Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το ΔΣ του Συλλόγου θα συναντηθεί τις επόμενες ημέρες με τον βουλευτή ΝΔ Α' Θεσσαλονίκης κ. Σταύρο Καλαφάτη

 
, ώστε να μιλήσουν μαζί του για το συνεχιζόμενο πρόβλημα της Ασπίς Πρόνοια. Ήδη έχει σταλεί στον βουλευτή ενημερωτικό υλικό.

Επίσης, έχει σταλεί ο φάκελος δημοσιότητας με το χρονικό της υπόθεσης Ασπίς σε όλα τα ΜΜΕ Λάρισας, ώστε να ασκείται πίεση και από την εκλογική περιφέρεια που εκλέγεται ο Σαχινίδης.

Ακόμη, στάλθηκε φάκελος με ενημερωτικό υλικό στις καταναλωτικές οργανώσεις ΙΝΚΑ και ΕΚΠΟΙΖΩ, στην οργάνωση καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας, στο ΙΝΚΑ Κρήτης, Ρόδου, Αιτωλοακαρνανίας, Ξάνθης και Ηλείας και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

7 σχόλια:

  1. ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ,ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΤΟΥ "ΟΜΙΛΟΥ", ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ...ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ!
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΤΩΝ:ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ, ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΙΕΣΤΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΜΙΚΡΑ, ΜΕΓΑΛΑ..ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΕΞΑΛΛΟΥ.
    ΟΣΟ ΚΑΙ ΖΟΦΕΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΝ ΖΕΣΤΑ ΟΛΟΙ, ΚΟΥΒΕΛΗΣ,ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ,ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ,ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.
    ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ.
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΛΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    Κ Α Τ Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΟΜΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
    ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ..ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΝ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΠΛΩΣ...ΖΕΕΙ..
    ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΕΚΕΙ.
    ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑ ΚΙ ΕΞΩ .
    ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή διάφοροι άσχετοι (Σαχινίδης, υπάλληλοι τράπεζας Ελλάδας, καλοπροαίρετοι και μη δημοσιογράφοι, «ενδιαφερόμενα» δικηγορικά γραφεία κλπ), λένε ότι δεν μπορεί ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ να καλύψει το Εγγυητικό κεφάλαιο έλλειμμα € 500 εκατ., θα σας δείξω ότι το ποσό που ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3ΕΤΙΑ, θα κληθεί να καλύψει το Εγγυητικό Κεφάλαιο θα είναι περίπου € 200 εκατ.
    Σύμφωνα με την έκθεση Παντελίδη, το ενεργητικό είναι € 150 εκατ. και το Παθητικό € 638 εκατ.

    1) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ. Τα € 150 εκατ. που εμφανίζει ως ενεργητικό ενδέχεται τελικά, με τις κατάλληλες ενέργειες εντός των επόμενων τριών ετών που θα διαρκέσει η εκκαθάριση, να αυξηθεί σε επίπεδα άνω των € 200 εκατ.. Αυτό μπορεί να γίνει από την είσπραξη των απαιτήσεων της εταιρείας έναντι τρίτων, από την άρση των κατασχέσεων του δημοσίου σε ακίνητα της εταιρείας (που δεν υπολογίσθηκαν στην ασφαλιστική τοποθέτηση), από την αναγκαστική ρευστοποίηση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Ψωμιάδη (που μετακινούσε κατά το δοκούν αποθεματικά της ΑΣΠΙΣ σε θυγατρικές του π,χ, ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ κλπ), μέρος της οποίας προσφέρει προς τους κατόχους ομολογιών ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ (ενώ προήλθαν από κλοπιμαία της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ) και από την πώληση των ακινήτων της εταιρείας σε αγοραίες τιμές και όχι αντικειμενικές, όπως υπολογίσθηκαν στην έκθεση. Αυτά βέβαια θα γίνουν με κατάλληλη ενεργοποίηση κρατικών υπηρεσιών για να διευκρινισθούν επιτέλους που πήγαν τα κλεμμένα.
    Άρα μετά από 3ετία θα μπορούσαμε να μιλάμε για ενεργητικό, που θα είναι της τάξης των € 240 εκατ. τουλάχιστον

    2) ΠΑΘΗΤΙΚΟ. Από τα € 638 εκατ, αλλά αν αφαιρεθούν τα ομαδικά ασφάλιστρα που είναι άκυρα και γίνει αναμόρφωση των παροχών των συμβολαίων στο 3,35% ετησίως, για όλα τα χρόνια ισχύος τους, ενδέχεται να πέσει στα € 540 εκατ.

    Άρα μιλάμε ΓΙΑ ΜΕΤΑ 3 ΧΡΟΝΙΑ για ένα έλλειμμα € 300 εκατ. περίπου, μετά την ρευστοποίηση του ενεργητικού.
    ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ, ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 70%. Άρα το εγγυητικό κεφάλαιο θα πρέπει να βρει περίπου € 210 εκατ. μετά την τριετία από σήμερα. Βέβαια το ποσό αυτό θα μπορούσε να μηδενισθεί, αν δεν μπουν τελικά τα ΓΙΟΥΝΙΤ ΛΙΝΚΤ (190 εκατ.), καθώς και όσα ασφαλιστήρια δεν απέδειξαν το νόμιμο «πόθεν έσχες» των χρημάτων τους.

    Σε περίπτωση που το ποσό που κληθεί να καλύψει το Εγγυητικό Κεφάλαιο μείνει στα 210 εκατ (υπολογισθούν δηλαδή τελικά τα ΓΙΟΥΝΙΤ ΛΙΝΚΤ και ασφαλιστήρια χωρίς πόθεν έσχες), μετά από 3 χρόνια, το Εγγυητικό Κεφάλαιο θα έχει περίπου € 50 εκατ. από συνδρομές 3 ετών και θα πρέπει να βρει άλλα € 160 εκατ. Συνεπώς θα μπορούσε να δανεισθεί (όπως προβλέπεται και από το νόμο και υποστήριξε και ο ίδιος ο Σαχινίδης ότι μπορεί να κάνει) το εγγυητικό κεφάλαιο το ποσό αυτό ως εξής:
    Θα ενεχυριάσει τα έσοδα 10 ετών (ελπίζοντας βέβαια πως δε θα κλείσει στο μεταξύ άλλη εταιρεία), με τα οποία θα γίνεται η καταβολή των ετήσιων χρεολυτικών δόσεων, ενώ τον ετήσιο τόκο (περίπου € 8 εκατ. με επιτόκιο 5%) θα αναλάβει την υποχρέωση να πληρώνει το κράτος.

    Με τον προτεινόμενο τρόπο και οι ασφαλισμένοι θα έχουν την ΕΛΑΧΙΣΤΗ κάλυψη που τους εγγυάται ο υφιστάμενος νόμος (70% στο έλλειμμα) και δεν θα χαθεί για πάντα η εμπιστοσύνη του κοινού προς το ασφαλιστικό σύστημα και το κράτος θα γλυτώσει με αμελητέα επιβάρυνσή του, τα 100δες εκατομμύρια που στο τέλος θα αναγκασθεί –με μαθηματική ακρίβεια -να πληρώσει αν γίνουν αγωγές σε Ελλάδα και Ευρώπη από ασφαλισμένους εναντίον του για την ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του στην χρεοκοπία της ασφαλιστικής και των κόπων μιας ζωής, εκατομμυρίων ασφαλισμένων.

    Λύσεις υπάρχουν, αρκεί όλοι (Υπουργείο, ασφαλιστικές, Ασφαλισμένοι-θύματα ΑΣΠΙΣ, σύλλογοι και Τράπεζα της Ελλάδος) βάλουν το μυαλό τους να δουλέψει.
    Προτείνετε στις συναντήσεις σας με Τράπεζα Ελλάδος και Υπουργείο την τη συγκεκριμένη ή παραπλήσιες ρεαλιστικές και συμφέρουσες για όλους λύσεις, για να βελτιώσουμε και κυρίως να κάνουμε λειτουργικό προς το καλύτερο και δικαιότερο τον υφιστάμενο νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποτε θα παρουμε τα χρηματα μας θα μας πειτε και αφηστε τα σαλια για να κουκουλωνεται τις πομπες σας σας σιχαθηκα ποια πειναμε το διανοηστε και εξακολουθητε να ειστε τα πιονακια του κεφαλαιου η συνταχθητε μαζι μας η εγκαταλειψτε αρκετα μας εξωθειτε στα ακρα καταλαβετετο επιτελους!!!!!!!!!!!!!!1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ..γιατί κυριοι αυτό το "ανώνυμος" και ανώνυμος??? γιατί δεν υπογράφετε κανονικά με τ'όνομα σας??? τι φοβόσαστε???
    ενδιαφέρον το σχόλιο της 19/04-2:26μμ πρέπει κάποιος από το σωματείο να συνεχίσει το διάλογο και να επεξεργαστεί τις απόψεις του γραφοντος και αν χρειαστεί ας συντονιστούμε και οι υπόλοιποι,ο γράφων είναι στη διάθεση σας.
    το σχόλιο του "ανώνυμου" στις 20/04 -12:29πμ
    είναι τουλάχιστον απαράδεκτο ..τι να απαντήσεις?????
    επίσης σε κάποιο κύκλο με νομικούς που βρέθηκα σήμερα που είπαν ότι όσες περισσότερες αγωγές γινουν από τους πληγέντες κατά του δημοσίου,υπάρχει περίπτωση λογω όγκου να γίνει εκδίκαση κατ' ευθείαν στο ΣτΕ(είναι μια προσφατη διαταξη του υπουργείου δικαιοσύνης)
    Άρα θα παρακαλούσα να γίνειη σχετική καμπάνια απο το site σας.
    Παναγ.Σ.Βελισσαράτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. όσο η ασπις είναι υπό διαχείριση ,τα έξοδα μεγαλώνουν, λύσεις δεν υπάρχουν,αφού το μόνο που κάνουν είναι να διαπιστώνουν το πόσο μεγαλώνει το ελλειμμα, οπότε , ΄ο τι και να λέμε εμείς πέφτει σ το κενό.

    τα συμβολαια που εφτασαν στη λήξη τους πρεπει να προηγηθουν,αλλα αφού πρώτα βάλουν ένα ανώτατο όριο αποζημίωσης ανά συμβόλαιο.

    αυτά όμως δεν θα τα λέμε εγώ κι εσείς..
    ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ ΘΕΛΕΙ..ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΤΕ ΟΤΙ ΟΣΟ ΤΟ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ!!!!!!!!!!!
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ.

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΙΔΕΕΣ ΠΟΛΛΩΝ ,ΠΟΥ ΛΕΤΕ:
    Ο ΚΟΣΜΟΣ ΦΩΝΑΖΕΙ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΛΥΣΗ.ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.
    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?
    ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
    Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΥΠΟΠΤΗ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ.
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ...ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ..
    ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ...
    ΠΕΡΝΑΜΕ ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΟΙ....
    ΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...ΧΑΘΗΚΑΜΕ ΕΜΕΙΣ
    ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΛΕΙ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ,ΘΑ ΕΛΕΓΑ ...ΑΚΡΑΙΕΣ,ΑΛΛΑ ΠΩΣ?
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ,ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.