Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Σχετικά με την έναρξη αποζημιώσεων για τους ασφαλισμένους της VBV Leben

Όσον αφορά την έναρξη αποζημιώσεων έως ενός ορισμένου ποσοστού των ασφαλισμένων της VBV Leben έχουμε να σας δηλώσουμε τα κάτωθι:
Η έναρξη αυτής της διαδικασίας  δείχνει ότι ο 3867/2010, όσο αφορά την λειτουργία του εγγυητικού, είναι στην σωστή κατεύθυνση.
Η Υπόθεση της Ασπίς ΔΕΝ έχει ενταχθεί σε αυτή την διαδικασία γιατί η ανάκληση έγινε ΠΡΙΝ την δημοσιοποίηση του νόμου.


Επίσης στον συγκεκριμένο νόμο υπάρχουν συγκεκριμένες ρητές διατάξεις (όπως η αποζημίωση κατά 70% του "ανοίγματος" της Ασπίς από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής καθώς και η  εξαίρεση από το πλαφόν των 30.000 ευρώ που είναι για όλες τις άλλες εταιρείες συμπεριλαμβανομένης και της Leben) που ισχύουν ΜΟΝΟ για την Ασπίς. Για την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value ισχύουν μεταβατικές διατάξεις οι οποίες προβλέπουν κάλυψη 70% της διαφοράς σε όλο το ποσό χωρίς περιορισμούς σε αντίθεση με την Leben η οποία ανεκλήθη με τις καινούργιες διατάξεις.
Ο Σύλλογός μας έχει επανειλημμένα θέσει τις προτάσεις μας σε πλήθος παραληπτών οι οποίες πολύ έγκαιρα και τεκμηριωμένα προέβλεπαν το ναυάγιο στην υπόθεση της αναδοχής και πρότειναν την άμεση ενεργοποίηση του εγγυητικού κεφαλαίου για τους ασφαλισμένους της Ασπίς και της Commercial Value. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσω ενεργοποίησης των νόμων 3867 και 4002, οι οποίοι προβλέπουν την χρηματοδότηση του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής μέσω δανείου με την εγγύηση του δημοσίου, ή μέσω έκδοσης ομολόγων τα οποία θα δανειστεί το εγγυητικό κεφάλαιο, που είναι αδιαμφισβήτητα ένας αξιόχρεος δανειζόμενος.
Τέλος, ας σκεφτούμε πως το "άνοιγμα" της Leben ήταν μόνο (!) 40εκατ ευρώ και το εγγυητικό θα μπορέσει να καταβάλλει τώρα μόνο τα 17 εκ. ευρώ που έχει αυτή την στιγμή το Ταμείο του.
Οπότε οποιαδήποτε σύγκριση δεν μπορεί να εννοηθεί ως λογική.
Από την άλλη η προσπάθειες μας θα συνεχιστούν για την όσο γίνεται άμεση εφαρμογή των διατάξεων του 3867 που αφορούν την αποζημίωση μας ΠΡΙΝ την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της εταιρείας.
Αυτό θα γίνει μόλις υπάρξει συγκρότηση κυβέρνησης  για να γνωρίζουμε τους συνομιλητές μας.
Σε αναμονή λοιπόν εξελίξεων.....

5 σχόλια:

  1. βακης Καραιακόφογλου8 Μαΐου 2012 στις 9:27 μ.μ.

    η μόνη λύση, ειναι η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΑΥΡΟ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ.ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΚΛΠ.ΜΑΚΡΥΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.ΜΑΣ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΝΑΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΟΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΣΑ ΜΕΧΡΙ 30 ΧΙΛ.
    ΚΑΙ ΑΣ ΧΑΝΑΜΕ ΤΟ 50% ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΜΑΣ.
    ΤΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΕΧΟΥΜΕ?

    ΝΑ ΚΥΝΗΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ,ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΗ ,ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ Τ Ι Π Ο Τ Α?
    ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ..ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ?
    ΚΙ ΑΛΛΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω και παρακαλω για το καλλιτερο.Αγωνα και συνεχεις προσπαθειες με πιεση στα ......τους Πολιτικους.

      Διαγραφή
  4. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΕΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΞΕΛΗΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΥΝΙΤ.ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑ ΑΝΑΚΟΠΗ,ΕΧΩ ΕΛΠΙΔΕΣ?ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.