Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ


Πέρασε περίπου ενάμιση χρόνος απ’ το λουκέτο της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και ενώ αρχικά η πολιτεία ανέλαβε την ευθύνη για το μεγαλύτερο ασφαλιστικό – πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανακοίνωσε ότι εντός ολίγων εβδομάδων όλοι οι ζημιωθέντες θα αποζημιωθούν πλήρως, στη συνέχεια παρέπεμψε εντέχνως το θέμα στις καλένδες.
Είναι πλέον φανερό σε όλους ότι μας εμπαίζουν! Δεν έχει αναληφθεί καμία πρωτοβουλία για να βρεθεί η ανάδοχος εταιρεία που θα απορροφήσει τα χαρτοφυλάκια της Ασπίς και της Commercial Value, τα οποία φυλλοροούν. Η διαδικασία της εκκαθάρισης, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις, μπορεί να διαρκέσει χρόνια και μέχρι τότε ή όποια περιουσία των εταιρειών θα έχει απαξιωθεί. Κυκλοφορούν νέα δυσμενή σενάρια σχετικά με το αν, πότε, ποιοι και πόσο θα αποζημιωθούν μερικώς απ’ το εγγυητικό κεφάλαιο, το οποίο δεν έχουν ακόμη υποχρεωθεί να καταθέσουν οι άλλες ασφαλιστικές εταιρείες.
Η ευθύνη του Ελληνικού Δημοσίου σ’ αυτό το κοινωνικό σκάνδαλο είναι τεράστια και αυταπόδεικτη. Οι διακεκριμένοι νομικοί σύμβουλου του Συλλόγου μας έχουν εργαστεί μεθοδικά όλο αυτό το διάστημα για να τεκμηριώσουν νομικά τις αγωγές. Τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου: η άσκηση αγωγών κατά του Ελληνικού Δημοσίου αποτελεί πλέον μονόδρομο για την πλήρη και οριστική δικαίωση των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων – ζημιωθέντων απ’ την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value.
Η κάθε αγωγή χρειάζεται να είναι ξεχωριστή και εξατομικευμένη καθώς τα στοιχεία και τα πραγματικά περιστατικά που συνθέτουν τις απαιτήσεις του κάθε ζημιωθέντος είναι διαφορετικά. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εμπιστευτούμε αγωγές – καρμπόν, χωρίς εξειδικευμένη και εξατομικευμένη τεκμηρίωση, γιατί έτσι μπορεί να καταστούν νομικά αδύναμες. Με αυτή και μόνο την επισήμανση θα θέλαμε να επαναλάβουμε ότι ο κάθε ζημιωθείς μπορεί να επιλέξει δικηγόρο της προτίμησής του.
Το νομικό επιτελείο του Συλλόγου μας λαμβάνοντας υπ’ όψιν του τις μαζικές δηλώσεις συμμετοχής στις αγωγές και τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνουμε, καθώς και τις ιδιαίτερα περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες των ζημιωθέντων της Ασπίς πρότεινε την ελάχιστη – συμβολική δικηγορική αμοιβή για να καταφέρουμε να συμμετάσχουμε όλοι. Σημειωτέον:  όποιος δεν καταθέσει αγωγή, δεν θα επωφεληθεί απ’ την δικαστική έκβαση των υπολοίπων. Οι δικηγόροι του Συλλόγου συμφώνησαν να λάβουν περίπου την μισή αμοιβή από εκείνη την ελάχιστη που ορίζεται για υποθέσεις αγωγής κατά του Δημοσίου καθώς και να παραστούν δωρεάν στο Εφετείο.




Συγκεκριμένα:
Για την άσκηση της αγωγής η αμοιβή ανά ενάγοντα – ζημιωθέντα για όλα τα συμβόλαιά του  /με την ίδια βάση αγωγής, υπολογίζεται σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:

α/α   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕΝΟ ΠΟΣΟ           ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ  ΑΜΟΙΒΗ* πλέον ΦΠΑ
α            Μέχρι 20.000 €                                                                    200 €      πλέον   ΦΠΑ 
β            Μέχρι 35.000 €                                                                     300 €      πλέον ΦΠΑ 
γ            Μέχρι  60.000 €                                                                    400 €      πλέον ΦΠΑ
δ            Μέχρι   100.000 €                                                                  500 €      πλέον ΦΠΑ
  ε         Από 100.000 € και άνω                         Συμφωνία κατά περίπτωση πλέον ΦΠΑ


       * Η εφάπαξ δικηγορική αμοιβή αφορά: α. Τον πλήρη έλεγχο των συμβολαίων – δικαιολογητικών, β. Την κατάθεση ατομικής αγωγής για όλα τα ομοειδή συμβόλαια, γ. Την παράσταση στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, δ. Την παράσταση στο Εφετείο.



ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ*

Επιπλέον ο κάθε ενάγων – ζημιωθείς αναγκαστικά θα επιβαρυνθεί με το ποσό των 82,80 €, το οποίο αντιστοιχεί στα έξοδα κατάθεσης της αγωγής και θα καταβληθεί μαζί με την παραπάνω αμοιβή, πλέον των εξόδων επίδοσης της αγωγής. Επίσης, ο κάθε ενάγων/ζημιωθείς θα πρέπει να καταβάλει, πριν την συζήτηση της αγωγής στον α’ βαθμό (όποτε αυτή προσδιοριστεί) το ποσό των 161,10 € για δικαστικά έξοδα κατά τη συζήτηση της αγωγής (στον α’ βαθμό) καθώς και το τέλος δικαστικού ενσήμου.
Σε περίπτωση που το Ελληνικό Δημόσιο ασκήσει έφεση σε μια θετική πρωτόδικη απόφαση οι δικηγόροι μας δεν θα λάβουν καμία επιπλέον αμοιβή. Θα επιβαρυνθούμε μόνο το ποσό των 79,50 €, το οποίο αντιστοιχεί στα δικαστικά έξοδα κατά τη συζήτηση της έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης (στον β’ βαθμό), που θα καταβληθεί πριν τη συζήτηση της έφεσης,  αν και όποτε αυτή συζητηθεί.
Όλα τα δικαστικά έξοδα που θα αφορούν τις αγωγές θα είναι απαιτητά από το Ελληνικό Δημόσιο και θα επιστραφούν με την τελεσιδικία της υπόθεσής μας.

ΑΜΟΙΒΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Τέλος μεταξύ των νομικών συμβούλων του Συλλόγου μας και κάθε ενάγοντα – ζημιωθέντα προτάθηκε να υπάρξει  έγγραφη συμφωνία, η οποία θα ορίζει αμοιβή επιτυχίας ποσοστού ίσο με το 8% του διεκδικούμενου ποσού, σε περίπτωση έκδοσης θετικής απόφασης. Κάθε ποσό που θα έχει καταβληθεί ως αμοιβή κατά τα παραπάνω θα αφαιρείται και θα συμψηφίζεται με το ποσό της αμοιβής, που θα προκύπτει από το 8%.
Τα δικαστικά έξοδα που θα αφορούν τις αγωγές θα είναι απαιτητά από το Ελληνικό Δημόσιο και θα επιστραφούν με την τελεσιδικία της υπόθεσής μας.


ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΕΚΔΙΚΑΣΗ 

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι, βάσει του νέου νόμου που προωθεί για ψήφιση ο υπουργός Δικαιοσύνης, θα επισπεύδεται η εκδίκαση των υποθέσεων και είναι πιθανό να έχουμε μια θετική πρωτόδικη απόφαση που να μας δικαιώνει ακόμη και μέσα στο 2011. Από κει και πέρα αν το Ελληνικό Δημόσιο καταθέσει έφεση «θα τρέχουν οι τόκοι και οι προσαυξήσεις» και θα αναγκαστεί, αργά ή γρήγορα, να μας αποζημιώσει εντόκως και εις το πολλαπλάσιο.


ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΑ

Τέλος, θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε, ότι θα πρέπει να προσκομίσετε στους νομικούς συμβούλους του Συλλόγου μας όλα τα αποδεικτικά έγγραφα της απαίτησής σας, όπως συμβόλαιο/α, αποδείξεις καταβολής ασφαλίστρων, και γενικά, εφόσον υπάρχει, κάθε είδους αλληλογραφία με την ΑΣΠΙΔΑ.
Επίσης, οι ασφαλισμένοι θα προσκομίζουν την απόδειξη πληρωμής της συνδρομής στο Σύλλογο για να μπορούν να γίνουν αποδεκτοί από τους νομικούς με τις ανωτέρω προϋποθέσεις.
Για λόγους πρακτικούς, η συγκέντρωση των φακέλων από τους ασφαλισμένους θα γίνεται σε πρώτη φάση, κεντρικά σε ένα γραφείο της Αθήνας,ένα της Θεσσαλονίκης και ένα της Κρήτης. Πόλεις, στις οποίες είναι δυνατή η συγκέντρωση των συμβολαίων και των αποδεικτικών εγγράφων για την υποβολή αγωγών θα είναι, επίσης, στο άμεσο μέλλον μια σειρά επαρχιακών πόλεων που θα ανακοινώσουμε σύντομα. Στις πόλεις αυτές θα κατευθύνει ομάδα συνεργατών δικηγόρων, προκειμένου να παραμείνουν εκεί για ικανό χρονικό διάστημα και να μαζεύουν όλους τους φακέλους των ενδιαφερομένων.
Αρμόδιοι για την παραλαβή των άνω εγγράφων είναι:
Ι) Για Αθήνα:
Ο κ. Θεμιστοκλής Κλουκίνας και η κα Μαρίλυ Καλαβρού από την Δικηγορική Εταιρία «Κ.Φ.ΚΑΛΑΒΡΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», επί της οδού Βρανά 19, 115 25 Αθήνα, Τηλ. 210. 3698700.
ΙΙ) Για την Θεσσαλονίκη
Ο κ. Αυγερινός Αβραμίκος, Δικηγόρος, επί της οδού  Μητροπόλεως, αριθ. 40 ΤΚ 546 23 Θεσσαλονίκη, Τηλ. 2310 272005.
ΙΙΙ) Για την Κρήτη
Η κ. Κοσμαδάκη Αικατερίνη, Δικηγόρος, επί της οδού Δαιδάλου, αριθ. 37, Ηράκλειο Κρήτης, Τηλ. 2810.245286. (Από Δευτέρα έως Πέμπτη, 19:00-21:00)


ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ


25 σχόλια:

  1. ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΔΟΧΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ.
    ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ, ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΔΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ!

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΤΕ ΑΝ ΕΙΧΑΤΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ,ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ.
    ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ.
    ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΛΠ
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 18 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Ή ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΑΥΤΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι αμοιβές των δικηγόρων ισχύουν οριζόντια και γαι τα αποταμιευτικά και για τα συμβόλαια υγείας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Aποπληρωμή των χρεών του Λαμπράκη από το ελληνικό κράτος!
    http://www.koutipandoras.gr/?p=5153




    Την αποπληρωμή δανείου του Μεγάρου Μουσικής από το ελληνικό κράτος αποφασίζουν από στιγμή σε στιγμή στη Βουλή.

    Με σκανδαλώδη διάταξη το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει να αποπληρώσει δάνειο 95 εκατ. ευρώ που πήρε το 2007 από την Εθνική Τράπεζα ο Χρήστος Λαμπράκης. Σημαντική λεπτομέρεια είναι πως ο Λαμπράκης είχε για εγγυητή του δανείου το ελληνικό Δημόσιο και τώρα που το Μέγαρο Μουσικής επικαλείται οικονομικά προβλήματα, το Δημόσιο καλείται να αποπληρώσει το χρέος. Το Δημόσιο είχε εγγυηθεί γι’ αυτό το δάνειο και πλέον στον καινούργιο νόμο σημειώνει πως αναλαμβάνει την υποχρέωση πληρωμής των δόσεών του χωρίς να έχει μελλοντικά απαιτήσεις από τον ΟΜΜΑ. Πρόκειται για δάνειο 25 χρόνων με εξαμηνιαίες δόσεις, αξίας 95 εκατ. ευρώ και περίοδο χάριτος 6 χρόνων για το κεφάλαιο.

    Η συγκεκριμένη διάταξη δεν φαίνεται να συναντά «σθεναρές» αντιδράσεις στη Βουλή και θα αποτελέσει έκπληξη αν τελικά καταψηφιστεί.


    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ?
    ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ?
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΑΣ? ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ?
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ?
    ΟΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ?
    8% ΕΠΙ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ (ΛΕΜΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ (..ΕΙΝΑΙ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!
    ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΗΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΩΘΕΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ..
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΑ.
    ΘΑ ΤΡΑΦΟΥΝ ΓΕΝΙΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ?
    ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ.
    ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΓΩΓΩΝ ,ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ!
    ΑΛΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΛΕΙΠΟΥΝ.
    ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ? ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΣΤΕΙΛΑΜΕ? ΠΟΙΑ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ?
    Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ?
    ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΑ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ,ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ,ΤτΕ, ΑΝΑΔΟΧΗΣ κλπ.

    ΠΩΣ ΘΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ
    ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΤΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ?

    ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ.
    ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΛΟΥ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΕΠΙΔΙΚΑΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥΣ?

    Η ΑΝΑΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ, ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΤΕ ΠΑΛΙΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΙ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΤΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν υπάρχει ασφαλιστική εταιρία που να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για ανάληψη του χαρτοφυλακίου της Ασπίς και της Commercial Value. Γι' αυτό και προχωρούμε σε μαζικές αγωγές για να διεκδικήσουμε τα χρήματά μας. Η εύρεση ανάδοχης εταιρίας θα ήταν η καλύτερη λύση για όλους μας, όμως ο καιρός περνάει, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει πολιτική πρωτοβουλία κι εμείς με κάποιο τρόπο πρέπει να κινηθούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στο φορολογικο που συζητειται, ζητηστε απο τους βουλευτες των κομματων, ακομα και του πασοκ μια τροπολογια στο νομο. τωρα που πρεπει να δειξουν οτι δεν εκδικουνται το λαο και που οι κυβερνητικοι βουλευτες ορθωνουν καπως αναστημα.
    μην εγκαταλειπετε την προσπαθεια με πιεση πολιτικη.
    για την αναδοχη που λετε, δεν ειχε ακουστει οτι θα ζητηθει απο τραπεζα ελλαδος και ασφαλιστικες τροποποιηση του νομου ωστε να υπαρξει αναδοχη?
    ειναι γνωστο οτι ο εποπτης δεν παρουσιαζει ασφαλιστικες που θελουν αναδοχη. η τραπεζα της ελλαδος ομως δεν ειναι αυτη που θα επιφερει τις αλλαγες και θα φροντισει για τα περαιτερω?
    δωστε μας μια σωστη ενημερωση.
    και για τις αποζημιωσεις, πραγματικα το κρατος δεν κανει καταβολες.
    πρεπει να βρουμε τροπους για αναδοχη.
    πιεστε στη βουλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΕΤΕ ΨΕΜΑΤΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΠΕΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΕΣΤΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΄Ας τα πάρουμε λίγο τα πράγματα από την αρχή:
    Η διαδικασία μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου στην τραπεζα της ελλαδος είναι δρομολογημενη για το διαστημα που διανύουμε.
    Η έλλειψη ενδιαφέροντος από ασφαλιστικές εταιρίες στην παρούσα φάση, ήταν κάτι γνωστό, ήδη από δηλώσεις Παντελίδη.
    Εσείς οι ίδιοι είχατε αναφέρει σε πρόσφατη ανάρτησή σας, ότι απαιτούνται διορθώσεις και τροπολογίες στο νόμο,ώστε να επιτευχθεί η αναδοχή και ότι αυτό θα επιδιωχθεί από την τραπεζα της ελλάδος και από ασφαλιστικές εταιρίες που δειχνουν κατ΄αρχην ενδιαφέρον.
    Σήμερα με την ανακοίνωσή σας, που κατά τα 9/10 αναφέρεται αρκετά λεπτομερώς στο θέμα των αγωγων και κυρίως αμοιβών, μας καλείτε να εγγραφούμε στο σύλλογο, όσοι δεν είμαστε εγγεγραμμένοι, ενδεχομένως να μας ζητήσετε και νέα συνδρομή για το νέο έτος, να καταθέσουμε τα σχετικά έγγραφα σε κάποιους δικηγόρους, για να ξεκινήσει κάποια στιγμή η διαδικασία της δικαστικής διεκδίκησης, με την προκαταβολή κάποιας αμοιβής όπως με λεπτομέρεια αναφέρεται στην ανακοίνωσή σας.
    Καλά μέχρι εδώ.
    Αυτό που δεν κατάλαβα είναι, πώς κάναμε ένα τεράστιο άλμα, και χωρίς να μας έχετε δώσει συγκεκριμένα στοιχεία, χωρίς να μας καλέσετε σε συνελευσεις και ανοιχτή συζήτηση, περνάμε στην τελευταία περίπου φάση, με την έναρξη διαδικασιών δικαστικών διεκδικήσεων.
    Ο κόσμος πρέπει να μάθει:
    Αν έγιναν συναντήσεις ουσίας με το Υπουργείο.
    Αν ο Παπακωνσαντίνου, όπως σας υποσχέθηκε ,σας κάλεσε για τα σχετικά, αν πράγματι συζήτησε με Σαχινιδη για το θεμα, αν .αν αν...

    Αν έχετε σχετικές προτάσεις απο ασφαλιστικές εταιρίες, ποιες θα ήταν οι τροποποιήσεις που αυτές θα ήθελαν, ποια η θέση της Τράπεζας της Ελλάδας, ποια η διαδικασία αποτίμησης και καταγραφής των απαιτήσεων μας.
    Τι έγινε με τον Παντελίδη και τα πρόσφατα έγγραφα που ζητηθηκαν. Τι προέκυψε, τι εξαιρέθηκε,
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ , Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΟΥ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟΥ.

    Αν αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα δεν απαντηθούν, δεν μπορείτε να μας πετάξετε κατευθείαν στα δικαστήρια, όσο και λογικό να φαίνεται κάποια στιγμή να γίνει γιατι πράγματι περνάει ο χρονος.
    Ομως, προυπόθεση είναι να ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΟΠΩΣ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ,ΑΦΟΥ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.
    Δεν μάθαμε αν εγιναν οι μηνύσεις που εξαγγέλατε κατα πολιτικών, κατά υπευθυνων διαχειριστών, κατά Ψωμιάδη και του κύκλου του.

    Γι αυτό , κάθε κίνηση,όσο και αναμενόμενη και αν είναι, φαίνεται ιδιαιτερα περίεργη, γιατι έχετε μείνει με συνθήματα, χωρίς να κινητοποιείτε τον κόσμο, όπως θαπρεπε και κυρίως, χωρίς να τον ενημερώνετε με την συκληση συνελευσεων όπως θα επιβαλλόταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εγω ειμαι μαζι σας περιμενουμε τις αγωγες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΠΩΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΙΕΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ;ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΘΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΧΟΡΟ ΑΣ ΤΟΥΣ ΧΟΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΣΕ ΡΥΘΜΟΥΣ ΣΚΛΗΡΟΥ ΡΟΚ.
    Α.Σ ΚΑΒΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απαντήσεις στα σχόλιά σας:

    Μετά τις συγκεντρώσεις του Συλλόγου μας σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε μαζικές αγωγές εναντίον του ελληνικού δημοσίου για να πιέσουμε καταρχάς το κράτος να δώσει εγγυήσεις σε άλλες ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να αναλάβουν το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς. Η κατάθεση αγωγών δεν αποτελεί άλμα, αλλά αποτέλεσμα ζυμώσεων και συζητήσεων που κράτησαν αρκετό καιρό. 5.500 άνθρωποι εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να κινηθούν με αυτό τον τρόπο. Δεν το αποφασίσαμε μόνοι μας.
    Εφόσον βρεθεί ανάδοχη ασφαλιστική (που δεν υπάρχει φως προς αυτή την κατεύθυνση τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές)αυτή θα είναι η καλύτερη εξέλιξη. Όσοι εκτοξεύουν ανώνυμες κατηγορίες να μας πουν ποιες είναι οι ασφαλιστικές που επιθυμούν να αναλάβουν το χαρτοφυλάκιο της Ασπίς.
    Αν όμως δεν βρεθεί ανάδοχος μέχρι τον Αύγουστο του 2011 θα μπούμε σε καθεστώς εκκαθάρισης. Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο, αφού σύμφωνα με αντίστοιχες εκκαθαρίσεις άλλων εταιρειών η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πάνω από 10 χρόνια.
    Προχωρούμε, λοιπόν, αναγκαστικά στην κατάθεση αγωγών για να διεκδικήσουμε τα χρήματά μας. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους.
    Μακάρι να βρεθεί σύντομα ανάδοχη ασφαλιστική και να μην εμπλακούμε σε δικαστικούς αγώνες.

    Έχουμε εδώ και πολύ καιρό καταθέσει τις προτάσεις μας στον κ. Σαχινίδη, ο οποίος δεν δίνει λύση στο πρόβλημά μας και προσπαθεί να το μεταθέσει σε επόμενες κυβερνήσεις.

    Να υπενθυμίσουμε, επειδή ρωτάτε, ότι στις 09/03/10 ο Σύλλογος κατέθεσε μήνυση κατά του Π. Ψωμιάδη και του Δ.Σ της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. θα πρέπει να τελεσιδικήσει η υπόθεσή μας στα εθνικά δικαστήρια για να έχουμε το δικαίωμα προσφυγής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Δικαίωμα στην περιουσία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Mα γίνεται φαύλος κύκλος:
    Επειδή η κατάσταση στην ελλάδα είναι τραγική, οποιος φωνάζει,βελτιώνει τη θέση του.
    Εμείς εγκαταλείψαμε την αντίδραση που φαίνεται προς τα έξω, που ξεμπροστιάζει τις τραπεζες, τις ασφαλιστικες και την κυβερνηση, που θα τις κλονιζε στο θεμα της αξιοπιστίας τους και αρκουμαστε σε χαμηλοτάτων τόνων γνωστοποιησεις προς καποια χαμηλης ακροαματικοτητος ΜΜΕ.
    Οποιες παρεμβάσεις και δημοσιοποιησεις πιο ηχηρες εγιναν,δρομολογηθηκαν απο τον ΣΚΑΙ καικυρίως σε συνεργασία με το γραφείο μαρκουλακου, πάλι δηλαδη απο την άποψη και το πρίσμα δικαστικής διεκδίκησης.
    Το να λετε ότι ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται, δεν δικαιολογεί αποχή παντελή από τέτοια προσπάθεια.
    Ας δούμε γύρω μας τι γινόταν πριν από 10 μήνες στην ελλάδα και τι γίνεται τώρα.
    Δεν ζητούμε εργασία ούτε επιδόματα.
    Την καρδιά του τραπεζοασφαλιστικού συστήματος πρέπει να ανοίξουμε, να προβάλουμε, να αμφισβητήσουμε.
    Ποιος υπουργός και ποιο σύστημα κάτω από τις παρούσες συνθήκες θα έτρεχε να βελτιώσει νόμους και να παράσχει εγγυήσεις, όταν αντίδραση δεν υπάρχει, όταν δεν κλονίζεται, όταν είμαστε εν υπνώσει?
    Και για την επιτυχία τέτοιων κινητοποιήσεων,που να ειναι συμβατές με την ηλικία και την ιδιοσυγκρασία της μεγάλης μαζας των ασφαλισμένων, θα μπορούσαν να υιοθετηθούν αποτελεσματικές κινήσεις, που να αναδείκνυαν το θέμα.
    Να γίνουν οι αγωγές, δε νομίζω ότι κανενας τις αρνείται.
    Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο κενο!
    Η γνήσια αντίδραση του κόσμου,που αυτό φθείρει και εξωθεί το υπουργείο και την κυβέρνηση σε λύσεις.
    Οι αγωγές είναι αυτές που μπορεί σε ένα βαθμό ν κατοχηυρώνουν καποια δικαιώματα, ΑΛΛΑ ΜΕΤΑΘΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥ ΑΠΩΤΕΡΟ...
    Η πολιτική βούληση προυποθέτει πίεση άλλου ειδους.
    Και αυτό το αμελήσαμε.
    Κενά επίσης υπάρχουν και σε άλλα δικαστήρια κατά πολλών υπευθύνων πολιτικών ή μη ,που λέγατε ότι θα φροντίσετε να γίνουν.
    Αυτά δίνουν τροφη για δημοσιευματα, χωρις πληρωμή...και πολλά άλλα.
    Τα δικαστηρια ηρεμούν την κυβερνηση,γιατι στην παρούσα φάση δεν φοβαται τιποτα απο δικαστικές αποφασεις επι των οποιων μπορει να ασκήσει άλλα ενδικα μεσα που θα μας πανε παλι στην δεκαετία.
    Τωρα, παράλληλα, μόνο άλλες κινησεις πρέπει να γινουν.
    Αν το οργανώσετε σωστά, με τους 5.500 ασφαλισμένους που λετε οτι εχετε στοιχεια, με τα σημερινά δεδομένα πια, όπου οι ελπίδες λιγοστευουν και οι ανάγκες μεγαλώνουν, σε έναν κόσμο που βράζει απο τα συνεχή μέτρα, η συμμετοχή θα είναι και μεγάλη και περισσοτερο αποτελεσματική όσον αφορά στους χρόνους ανταποκρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.ΜΑς ΟΔΗΓΟΥΣΑΤΕ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΣΤΟΝ ΣΕΛΕΚΟ.ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ.ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΨΑΤΕ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓ0ΗΤΕΥΣΗ!
    ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΣΕ ΣΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΤΕ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ, ΠΙΕΣΕΙΣ,ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ !

    ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΣΑΣ?
    ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΗ,...

    http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=109370

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. http://kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=4952


    ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ.
    ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΔΗΘΕΝ !
    ΔΕΝ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΜΕ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ.
    ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΠΡΩΤΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΟΤΑΝ ΣΕ ΛΙΓΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ?

    ΓΙΑΤΙ ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η αμοιβή που ζητάτε για τους δικηγόρους σας είναι υπέρογκη.
    Αν συγκεντρωθούν 5000 αγωγές με μέση αμοιβή δικηγόρων 400 ευρώ ανά αγωγή, τότε η συνολική αμοιβή των δικηγόρων σας βγαίνει 2.000.000 ευρώ!
    Όταν πρόκειται για ομαδικές αγωγές όπου με μία παράσταση ο δικηγόρος χειρίζεται τις υποθέσεις πολλών εναγόντων, οι αμοιβή του ανά ενάγοντα πρέπει να είναι σημαντικά μικρότερη, π.χ. 40 ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μου φαίνεται πολύ πρακτική η ιδέα του φίλου μας...
    "ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΛΠ
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ 18 ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ Ή ΟΠΟΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΣΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΕ ΑΥΤΑ?"

    Εγώ μένω Περιστέρι και μπορώ να συνδράμω μια φορά το μήνα, κάθε μήνα, στο να κάνουμε διαμαρτυρία μπροστά στα καταστήματα της πρώην Άσπις (ή ακόμα και έξω από τη βουλή) για να δείξουμε στον κόσμο και στους πολιτικούς μας τα άλυτα προβλήματα και τον υπαρκτό κίνδυνο που υπάρχει με τους απατεώνες του Ασφαλιστικού κλάδου.

    Υπάρχουν εθελοντές στο Περιστέρι ή ακόμα και στην Αττική που μπορούν μια φορά το μήνα να δώσουμε παρόν στη βουλή ή στα καταστήματα της πρώην Άσπις ;

    Αδριανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. 5000 ΑΤΟΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ.

    ΕΜΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΓΩΓΕΣ?
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ?
    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΝΟΜΑΣΟΥΜΕ?
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
    ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ.
    ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ.
    ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟ.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΛΕΤΕ ΕΞΑΛΛΟΥ.
    ΜΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ DNA ΜΑΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΙΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. και δεν ειναι μονο αυτη η αμοιβη..αντε αυτη...
    εδω μιλουμε για το 8% του 'διεκδικουμενο ποσου""..για σκεφτειτε, εστω οι 5000 αγωγες να διεκδικουν 200 εκατομμυρια..σκεφτειτε την ΑΜΟΙΒΗ!!!!

    ειναι να μαζευομαστε οι ανεργοι και να μας δινουν δουλεια εκει μεσα..
    οχι!
    καθολου σωστη επιλογη κινησης,
    ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΦΥΛΛΟ ΑΠΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ.
    ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ,
    ΦΩΝΕΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ..
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΣΕΙΣ ΕΙΧΑΤΕ Ή ΟΧΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΛΑΙΤΕ,
    ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ,ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ.
    ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η αμοιβές των δικηγόρων που αναφέρετε είναι απαράδεκτα υπέρογκες σε μια διαδικασία κατάθεσης χιλιάδων αγωγών. Αυτο το κόστος μονο συμβολικό δεν είναι. Το κόστος δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 30 € ανά αγωγή. Με αυτό τον τρόπο είναι σαν να επιδιώκετε την εξασφάλιση μέχρι και των εγγονιών των δικηγόρων που θα αναλάβουν τις αγωγές.
    ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΑΤΕ.
    Ν Τ Ρ Ο Π Η !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αν θελουμε να ακουστουμε παντου, πρεπει το πραγμα να οργανωθει αθηνα-8εσσαλονικη-κρητη
    διαδοχικα, και για 3 μερες σε καθε πολη εξω απο τα αντιστοιχα κτιρια.
    δεν εχουμε το χρονο αλλο για μια φορα το μηνα.
    δυστυχως,εμεις παντα φωναζαμε αλλα κανενας δεν μας ακουγε και το γυρισαν στις συνεντευξεις..δεν βγαινει ετσι.
    η ελλαδα καιγεται κι εμεις ως κυριοι, διαμαρτυρομαστε χαμηλοφωνως και εντονως!!!
    τι ειδατε να διορθωνεται με τον τροπο αυτο?
    επιτελους, καλα λεει ο κοσμος:
    μπορειτε να οργανωσετε 5000 ασφαλισμενους με δικηγορους κλπ, ποσα τεραστια και διαδικασιες και αυτους τους ιδιους δεν μπορειτε να τους οργανωσετε για φωνη για τις περιουσιες του?

    θεωρουμε οτι ο συλλογος δεν κανει τη δουλεια ενος δικηγορικου γραφειου, αλλα απλως διευκολύνει.
    ομως, οφειλετε να κανετε με προγραμματισμο και την οργανωση δυνατων αντιδρασεων.
    αλλιως, το μονο που θα μεινει θα ειναι οι εισφορες και τα δικηγορικα γραφεια μαζι με την κακη μας νιθρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. οταν προκειται για εκατονταδες εκατομμυρια ευρω,
    τα πραγματα αλλαζουν. ποσο μαλλον οταν το δικιο ξεπερναει και συνορα και νομους!
    επικεντρωθειτε λοιπον εκει, στη γνησια διαμαρτυρια και την οργανωση μας,χωρις πια δικαιολογιες, για να εχουμε καλυτερη μεταχειριση.
    δε θα μας φανε και τα ρεστα μας.
    εμεις, τα παιδια μας, οι γονεις μας, χτυπιουνται απο ανεργια και χασαν και τα λεφτα τους, τις αποταμιευσεις τους!
    αυτην την οργη πρεπει να βρειτε τροπο να τη συγκεντρωσετε και να την προβαλετε.
    δεν το κανατε ομως αυτο σωστα.
    λετε οτι οταν ψηφιζοταν το νομοσχεδιο ειμασταν τρεις κι ο κουκος. πραγματι! αυτο, γιατι ο κοσμος πιστευε οτι νομοθετουν για να βρουν τις τυπικες διαδικασιες να μας καλυψουν.
    τωρα ομως, οφειλετε να κινησετε γη και ουρανο μαζι μας.
    αν ο σαχινιδης και ο παπακωνσταντινου δεν σας δεχονται, βρειτε τον τροπο να μας καλεσετε να ειμαστε εκει ..
    και θα ειμαστε..
    καιρος να ακουστουμε..
    οχι να ξεσκονιζουμε τις ασφαλιστικες που μας περιτριγυριζουν και τριβουν τα χερια τους.
    ξανασκεφτειτε το..
    η δικηγοροι σε δευτερη φαση..για τα υπολοιπα ποσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. το ποσο για αμοιβη δικηγορων ειναι υπερβολικη καθως κ το 8/εκατο..σκεφτειτε το.εδω χαθηκαν περιουσιες,κ οχι μονον.στα κουφαρια καποιον χτιζετε παλατια κ θα το βρειτε μπροστα σας,κ μαλιστα συντομα.εχετε εγκλωβιστει και δεν βλεπετε τον τοιχο που θα πεσετε!!ΑΡΚΕΙ!!!ο κοσμος κουραστηκε κ τον απογοητευετε συνεχως,η πολυ καλοσυνη κ ανεκτικοτητα σε ενα τετοιο τερατουργημα θα σας φερει εμπρος σε σοβαρα διλληματα!!!ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ.Η ΑΝΑΔΟΧΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ!!κ τα χρηματα ξερετε που πηγαν καλυτερα απο τον καθενα!!Ο ΚΟΣΜΟΣ Κ ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΝΤΕΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΟΠΩΣ Κ ΣΕΙΣ Α Λ Λ Ω Σ Τ Ε!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.ΞΑΝΑΔΕΙΤΕΤΟ .ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΣΟΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΑ 800E GIA ENA APOTELESMA ABEBAIO! TO ELLHNIKO KRATOS MPOREI NA ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΤΙΚΗ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ Κ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.Κ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑΧΩΣΕ ΓΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ! ΔΗΛ.ΔΩΣΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ Κ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΝ ΑΝ ΑΝ ...ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΠΕΘΑΝΕΙ!!ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΙΟ ΕΦΙΚΤΟ ΕΧΕΤΕ???ΤΑ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.Κ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ!!!ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜ/ΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ!!αν σας ενδιαφερουν οι πρωην ασφαλισμενοι σας!!γιατι σε λιγο κ σεις ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΙΩΝΙΩΣ θα ειστε αγαπητοι μου οπως το χειριζεθε!ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΣ ΤΟΝ ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ δεν εκμεταλευτηκατε την δυναμη που σας εδωσαν οι απλοι πολιτες ,πελατες ,κ φιλοι σας!!ΛΥΠΑΜΕ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΤΕ,θα ειστε σε λιγο συλλογος ανευ ΜΕΛΟΙ.ΞΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗΤΕ ΤΟ ΠΟΣΟΟΟΟΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.