Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα χέρια του Υπουργού Οικονομικών η «καυτή πατάτα» της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ



Σχετική τροπολογία συνοδεύει το φορολογικό νομοσχέδιο





Συνεχίζοντας την κλιμάκωση των ενεργειών μας για την άμεση επίλυση του προβλήματος των 1.000.000 περίπου άμεσα ή έμμεσα ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια, οι οποίοι συνεχίζουν να βιώνουν τον δικό τους μεταπασχαλινό Γολγοθά, συνεργαστήκαμε στενά και αποτελεσματικά με τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ κύριο Ελευθέριο Αυγενάκη ο οποίος κατέθεσε σήμερα τροπολογία για το συγκεκριμένο ζήτημα στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις». Το περιεχόμενο της τροπολογίας, η οποία είναι εμπρόθεσμη, θα συζητηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας στην Ολομέλεια της Βουλής, λύνει με κοινωνικά δίκαιο και οικονομικά αποτελεσματικό τρόπο το πρόβλημα. Σύμφωνα με αυτήν:



-Οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια και της Commercial Value ικανοποιούνται πλήρως.

-Οι υπόλοιπες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες επωφελούνται εδώ και 7 μήνες από το χαρτοφυλάκιο των ανακληθεισών εταιρειών, συμμετέχουν στην λύση του προβλήματος.

-Το Ελληνικό Δημόσιο συμμετέχει με εγγυητική ευθύνη στην λύση του προβλήματος, αφού ούτως ή άλλως υποχρεούται σε αποζημίωση των ζημιωθέντων λόγω της διαχρονικής πλημμελούς εποπτείας της ασφαλιστικής αγοράς. Το κόστος για το δημόσιο θα έρθει σε βάθος χρόνου, ενώ με σωστή διαχείριση του παγίου και του τρέχοντος ενεργητικού, δύναται να συμψηφιστεί.



Πλέον η λύση του προβλήματος βρίσκεται έξω από την πόρτα του υπουργού Οικονομίας, ο οποίος μένει να δείξει τις πραγματικές του διαθέσεις έτσι ώστε να απαλλάξει από το ανυπόφορο φορτίο εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους πολίτες.



Επιπροσθέτως, ο κ. Αυγενάκης, σε συνέχεια συνάντησης με αντιπροσωπία του Συλλόγου μας, προχώρησε και στην κατάθεση σχετικής ερώτησης προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, την οποία μάλιστα συνυπογράφουν 21 Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Τέλος, τονίζεται ότι αντίστοιχη πρωτοβουλία έχει αναληφθεί και από το κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος της ΝΔ κύριο Κ. Μαρκόπουλο ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στην Βουλή για το φλέγον θέμα από πριν το Πάσχα, με την υποστήριξη ακόμα 19 Βουλευτών.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ


4 σχόλια:

  1. Συνεχιστε να εμφανιζεστε ως κοματικοι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και ταχα μου για τη καταστροφή μας ευθυνετε το ΠΑΣΟΚ και οχι τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΔ και αν δειτε να εμφανιζετε αλλο ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ,τοτε θα μας κανετε και κυρηγμα για διασπαση δηθεν.Τωρα οι Βουλευτες της ΝΔ μας θυμηθηκαν.Οταν οι Υπουργοι τους αφηναν τον ΨΩΜΙΑΔΗ να μας τα παιρνει,τι κανανε? τις κοτες?.Κυριοι ειμαι ενας απο τους 63 που κανανε αγωγη στο Ψωμιαδη.Σταματηστε να παιζετε πολιτικα παιχνιδια στις πλατες μας εξισωνοντας ταχα μου τις ευθυνες το ιδιο στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Που φορτωθηκε ενα χρεος 300 εκατομμυριων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ.ΑΣ ΥΠΑΡΞΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ Η ΕΥΓΝΟΜΩΣΥΝΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν αρχίσουμε να ερίζουμε Νεοδημοκράτες, Πασόκοι, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ και των λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων φέξε μου και γλύστρισα. Ολοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε. Και τα 2 κόμματα εξουσίας για τα μαύρα χάλια έχουν μεγατόννους ευθύνης. Μεγιστότατο μέρος του χρέους γεννήθηκε επί ΠΑΣΟΚ (να μην εθελοτυφλούμε) η δε ΝΔ το "βελτίωσε" και το έκανε ολυμπιακών προδιαγραφών. Και αυτό το "ανώνυμος είπε..." αρχίζει να μου δίνει στα νεύρα. Ονόματα δεν έχουμε; Ψευδώνυμο σκιάς; (σκιάς=τουλάχιστον στα Κρητικά). Νομίζω ότι το λιγότερο αξίζει ένα ευχαριστώ στους ανθρώπους που τραβάνε το ζόρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΙ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ 63 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΒΛΑΨΟΥΝ ΟΙ 63 ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ; ΠΕΡΑΝ ΑΥΤΩΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΑΛΛΑ ΦΩΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ, ΓΙΑΤΙ; ΤΕΛΟΣ,ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΌΤΙ ΜΟΝΟ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ (ΔΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ;ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΜΕΡΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΝΑΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΗΔΗ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ 63 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΜΩΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;
    ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΛΥΣΗ ΜΕ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗ ΑΠΌ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΠΟΥ ΕΞΑΛΛΟΥ ΕΠΙ ΗΜΕΡΩΝ ΤΟΥΣ ΒΓΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΠΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ. ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, ΟΧΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΑΝ; ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ; ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΤΕ.ΓΙΑΤΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.