Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ενόψει εκλογών ας θυμηθούμε...

Έχουμε την ηθική υποχρέωση ενόψει των εκλογών να αναφέρουμε όλους τους πολιτικούς οι οποίοι στάθηκαν συμπαραστάτες στους αγώνες μας , ο καθένας με τον τρόπο που μπορούσε να συνεισφέρει, όπως επίσης και εκείνους οι οποίοι με την στάση τους συνέβαλαν τελείως αρνητικά στην εξέλιξη του ζητήματος μας.
Σημειώνεται ότι η αναφορά αυτή με κανένα τρόπο δεν αποτελεί παρότρυνση για εκλογική προτίμηση κανενός υποψηφίου:


- 23/11/2009: Πρώτη επερώτηση βουλευτή του ΛΑ.ΟΣ κ. Βορίδη για την ΑΣΠΙΣ
- 27/11/2009: Επερώτηση βουλευτή ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. κ. Π. Λαφαζάνη
- 21/12/2009: Επερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Θ. Ρομπόπουλου
- 07/01/2010: Ερώτηση βουλευτή ΠΑΣΟΚ κ.Χ.Αράπογλου
-  07/02/2010: Ερώτηση βουλευτή Ν.Δ .κ. Σταικούρα
- 10/03/2010: Επερώτηση βουλευτή Ν.Δ κ. Μαρκόπουλου
- 22/03/2010: Ερώτηση του τότε βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλη
- 08/04/2010: Ερώτηση βουλευτή Ν.Δ. κ. Ε. Αυγενάκη και 21 βουλευτών της Ν.Δ.
- 13/04/2010: Τροπολογία βουλευτή κ. Ε. Αυγενάκη με εισήγηση του νομικού μας  κ. Π. Σελέκου
 - 21/04/2010: Δεύτερη ερώτηση βουλευτή Ν.Δ κ. Ε. Αυγενάκη και 11 βουλευτών της Ν.Δ. στην Βουλή (Στρατάκης, Κεγκέρογλου, Κεφαλογιάννης)
- 26/04/2010: Ερώτηση κ. Μ. Σκραφνάκη στο ΥΠΟΙΚ για τις επιπτώσεις από την ανάκληση της Ασπίς
- 06/05/2010: Επερώτηση του βουλευτή Ν. Ηρακλείου κ. Παρασύρη
- 23/09/2010: Ερώτηση βουλευτή Λ. Αυγενάκη
- 07/10/2010: Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μ. Κριτσωτάκη προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου
- 01/12/2010: Ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου
- 28/3/2011: Επερώτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη.
- 8/4/2011: Επερώτηση του βουλευτή ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλου.
- 18/4/2011: Επερώτηση από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη.
- 07/10/2010: Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μ. Κριτσωτάκη προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου
- 01/12/2010: Ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη και Παναγιώτη Λαφαζάνη προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου
- 28/3/2011: Επερώτηση από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλη Κριτσωτάκη.
- 8/4/2011: Επερώτηση του βουλευτή ΝΔ κ. Κώστας Μαρκόπουλου.
- 18/4/2011: Επερώτηση από τους βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Άδωνι Γεωργιάδη και Θανάση Πλεύρη.
- 18/05/2011 Συνάντηση του ΔΣ με την Ντόρα Μπακογιάννη.
- 10/6/2011 Κατάθεση επερώτησης για το θέμα Ασπίς από τη Δημοκρατική Συμμαχία μετά τη συνεργασία του ΔΣ με την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Λευτέρη Αυγενάκη.
-  30/01/2012: Επίσημη συνάντηση ΔΣ με Αλέξη Τσίπρα.
- 20/03/2012: Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη.
- 26/03/2012: Συναντήσεις με βουλευτές κ.κ. Μαρκόπουλο και Χατζηδάκη.


Η  λίστα των πολιτικών που με τις πράξεις τους υπονόμευσαν την εύρεση λύσης για 1.000.000 ζημιωθέντες από την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value:
    Γιώργος Παπακωνσταντίνου - Υποψήφιος ΠΑΣΟΚ Υπόλοιπο       Αττικής   
    Φίλιππος Σαχινίδης - Υποψήφιος ΠΑΣΟΚ Ν. Λάρισας
    Ιωάννης Μαγκριώτης - Υποψήφιος ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης
    Παντελής Οικονόμου - Υποψήφιος ΠΑΣΟΚ Α' Αθηνών
    Ελπίδα Τσουρή - Υποψήφια ΠΑΣΟΚ Ν. Χίου
    Ιωάννης Παπαθανασίου - Υποψήφιος ΝΔ Β' Αθηνών

4 σχόλια:

  1. BENIZELOS?????????????????????????????
    ELLIPHS O KATALOGOS..
    SYMPLHRVSTE...YPARHOUN POLLOI!!!!!!!!!!!!!!!

    XRYSOHOIDIS,KOYTROYMANIS,
    KAI GENIKWS OLOI TOY PASOK KAI ND!!!!
    MHN PERIORIZESTE!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=41019&Itemid=160

    Δύο χρόνια μετά την έναρξη της λειτουργίας του, το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής άρχισε να καταβάλει αποζημιώσεις στους πελάτες ασφαλιστικών εταιριών που έχουν «βαρέσει κανόνι».

    Οι πρώτοι που έλαβαν χρήματα είναι οι ασφαλισμένοι της VDV Leben, η άδεια της οποίας ανακλήθηκε πέρυσι.

    Κατ΄ αρχήν, θα διατεθούν 17 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στα χρήματα, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από τις εισφορές των ασφαλιστικών εταιριών. Με αυτά, θα καλυφθούν κατά 60% οι απαιτήσεις των 8.000 δικαιούχων.

    Οι συγκεκριμένοι ασφαλισμένοι θα λάβουν μέχρι 7.000 ευρώ ως έναντι των συνολικών απαιτήσεων, που προκύπτουν ανά συμβόλαιο. Όσα συμβόλαια προβλέπουν υψηλότερα ποσά, η ημερομηνία καταβολής της διαφοράς θα ανακοινωθεί σε δεύτερο χρόνο.

    Η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν και ξεχωριστή, καθώς η εταιρία δεν είχε περιουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα όλες οι απαιτήσεις να καλυφθούν από τους πόρους του Εγγυητικού. Σύμφωνα με τη διοίκηση του Κεφαλαίου, με την τμηματική καταβολή διασφαλίζεται η αποπληρωμή όλων και για το σύνολο των οφειλομένων.

    Προσοχή, όμως ! Χρήματα θα πάρουν μόνο όσοι έχουν υποβάλει εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους, ενώ οποιαδήποτε μελλοντική μεταβολή των δηλωθέντων στοιχείων του δικαιούχου θα πρέπει να κοινοποιείται με δική του υποχρέωση εγκαίρως στο Εγγυητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον αέρα για άλλη μια φορά οι ασφαλισμένοι των Ασπίς και Commercial
    Η προσπάθεια εύρεσης αναδόχου δεν τελεσφόρησε και τώρα το Εγγυητικό καλείται να καλύψει το 70% των αποζημιώσεων

    Χάθηκε στην εκπνοή της περασμένης εβδομάδας και η τελευταία ελπίδα των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value να περάσουν υπό τη σκέπη αναδόχου ασφαλιστικής εταιρείας.

    Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, η προθεσμία που είχε ορίσει η αρμόδια υπηρεσία της για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τρίτες ασφαλιστικές εταιρείες να αναλάβουν το ρόλο του αναδόχου των χαρτοφυλακίων των δύο εταιρειών του ομίλου Ασπίς, εξέπνευσε χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

    Σε συνέχεια των ανωτέρω, ενεργό ρόλο καλείται τώρα να αναλάβει το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής, έχοντας ωστόσο το ταμείο του κυριολεκτικά άδειο. Από ιδρύσεώς του είχε συγκεντρώσει από τις εισφορές των ασφαλιστικών εταιρειών περί τα 17 εκατ. ευρώ, ποσό με το οποίο όμως θα καλύψει μέρος των υποχρεώσεων της επίσης ανακληθείσας ασφαλιστικής VDV Leben.

    Η θέση λοιπόν των ασφαλισμένων στις Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value καθίσταται κάτι περισσότερο από δυσχερής.
    Οι δύο εταιρείες, βάσει των υπολογισμών που είχε κάνει ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής, εμφανίζονται με υποχρεώσεις κοντά στα 800 εκατ. ευρώ και με περιουσία που δεν ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ.

    Το Εγγυητικό Κεφάλαιο καλείται -βάσει νόμου- να καλύψει, άγνωστο πως, το 70% των όσων προβλέπουν ως αποζημιώσεις τα συμβόλαια των εταιρειών, οπότε είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η περιπέτεια των ασφαλισμένων θα συνεχιστεί για πολύ μεγάλο διάστημα και χωρίς κανείς να μπορεί να υπολογίσει αν και πότε τελικά θα αποζημιωθούν.

    Ήδη, οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα από το Σεπτέμβριο του 2009, οπότε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (Επ.Ε.Ι.Α.) είχε ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν είναι τυχαίο, αντίθετα είναι σκόπιμο, εκ μέρους όλων των πολιτικών κομμάτων που χειρίσθηκαν(;)το ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΣΠΙΣ, το γεγονός της, κατά την προεκλογική περίοδο, εκκωφαντικής άρνησης λήψης καθαρής θέσης και δέσμευσης για άμεση, ουσιαστική και έμπρακτη λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τους, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, μικροαποταμιευτές -μεροκαματιάρηδες της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
    Προκύπτει ξεκάθαρα ο λόγος που γίνεται αυτό, δηλαδή η αποσιώπηση και η ''τσιμουδιά'' που δεν ακούστηκε από κανένα προεκλογικό μπαλκόνι για το θέμα ΑΣΠΙΣ, αν αναλογισθεί κανείς παρατηρώντας τον τρόπο της χαλάρωσης που επιλέγουν για να διασώζουν συνεχώς τις τράπεζες σε αντίθεση με τις ασφαλιστικές, που έτσι κι αλλιώς ανήκουν στο ίδιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, τις οποίες διαχειρίζονται με διακριτική μεταχείριση αφήνοντάς τες να καταρρέουν.
    Κανονικά οι ίδιες οι εναπομείνασες ασφαλιστικούλες που φυτοζωούν και φυλλοροούν καθημερινά θα έπρεπε να είχαν, εδώ και καιρό, αν μη τι άλλο, τραβήξει το αυτί της ορδής των ανευθυνοανίκανων υπουργών που προφανώς ασελγούν, πάνω στην πενιχρή ασφαλιστική αποταμίευση των συνανθρώπων μας αλλά και των πενιχρών ιδίων κεφαλαίων τους, όταν δίνουν διαρκώς το μήνυμα ότι τα χρήματα στις ασφαλιστικές δεν έχουν το ίδιο χρώμα με τα χρήματα στις τράπεζες και ότι αυτοί που βάζουν τα χρήματά τους στις ασφαλιστικές μάλλον θα τα χάσουν ενώ αν τα βάλουν στις τράπεζες δεν θα τα χάσουν με τίποτα ο κόσμος να χαλάσει.
    Κάτι το οποίο φυσικά συμβαίνει γιατί όπως ο καθένας γνωρίζει αν κάπου έχει κατατεθεί μαύρο χρήμα αυτό έχει κατατεθεί πολύ πολύ περισσότερο στις τράπεζες και πολύ πολύ λιγότερο στις ασφαλιστικές.
    Σαχινίδη keep walking...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.