘’στο σφυρί τη βγάζουνε’’…..
    κι οι γύπες ‘’στην αράδα’’….!.....

    …………………………….

    Στη χώρα τη Σοδόμα….!

    …..Αφήστε μας….. και φτύστε μας….,
    αρχαίοι μας προγόνοι….,
    σ’ αυτόν τον πανεκφυλισμό….,
    ως λέτε πάνωθέ μας….,
    ας ξεψυχάμε μόνοι….!

    Αφήστε μας….. και φτύστε μας….,
    χα…., τι «Μεγάλη Ιδέα»….,…..
    Όνειρο τ’ όποιο βολεψιό….,
    ως λέμε κάτωθέ σας….,
    μεις έχουμε….. κι Ιδέα….!

    Αφήστε μας….. και φτύστε μας….,
    κι αν θέτε…., συγχωρέστε μας….,
    γελάστε θέτε….. κλάψτε μας….,…..
    καλά είναι κι έτσι…., πάψατε….,
    στη χώρα τη Σοδόμα….,…..
    μα….. κρίμα –σας…., ‘’παράλειψη’’….,
    που, μόν’, για λίγους γράψατε,
    και, κάτι….. για ‘’’Κονόμα’’….!.....

    Γειά σας, ωρέ ‘’Ερμ’’ελληνούδια -- απόγονοι του της συστηματικής κλεψιάς ‘’Ερμή’’….:
    Αλέξανδρος Ζήβας,
    URL : www.alexandros-zivas.gr
    ….: αποκαλυπτικές ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ όλων των αποκωδικοποιητέων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .....διόρθωση....:
    .....και τους τίμιους αν τιμούσες....:
    Γεια....: Αλέξανδρος Ζήβας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΟΥ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ. (ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗς ΕΓΓΥΗΣΗς ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥ 3690/2009 ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΙΝΟΙΗΘΕΙ?)

    «Η χρηματοπιστωτική κρίση κατέδειξε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα των ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες κινδυνεύουν. Οι εποπτικές αρχές εξουσιοδοτούνται να παρέμβουν εγκαίρως σε περίπτωση που απειλούνται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων». Αυτό τονίζει στην επίσημη απάντησή του ο νέος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες, Μισέλ Μπαρνιέ στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη για την προστασία των ασφαλισμένων από περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών με αφορμή την «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια».
    Αναφορικά με τα «επικίνδυνα» επενδυτικά προγράμματα, ο Επίτροπος επισημαίνει ότι είναι σε εξέλιξη η πλήρης επανεξέταση των σχετικών με την ενιαία αγορά πολιτικών, επικεντρώνοντας ειδικότερα στις λιανικές χρηματοπιστωτικές και τις επενδυτικές υπηρεσίες. Παράλληλα, η Επιτροπή υπογραμμίζει την ανάγκη βελτίωσης του κανονιστικού πλαισίου σχετικά με τα επενδυτικά προϊόντα για ιδιώτες περιλαμβανομένων επενδύσεων σε ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει τη θέσπιση νέας νομοθεσίας που θα εστιάζει στη γνωστοποίηση πληροφοριών για τα προϊόντα και τις πρακτικές πώλησης με στόχο την εξασφάλιση στους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων μεγαλύτερης σαφήνειας και νομικής ασφάλειας.
    Ειδικά η περίπτωση της «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια», καταδεικνύει το έλλειμμα και στη θέσπιση και εφαρμογή συστημάτων εγγύησης ασφαλίσεων που ισχύουν σε άλλα κράτη-μέλη. Πρόκειται για συστήματα που παρέχουν προστασία στους καταναλωτές στην περίπτωση που οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις είτε καταβάλλοντας αποζημίωση στους ασφαλισμένους για τις απαιτήσεις τους είτε εξασφαλίζοντας τη συνέχιση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Σημειώνεται δε ότι, αυτή την περίοδο η Ε.Ε. εξετάζει την επάρκεια των εν ισχύ καθεστώτων εγγύησης στον ασφαλιστικό τομέα και πρόκειται να εγκρίνει Λευκή Βίβλο προβλέποντας μια ευρωπαϊκή λύση σε συνδυασμό και με το νέο πλαίσιο που δημιουργεί η οδηγία Solvency II για τη σταθερότερη και ανθεκτικότερη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν καταλαβαίνω την πρόταση εκκαθάρισης σε λειτουργία, επειδή:
    α) Ποιός θα βάλει χρήματα σε μια εταιρεία με μηδενική αξιοπιστία;
    β) Η συνέχιση των χρηματοροών από ασφαλιστικά προγράμματα ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΕΙ το όποιο έλλειμμα. Αυτό επειδή ότι εισέρχεται στο ενεργητικό, ταυτόχρονα αποτελεί και ισόποση υποχρέωση της εταιρείας στο παθητικό. Επιπλέον, το ποσό αυτό θα πρέπει να επενδύεται σε σταθερές αξίες (ομόλογα κλπ) επειδή αν "παρκαρισθεί" σε έναν λογαριασμό ενδέχεται να μεγαλώνει έστω και λίγο το έλλειμμα διαχρονικά.
    Η λύση αυτή συμφέρει τους ασφαλιστές, για να συνεχίσουν να λαμβάνουν τις προμήθειες τους και δεν είναι ρεαλιστική, ενώ τυχόν εφαρμογή της θα επιφέρει μεγάλες δυσκολίες και προβλήματα που δεν μπορούμε να φαντασθούμε,

    Η καλύτερη λύση είναι η εδώ και τώρα εφαρμογή του νόμου 3790/2009 για τις ασφάλειες ζωής, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΟΤΙΚΟΣ για εγγύηση του δημοσίου, έστω και σε βάθος χρόνου. Εξάλλου, η πρόταση του βουλευτή κ. Αυγενάκη, αποτελεί μια πολύ καλή και δίκαιη για όλους λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΑΛΕΥΡΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΙΜΕΗΛ ΟΤΙ ΞΕΡΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ...ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ?ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. http://www.kpoupakis.gr/


    ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ..ΚΥΡΙΟΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δημοσιεύθηκε: 10:00 - 12/04/10


    Τροπολογία για την Ασπίς Πρόνοια που θα συνοδεύει το φορολογικό νομοσχέδιο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, σε συνεργασία με το σύλλογο ζημιωθέντων από την ασφαλιστική.

    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "συνεχίζοντας την κλιμάκωση των ενεργειών μας για την άμεση επίλυση του προβλήματος των 1.000.000 περίπου άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια, οι οποίοι συνεχίζουν να βιώνουν τον δικό τους μεταπασχαλινό Γολγοθά, συνεργαστήκαμε στενά και αποτελεσματικά με τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ κύριο Ελευθέριο Αυγενάκη ο οποίος κατέθεσε την Παρασκευή τροπολογία για το συγκεκριμένο ζήτημα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις».

    Το περιεχόμενο της τροπολογίας, η οποία είναι εμπρόθεσμη, θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής και λύνει με κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα. Σύμφωνα με αυτήν:

    -Οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value ικανοποιούνται πλήρως.

    -Οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες επωφελούνται εδώ και 7 μήνες από το χαρτοφυλάκιο των ανακληθεισών εταιρειών, συμμετέχουν στην λύση του προβλήματος.

    -Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με εγγυητική ευθύνη στην λύση του προβλήματος, αφού ούτως ή άλλως υποχρεούται σε αποζημίωση των ζημιωθέντων λόγω της διαχρονικής πλημμελούς εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς. Το κόστος για το δημόσιο θα έρθει σε βάθος χρόνου, ενώ με σωστή διαχείριση του παγίου και του τρέχοντος ενεργητικού, δύναται να συμψηφιστεί.
    H λύση του προβλήματος βρίσκεται έξω από την πόρτα του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος μένει να δείξει τις πραγματικές του διαθέσεις έτσι ώστε να απαλλάξει από το ανυπόφορο φορτίο εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους πολίτες.
    Επιπροσθέτως, ο κ. Αυγενάκης, σε συνέχεια συνάντησης με αντιπροσωπία του Συλλόγου μας, προχώρησε και στην κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν 21 Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
    Τέλος, τονίζεται ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από το κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της ΝΔ κύριο Κ. Μαρκόπουλο ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για το φλέγον θέμα από πριν το Πάσχα, με την υποστήριξη ακόμα 19 Βουλευτών"
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ EURO2DAY.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ "ΤΕΛΙΚΗ
    ΕΥΘΕΙΑ"????ΔΙ'ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ,ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ
    ΚΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΤ'ΕΥΘΕΙΑΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!!!!ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΨΤΕ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!
    vakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΣΗΜΕΡΑ ΗΜΟΥΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΤΑΛ ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΡΩΤΗΣΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΤΙ ΚΑ ΚΑΝΩ ? ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΣΩ ΠΩ ΜΟΥ ΕΙΠΑΙ
    ΜΑΥΡΑ - ΜΑΥΡΑ - ΜΑΥΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρώτο φως από Κομισιόν:

    http://www.ana.gr/anaweb/user/showprel?service=3&maindoc=8607472

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Kαλα αυτον τον αρχιαπατεωνα τον Ψωμιαδη τον κολλητο του Καραμανλη και Αλογοσκουφη δεν μπορεσαν αυτοι του Επαναστατικου Αγωνα να τον... φανε ετσι ωστε να μην ξαναεμφανιστουν ομοιοι του να μας κλεβουν τα χρηματα και τους κοπους μας????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δημοσιεύθηκε: 10:00 - 12/04/10
    Τροπολογία για την Ασπίς Πρόνοια που θα συνοδεύει το φορολογικό νομοσχέδιο κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, σε συνεργασία με το σύλλογο ζημιωθέντων από την ασφαλιστική.
    Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, "συνεχίζοντας την κλιμάκωση των ενεργειών μας για την άμεση επίλυση του προβλήματος των 1.000.000 περίπου άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια, οι οποίοι συνεχίζουν να βιώνουν τον δικό τους μεταπασχαλινό Γολγοθά, συνεργαστήκαμε στενά και αποτελεσματικά με τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ κύριο Ελευθέριο Αυγενάκη ο οποίος κατέθεσε την Παρασκευή τροπολογία για το συγκεκριμένο ζήτημα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις».
    Το περιεχόμενο της τροπολογίας, η οποία είναι εμπρόθεσμη, θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα στην Ολομέλεια της Βουλής και λύνει με κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα. Σύμφωνα με αυτήν:
    -Οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value ικανοποιούνται πλήρως.

    -Οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες επωφελούνται εδώ και 7 μήνες από το χαρτοφυλάκιο των ανακληθεισών εταιρειών, συμμετέχουν στην λύση του προβλήματος.

    -Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με εγγυητική ευθύνη στην λύση του προβλήματος, αφού ούτως ή άλλως υποχρεούται σε αποζημίωση των ζημιωθέντων λόγω της διαχρονικής πλημμελούς εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς. Το κόστος για το δημόσιο θα έρθει σε βάθος χρόνου, ενώ με σωστή διαχείριση του παγίου και του τρέχοντος ενεργητικού, δύναται να συμψηφιστεί.

    Πλέον η λύση του προβλήματος βρίσκεται έξω από την πόρτα του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος μένει να δείξει τις πραγματικές του διαθέσεις έτσι ώστε να απαλλάξει από το ανυπόφορο φορτίο εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους πολίτες.

    Επιπροσθέτως, ο κ. Αυγενάκης, σε συνέχεια συνάντησης με αντιπροσωπία του Συλλόγου μας, προχώρησε και στην κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν 21 Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    Τέλος, τονίζεται ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από το κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της ΝΔ κύριο Κ. Μαρκόπουλο ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για το φλέγον θέμα από πριν το Πάσχα, με την υποστήριξη ακόμα 19 Βουλευτών".
    vakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ξένη δημοσίευση) - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΝΔ - ΔΤ ΕΛΚ (Κ. ΠΟΥΠΑΚΗΣ).

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



    Βρυξέλλες, 12 Απριλίου 2010



    Η Κομισιόν καταδεικνύει τα ελλείμματα στην εφαρμογή της ελληνικής νομοθεσίας στην περίπτωση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    Δέσμευση για ισχυρότερους και αποτελεσματικότερους κανόνες για την προστασία των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων

    «Η χρηματοπιστωτική κρίση κατέδειξε ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στο θέμα των ασφαλιστικών εταιρειών οι οποίες κινδυνεύουν. Οι εποπτικές αρχές εξουσιοδοτούνται να παρέμβουν εγκαίρως σε περίπτωση που απειλούνται τα δικαιώματα των ασφαλισμένων». Αυτό τονίζει στην επίσημη απάντησή του ο νέος Επίτροπος για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες, Michel Barnier στην ερώτηση του ευρωβουλευτή Κώστα Πουπάκη για την προστασία των ασφαλισμένων από περιπτώσεις αναστολής λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών με αφορμή την «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια».



    Αναφορικά με τα «επικίνδυνα» επενδυτικά προγράμματα, ο Επίτροπος επισημαίνει ότι είναι σε εξέλιξη η πλήρης επανεξέταση των σχετικών με την ενιαία αγορά πολιτικών, επικεντρώνοντας ειδικότερα στις λιανικές χρηματοπιστωτικές και τις επενδυτικές υπηρεσίες. Παράλληλα, η Επιτροπή υπογραμμίζει την ανάγκη βελτίωσης του κανονιστικού πλαισίου σχετικά με τα επενδυτικά προϊόντα για ιδιώτες περιλαμβανομένων επενδύσεων σε ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει τη θέσπιση νέας νομοθεσίας που θα εστιάζει στη γνωστοποίηση πληροφοριών για τα προϊόντα και τις πρακτικές πώλησης με στόχο την εξασφάλιση στους κατόχους ασφαλιστηρίων συμβολαίων μεγαλύτερης σαφήνειας και νομικής ασφάλειας.



    Ειδικά η περίπτωση της «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια», καταδεικνύει το έλλειμμα και στη θέσπιση και εφαρμογή συστημάτων εγγύησης ασφαλίσεων που ισχύουν σε άλλα κράτη-μέλη. Πρόκειται για συστήματα που παρέχουν προστασία στους καταναλωτές στην περίπτωση που οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις αδυνατούν να εκπληρώσουν τις συμβατικές τους υποχρεώσεις είτε καταβάλλοντας αποζημίωση στους ασφαλισμένους για τις απαιτήσεις τους είτε εξασφαλίζοντας τη συνέχιση του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Σημειώνεται δε ότι, αυτή την περίοδο η Ε.Ε. εξετάζει την επάρκεια των εν ισχύ καθεστώτων εγγύησης στον ασφαλιστικό τομέα και πρόκειται να εγκρίνει Λευκή Βίβλο προβλέποντας μια ευρωπαϊκή λύση σε συνδυασμό και με το νέο πλαίσιο που δημιουργεί η οδηγία Solvency II για τη σταθερότερη και ανθεκτικότερη χρηματοπιστωτική σταθερότητα.



    Ο Έλληνας ευρωβουλευτής δηλώνει σχετικά: «η Επιτροπή με την απάντησή της δικαιώνει τους χιλιάδες ασφαλισμένους της «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια» που έπρεπε να έχουν την κάλυψη και προστασία της Πολιτείας από την έγκαιρη εφαρμογή του νόμου. Χωρίς άλλες καθυστερήσεις, οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να δώσουν μια ξεκάθαρη λύση στους χιλιάδες ασφαλισμένους που επί έξι μήνες παραμένουν εκτεθειμένοι χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση εάν, πότε και σε ποιο ποσοστό θα καλυφθεί η ζημιά που υπέστησαν στις αποταμιεύσεις ετών που βλέπουν να εξανεμίζονται σε περίοδο βαθιάς οικονομικής κρίσης. Απαιτείται επίσης ένα ξεκάθαρο θεσμικό πλαίσιο που να θωρακίζει την «ασφάλεια» των καταναλωτών και η ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών, ώστε να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά τέτοιου είδους φαινόμενα. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παρεμβαίνουμε, να ερωτούμε και να «ενοχλούμε» μέχρι να βρεθεί μια ορθολογική λύση στο θέμα».

    Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ!! ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΘΗΝΑΙΚΟ
    ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ,12/4/10,(αργά βράδυ)
    ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ!!!
    vakis.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Υπάρχει κανεις στο blog να σχολιασει τη σημερινη....εκδηλωση? που απο τα δημοσιευματα ..προεκυψε οτι ειχε να κανει κατα μεγαλο μερος με την ασπις?

    μπορειτε να μας ενημερωσετε τι ακριβως ειπωθηκε..γιατι τα δημοσιευματα ειναι ακρως παραπλανητικα?

    ο βουλευτης της Ν.Δ Πουπακης..παρουσιαζει στο site του..απαντηση αρμοδιου της Ε.Ε σχετικα με ..ασπις..κλπ..

    τοποθετηση???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ερωτηση...

    σημερα στην εκδηλωση αυτη ..
    ο συλλογος παρενεβη,,,ως συλλογος σ αυτα που ειπωθηκαν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ας μου εξηγησει καποιος...
    το..νομοσχεδιο μιλαει..για 50% και με καποια διαδικασια...συγκεκριμενη..
    ( αυτο στη χειροτερη περιπτωση θα βελτιωθει )

    ο παντελιδης σημερα μιλουσε για δικα του τελειως πραγματα..και εκανε και δηλωσεις!!!
    ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΚΟΝΤΙΝΕΝΕΤΑΛ Ο ΠΕΤΣΑΣ ΔΗΛΩΣΕ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑΟΓΛΟΥ ΟΤΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΗΤΑΝ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΘΥΣΥΧΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΓΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝ ΘΑ ΕΠΕΡΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΣΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ.ΜΗΠΩΣ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.ΟΛΗ ΤΟΥ Η ΟΜΙΛΙΑ ΗΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΦΘΗΚΕ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ .
    ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ .............ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΠΕΡΝΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΦΘΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ..
    ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΤΕ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ..
    ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ..ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.ΑΠΟ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ..
    ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΑΣΗΣΕΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ...ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΩΣ..ΕΙΧΑΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΑ ΕΞΤΟΜΙΣΟΥΝ.

    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ..ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ-ΠΟΛΕΩΝ..
    ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ...
    ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ..ΜΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ..ΜΕ ΠΙΕΣΗ..
    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ..
    ΤΟΣΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ..
    ΝΑ ΔΟΥΝ.,.ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑ..ΤΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ...
    ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΡΑ..ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΜΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ...

    ΚΛΕΙΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΖΕΙΚΑΙ ΣΑΣ ΕΚΘΕΤΕΙ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ..
    ΧΡΗΣΙΜΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μετα τη χθεσινη συγκεντρωση...που κακως δεν ειμασταν εκει εμεις οι..μονο..ασφαλισμενοι...\
    τι μηνυμα πηρατε?

    Πρεπει οπωσδηποτε την παρασκευη να μπουμε στο υπουργειο...
    Φροντιστε μαζι μας..εσεις τωρα..να το οργανωσετε..με την οποια υποδομη εχετε..
    Ενημερωστε το υπουργειο...
    αν και..εδω που τα λεμε..και μεσω του τροκτικου γινεται ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ...
    οτιΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ..Κ ΑΣ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ...
    ΤΡΙΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ..ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ...
    ΑΜΕΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αλέξανδρος Ζήβας είπε...

    .....διόρθωση....:
    .....και τους τίμιους αν τιμούσες....:
    Γεια....: Αλέξανδρος Ζήβας


    Σε ευχαριστούμε για τη διευκρίνιση Αλέξανδρε. Χωρίς αυτήν δεν έβγαινε νόημα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.