Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Παρακάτω θα δείτε το το δελτίο τύπου της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" για τη συνάντηση της κ. Μπακογιάννη με το ΔΣ του Συλλόγου:






Με πρωτοβουλία του Λευτέρη Αυγενάκη

"Αναλαμβάνει πρωτοβουλίες η Συμμαχία για την αποζημίωση των ασφαλισμένων

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποίησε την Τετάρτη (18/5) στις 12:30 στα κεντρικά γραφεία του κινήματος, συνάντηση με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια και την Commercial Value, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους τη διαδικασία εκκαθάρισης της εταιρείας και αποζημίωσης των ζημιωθέντων ασφαλισμένων. Στη συνεδρίαση ήταν παρόν και ο Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης.


Όπως αναγνώρισε η Πρόεδρος, «το ζήτημα της ΑΣΠΙΣ δεν αποτελεί ένα θέμα καθημερινής διαχείρισης, αλλά για ένα μείζον πολιτικοκοινωνικό ζήτημα, που αφορά περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες στη χώρα», ενώ πρέπει να ληφθούν «συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος μη αποζημίωσης των πρώην ασφαλισμένων της εταιρείας». Επισήμανε μάλιστα ότι «τις επόμενες ημέρες, η Δημοκρατική Συμμαχία θα προχωρήσει σε συντονισμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, προκειμένου να δώσει ώθηση στη διαδικασία επίλυσης του ζητήματος και να επιταχύνει την πλήρη αποκατάσταση των ζημιωθέντων ασφαλισμένων», ενώ επέμεινε στην «ανάγκη εξεύρεσης λύσης σε συνεργασία με τους νομικούς, τους εργαζομένους και τους πρώην ασφαλισμένους».

Το Προεδρείο του Πανελλήνιου Συλλόγου Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια / Commercial Value σημείωσε ότι «μετά την ψήφιση του νόμου 3867/2010 (ΦΕΚ 128 A’/3.8.2010), για την αποκατάσταση των ζημιωθέντων ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ είναι αναγκαία η εξεύρεση αναδόχου, ο οποίος και θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας». Ανέφεραν όμως, «στην περίπτωση που δεν βρεθεί ανάδοχος, είναι πολύ πιθανόν οι ασφαλιστικές εταιρείες να προσφύγουν κατά της αναδρομικότητας του νόμου, ακυρώνοντας στην ουσία τη δυνατότητα αποκατάστασης των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ βάσει των ρυθμίσεων του νόμου».

Δεδομένης της απουσίας της ουσιαστικής προόδου και των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για την εξεύρεση αναδόχου, τα ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά είναι:
  1. Εφόσον βρεθεί ο ανάδοχος, ποια είναι ακριβώς η διαδικασία που πρόκειται να ακολουθηθεί για την πλήρη αποκατάσταση των ασφαλισμένων;
  2. Εάν τελικά δεν βρεθεί ανάδοχος, με ποια μέσα και τρόπους η κυβέρνηση πρόκειται να διασφαλίσει ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα προσφύγουν κατά της αναδρομικότητας του νόμου;
  3. Εάν δεν βρεθεί ανάδοχος και δεν προσφύγουν οι ασφαλιστικές εταιρείας κατά της αναδρομικότητας του νόμου, η διαδικασία εκκαθάρισης θα ακολουθήσει τη συνήθη διαδικαστική οδό, δηλαδή θα ολοκληρωθεί σε περίπου 10 χρόνια, οπότε και τελικώς θα αποζημιωθούν οι ασφαλισμένοι;
  4. Ποια είναι η ακριβής διαδικασία επιλογής των εκκαθαριστών;
  5. Ποια είναι τελικώς η ημερομηνία παραγραφής για την προσφυγή των ασφαλισμένων στα διοικητικά δικαστήρια; Ελήφθη αυτή υπόψη στο σχεδιασμό της κυβέρνησης;
  6. Ζητήθηκε η δικαστική συνδρομή αρχών και άλλων χωρών για τη σχετική έρευνα και εάν ναι, πότε και με ποιο αποτέλεσμα;"

6 σχόλια:

  1. αργουμε δραματικα.
    ο κοσμος των ασφαλισμενων πτωχευσε.
    συγκαλεστε μια σοβαρη επιτροπη με θεσμικα οργανα,
    με συμμετοχη του υπουργειου, της εαεε,της τρ.ελλαδος και των εποπτων, μαζι με ισχυρους νομικους και με την παρασταση ολων ανεξαιρετως των κομματων ,
    για να προταθει μια αμεση λυση,ωστε να μπορεσει ο κοσμος να σταθει λιγο στα ποδια του.
    ας γινει κλιμακωτη αποδοση των ποσών,ας παραταθουν τα ασφαλιστηρια,ας τεθουν πραγματικα υλοποιησιμα σχεδια.
    η ασαφεια,η αποσπασματικη διαμεσολαβηση βουλευτων και κομματων τελικα δεν βοηθουν,γιατι τα πραγματα φτασανε με την ελληνικη οικονομια σε οριακα σημεια.

    σημειωστε το αυτο καλα.
    φαινεται οτι η οποια λυση για οποια αναδοχη,μονο ετσι θα επιτευχθει.
    τα σημεια και οι ενδειξεις απο γυρω,δειχνουν καθαρα οτι θα χασουμε και τα ελαχιστα.
    ας βρουμε κοινο τοπο.
    ο κοσμος φωναζει για καταβολη,εστωκαι ενος μερους αμεσα,και σταδιακη εξοφληση του οποιου υπολοιπου.

    οι αγωγες πρεπει να λειτουργουν παραλληλα,αλλα το κυριοτερο θεμα ειναι η αναδοχη.
    αυτην λοιπον πρεπει να την φροντισουμε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ,με καλη προαιρεση,για να μην εχουμε ουτε την προοπτικη προσφυγων των ασφαλιστικων ουτε αδυναμια καταβολων των ποσων ..
    ολα να τεθουν απο τωρα και να εχουμε προτασεις συγκλινουσες.
    το δικαιωμα στις αγωγες κατα των υπευθυνων θα παραμεινει.
    παρακαλουμε,
    φροντιστε ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ .
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς δεν πρόκειται ποτέ να πάρουμε τα λεφτά μας!
    Αυτό είναι το μόνο συμπέρασμα που μπορεί κανείς να βγάλει παρακολουθώντας όλες τις κινήσεις όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Δ.ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ,STOP.
    ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ,STOP.
    ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΙΝΗΤΡΟ,ΝΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΙ
    ΤΗΝ ASPIS PRONOIA,ΤΟΥ"ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ"..STOP.
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ,STOP.
    (πρωην της aspis pronoia,και ισως ..νυν της
    "ασπις πρόνοια DEMCO"!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=277447

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_9265.html


    μήπως πρέπει να γίνει κάποια νομική εξώδικη κίνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο "Βήμα" http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=402233
    διαβάζω: "Επιπροσθέτως, το ΤΕΚΕ έχει προστατευτικό ρόλο, με σκοπό την εγγύηση των αποταμιεύσεων και την καταβολή αποζημιώσεων σε καταθέτες και επενδυτές πελάτες τραπεζών, επίσης με όριο κάλυψης καταθέσεων μέχρι 100.000 ευρώ, για όλα τα πιστωτικά ιδρύματα εκτός του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Επίσης, αποζημιώνει ομόλογα και repos μέχρι 30.000 ευρώ αλλά δεν παρέχει κάλυψη σε αμοιβαία κεφάλαια και άλλα επενδυτικά προϊόντα, σύμφωνα με την κοινοτική οδηγία ΕΚ 39/2004."

    Δεν πρέπει να στείλουμε μια επιστολή σε αυτούς τους κυρίους που προσπαθούν να καθυσηχάσουν τον λαό, να δούνε αν το κράτους που έχουν κτίσει έχει αποζημιώσει έως το ποσό των 30.000 ευρώ (όπως οι ίδιοι το έχουν νομοθετήσει) τους ένα εκατομμύριο πολίτες ; Πως θέλουν να καθυσηχάσουν τον λαό όταν δεν κάνουν το αυτονόητο του νόμου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.