Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Επιστολή Ασφαλισμένης προς τον κ. Α. Σαμαρά

Κύριε Πρόεδρε,

Συμβαίνει να είμαι μία εκ των 800 χιλιάδων πολιτών που ψήφισαν για την εκλογή νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας και μία εκ των 800 χιλιάδων ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΔΟΣ.
Βρίσκομαι όμως στην πολύ δυσάρεστη θέση να σας απασχολήσω κι εγώ, μέσα στον κυκεώνα των υποχρεώσεών σας λόγω και των οικονομικών προβλημάτων που ζούμε ως χώρα.Το έχω ανάγκη,κύριε Πρόεδρε,και το δικαιούμαι , νομίζω,όπως και όλοι οι ασφαλισμένοι τις εταιρείας,να ασχοληθείτε και με το δικό μας θέμα,πριν εξελιχθεί σε ένα νέο Χρηματιστήριο.
Αντιπροσωπεύετε το 33 % του εκλογικού σώματος πανελλαδικά και είστε η μείζων αντιπολίτευση. Ασφαλώς γνωρίζετε το πρόβλημα που προέκυψε από την 21 Σεπτεμβρίου 2009 και εξής με το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.
Δεν γνωρίζω πώς και γιατί και με ποιες αλχημείες η Εταιρεία έπαιρνε κάθε χρόνο από το ίδιο το Κράτος πιστοποιητικό φερεγγυότητας. Δεν γνωρίζω πώς Υπουργείο Οικονομικών, ΕΠΕΙΑ και κ.Ψωμιάδης έφτασαν ως εδώ και πώς π.χ αντί να πωληθεί χωρίς να διακινδυνεύσει ούτε ένα συμβόλαιο, ούτε ένας ασφαλισμένος, έκλεισε και είμαστε στον αέρα 800 χιλιάδες ασφαλισμένοι.
Κύριε Πρόεδρε,δεν θα σας υποδείξω εγώ το χρέος σας ως αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ως εν δυνάμει όμως μελλοντικού Πρωθυπουργού αξιώνω να δείτε σε βάθος το πρόβλημά μας και να προσανατολίσετε την Κυβέρνηση στη σωστή και δίκαιη λύση του. Τεχνηέντως ή και όχι κυκλοφορούν φήμες εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών ότι μεθοδεύει λύση με πλαφόν των 25.000 ευρώ ανά συμβόλαιο. Κατά την ταπεινή μου γνώμη διαρρέονται φήμες για να καταγραφούν αντιδράσεις.
Ποιός υγιής νους και ποιό σκεπτόμενο άτομο θα συγκατένευε σε μια τέτοια ρύθμιση; Τι είδους αποκατάσταση και αποζημίωση των θιγέντων από την Εταιρεία θα είναι, όταν εξομοιώνονται όλα τα συμβόλαια αδιακρίτως;Ένα ποσό των 25.000 ευρώ πιθανόν να ικανοποιεί συνταξιοδοτικά, αποταμιευτικά ή και νοσοκομειακά συμβόλαια.
Τι γίνεται όμως με τα επενδυτικά-καταθετικά;
Επένδυσα 150.000 ευρώ, το αίμα της καρδιάς μου,όπως συνηθίζω να λέω, γιατί προέρχονται από τα λεγόμενα εφάπαξ εμού και του εκλιπόντος συζύγου μου μετά από 35ετή υπηρεσία στο δημόσιο. Δεν ανήκουμε στους έχοντες και κατέχοντες με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν μας προέκυψαν τα χρήματα από off shore εταιρείες ούτε από άλλες μικρές ή μεγάλες παράνομες δραστηριότητες ούτε από συναλλαγές που ο λαός ονομάζει λαμογιές.Είναι η αμοιβή του τίμιου αγώνα μας,η αμοιβή της ευσυνείδητης εργασίας μας και απαιτούμε από το Κράτος, όπως παρανόμησε κλείνοντας την Εταιρεία,χωρίς βιώσιμο σχέδιο για την επόμενη μέρα,έτσι και να αποκαταστήσει την αδικία που προκάλεσε.
Ένα Κράτος Δικαίου έχει συνέχεια. Είναι ανήκουστο, ανήθικο και ανάλγητο να ψηφίζει μια Βουλή έναν νόμο και να τον αναιρεί η επόμενη. Όλα τα συμβόλαια μιας Ασφαλιστικής Εταιρείας που δεν πτωχεύει,επί του προκειμένου την έκλεισε το Κράτος παρανόμως, τελούν υπό την εγγύηση του Κράτους στο ακέραιο. Και όμως όλα βρίσκονται στον αέρα και κινδυνεύουμε να χάσουμε το μεγαλύτερο μέρος των καταθέσεών μας, γιατί δεν υπάρχει συνέχεια, συνέπεια και ηθική.
Τραγικά θύματα της υπό κατάρρευση οικονομίας μας είμαστε όλοι οι πολίτες και ιδιαίτερα εμείς οι δημόσιοι υπάλληλοι(τα λεγόμενα υποζύγια) ενεργοί και συνταξιούχοι.
Θα επιτρέψετε,κύριε Πρόεδρε,να υπάρξουμε δύο φορές θύματα, ”τραγικότερα” θύματα;
Πώς να ελπίζω,πώς να αισιοδοξώ,πώς να οραματίζομαι τη νέα Ελλάδα;Με τι αποθέματα ψυχής θα “βάλω πλάτη” να σώσω μια πατρίδα της αδικίας,της ρεμούλας και της απάτης, της ανισότητας,της αναξιότητας και της ανυποληψίας;
Κύριε Σαμαρά,η εντιμότητα,η ηθική και η αρετή που σας διακρίνει, γιατί με αυτές τις αξίες γαλουχηθήκατε ως γνήσιως απόγονος της Π.Δέλτα,ας κάνουν τον ύπνο σας όχι βεβαίως εφιαλτικό αλλά οπωσδήποτε ανήσυχο μέχρις ότου, και με τη βοήθειά σας, επιτευχθεί μια λύση δίκαιη, μέχρις ότου νιώσουμε εμπράκτως την προστασία του Κράτους.Η παράταση της αβεβαιότητας και η διασπορά φημών για το πώς μεθοδεύει η Κυβέρνηση τη λύση του προβλήματος προκάλεσε στις οικογένειες μας δυσβάσταχτη αγωνία, άμετρη θλίψη και ανεξέλεγκτο πανικό.
Αν μάλιστα προσθέσω και το στοιχείο ότι προσωπικά ανήκω στα άτομα υψηλού κινδύνου (Στεφανιαία Νόσος, Ινσουλινοεξαρτώμενος Διαβήτης, Αρτηριακή Υπέρταση..) αντιλαμβάνεστε ,κύριε Σαμαρά, τον παράγοντα απορρύθμιση και την απειλή της κλονισμένης ήδη υγείας μου.
Σας παρακαλώ, λοιπόν, θερμά στην ατζέντα των υποχρεώσεων και καθηκόντων σας συμπεριλάβετε και τη δράση σας για την επίλυση του προβλήματος που καίει χιλιάδες ασφαλισμένους κυριολεκτικά.
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ

14 σχόλια:

  1. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ...ΜΑΣ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟΥΣ..
    ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΜΕ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΟΓΙΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ...

    ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ..
    ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΛΟΓΙΑ..
    ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ..ΩΣ ΔΕΙΓΜΑ ΓΡΑΦΗΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ..

    ΟΜΩΣ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...ΧΘΕΣ!!!
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΡΟΝΟΣ..
    ΔΩΣΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ /ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ/ΕΜΠΡΑΚΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ/

    ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΑ...
    ΙΣΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ..
    ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ..
    ΕΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ..ΚΑΙ Η ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΗΝ....ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ...ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΚΑΙ...ΑΚΡΩΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ..
    ΠΡΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΧΙΝΙΔΗ...ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ (βλ.ιδιοκτητες φορτηγων ),ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ κλπ.

    ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΗΡΘΑΜΕ?
    Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ?
    ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ?
    ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΔΕΛΥΓΜΙΑ?

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑ
    "
    Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδης διευκρίνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δοθεί η δυνατότητα απόσβεσης του κόστους των αδειών που έχουν αγοράσει στο παρελθόν οι ιδιοκτήτες φορτηγών"....(απο δημοσιευμα )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΤΑΘΕΤΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ..

    ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟ (πρ.προεδρο του Συνασπισμου ), ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ..ΑΝ ΜΗ ΤΙ ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΡΙΤΟΣ ΝΟΜΙΚΟΣ,ΠΟΥ ΑΠΟΠΝΕΕΙ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ.

    ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ..
    ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ...
    Σ Ω Σ Τ Α ...
    ΚΑΙ Η ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ...

    ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΥΠΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ Η ΑΠΟΨΗ..
    Ο κ.ΚΩΝΣΤΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΣΕΛΕΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΜΗΝ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΕΤΕ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ..
    ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΑΜΟΙΒΗ ΤΟΥΣ..ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΤΩΝ 20.000.-ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ..ΩΣ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΤΑΧΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ..
    ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΟΙΠΟΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ
    ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
    ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ..

    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙΤΕ...
    Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ..
    ΟΙ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ..ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΘΜΟ
    ΟΙ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙς ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ...ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ..

    ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΘΟΥΜΕ ΚΑΙ Σ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ..
    ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ.
    Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΕΤΟΙΜΟΥΣ!!!
    ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ..ΕΞΥΠΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΕΛΕΙ..
    ΕΙΜΑΙ ΜΟΝΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΣ..ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ-ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΕΝΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΤΩΝ-
    ΑΛΛΑ ΤΡΕΦΩ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ...

    ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ...
    ΑΛΛΑ ΓΡΗΓΟΡΑ..Ο ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ..ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΚΛΑΙΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ..
    ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ..
    ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ...ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΑΝΑΣΤΑΣΗ...

    ΕΜΕΙΣ ΚΛΑΙΜΕ..ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ..

    ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ...
    ΓΙΑΤΙ Ο ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΜΟΥ...ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ...ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΙΑ..
    ΔΕ ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕ ΕΚΕΙ?
    100.000.-ΕΥΡΩ ΗΤΑΝ ΟΣΑ ΕΙΧΑ Κ ΔΕΝ ΕΙΧΑ...
    ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΕΥΣΕΙ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_economy_1_03/04/2010__396400

    Η ΚΥΡΙΑ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙ...ΚΕΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΣΥΧΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ...

    ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΘΕΤΩ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ

    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ?
    Η ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΥΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗ..ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ?????

    ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΣΑΝ Κ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΝ ΣΕ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ?
    ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΑΥΤΟ?\

    ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ??

    ΤΙ ΠΑΣΧΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η όποια λύση στην Aspis Πρόνοια «πέφτει» σε μια μαύρη τρύπα ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ
    Ευγενια Tζωρτζη

    Στο κενό φαίνεται να πέφτει η προσπάθεια πώλησης μέρους ή του συνόλου του χαρτοφυλακίου της «Ασπίς Πρόνοια», αφήνοντας στον αέρα 250.000 ασφαλισμένους του κλάδου ζωής και του κλάδου υγείας. Η πρωτοβουλία του επόπτη Χαρτοφυλακίου Ζωής Γιάννη Παντελίδη να διερευνήσει τις προθέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, πραγματοποιώντας, την προηγούμενη εβδομάδα, την πρώτη συνάντηση για την παρουσίαση του χαρτοφυλακίου της Ασπίδος, δεν φαίνεται να βρήκε ουσιαστική ανταπόκριση. Το ανυπέρβλητο εμπόδιο δεν είναι άλλο από την τεράστια τρύπα του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ που αφήνει πίσω της η εταιρεία και δεν είναι τυχαίο ότι παρά τις διευκρινιστικές ερωτήσεις που οι εκπρόσωποι των εταιρειών επιχειρούσαν να κάνουν, η ουσία του προβλήματος διατυπώθηκε από ένα παλιό στέλεχος της αγοράς που σε κάποια στιγμή αναφώνησε: «Μα, εδώ μιλάμε για μια εταιρεία που δεν είχε καθόλου αποθέματα!!!».

    Η διαπίστωση δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα, αφού η αλήθεια των αριθμών επιβεβαιώνει ότι η εταιρεία αφήνει πίσω της υποχρεώσεις προς ασφαλισμένους και χρέη της τάξης των 600 εκατ. ευρώ, ενώ η πραγματική αξία των αποθεμάτων μετά την προσαρμογή τους στις τρέχουσες τιμές μόλις που προσεγγίζει τα 100 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχη ήταν η αντίδραση της ασφαλιστικής αγοράς στο θέμα των νοσοκομειακών προγραμμάτων, τα οποία, όπως όλοι ξέρουν, ως ετησίως ανανεούμενα συμβόλαια, έχουν ήδη μεταβιβαστεί στο μεσοδιάστημα –από τον περασμένο Σεπτέμβριο που έκλεισε η εταιρεία– σε ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτά που έμειναν, όπως χαρακτηριστικά και πάλι σημείωσε στέλεχος που βρισκόταν στη συνάντηση, δεν είναι παρά οι ηλικιωμένοι και οι βαριά άρρωστοι, οι οποίοι αδυνατούν να βρουν ασφαλιστική κάλυψη σε άλλη εταιρεία. Εκκωφαντική, βεβαίως, ήταν η σιωπή του κλάδου στο κατά πόσον θεμιτή και ηθική ήταν η λαφυραγώγηση του υγιούς χαρτοφυλακίου της «Ασπίς Πρόνοια», έτσι ώστε να μπορούμε να μιλάμε με αυτήν την ευκολία για τους ακατάλληλους προς ασφάλιση.

    Η τεράστια τρύπα του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ κάνει, πάντως, απαγορευτική οποιαδήποτε προσπάθεια μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου σε άλλη εταιρεία ή σε κοινοπραξία άλλων εταιρειών, στον βαθμό που πρόκειται για ένα δυσθεώρητο κόστος που η ασφαλιστική αγορά αδυνατεί να αναλάβει. Στην ίδια συνάντηση, απουσίαζε η μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου, η Εθνική Ασφαλιστική, ενώ, αντιθέτως, συμμετοχή με ανώτερα ή μεσαία στελέχη είχαν οι εταιρείες Axa Ασφαλιστική, Allianz, Αγροτική Ασφαλιστική, Efg Eurolife, Groupama Φοίνιξ, Generali, Interamerican, International Life, Ασφάλειες Μινέττα και Victoria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΥΝΕΧΕΙΑ ΤΞΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ...
    (ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ )


    Αποζημίωση

    Η προοπτική περικοπής του ποσού της αποζημίωσης κατά 50%, όπως προβλέπει το προσχέδιο νόμου που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, σε καμία περίπτωση δεν αμβλύνει το πρόβλημα, αφού, όπως έγινε σαφές τόσο κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης του νομοσχεδίου όσο και κατά την πρόσφατη συνάντηση των εταιρειών, το κόστος παραμένει υψηλό, ενώ ακόμη περισσότεροι είναι οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν. Εκτός από τη «μαύρη τρύπα» των αποθεμάτων, οι εταιρείες, όπως υποστηρίζουν, δεν έχουν σε τίποτε να ωφεληθούν από ένα πελατολόγιο 250.000 δυσαρεστημένων και εξαγριωμένων πελατών, από τους οποίους, αφού οι επενδύσεις έχουν ήδη περικοπεί στο μισό, θα ζητηθεί επιπλέον να μην εξαγοράσουν τα συμβόλαιά τους – τουλάχιστον όχι άμεσα. Αντ’ αυτού θα πρέπει να τα κρατήσουν μέχρι τη λήξη και επιπλέον όσα είναι τμηματικών καταβολών, δηλαδή με ετήσιο ασφάλιστρο, να συνεχίσουν να πληρώνουν κανονικά τα ασφάλιστρα για όσα χρόνια απομένουν μέχρι τη λήξη της σύμβασης. Οι εταιρείες –και εδώ φαίνεται μάλλον να έχουν δίκιο– δεν επιχειρηματολογούν μόνο για το κόστος αυτών των προγραμμάτων, αλλά κυρίως για την ποιότητα του χαρτοφυλακίου που καλούνται να εξυπηρετήσουν καταβάλλοντας το αντίστοιχο κόστος.

    Στο ερώτημα κατά πόσον είναι δυνατόν ο νομοθέτης να παρέμβει σε μια ιδιωτική σύμβαση μεταξύ του ασφαλισμένου και της ασφαλιστικής εταιρείας, περικόπτοντας κατά το ήμισυ την αποζημίωση που δικαιούται, το υπουργείο Οικονομίας απαντάει ότι η δυνατότητα αυτή θα προταθεί και δεν θα επιβληθεί στον ασφαλισμένο, ο οποίος θα κληθεί να αποφασίσει σταθμίζοντας τα συμφέροντά του. Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο προβλέπει ότι στην περίπτωση που το 40% των ασφαλισμένων εναντιωθεί στη σχετική πρόταση, αυτομάτως αίρεται η δυνατότητα μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου και οι ασφαλισμένοι ικανοποιούνται από το προϊόν της ασφαλιστικής εκκαθάρισης. Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι θα πάρουν λιγότερο από το 1/4 των χρημάτων τους και μάλιστα σε χρόνο που μπορεί να φτάσει και τα 10 χρόνια, αφού τόσος είναι ο μέσος χρόνος που διαρκούν οι εκκαθαρίσεις.


    ΑΣ ΚΑΘΙΣΕΙ ΛΙΓΟ ΑΚΟΜΑ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ..ΝΑ ΑΠΟΦΑΝΘΟΥΝ..ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΙΟΛΑΣ..
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ..ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΛΗΣΤΕΙΑΣ..
    ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ..
    ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαβαζω στο σαιτ του σκαι..για δημοσιογραφο της καθημερινης...που αναφερεται με τα πιο μελανα και απογοητευτικα σχολια και επιχειρηματολογει..υπερ του..δικαιολογημενου..αδιεξοδου..και της αδυναμιας αποζημιωσης μας..ουτε στο 50% μετα απο χρονια...
    Αναρωτιεμαι λοιπον...σε τι και ποιους εξυπηρετουν τετοιου ειδους αρθρα..τις κρισιμες αυτες ωρες..
    επειδη διαβασα κ εγω το αρθρο στην ηλεκτρονικη εφημεριδα..διαπιστωσα οτι δεν αναφερεται καθολου στην ευθυνη του κρατους..στις προτασεις των ασφαλισμενων..στο δικαιο γενικα ..
    παρα..στο νομοσχεδιο..και στη διαβουλευση..λεει που εγινε...ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟ? ΠΟΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ? ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΜΕΝΟΙ?
    Και καταληγει και σχολιαζει...τα της περιουσιας μας, της υγειας μας.των δικαιωματων μας, ...ως
    οι 250.000.- οργισμενοι πελατες της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ..
    ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ?
    ΣΕ ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ?
    ΕΚΤΟΣ...ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ..ΚΑΙ Ο ΚΥΒΟΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΡΙΦΘΕΙ...
    ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΜΕ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗ..ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟ 40-50% ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ..ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΠΕΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ..10ΕΤΗ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ...ΤΩΝ ΠΟΣΩΝ ΑΚΡΙΒΩΣ? ΤΩΝ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ..ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΚΥΡΙΑ...ΕΝΑΝΤΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ 600 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ...
    ΟΠΩΣ ΞΑΝΑΛΕΕΙ Η ΚΥΡΙΑ?
    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ..ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΤΟ vima.gr ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ...ΜΕΓΑΛΟΦΩΝΩΣ...ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟΥς ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ..ΤΙΣ ΤΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ..

    Υ Π Α Ρ Χ Ε Ι Σ Υ Ν Ε Χ Ε Ι Α Κ Ρ Α Τ Ο Υ Σ

    Δε νομιμοποιειται να βγαινει ο καθε εγκαθετος ή ο καθε εξυπνος δημοσιογραφισκος να αρθρογραφουν για την τυχη τοσων χιλιαδων οικογενειων και της περιουσιας τους.
    Πρεπει να γινουμε δικομανεις τελικα και να εναγουμε ολους αυτους τους εγκαθετους και κακοπροαιρετους, ελαχιστα γνωριζοντες απο δημοσιογραφικη δεοντολογια..
    ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΜΕΣΑ...
    4.500.-ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΓΙΑ ΥΠΕΡΟΓΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ..ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ...
    ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΜΕΙΣ..ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ..ΚΑΙ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ..]\
    ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΚΩΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ...

    ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!
    ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΟΥ, Η ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ ΜΟΥ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_444.html


    ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΩΝ, ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΙΑΣ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ..Μ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΗ ΒΛΑΒΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΡΗΚΕ.
    ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε...
    ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ..
    (ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ 300.000.-ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ)
    ΕΠΙΔΟΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ (ΣΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ...)ΜΕ ΣΑΦΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΕΣΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πολλές ημέρες προσπαθώ να συγκεντρωθώ και να εκφράσω τις σκέψεις μου. Εχουν δημευθεί από τον κ. Σαχινίδη και την κυβέρνηση παράνομα σημαντικά ποσά δικά μου και της οικογένειάς μου γεγονός που δεν μου επιτρέπει να είμαι νηφάλιος. Διαβάζοντας τις επιστολές διαπίστωσα πως δεν θα μπορούσα να γράψω κάτι περισσότερο ή καλύτερο. Ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε σε 3 ημέρες. Οι "ανασφάλιστοι" ασφαλισμένοι σταυρώνονται καθημερινά από το ίδιο τους(;) το κράτος. Γιατί που να πάρει ο δ......; Καλή ανάσταση και σε μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΦΙΛΟΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΣΕ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ COMMERSIAL VALUE. ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ.ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?ΑΡΓΥΡΗΣ ΤΣΟΥΝΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ολοι το ιδιο ειμαστε..συναδελφε..
    η οποια λυση αφορα ολους μας..
    απλως η ασπις εχει τεραστιο αριθμο ασφαλισμενων και ποσων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.