Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ

Η ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μιχάλης Κριτσωτάκης μετά τις παρεμβάσεις του ΔΣ του Συλλόγου Ζημιωθέντων:

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ


ΕΡΩΤΗΣΗ
28.03.2011
Προς τους κ. κ.  Υπουργούς
-       Οικονομικών
-       Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης


Θέμα:«Πότε επιτέλους θα δοθεί λύση στα προβλήματα των ασφαλισμένων της ‘‘ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ’’;»

Σε δραματική κατάσταση συνεχίζουν να βρίσκονται οι ασφαλισμένοι της Ασπίς σε όλη την Ελλάδα με το κράτος ακόμη να μην έχει δώσει μια οριστική και δίκαιη λύση.
Το πρόσφατο περιστατικό με την ανάπηρη σήμερα μητέρα δύο παιδιών από την Κρήτη που αποταμίευε για χρόνια τα χρήματά της στην Ασπίς γνωρίζοντας ότι το κράτος έδινε στην εταιρία πιστοποιητικά φερεγγυότητας και τώρα, όπως και ένα εκατομμύριο ασφαλισμένοι, ακόμη περιμένει την αποζημίωση της για να καταφέρει να κάνει θεραπείες αποκατάστασης, ενώ καμία άλλη ασφαλιστική εταιρία δεν δέχεται να την ασφαλίσει λόγω της αναπηρίας της.
Το περιστατικό του  Α.Λ. από την Θεσσαλονίκη που ενώ είχε 4 συμβόλαια ζωής στην «Ασπίς» μετά το κλείσιμο της ασφαλιστικής εταιρείας διαγνώστηκε με καρκίνο και το νοσοκομειακό πρόγραμμα που για χρόνια πλήρωνε στην «Ασπίς» δεν είχε πλέον καμία αξία και κατέληξε πριν λίγες μέρες.
Και πόσοι άλλοι ακόμα άνθρωποι, ασφαλισμένοι που έχουν μείνει δίχως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θύματα του μεγάλου ασφαλιστικού - πολιτικού σκανδάλου της «Ασπίς Πρόνοια», τους οποίους δεν δέχονται τα νοσοκομεία για εξετάσεις, αφού δεν αναγνωρίζουν τα ασφαλιστήριά τους και τους ζητούν να καταβάλουν το πλήρες κόστος για κάθε εξέτασή τους.


Ερωτώνται οι κ. κ.  Υπουργοί:
1.       Ποια μέτρα θα λάβετε επιτέλους και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες των ζημιωθέντων από την «Ασπίς» συμπολιτών μας;
                                                                                     
Ο ερωτών Βουλευτής


Κριτσωτάκης  Μιχάλης

3 σχόλια:

  1. http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/146173/se-duo-stratopeda-kastanidis-dikastikoi/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231101588

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΣ ΕΧΕΤΕΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΣΕ ΑΡΓΟ ΘΑΝΑΤΟ : ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ .ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΟΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΕΝΟ .ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΕΞΕΦΤΕΛΗΣΗ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΑ ΣΑΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΕΝΩΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΛΥΝΕΙ.ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ,ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΠΟΣΑ ΘΕΛΕΤΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.