Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΟΠΤΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ

Την Τρίτη 14-6 στα γραφεία της υπό εκκαθάριση εταιρίας Ασπίς Πρόνοια, έγινε άλλη μια συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου και του νομικού συμβούλου του κ. Α.Βγόντζα, με τον επόπτη εκκαθάρισης κ. Κ. Βλαχογιάννη, τον εκκαθαριστή κ. Χ.Μπάργκα και τον επόπτη χαρτοφυλακίου κ. Ι.Παντελίδη.
Παρακάτω, σας παραθέτουμε, όσο μπορούμε συνοπτικά, αλλά και περιεκτικά την πληροφόρηση που μας δόθηκε.
Προσπαθούμε κάθε φορά, να μεταφερθεί όσο γίνεται περισσότερη ενημέρωση, χωρίς δικές μας παρεμβάσεις (εκτός εξαιρέσεων) για να μπορείτε να κρίνετε όλοι σας, με τα δικά σας κριτήρια.

1ο Η ανάρτηση των απαιτήσεων από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια προγραμματίζεται για το πρώτο 15νθήμερο του Ιουλίου, εφόσον δεν υπάρξει κάποια "παρέμβαση" από την ΤτΕ. Στην ανάρτηση θα υπάρχει και σημείωση για κάθε είδος συμβολαίων (Δ.Κ, ASSET,PLUS κ.λ.π) η αντιστοιχία σε αποθεματικά. Όλα αυτά θα έχουν τις αξίες των συμβολαίων,με την ημερομηνία ανάκλησης δηλαδή 21-9-2009.
 
Η διάθεση (απόφαση;) του επόπτη κ.Παντελίδη για να γίνει πιο "προσιτό" το χαρτοφυλάκιο από ανάδοχο εταιρία, είναι να προτείνει την αξία των συμβολαίων Unit Linked σε τιμές αποτίμησης μεριδίου ,σε όσα δεν είχαν εξασφαλίσει την εγγύηση του κεφαλαίου την 21/9 βάση των όρων των συμβολαίων.
- Α σχολιασμός: κατάφωρα άδικο και απάνθρωπο γιατί δεν είμαστε εμείς, υπαίτιοι της ανάκλησης, άρα δεν πρέπει να δεχόμαστε τα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας.
 
2ο Η διασταύρωση των στοιχείων μεταξύ αυτών της εταιρίας και της Ernst & Young δεν έχει γίνει ακόμη σε απόλυτο βαθμό.
 
Ακόμη και στον αριθμό των συμβολαίων που είναι "εν ισχύ" υπάρχει διαφορά. (π.χ βάση των στοιχείων της εταιρίας τα συμβόλαια Unit Linked θα έπρεπε να είναι 66.970 και η Ernst τα αριθμεί 66.940)
 
Στην εταιρία βρέθηκαν πάνω από 195 διαφορετικά είδη προγραμμάτων, αντί των περί 45. (τεράστιος όγκος εργασιών πιστοποίησης των προγραμμάτων)
 
3ο Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι, τα ακριβή νούμερα των απαιτήσεων,αποθεματικών, υποχρεώσεων της εταιρίας να είναι ακόμη υπό διαμόρφωση για αυτό και δεν τα αναφέρουμε,αν και τα έχουμε καταγράψει.Φυσικά όλα  αυτά θα πρέπει να είναι απολύτως διασταυρωμένα,γιατί πάνω σε αυτά θα γίνουν οι ενστάσεις,ανακοπές κ.λπ. και οι όποιες δικαστικές διεκδικήσεις μας.
 
4ο Το 80% της εταιρίας αποτελεί το χαρτοφυλάκιο ζωής και ΔΕΝ τελεί υπό εκκαθάριση.
 
5ο Πρόσφατη δέσμευση όλων των ελεύθερων περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας από ΔΟΥ δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο την λειτουργία της εκκαθάρισης που βρίσκεται σε κατεύθυνση περιορισμού των εξόδων της. (μείωση μισθών-καταγγελίες συμβάσεων εργασίας, εργαζομένων στην εκκαθάριση)
 
6ο Υπήρξε δικαστική απόφαση δέσμευσης των 15εκ.ευρώ που είχαν φύγει στην Ελβετία από την Commercial Value, μέσω της εταιρίας Aspis Liv της Σουηδίας.
 
7o Κατά δήλωση κ.Βλαχογιάννη ο εγκλεισμός του Π.Ψωμιάδη στην φυλακή έγινε για την κατηγορία περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, και για την αποφυγή αποδράσεως στο εξωτερικό.Επίσης, οι επαφές μεταξύ του επόπτη και του ανακριτή είναι συνεχείς και επίπονες ,γιατί δεν είναι τόσο εύκολη η στοιχειοθέτηση των ευθυνών του μεγαλομετόχου.(τελευταίες εκθέσεις παραδόθηκαν στον ανακριτή στις 12-4). Υπήρξε αναφορά, στην τελευταία έκθεση των εποπτών, ότι συγκεκριμένα έγγραφα της ΕΠΕΙΑ ,όπου καθοριζόταν τα νέα αποθεματικά κ.λ.π. που έπρεπε να διατηρεί η εταιρία μετά από τους ελέγχους της το 2008, δεν βρέθηκαν! 
 
- Β σχολιασμός Από όσο γνωρίζουμε το νομικό επιτελείο της καταργηθείσας ΕΠΕΙΑ συνεχίζει και στην ΔΕΙΑ της ΤτΕ.
 
8ο Υπάρχει ήδη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της Aspis Capital 11εκ ευρώ για χρήματα των εταιριών χωρίς λόγο προς την Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value.
 
9ο Ο επόπτης εκκαθάρισης, ως μέλος του Δ.Σ. της Τbank, προχωρεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες με το Δ.Σ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έτσι ώστε το 24% των μετοχών της Τράπεζας (Τbank) που ανήκουν στην Ασπίς να μην εκμηδενιστούν.

- Γ σχολιασμός.Υπάρχουν διάφορες αντιδράσεις που ελπίζουμε, όμως να έχουν αίσιο τέλος,για να μην χαθούν και αυτά.
 
Αποτέλεσμα όλων αυτών...
Ο δρόμος είναι ακόμη αρκετά μακρύς και δαιδαλώδης...

4 σχόλια:

  1. με τις παραγραφες των αγωγων τι γινεται ,,κατα του δημοσιου?
    απο ποτε ξεκινουν και τι διαρκειας ειναι;
    γιατι, κατα φυσικων προσωπων ετσι κι αλλιως ειναι 5 ετης η παραγραφη.

    εγινε καμια διευκρινιση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ Η ΑΙΤΗΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ

    Σε έντονο κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα η συζήτηση της αίτησης που έχουν καταθέσει 161 επενδυτές της Αspis Capital σε βάρος του επιχειρηματία Π.Ψωμιάδη, της συζύγου και της κόρης του. Με την αίτηση αυτή, οι επενδυτές ζητούν της συντηρητική κατάσχεση...
    εταιρείων συμφερόντων των τριών, ύψους έως και 19 εκατ. ευρώ. Από το πρωί δεκάδες από τους επενδυτές που έχασαν τα χρήματά τους και στη συνέχεια κινήθηκαν δικαστικώς κατά των μελών της οικογένειας Ψωμιάδη, βρέθηκαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο , ενώ και μέσα στη δικαστική αίθουσα δεν σταμάτησαν να στρέφονται κατά των τριών, οι οποίοι εκπροσωπούνταν από πληρεξούσιους δικηγόρους. Ως μάρτυρας εξετάστηκε μία πρώην ασφαλίστρια του ομίλου, η οποία χαρακτήρισε "φούσκα" την όλη ιστορία με την πώληση ομολόγων. "Αν γνωρίζαμε, δεν θα προωθούσαμε τα συγκεκριμένα προϊόντα" υποστήριξε. Πρόσθεσε δε ότι "σήμερα υπάρχουν πολλοί επενδυτές που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και να καταστραφούν. Υπάρχουν ακόμα και συνάδελφοι που έχουν αυτοκτονήσει". Η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.


    ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΛΠ
    ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΕ ΤΙΤΛΟΥΣ: ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
    ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ?
    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ...
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΤΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΓΙΝΑΝ?
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ. ΓΙΑΤΙ Ή ΕΧΕΙΣ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=407370

    ΙΣΤΟΡΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ. ΟΛΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    ΜΗΠΩΣ Η ΛΥΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ;
    ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΗΜΟΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ;
    ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΥΠΑΘΟΥΣΑ ΟΙΚΟΕΓΕΝΕΙΑ.
    ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗ ΛΥΣΗ, ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΩΘΕΝ ΠΙΕΣΗ.
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
    ΜΕΣΩ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ. ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ/ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ Ε.Ε ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΟΡΟΥΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ UNIT LINKED ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ; ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 7 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.