Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

EΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ 07/10/2010

Κατόπιν συστηματικών ενεργειών μας άρχισαν και πάλι οι ερωτήσεις των βουλευτών που μας έχουν υποστηρίξει μέχρι τώρα στον αγώνα μας. Η παρούσα ερώτηση θα συζητηθεί το πρωί (09:30)  της Πέμπτης 07/10/2010.




ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον κ. Υπουργό
Οικονομικών

Θέμα: «Το πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο της υπόθεσης ‘‘ΑΣΠΙΣ’’ παίρνει καινούργιες διαστάσεις ».


Είναι γνωστά και στο υπουργείο και σε όλους τους ενδιαφερόμενους τα δεδομένα του προβλήματος με την ανάκληση της άδεΙας της ασφαλιστικής εταιρείας «Ασπίς Πρόνοια», που κατά την γνώμη μας στοιχειοθετούν πολιτικο-οικονομικό σκάνδαλο.

Με την ψήφιση του νόμου 3867/2010 «Εποπτεία ιδιωτικής ασφάλισης, σύσταση εγγυητικού κεφαλαίου ιδιωτικής ασφάλισης ζωής, οργανισμοί αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας και άλλες διατάξεις», η κυβέρνηση αφού μοίρασε και πάλι «φρούδες» ελπίδες στους χιλιάδες ζημιωθέντες από την «Ασπίς Πρόνοια», συνεχίζει να τους εμπαίζει, μη υλοποιώντας τις ρυθμίσεις οι οποίες προβλέπονται από τον νόμο αυτό, την εξεύρεση δηλαδή αναδόχου ασφαλιστικής εταιρείας για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της «Ασπίς Πρόνοια».

Απεναντίας, η κυβέρνηση στα πλαίσια της πολιτικής του Μνημονίου που εφαρμόζει για την διάλυση και ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και του εθνικού συστήματος υγείας, ακόμη και το μέγιστο θέμα της ασφάλισης της ζωής και της υγείας των χιλιάδων ασφαλισμένων της «Ασπίς Πρόνοια», που εξαπατήθηκαν και από την εταιρεία και από φορείς του δημοσίου, το βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεών της με τις ασφαλιστικές εταιρείες για το «δεύτερο πυλώνα», τα ομόλογα του δημοσίου που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους κ.α.

Επειδή η κατάσταση των ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια» επιδεινώνεται και οξύνεται συνεχώς

 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση για την εφαρμογή του νόμου 3867/2010, που προβλέπει την εξεύρεση αναδόχου για την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της «Ασπίς Πρόνοια»;

2. Τι μέτρα και πότε προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση, ώστε να υλοποιηθεί ο νόμος 3867/2010 και να δοθεί δίκαιη και οριστική λύση στο πρόβλημα των ζημιωθέντων από την «Ασπίς Πρόνοια»;
Ο ερωτών βουλευτής
Μιχάλης Κριτσωτάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.