Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Σήμερα, ο οργανωτικός γραμματέας του Συλλόγου κ. Νίκος Κεχαγιάογλου κατέθεσε στο υπουργείο Οικονομικών υπόψη του κ. Βενιζέλου την επιστολή που είχε σταλεί στον πρωθυπουργό συνοδευόμενη από ένα ενημερωτικό σημείωμα για τον νέο υπουργό Οικονομικών. 


Ο κ. Κεχαγιάογλου ζήτησε άμεσα ραντεβού με τον κ. Βενιζέλο. Ο διευθυντής του γραφείου του κ. Γουβάλας τον πληροφόρησε ότι ακόμα ενημερώνεται και ότι από την επόμενη εβδομάδα θα οριστεί συνάντηση του υπουργού με το ΔΣ του Συλλόγου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την επιστολή:


"Αγαπητέ κύριε Βενιζέλο,

Σας ευχόμαστε ολόψυχα -σαν Έλληνες πρώτα απ’ όλα- καλή επιτυχία στο τιτάνιο έργο το οποίο αναλαμβάνετε στο Υπουργείο Οικονομικών και καλή  σωματική και πνευματική δύναμη.
Ένα από τα μεγάλα προβλήματα που κληρονομείτε είναι το ζήτημα της ανάκλησης άδειας των ασφαλιστικών εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value εξαιτίας του οποίου εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες βιώνουν από τραγικές μέχρι πολύ δυσάρεστες καταστάσεις. Το πρόβλημα αυτό θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε τεράστια ευκαιρία αν είχε λυθεί την ώρα που έπρεπε από τον προκάτοχό σας, στον οποίο είχαμε προτείνει από την πρώτη στιγμή την λύση η οποία αποδείχτηκε απολύτως σωστή και βιώσιμη. Θα αποτελούσε τεράστια ευκαιρία γιατί ο ασφαλιστικός θεσμός σήμερα θα θεωρούνταν μια ασφαλής και υγιής διέξοδος και   θα συνεισέφερε πολλαπλά έσοδα στα κρατικά ταμεία –και αποσυμφόρηση των κρατικών νοσοκομείων- αντί να αντιμετωπίζεται κι αυτός με δυσπιστία και προκατάληψη, λόγω της αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης η οποία είναι απότοκος των ανακλήσεων.
Παρά το γεγονός όμως της χρυσής ευκαιρίας που χάθηκε, το γεγονός της δικής σας αρμοδιότητας πλέον επί του ζητήματος, επαναδημιουργεί το σημείο του άριστου timing για πολιτική επίλυση του ζητήματος αντί της αποφασισμένης πλέον προσφυγής των ασφαλισμένων στα διοικητικά δικαστήρια.
Την λύση που προτείνουμε τώρα την έχουμε περιγράψει με επιστολή μας στον κύριο Πρωθυπουργό την οποία σας κοινοποιούμαι αυτούσια.
Θεωρούμε δεδομένο ότι θα αναλάβετε άμεσα πρωτοβουλία. Πιστεύουμε ότι με την δημιουργικότητα και το εξαιρετικό κύρος που διαθέτετε θα βρεθεί άμεσα λύση την οποία και θα πιστωθείτε εξολοκλήρου.
Προκειμένου να έχετε πιο σαφή αντίληψη του ζητήματος, σας ζητάμε μια συνάντηση σύντομης διάρκειας για αποσαφήνιση ορισμένων κρίσιμων και χρήσιμων λεπτομερειών που θα σας βοηθήσουν στον χειρισμό του ζητήματος".

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

ΔΣ Συλλόγου Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

2 σχόλια:

  1. 57.000 επιχειρήσεις αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια
    Πρόταση Κουσελά: Μέρος των εγγυήσεων στις τράπεζες να δοθούν σε εταιρείες που τους χρωστάει το Δημόσιο
    ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 43'

    Ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελάς
    emailεκτύπωση



    Πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω της ύφεσης αλλά και των οφειλών του Δημοσίου προς αυτές. Σε ομιλία του στη Βουλή ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών κ. Δημ. Κουσελάς ανέφερε ότι προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα πρέπει να υποχρεωθούν οι τράπεζες να παράσχουν χρηματοδότηση, τουλάχιστον σε εκείνους που το δημόσιο χρωστά, έχει βέβαιες και εκκαθαρισμένες οφειλές.

    Σύμφωνα με τον ίδιο «δεν μπορεί την ώρα που το Δημόσιο χρωστά εκατομμύρια ευρώ, δεκάδες επιχειρήσεις να κλείνουν από έλλειψη ρευστότητας. Η πρόταση του κ. Κουσελά είναι μέρος των εγγυήσεων που θα πάρουν οι τράπεζες να διατεθούν για τον παραπάνω σκοπό.

    Στους 57.000 ανέρχονται οι μικρομεσαίοι που αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει με την εγγύηση του ΤΕΜΠΜΕ, συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ. Σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) κ. Αλ. Παπαρσένο, ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, κ. Π. Ραβάνης, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκτυπωτικών Μέσων Επικοινωνίας Ελλάδος (ΣΕΜΕΕ) κ. Γρ. Κόκκορης πρότειναν την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των δανείων που έχει εγγυηθεί το ΤΕΜΠΜΕ Ι, καθώς και για το τμήμα των δανείων που δεν έχει λήξει.

    Ειδικότερα πρότειναν το ληξιπρόθεσμο τμήμα των οφειλών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ Ι, ΙΙ και ΙΙΙ καθώς και το άληκτο υπόλοιπό τους, να αναχρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες με νέο δάνειο 10ετούς διάρκειας, μέσω του ΕΤΕΑΝ, να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής των χρεών ή να χορηγηθεί ουσιαστική περίοδος χάριτος στις επιχειρήσεις και να κληθούν όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΚΕΕΕ και οι διοικήσεις των τραπεζών για να αποφασίσουν από κοινού να δοθεί οριστική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.

    Όπως, εξήγησαν η δύσκολη οικονομική συγκυρία επηρεάζει άμεσα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα την οικονομική τους δυστοκία και την δυσκολία αποπληρωμής των παραπάνω οφειλών για αυτό και χρήζουν άμεσης βοήθειας και η πολιτεία είναι ανάγκη να σταθεί αρωγός τους.

    ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
    ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΝΟΜΙΚΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε
    ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.





    Dear people,
    I am a mother of 2 sons,I am from Holland but lived for years in Greece with my Greek husband.
    After he died very young I had 2 life-insurances for my children with Aspis Pronia. Now I live in Holland and lost everything from Aspis, payed for more than 20 years. it is difficult to follow all that is happening in court around Aspis, but I hope that this big problem will be solved for all of us. keep faith in the system, things will change in Greece! I love this country where the father of my sons is born. Good luck to all of us!
    22 Ιουνίου 2011 11:13 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.