Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΠΟΠΤΗ Ι. ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την τελική έκθεση του επόπτη χαρτοφυλακίου της Ασπίς Πρόνοια κ. Ι. Παντελίδη. Ο Σύλλογος θα μελετήσει τον φάκελο και θα τοποθετηθεί για το περιεχόμενό του μέσα στις επόμενες μέρες.
http://www.insuranceworld.gr/files/File/pdf/EKTHESI_EPOPTH_ASPIS.pdf



4 σχόλια:

  1. ΝΑ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΕΜΑΙΛ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΣΠΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Από την έκθεση Παντελίδη, προκύπτουν ενδιαφέροντα πράγματα. Τα € 150 εκατ. που εμφανίζει ως ενεργητικό ενδέχεται τελικά, με τις κατάλληλες ενέργειες εντός των επόμενων τριών ετών που θα διαρκέσει η εκκαθάριση, να αυξηθεί σε επίπεδα άνω των € 200 εκατ.. Αυτό μπορεί να γίνει από την είσπραξη των απαιτήσεων της εταιρείας έναντι τρίτων, από την άρση των κατασχέσεων του δημοσίου σε ακίνητα της εταιρείας (που δεν υπολογίσθηκαν στην ασφαλιστική τοποθέτηση), από την αναγκαστική ρευστοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ψωμιάδη (που μετακινούσε κατά το δοκούν αποθεματικά της ΑΣΠΙΣ σε θυγατρικές του π,χ, ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ κλπ) και από την πώληση των ακινήτων της εταιρείας σε αγοραίες τιμές και όχι αντικειμενικές, όπως υπολογίσθηκαν.
    Από την άλλη το παθητικό είναι € 638 εκατ, αλλά αν αφαιρεθούν τα ομαδικά ασφάλιστρα που είναι άκυρα και γίνει αναμόρφωση των παροχών των συμβολαίων στο 3,35% ετησίως, για όλα τα χρόνια ισχύος τους, ενδέχεται να πέσει στα € 540 εκατ.
    Άρα μιλάμε ΓΙΑ ΜΕΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ για ένα έλλειμμα € 300 εκατ. περίπου, μετά την ρευστοποίηση του ενεργητικού. Το έλλειμμα θα καλυφθεί, σύμφωνα με το νόμο, σε ποσοστό 70%. Άρα το εγγυητικό κεφάλαιο θα πρέπει να βρει περίπου € 210 εκατ. μετά την τριετία από σήμερα. Βέβαια το ποσό αυτό θα μειωθεί πολύ περισσότερο, αν δεν μπουν τελικά τα ΓΙΟΥΝΙΤ ΛΙΝΚΤ (190 εκατ.), καθώς και όσα ασφαλιστήρια δεν απέδειξαν το νόμιμο «πόθεν έσχες» των χρημάτων τους.

    Σε περίπτωση που το ποσό που κληθεί να καλύψει το Εγγυητικό Κεφάλαιο μείνει στα 210 εκατ (υπολογισθούν δηλαδή τελικά τα ΓΙΟΥΝΙΤ ΛΙΝΚΤ και ασφαλιστήρια χωρίς πόθεν έσχες), τα κεφάλαια αυτά ισούνται περίπου με τα έσοδα του Εγγυητικού Κεφαλαίου για 15 περίπου χρόνια. Συνεπώς θα μπορούσε να δανεισθεί (όπως προβλέπεται και από το νόμο) το εγγυητικό κεφάλαιο το ποσό αυτό ως εξής:
    θα ενεχυριάσει τα έσοδα 15 ετών (ελπίζοντας βέβαια πως δε θα κλείσει στο μεταξύ άλλη εταιρεία), με τα οποία θα γίνεται η καταβολή των ετήσιων χρεολυτικών δόσεων, ενώ τον ετήσιο τόκο (περίπου € 10 εκατ.) θα αναλάβει την υποχρέωση να πληρώνει το κράτος.
    Με αυτόν τον τρόπο και οι ασφαλισμένοι θα έχουν την ΕΛΑΧΙΣΤΗ κάλυψη που τους εγγυάται ο υφιστάμενος νόμος (70% στο έλλειμμα) και δεν θα χαθεί για πάντα η εμπιστοσύνη προς το ασφαλιστικό σύστημα και το κράτος θα γλυτώσει με αμελητέα επιβάρυνσή του, τα 100δες εκατομμύρια που στο τέλος θα αναγκασθεί –με μαθηματική ακρίβεια -να πληρώσει αν γίνουν αγωγές από ασφαλισμένους εναντίον του για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του στην χρεοκοπία της ασφαλιστικής και των κόπων μιας ζωής, εκατομμυρίων ασφαλισμένων.
    Είναι στο χέρι μας και των συλλόγων, να προωθούμε εναλλακτικές λύσεις, μαζί με την πίεση για δίκαιη επίλυση του προβλήματος μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ, ΕΓΙΝΕ ΦΑΝΕΡΟ ΑΦΟΥ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΘΑΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ, ΟΤΙ Η ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΨΩΜΙΑΔΗ, ΧΡΩΣΤΟΥΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ (ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΗ!).
    ΑΡΑ Η "ΠΡΟΣΦΟΡΑ" ΤΟΥ ΛΑΜΟΓΙΟΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ "ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ" ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ!!!. ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΗΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και εδώ υπάρχη ένα άρθρο για την υπόθεση Aspis ...

    http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13901&subid=2&pubid=109951157

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.