Τρίτη 5 Απριλίου 2011

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ

1. Κινητοποιήσεις: Δεν είμαστε, όπως είναι γνωστό από τους μέχρι τώρα αγώνες μας, ενάντια στις κινητοποιήσεις. Στο άμεσο μέλλον θα προχωρήσουμε σε ομαδικές κινητοποιήσεις, όταν θα υπάρχουν εξελίξεις πάνω στο πρόβλημά μας. Όμως, βασικό ζητούμενο θα είναι η μαζικότητα αυτών των κινητοποιήσεων με την συμμετοχή όλων μας.


2. Δικαστικές διεκδικήσεις: Ο Σύλλογος δεν ήταν, ούτε είναι, υπέρ των δικαστικών διεκδικήσεων που θα ταλαιπωρήσουν όλους τους ασφαλισμένους για χρόνια. Ωστόσο, οι 5.300 αιτήσεις ενδιαφέροντος, που στάλθηκαν στον Σύλλογο από ασφαλισμένους οι οποίοι επιθυμούν την δικαστική διεκδίκηση των χρημάτων τους, μας οδήγησε και σε αυτή τη λύση, εκτός από την πολιτική πίεση που ασκούμε. Αν δεν υπάρξει αναδοχή, μετά τις 21/9/2011 χάνουμε κάθε δικαίωμα δικαστικής διεκδίκησης των χρημάτων μας. Θα πρέπει λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Γι' αυτό προχωρούμε σε μαζικές αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου.


3. Λειτουργία Συλλόγου: Το ΔΣ του Συλλόγου έχει διαρκείς επαφές με την Εποπτική Αρχή, τον επόπτη αλλά και με πολιτικά πρόσωπα για να επιταχύνουμε τη λύση του προβλήματός μας. Το γεγονός ότι δεν ανακοινώνουμε όλες τις επαφές με τους αρμόδιους δεν σημαίνει ότι δεν γίνονται.

4. Τροποποίηση νομοσχεδίου: Είμαστε υπέρ της πλήρους και εις ολόκληρο αποζημίωσης των συμβολαίων μας. Δεν μπαίνουμε στη διαδικασία σχολιασμού φημών και δημοσιευμάτων για δήθεν περικοπή των δικαιωμάτων μας. Δεν υπάρχει καμία τέτοια επίσημη ενημέρωση που να μιλάει για περικοπές.Διεκδικούμε την πλήρη αποζημίωση όλων των πελατών της Ασπίς.


5. Επικοινωνία με κ. Παντελίδη: Σε χθεσινή επικοινωνία του προέδρου του Συλλόγου κ. Πετρίδη με τον κ. Παντελίδη, ο τελευταίος τον ενημέρωσε ότι η πλήρης ανάρτηση όλων των υποχρεώσεων της Ασπίς (προς εργαζόμενους, πελάτες και ασφαλιστές) θα γίνει μετά τις 15/4/2011.


Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια



8 σχόλια:

  1. 1.μπορεί να ειστε ,όπως λέτε, υπέρ των κινητοποιήσεων, όμως έχει πανω από 8 μήνες να καλεσετε τον κοσμο σε τέτοιες. Πρεπει ομως να λαβετε υποψη σας οτι η επιτυχια δεν εξαρταται μονο απο τους ασφαλισμενους ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ,ΠΟΥ ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 5000 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ, Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΜΟΙΡΑΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΗ!! ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ
    ΛΟΙΠΟΝ!
    2.ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ: ΤΟ 8% ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ..ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ..ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ!
    3.ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ! ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΚΟΥΜΕ 18 ΜΗΝΕΣ. ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΠΑΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ, ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΔΙΕΞΟΔΑ.
    Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΠΟ ΕΙΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΙΤΕ ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΙ. ΑΡΑ,ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΣ ΘΑ ΩΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΕΔΙΝΑΝ ΤΑΚΤΕΣ ΕΝΗΜΡΩΣΕΙΣ.
    4.ΠΩΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΑΣ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ? ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΙΩΠΗΡΑ? ΚΑΙ ΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΤΑΝ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ?
    5.Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΣΠΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΓΩΓΕΣ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΝΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ,ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ,ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ?
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΕΥΧΕΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΠΙΤΑΛ?
    ΓΕΝΙΚΩΣ,ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΠΑΛΙ?
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ...ΚΑΙ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΑΓΩΓΕΣ..

    2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ?
    ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ?
    ΑΝΤΕ..ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
    ΜΙΑ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ,ΜΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΤ ΛΙΝΚ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΟΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΩΝ//
    ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ..ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ..
    ΑΛΛΑ ΟΧΙ..ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ..
    ΤΕΛΙΤΣΕΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΑΛΑ..ΠΑΙΖΟΥΝ ΕΚΕΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ? ΤΑ ΦΕΟΥΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΦΛΙΚΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ.
    ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ.
    ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
    ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΟΥΣΙΟ ΤΟΥΣ.ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΠΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μιλατε για "διαρκεις επαφες" με τον εποπτη κλπ.
    τι ενημερωση εχετε λοιπον και γιατι δεν μας ενημερωνετε κι εμας?
    το βρισκετε θεμιτο να μιλατε για λογαριασμο μας και να μη μας αναφερετε τιποτα?
    οσον αφορα στις αγωγες.
    αυτες ειναι η δουλεια των δικηγορων και οχι του συλλογου. θα ηταν δουλεια του συλλογου αν υπηρχε η δυνατοτητα ομαδικης αγωγης ..τωρα η δουλεια του συλλογου ειναι να ενημερωνεται-ενημερωνει, πιεζει μεσω ημων, εκπονει με αρμοδιους λυσεις και επικοινωνει με το υπουργειο κλπ.
    ειναι πια διαχυτη η εντυπωση οτι αυτο που επιδιωκετε ειναι καθαρα πρωτιστως αλλα συμφεροντα.καιρος να αλλαξετε σχεδια και να ανταποκριθειτε αμεσως,χωρις αλλες καθυστερησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ.........
    ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΟΥΜΕ.ΓΙΝΑΤΕ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΛΙΓΟ,ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΛΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εγω ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ 2 Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ και επαυξάνω με όλους τους παραπάνω εκτός του τελευταίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΕΧΕΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΕΣΑΜΕ ΕΜΕΙΣ .ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΔΙΠΛΩΚΟΜΑΤΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΟΠΛΑΝΗΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟ ΕΝΤΑΞΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριακή, Απρίλιος 10, 2011
    ΠΩΣ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΤΑ «ΝΕΑ» (ΔΟΛ) ΜΕ ΤΗΝ «ΑΣΠΙΣ»
    Το θράσος των ανθρώπων του «συστήματος» δεν έχει τελειωμό. Τολμούν και ζητούν απολύσεις εργαζομένων και περικοπές μισθών εκείνοι που κονόμησαν μέσα από μπίζνες με τις οποίες εξαπατήθηκαν χιλιάδες συμπολίτες μας. Και από κοντά, οι ιδιοκτήτες ΜΜΕ να σιγοντάρουν…
    Ιδού άλλη μία περίπτωση: Ο Κωνσταντίνος Καρατζάς ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος στην Aspis Bank και σε άλλες εταιρείες του ομίλου Ασπίς (δηλαδή του απατεώνα Ψωμιάδη που άφησε φέσι περί τα 350 εκατ. ευρώ στην ασφαλιστική εταιρεία). Αυτός ο τύπος, ο Καρατζάς, πήρε σχεδόν 10 εκατ. ευρώ το 2008 ως «αποζημίωση» από την υπό κατάρρευση τράπεζα, την οποία σημειωτέον, έσπευσε πέρυσι το Δημόσιο, μέσω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, να τη «σώσει», υπό τον φόβο να χάσουν οι καταθέτες τα λεφτά τους και να έχουμε και εδώ εικόνες… Αργεντινής έξω από τράπεζες.
    Τώρα ο Κ. Καρατζάς (αδελφός εκείνου που ήταν διοικητής στην Εθνική), αφού έκανε το κομπόδεμά του, κυκλοφορεί και ένα βιβλίο με τίτλο «Πορεία προς την πρόοδο και την ανάπτυξη», στο οποίο υποστηρίζει ότι είναι «μονόδρομος οι µεταρρυθµίσεις και οι διαδικασίες εξυγίανσης σε δηµόσιο, τράπεζες, κρατικές και ιδιωτικές επιχειρήσεις, εσωτερική αγορά, οι οποίες πρέπει να υπερβαίνουν ακόµη και τις δεσµεύσεις του Μνηµονίου προκειµένου η χώρα να εξέλθει από την κρίση»!
    Με απλά λόγια, κάνει υποδείξεις για ακόμη πιο σκληρά μέτρα και από εκείνα του Μνημονίου αυτός ο «επιτυχημένος» μάνατζερ που διοικούσε -και αφαίμαξε- μία ιδιωτική τράπεζα τίγκα στις ζημιές!
    Τα «Νέα», που σχεδιάζουν να σπάσουν την απεργία των δημοσιογράφων βγάζοντας φύλλο την Δευτέρα, φιλοξένησαν μόλις πριν λίγες ημέρες, την Τρίτη 5 Απριλίου, «γλυψιματικό» δημοσίευμα για το φοβερό και τρομερό βιβλίο του Κώστα Καρατζά http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4625686
    Γιατί όμως στα «Νέα» το εν λόγω δημοσίευμα; Μα επειδή ο Παναγιώτης Ψυχάρης, γιος του κυρ Σταύρου, είχε κοινές δραστηριότητες σε κτηματικές εταιρείες με τον Παύλο Ψωμιάδη της Ασπίς, στις οποίες συνδετικός κρίκος ήταν ο Κ. Καρατζάς! Και ίσως να είναι αυτός ο λόγος που γενικότερα τα «Νέα» δεν έχουν καλύψει τις εξελίξεις στο θέμα του λαμόγιου Ψωμιάδη και των ασφαλισμένων που ψάχνουν τώρα να πάρουν πίσω τα λεφτά τους…
    Καρατζά, αντί να δίνεις οδηγίες για μέτρα πιο σκληρά και από αυτά του Μνημονίου δεν λες στους χιλιάδες πελάτες της Ασπίς πώς μπορούν να αποζημιωθούν;
    Και εσύ Σταύρο Ψυχάρη, που απολύεις, κόβεις μισθούς και κάνεις «τσαμπουκάδες» στους εργαζομένους με απεργοσπασίες, δώσε χώρο στον Καρατζά να μας πει αν υπάρχει τρόπος να αποζημιωθούν τα «κορόιδα» που εξαπάτησε ο κοινός σας φίλος Ψωμιάδης και αφήστε κατά μέρους τα περί δύσκολης οικονομικής συγκυρίας…

    INDYMEDIA

    ΠΡΕΖΑ TV
    10-4-2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.