Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ!

Τα κεντρικά συνθήματα της συγκέντρωσής μας την Πέμπτη 22 Ιουλίου στις 17:30 έξω από την είσοδο της Βουλής στην οδό Βασ. Σοφίας θα είναι:

''ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ''

και

''ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΦΥΛΑΚΗ''

Θερμή παράκληση να μη λείψει κανείς. Είναι καλοκαίρι λείπουν πολλοί με άδεια, ο κόσμος έχει απογοητευτεί από την κατάσταση αλλά είναι κρίσιμο να έχουμε επιτυχία στη συγκέντρωσή μας. Κάντε ο καθένας ότι μπορεί και διαδώστε το νέο για τη συγκέντρωση. Η διάρκεια θα είναι μία ώρα και πρέπει να μας δούνε και να ακούσουν τη φωνή μας. Θα υπάρχει και μια έκπληξη.

Καλή υπομονή

10 σχόλια:

  1. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ 17:30 !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να κυνηγήσουμε και τους ορκωτούς ελεγκτές!!!

    Ήταν υπεύθυνοι για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων τους και δεδομένου ότι είναι ασφαλισμένοι μπορούν να μας αποζημιώσουν και να πιέσουμε το υποργείο που εποπτεύει τους ορκωτούς ελεγκτές να μας αποζημιώσει αν αποδειχτεί ότι δεν κάναν σωστά τον έλεγχο τους. Να πιέσουμε και το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και την Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων να ελέγξουν τη δουλειά όλων των ορκωτών του Ομίλου Ασπίς τα τελευταία χρόνια. Επίσης, πρέπει να καταφερθούμε νομικά και εναντίον όλων των Διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών για να πετύχουμε περισσότερα. Όχι μόνο κατά του Ψωμιάδη. Ότι έγινε δεν έγινε από έναν άνθρωπο και μόνο. Υπέυθυνοι είναι και οι οικονομικοί διευθυντές!!

    Πρέπει να το ψάξουμε νομικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πιάσε το αυγό και κούρεψε το κυριέ μου. Είναι πιο εύκολο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπαρχει καποιος τροπος επικοινωνιας για να κατατεθουν ομαδικες μηνυσεις?ας δρασουμε ολοι μαζι στον γολγοθα τις γραφιοκρατικης δικαιοσυνης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμπερασματικά, η γνώμη μας ως γραφείο και η προσωπική μου είναι πως το νομοσχέδιο αυτό που ψηφίζεται σήμερα, ακόμη και αν ψηφιστεί, δεν θα εφαρμοστεί αλλά θα κερδηθεί χρόνος. Όλοι σας θα επαναπαυθείτε, ενώ τέλος του 2011 θα έχουν όλα τελειώσει για όποιους δεν έχουν ξεκινήσει δικαστική διαδικασία. Σημειωτέον ότι όλα αυτά γίνονται γιατί η ευθύνη του Κράτους, όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, δεν έχει αποδειχθεί. Η ευθύνη του Κράτους δεν είναι αυταπόδεικτη ούτε αυτονόητη, χρειάζεται πολύ συγκεκριμένη απόδειξη η οποία έγκειται στην ετήσια αντίκρουση των πιστοποιητικών φερεγγυότητας με την χρήση των πραγματικών οικονομικών δεδομένων της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και όχι απλώς αυτών που έχουν δημοσιευτεί τα οποία δεν λένε όλη την αλήθεια, ώστε να αποδειχθεί συγκεκριμένα και ορισμένα η μη διενέργεια προληπτικής εποπτείας (όχι απλώς κατασταλτικής η οποία δεν αρκεί). Γι αυτό είναι απαραίτητη η οικονομική πραγματογνωμοσύνη αναλογιστών και ορκωτών λογιστών επί των πραγματικών οικονομικών δεδομένων της εταιρίας, γιατί μόνον έτσι θα αποδειχθεί η αλήθεια σε δικαστικό επίπεδο ειδάλλως είναι μάταιη η διεκδίκηση. Η κοινωνικοπολιτική ζητωκραυγή ότι ευθύνονται όλοι και όλα δεν έχει καμία ουσία, λόγο για τον οποίο και τα νομοσχέδια που έχουν μέχρι τώρα εκδοθεί δεν είναι ουσιαστικά και δεν λύνουν ούτε θα λύσουν το πρόβλημα δυστυχώς αφού δεν έχει αποδειχθεί για συγκεκριμένα πρόσωπα συγκεκριμένη ευθύνη. Εμείς, με πλήρη απόδειξη, την θεμελιώνουμε, στιγματίζοντας συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου επί 10 συναπτά έτη.
    Προσωπικά θα προτιμούσαμε ως δικηγόροι οι ασφαλισμένοι να λάβουν – στην πράξη…- ένα μεγάλο ποσοστό των χρημάτων τους (τουλάχιστον το 50%) και να επιδιώκεται η είσπραξη δικαστικά του επιπλέον. Δυστυχώς δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά θα χρειαστεί δικαστική διεκδίκηση για το σύνολο του ποσού, πλην του ποσοστού της ασφαλιστικής εκκαθάρισης που ούτως ή άλλως όλοι σας θα λάβετε, ανεξαρτήτως νομοσχεδίου ή δικαστηρίων. Ωστόσο αντιλαμβάνεστε ότι η ασφαλιστική εκκαθάριση θα διαρκέσει, κατά τον κ. Παντελίδη, περίπου 10 έτη ενώ θα υπάρχουν πολλά έξοδα εκκαθάρισης μέχρι τότε με αποτέλεσμα το 15 – 20 % να μειωθεί κατά πολύ. Να σας γνωρίσω δε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας υπολογίζονται περίπου σε 80.000.000ευρώ σε ακίνητα και άλλα 70.000.000 σε διάφορες συμμετοχές (με τωρινή αξία ρευστοποίησης). Τα περιουσιακά όμως αυτά στοιχεία θεωρητικά έπρεπε να καλύψουν 650.000.000ευρώ εφάπαξ και συνταξιοδοτικά συμβόλαια και άλλα 100 - 150.000.000 ευρώ στα υπόλοιπα (νοσοκομειακά, εργαζόμενοι κτλ), πράγμα που σημαίνει ότι ελάχιστο ποσοστό θα καλυφθεί (όλοι σας είτε έχετε 1.000ευρώ είτε 1.000.000ευρώ θα λάβετε ένα ποσοστό).
    Ελπίζω τα ανωτέρω να διαφωτίζουν ορισμένες πτυχές του σκανδάλου ΑΣΠΙΣ μέσα σας προκειμένου να μην αισθάνεστε παραπληροφορημένοι. Δεν είμαστε εμείς με την πλευρά κανενός σωματείου, δεν εκπροσωπούμε κανένα σωματείο, δεν θα χρησιμοποιήσουμε κανένα σωματείο για να ωθήσει σε εμάς τους ασφαλισμένους του, λόγο για τον οποίο από πεποίθηση ανέκαθεν απέχουμε από τα συνδικαλιστικά όργανα. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους, ανεξαρτήτως των προσωπικών θέσεων του καθενός. Προσωπικά δεν θα επιτρέψουμε στην οικογένεια Ψωμιάδη, στους γνωστούς οικονομικούς της συμβούλους και στα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε όλο τα πόστα που τους βοήθησαν, να ξεγλιστρήσουν έτσι απλά από την θέση τους στο εδώλιο και θα συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα για λογαριασμό των πελατών μας κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΑΣΠΙΣ BANK για την δικαίωσή τους.

    Με εκτίμηση, Μαρκουλάκος Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κυρίες και κύριοι,

    Είμαι ο δικηγόρος Μαρκουλάκος Μιχάλης από την δικηγορική εταιρία Ι. και Μ. Μαρκουλάκος. Μετά από παράκληση αρκετών πελατών μας ότι χρειάζεται να ενημερωθεί το ευρύ κοινό αναλυτικά για το εν γένει ζήτημα ΑΣΠΙΣ και το νέο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, αποφάσισα να γράψω εδώ προς ενημέρωσή όσων επιθυμούν να διαβάσουν, ορισμένα συγκεκριμένα πράγματα, ανεξάρτητα από τις όποιες επιλογές του οποιουδήποτε σωματείου ή φυσικού προσώπου για νομικές συμβουλές. Μέχρι στιγμής ως γραφείο έχουμε επιτύχει την δέσμευση για εγγραφή προσημειώσεων σε ακίνητα 40.000.000ευρώ της οικογένειας Ψωμιοάδη και ανωνύμων εταιριών τους για ομολογιούχους της ΑΣΠΙΣ Κάπιταλ (οι οποίοι θα έχουν πρώτο δικαίωμα υποθήκης, επομένως όποιος και αν στην συνέχεια αναγγελθεί θα έπεται και δεν θα μπορέσει να ικανοποιηθεί), την δέσμευση άλλων περιουσιακών στοιχείων ανωνύμων εταιριών του Π. Ψωμιάδη για 6.000.000ευρώ υπέρ του πρώην ιδιοκτήτη των General Union και General Trust, την προσκόμιση καίριων αποδεικτικών στοιχείων στην Δικαιοσύνη που αποδεικνύουν την γνώση και τον δόλο της οικογένειας Ψωμιάδη, των οικονομικών Διευθυντών των εταιριών και πολλών άλλων εμπλεκόμενων προσώπων, την κατάθεση αγωγών περίπου 60.000.000ευρώ σε βάρος της ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ (νυν Τ ΒΑΝΚ) για ασφαλισμένους, ομολογιούχους και άλλους συμβληθέντες με την Τράπεζα. Ανεξάρτητα ωστόσο από τα ανωτέρω η πιο στενάχωρη και αιματηρή πληγή του σκανδάλου Ψωμιάδη είναι η ασφαλιστική εταιρία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, η οποία συνολικά έχει προκαλέσει ζημία 800.000.000ευρώ, χωρίς να υπολογίσουμε την ζημία στο Επικουρικό Κεφάλαιο για τα αυτοκίνητα, αφού χάθηκαν τα χρήματα από όλα τα σπίτια σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Εκ προοιμίου σας εκθέτω ότι η μη χορήγηση σαφούς και λειτουργικής λύσης για τις τύχες των περιουσιών σας είναι το επιστέγασμα της αμέλειας του κρατικού μηχανισμού 10 ετών στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ. Ξεκινάμε λοιπόν την ενημέρωση :

    Α) Το κύριο χαρακτηριστικό μίας ασφαλιστικής εταιρίας είναι η ύπαρξη και κάλυψη των αποθεματικών. Συγκεκριμένα για κάθε τύπο ασφαλιστηρίου συμβολαίου εκδίδεται από την εταιρία ένα τεχνικό σημείωμα, που αναφέρει τον τρόπο κάλυψης των αποθεματικών, και το οποίο αξιολογείται και θεωρείται από την οικεία εποπτική αρχή. Με βάση το τεχνικό αυτό σημείωμα πρέπει να τηρούνται αποθεματικά για κάθε τύπο συμβολαίου από 90 – 96 %, ενώ αποθεματικά πρέπει να τηρούνται και για τον ετήσιο τόκο κάθε χρόνο, ώστε στην λήξη του συμβολαίου που θα έχει ωριμάσει το συμβόλαιο να μπορεί να αποδοθεί το 100% των χρημάτων + τόκους στον ασφαλισμένο, ενώ βεβαίως αν ανακληθεί η άδεια ασφαλιστικής εταιρίας καθ’όλο αυτό το χρονικό διάστημα να μπορέσουν να αποδοθούν στον ασφαλισμένο τα χρήματα που έχουν τηρηθεί ως αποθεματικά.
    Β) Η εταιρία ΑΣΠΙΣ Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α. υπήρξε πλήρως αφερέγγυα ήδη από ο 2002 καθότι έλλειπαν ήδη από τότε άνω των 100.000.000ευρώ από τα αποθεματικά τους, ενώ ακόμη και το 2008 όπου η ΕΠ.Ε.Ι.Α. διαπίστωσε έλλειμμα 150.000.000ευρώ, το έλλειμμα ξεπερνούσε τα 300.000.000ευρώ, με αποκορύφωμα το 2009 όπου η άδεια της εταιρίας ανακλήθηκε για έλλειμμα 207.000.000ευρώ ενώ έλλειπαν πάνω από 480.000.000ευρώ.. Για το ζήτημα αυτό διεξάγεται αυτή τη στιγμή από εμάς πραγματογνωμοσύνη αναλογιστών και ορκωτών λογιστών βάσει των δημοσιευμένων και ιδίως αδημοσίευτων οικονομικών στοιχείων της εταιρίας, ώστε κάθε χρόνο να υπολογιστεί το έλλειμμα φερεγγυότητας της εταιρίας και να αντιπαραβληθεί με τα δεδομένα των πιστοποιητικών φερεγγυότητας που έκαστο χρόνο εξέδιδε η Εποπτική Αρχή, τα οποία θα αποδείξουμε με πάσα λεπτομέρεια ότι είναι πλήρως εσφαλμένα γιατί δεν έγινε κατ’ουσίαν ποτέ ούτε προληπτικός ούτε κατασταλτικός εποπτικός έλεγχος και δεν εφαρμόστηκε η ελληνική νομοθεσία.
    Γ) Καθοριστικό ρόλο δε στην υπόθεση αυτή διαδραματίζει η Τράπεζα ΑΣΠΙΣ BANK, η οποία υπήρξε ασφαλιστικός θεματοφύλακας των κινητών αξιών των οποίων μπορούσε να έχει την θεματοφυλακή (τραπεζικούς λογαριασμούς, μετοχές, ομόλογα κτλ) και ελέγχεται για το αν εφάρμοσε την νομοθεσία που αφορά τους ασφαλιστικούς θεματοφύλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δ) Οι αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατά το αρ. 48 παρ. 3 του ν. 496/1974 μπορούν να γίνουν μόνον εντός δύο ετών από την λήξη του λογιστικού έτους που έκλεισε η εταιρία. Μάλιστα υπήρχε η νομική φιλολογία ότι δεν μπορεί στους ιδιώτες που κάνουν αδικοπραξίες να είναι η παραγραφή πενταετής και στο Δημόσιο διετής, ωστόσο αυτό αφορά αδικοπραξίες δημοσίων υπαλλήλων (π.χ. αμέλεια ιατρών σε ιατρικές επεμβάσεις) και όχι πλημμελή εποπτεία διοικητικού οργάνου που είναι ειδική διοικητική πράξη του οργάνου. Με τα δεδομένα αυτά κατά την γνώμη μας 31.12.2011 έχουν όλα τελειώσει για τους ασφαλισμένους και για ενδεχόμενες μεταγενέστερες αγωγές, καθώς κανένας δεν θα μπορεί μα κάνει την οποιαδήποτε αγωγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου από την 1.1.2012 και ύστερα.
    Ε) Την Παρασκευή 9.7.2010 ο κ.Μωυσής (Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών) ανακοίνωσε σε συνέντευξή του στο nextdeal ότι η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών θα προσφύγει δικαστικά στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατά του νέου νομοσχεδίου επειδή είναι αντισυνταγματικό και αντικοινοτικό κατά το μέρος που αφορά την αναδρομική εφαρμογή του νόμου σε ασφαλισμένους και ασφαλιστικές εταιρίες που δεν έχουν πληρώσει κανένα χρηματικό ποσό για την ίδρυση και διατήρηση του εγγυητικού κεφαλαίου ζωής (παραβίαση της αρχής της ισότητας και της αρχής της αναλογίας). Δεν είναι νομικά δυνατόν να πληρώσουν οι από τώρα και ύστερα ασφαλισμένοι και ασφαλιστικές εταιρίες τα «σπασμένα» των ασφαλιστικών εταιριών και ασφαλισμένων που δεν έχουν δώσει 1 ευρώ για το Εγγυητικό αυτό Ταμείο. Πέραν αυτού, το υπό ψήφιση νομοσχέδιο δεν θα μπορεί να εφαρμοστεί γιατί δεν θα βρεθεί ανάδοχος – τουλάχιστον για την ΑΣΠΙΣ Πρόνοια Α.Ε.Γ.Α. - καθότι όλα τα καλά συμβόλαια έχουν φύγει (πυρός, αυτοκίνητα κτλ), έχει μείνει το κατακάθι των εφάπαξ και συνταξιοδοτικών συμβολαίων, τα αποθεματικά είναι 15 – 20%, και καμία εταιρία δεν θα θελήσει να καλύψει το άνοιγμα (οπότε και δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί ο νόμος όπου και θα κρινόταν αντισυνταγματικός, και θα πάμε απλώς σε ασφαλιστική εκκαθάριση). Η ασφαλιστική δικλείδα της εφαρμογής και κήρυξης αντισυνταγματικότητας του νόμου είναι η εύρεση αναδόχου. Αν δεν βρεθεί ανάδοχος οι αντισυνταγματικές διατάξεις του νόμου δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν. Βεβαίως όταν θα περάσει το ένα έτος που αναφέρει το νομοσχέδιο σαν χρόνο ανεύρεσης αναδόχου, τότε θα έχει παραγραφεί το δικαίωμα των ασφαλισμένων να κάνουν αγωγές κατά του Ελληνικού Δημοσίου, επομένως δεν θα τίθεται θέμα για ανάδοχο κτλ, παρά μόνο για ασφαλιστική εκκαθάριση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΤ) Στο αρ. 2 παρ. 3 εδ. θ του υπό ψήφιση νομοσχεδίου αναφέρεται ότι : «Η καταβολή των σχετικών χρηματικών ποσών γίνεται σε πλήρη εξόφληση των απαιτήσεων των καταναλωτών από τη σύμβαση ασφάλισης, καθώς και των απαιτήσεων για αποζημίωση από το Δημόσιο για οποιοδήποτε λόγο» . Πέραν του ότι το νομοσχέδιο, όπως προανέφερα, δεν θα εφαρμοστεί για ποικίλους λόγους, το συγκεκριμένο εδάφιο είναι πλήρως αντισυνταγματικό γιατί προσπαθεί το Κράτος να στερήσει από τον πολίτη το δικαίωμα δικαστικής προστασίας το οποίο προστατεύεται από το αρ. 20 του Συντάγματος. Δεν είναι λογικό ούτε νομικά αποδεκτό, ακόμη και αν εφαρμοζόταν το υπό ψήφιση νομοσχέδιο, ο διοικούμενος να αποζημιώνεται α) από μία ιδιωτική ανάδοχο εταιρία (και η Εθνική ή η ΑΤΕ είναι ιδιωτικές εταιρίες), β) από το Εγγυητικό Ταμείο (το οποίο δεν ενισχύει άμεσα ή έμμεσα το Ελληνικό Δημόσιο, κατά ρητή έκφραση στην αιτιολογική έκθεση του νόμου), και ο νόμος να αναφέρεται σε απώλεια δικαιώματος δικαστικής προστασίας κατά του τρίτου, μη εμπλεκόμενου με τα προηγούμενα πρόσωπα, Ελληνικού Δημοσίου. Πέραν λοιπόν ότι το εδάφιο αυτό του νόμου κατά την γνώμη μας είναι πλήρως καταχρηστικό γιατί σε περίπτωση που υπάρχει εξαναγκασμός του διοικουμένου – ασφαλισμένου να λάβει ορισμένα χρήματα με οποιοδήποτε νομοσχέδιο τότε δεν μπορεί να απολέσει το δικαίωμα δικαστικής προστασίας για τα υπόλοιπα ως προς τα οποία έχει εξαπατηθεί και δικαιούται, καθώς εξαναγκάστηκε να συμφωνήσει εξαιτίας των μη σύννομων ενεργειών του Ελληνικού Δημοσίου, και άρα ως καταχρηστικό δεν εφαρμόζεται. Δεν είναι δυνατόν να στερηθεί ο διοικούμενος το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα δικαστικής προστασίας εξαιτίας παράνομων ενεργειών του Ελληνικού Δημοσίου. Μόνον αν το Ελληνικό Δημόσιο πλήρωνε το ίδιο τον διοικούμενο – άμεσα - τότε θα μπορούσαμε να κάνουμε λόγο για εξώδικο συμβιβασμό με το Ελληνικό Δημόσιο, όπου και πάλι το θέμα της απάτης και του εξαναγκασμού σε συμβιβασμό δεν ξεπερνιέται.

    Όλα τα παραπάνω καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι το Ελληνικό Κράτος, επειδή δεν θέλει – μπορεί να πληρώσει, δεν αναζητά την δέουσα λύση που θα έλυνε όλων σας το πρόβλημα. Με το νομοσχέδιο αυτό αν βρεθεί ανάδοχος (που θεωρώ προσωπικά όπως και οι περισσότεροι παράγοντες στην ασφαλιστική αγορά ότι είναι αδύνατον να βρεθεί) θα προσφύγει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών στα Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα του νόμου, ενώ υποτίθεται ότι θα ψάχνει το Κράτος για ένα έτος για ανάδοχο, 31.12.2011 θα έχουν όλα τελειώσει αναφορικά με το δικαστικό κομμάτι, και κανένας ασφαλισμένος που θα έχει επαναπαυθεί δεν θα έχει δικαίωμα πια να κάνει αγωγή γιατί το δικαίωμά του να εγείρει αγωγή θα έχει παραγραφεί (αυτοί που θα έχουν ήδη καταθέσει δεν θα έχουν πρόβλημα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμπερασματικά, η γνώμη μας ως γραφείο και η προσωπική μου είναι πως το νομοσχέδιο αυτό που ψηφίζεται σήμερα, ακόμη και αν ψηφιστεί, δεν θα εφαρμοστεί αλλά θα κερδηθεί χρόνος. Όλοι σας θα επαναπαυθείτε, ενώ τέλος του 2011 θα έχουν όλα τελειώσει για όποιους δεν έχουν ξεκινήσει δικαστική διαδικασία. Σημειωτέον ότι όλα αυτά γίνονται γιατί η ευθύνη του Κράτους, όσο και αν σας ακούγεται περίεργο, δεν έχει αποδειχθεί. Η ευθύνη του Κράτους δεν είναι αυταπόδεικτη ούτε αυτονόητη, χρειάζεται πολύ συγκεκριμένη απόδειξη η οποία έγκειται στην ετήσια αντίκρουση των πιστοποιητικών φερεγγυότητας με την χρήση των πραγματικών οικονομικών δεδομένων της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια και όχι απλώς αυτών που έχουν δημοσιευτεί τα οποία δεν λένε όλη την αλήθεια, ώστε να αποδειχθεί συγκεκριμένα και ορισμένα η μη διενέργεια προληπτικής εποπτείας (όχι απλώς κατασταλτικής η οποία δεν αρκεί). Γι αυτό είναι απαραίτητη η οικονομική πραγματογνωμοσύνη αναλογιστών και ορκωτών λογιστών επί των πραγματικών οικονομικών δεδομένων της εταιρίας, γιατί μόνον έτσι θα αποδειχθεί η αλήθεια σε δικαστικό επίπεδο ειδάλλως είναι μάταιη η διεκδίκηση. Η κοινωνικοπολιτική ζητωκραυγή ότι ευθύνονται όλοι και όλα δεν έχει καμία ουσία, λόγο για τον οποίο και τα νομοσχέδια που έχουν μέχρι τώρα εκδοθεί δεν είναι ουσιαστικά και δεν λύνουν ούτε θα λύσουν το πρόβλημα δυστυχώς αφού δεν έχει αποδειχθεί για συγκεκριμένα πρόσωπα συγκεκριμένη ευθύνη. Εμείς, με πλήρη απόδειξη, την θεμελιώνουμε, στιγματίζοντας συγκεκριμένες πράξεις και παραλείψεις των οργάνων του Ελληνικού Δημοσίου επί 10 συναπτά έτη.
    Προσωπικά θα προτιμούσαμε ως δικηγόροι οι ασφαλισμένοι να λάβουν – στην πράξη…- ένα μεγάλο ποσοστό των χρημάτων τους (τουλάχιστον το 50%) και να επιδιώκεται η είσπραξη δικαστικά του επιπλέον. Δυστυχώς δεν βλέπουμε φως στον ορίζοντα προς αυτή την κατεύθυνση αλλά θα χρειαστεί δικαστική διεκδίκηση για το σύνολο του ποσού, πλην του ποσοστού της ασφαλιστικής εκκαθάρισης που ούτως ή άλλως όλοι σας θα λάβετε, ανεξαρτήτως νομοσχεδίου ή δικαστηρίων. Ωστόσο αντιλαμβάνεστε ότι η ασφαλιστική εκκαθάριση θα διαρκέσει, κατά τον κ. Παντελίδη, περίπου 10 έτη ενώ θα υπάρχουν πολλά έξοδα εκκαθάρισης μέχρι τότε με αποτέλεσμα το 15 – 20 % να μειωθεί κατά πολύ. Να σας γνωρίσω δε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας υπολογίζονται περίπου σε 80.000.000ευρώ σε ακίνητα και άλλα 70.000.000 σε διάφορες συμμετοχές (με τωρινή αξία ρευστοποίησης). Τα περιουσιακά όμως αυτά στοιχεία θεωρητικά έπρεπε να καλύψουν 650.000.000ευρώ εφάπαξ και συνταξιοδοτικά συμβόλαια και άλλα 100 - 150.000.000 ευρώ στα υπόλοιπα (νοσοκομειακά, εργαζόμενοι κτλ), πράγμα που σημαίνει ότι ελάχιστο ποσοστό θα καλυφθεί (όλοι σας είτε έχετε 1.000ευρώ είτε 1.000.000ευρώ θα λάβετε ένα ποσοστό).
    Ελπίζω τα ανωτέρω να διαφωτίζουν ορισμένες πτυχές του σκανδάλου ΑΣΠΙΣ μέσα σας προκειμένου να μην αισθάνεστε παραπληροφορημένοι. Δεν είμαστε εμείς με την πλευρά κανενός σωματείου, δεν εκπροσωπούμε κανένα σωματείο, δεν θα χρησιμοποιήσουμε κανένα σωματείο για να ωθήσει σε εμάς τους ασφαλισμένους του, λόγο για τον οποίο από πεποίθηση ανέκαθεν απέχουμε από τα συνδικαλιστικά όργανα. Εύχομαι τα καλύτερα για όλους, ανεξαρτήτως των προσωπικών θέσεων του καθενός. Προσωπικά δεν θα επιτρέψουμε στην οικογένεια Ψωμιάδη, στους γνωστούς οικονομικούς της συμβούλους και στα υπόλοιπα εμπλεκόμενα πρόσωπα σε όλο τα πόστα που τους βοήθησαν, να ξεγλιστρήσουν έτσι απλά από την θέση τους στο εδώλιο και θα συνεχίσουμε τον δικαστικό αγώνα για λογαριασμό των πελατών μας κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της ΑΣΠΙΣ BANK για την δικαίωσή τους.

    Με εκτίμηση, Μαρκουλάκος Μιχάλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν έχουμε κάνει μήνυση και αγωγές εναντίον των ορκωτών ελεγκτών δεν μπορώ να καταλάβω!!!

    Αυτοί έπρεπε να είχαν βρει τα ελλείματα τόσα χρόνια και αντ' αυτού υπογράφαν πεντακάθαρα πιστοποιητικά.

    Τι κάνουν οι δικηγόροι μας για αυτό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.