Τρίτη 3 Μαΐου 2011

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εδώ και δύο μήνες ξεκινήσαμε την ιδέα "ημερολόγιο θανάτου". Πρόκειται για τις πραγματικές ιστορίες των ασφαλισμένων της Ασπίς που τηλεφωνούν καθημερινά στα γραφεία μας και τις οποίες στέλνουμε σε όλους τους βουλευτές, τους ευρωβουλευτές, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ. 


Η συγκεκριμένη κίνηση φαίνεται πως έχει ευαισθητοποιήσει μερίδα βουλευτών αλλά και πολλούς δημοσιογράφους με αποτέλεσμα να διατηρείται το πρόβλημά μας στην επικαιρότητα. Τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει τρεις επερωτήσεις και ετοιμάζονται ακόμη δύο από βουλευτές της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης. Επίσης, έχουν γίνει πολλές αναρτήσεις σε sites και blogs αλλά και ρεπορτάζ σε εφημερίδες (Πρώτο Θέμα, Ημερησία) και περιοδικά (Επίκαιρα). 


Όσοι επιθυμείτε μπορείτε να μας προωθήσετε την δική σας ιστορία στο mail του Συλλόγου (anasfalistosaspis@yahoo.gr) κι εμείς θα την στείλουμε, διατηρώντας την ανωνυμία σας, σε πάνω από 500 αποδέκτες (βουλευτές, ευρωβουλευτές, ΜΜΕ).

Σήμερα στάλθηκε η παρακάτω πραγματική ιστορία ασφαλισμένου της Ασπίς:

3/5/2011
ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
«ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΘΑΝΑΤΟΥ»

"Ο Β.Θ. έζησε και δούλεψε μαζί με τη γυναίκα του για 40 χρόνια στην Γερμανία. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα δύο παιδιά του, τα έστειλε σε συγγενείς στην Ελλάδα για να μεγαλώσουν, ώστε να καταφέρει να εργαστεί και να μαζέψει χρήματα. Τους κόπους μιας ζωής αποφάσισαν να τους επενδύσουν στην Ελλάδα και όχι στην Γερμανία. Για να ενισχύσουν την πατρίδα που αγαπούσαν. Το 1999 τοποθέτησαν τις οικονομίες τους σε επενδυτικό πρόγραμμα Aspis Bond πληρώνοντας φόρο στο ελληνικό δημόσιο 6.000 ευρώ. Το συμβόλαιο έληγε τον Νοέμβριο του 2009. Το «λουκέτο» της Ασπίς στις 21/9/2009 στέρησε από αυτό το ζευγάρι μεταναστών, όπως και από 1.000.000 ασφαλισμένους, το δικαίωμα να χαρούν τους κόπους μιας ζωής.
Απαιτούμε άμεση και δίκαιη επίλυση του προβλήματός μας".

Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια






4 σχόλια:

  1. ερωτησεις σας κανουμε και δεν απαντατε.
    γιατι????
    καλες και οι ιστοριες..
    αλλα, ξερετε, δεν υπηρξαμε ποτε ζητιανοι και δεν ζητουμε τον οικτο κανενος.
    τα δικαιωματα μας και τις περιουσιες μας πώς τις εξασφαλιζουν αντιμετωπισεις οπως αυτες?
    ευαισθητοποιηθηκαν ολοι αυτοι να κανουν τι?
    ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ..
    τι να κανουμε τα αποσπασματικα δημοσιευματα για εμας τους κακομοιρηδες..
    δικαιωματα δεν εχουμε? καταθεσεις των απατεωνων στο εξωτερικο δεν υπαρχουν? νομος δεν υπαρχει? ελεγχος της εποπτειας υπαρχει απο μερους μας?
    το νομο θελουμε..οχι τη λυπηση..
    και εξακολουθειτε να μην απαντατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΓΑ ΜΗ ΛΥΠΗΘΟΎΝΕ .......

    ΕΓΩ ΔΕΝ ΉΜΟΥΝ ΦΤΩΧΟΣ, ΟΥΤΕ ΕΦΥΓΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ, ΟΥΤΕ ΕΚΛΕΨΑ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΕΧΩ, ΔΟΥΛΕΨΑ ΣΚΛΗΡΑ, ΕΙΧΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΤΑΞΗ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΑ (ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ?)
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ?
    ΜΗΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΔΩΣΕΤΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΠΙΣΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ?
    ΤΙ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΘΛΙΒΕΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ? ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΠΗΘΟΎΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΙΚΤΟ?
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΤΟΝ ΟΙΚΤΟ ΤΟΥΣ......
    ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ.... ΤΩΡΑ.....
    ΠΕΙΡΑΖΕΙ ??????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ας γραψει καποιος στον πρωθυπουργο!!! και τον παπακωνσταντινου, οτι τα ομολογα..της "διασπορας" που ειναι ετοιμα ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ειναι μια προδοσια, αν σκεφτει κανεις,παραδειγματα σαν και το παραπανω.
    μονιμοι κατοικοι εξωτερικου, ελληνες, και αλλοι πολλοι που επεστρεψαν ,εχασαν στην κυριολεξια 40 χρονων αποταμιευσεις, με στερησεις, με σκληρες συνθηκες εργασιες
    ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ...
    ειμαστε τζογαδοροι λετε?

    ΒΓΑΛΤΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΙΧΟΚΟΛΛΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΗΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΜΟΧΘΟ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.paratiritis-news.gr/detailed_article.php?id=144337&categoryid=17

    Αναρωτιέμαι ακόμα- απαντώ δημόσια με θάρρος και παρρησία-είναι δυνατόν να φωνάζουν για τον συνταξιούχο των 700 ευρώ που έκρυψε και έπαιρνε 300ευρώ ΕΚΑΣ που δεν έπρεπε, και να αποσιωπάται το γεγονός ότι ο διευθυντής της Ασπίς Πρόνοια όταν ήταν στην πλήρη πτώχευσή της πήρε 10 εκατ. ευρώ. αποζημίωση. Η να αποσιωπάται το γεγονός ότι στην Ε.Ε το κράτος δανείζεται και το πληρώνουμε όλοι με 6% ενώ οι τράπεζες με 1% Η διαφορά είναι 5 δις. Είναι Όλοι οι μισθοί ενός έτους των δημοσίων υπαλλήλων…Αλλά αυτές οι τράπεζες κρατάνε στα χέρια τους τον Τύπο.

    ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ.

    ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΡΟΣΕΚΤΟ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!!!!!!
    ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.