Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΣΤΟ NEXTDEAL.GR

ΑΣΠΙΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΜΕΝΩΝ

Μέγεθος γραμματοσειράς
μεγένθυση γραμματοσειράς
Τετάρτη, 04 Μαϊου 2011 14:40


Οι ασφαλισμένοι της Ασπίς συνεχίζουν να στέλνουν στο Σύλλογο Ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια τις πραγματικές ιστορίες τους, τις οποίες κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει το www.nextdeal.gr. Ακολούθως παρατίθενται δυο ακόμα από αυτές:

Η πρώτη ιστορία:

"Ο Β.Θ. έζησε και δούλεψε μαζί με τη γυναίκα του για 40 χρόνια στην Γερμανία. Το ζευγάρι αναγκάστηκε να αποχωριστεί τα δύο παιδιά του, τα έστειλε σε συγγενείς στην Ελλάδα για να μεγαλώσουν, ώστε να καταφέρει να εργαστεί και να μαζέψει χρήματα. Τους κόπους μιας ζωής αποφάσισαν να τους επενδύσουν στην Ελλάδα και όχι στην Γερμανία. Για να ενισχύσουν την πατρίδα που αγαπούσαν. Το 1999 τοποθέτησαν τις οικονομίες τους σε επενδυτικό πρόγραμμα Aspis Asset πληρώνοντας φόρο στο ελληνικό δημόσιο 6.000 ευρώ. Το συμβόλαιο έληγε τον Νοέμβριο του 2009. Το «λουκέτο» της Ασπίς στις 21/9/2009 στέρησε από αυτό το ζευγάρι μεταναστών, όπως και από 1.000.000 ασφαλισμένους, το δικαίωμα να χαρούν τους κόπους μιας ζωής.
Απαιτούμε άμεση και δίκαιη επίλυση του προβλήματός μας".


Η δεύτερη ιστορία:

«Λεγόμαστε Α.Σ. και Α.Β. , έχουμε 3 παιδιά και πριν 9 χρόνια τοποθετήσαμε στην ΑΣΠΙΔΑ με εφ' άπαξ κατάθεση 15.000 ευρώ για το κάθε παιδί, ώστε να τα χρησιμοποιήσουν όταν τα χρειαστούν. Ο γιος μας είναι ήδη φοιτητής και δυσκολεύεται πολύ να σπουδάσει.

Το κυριότερο όμως είναι ότι είχαμε νοσοκομειακό πρόγραμμα ( Ιπποκράτη) για 10 χρόνια. Λίγο πριν κλείσει η ΑΣΠΙΔΑ η σύζυγός μου προσβλήθηκε από καρκίνο. Κάναμε εγχείρηση. Χρήματα δεν πήραμε ποτέ. Για χημειοθεραπεία, ακτινοβολίες και φάρμακα έχουμε αναγκαστεί να πάρουμε δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία μας. Δυστυχώς η σύζυγος έμεινε ανασφάλιστη και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στην συνέχεια...
Πώς λοιπόν μπορούμε να αποκαλέσουμε αυτό το κράτος (τον «εγγυητή») εκτός από ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΑΙ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟ; Πείτε μας εσείς κ. Σαχινίδη που έχετε αναλάβει να δώσετε λύση στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό σκάνδαλο στην Ελλάδα».

2 σχόλια:

  1. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΩΣΟΠΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΦΑΛΑΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΩΦΕΛΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΑΝ ΑΡΛΕΚΙΝ ΚΑΙ ΤΙ Μ ΑΥΤΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΨΥΧΗ ΝΑ ΣΚΥΨΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΑΥΤΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΕΙΩΜΟ ΔΕΝ ΜΕ ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΧΩ ΚΙ ΕΓΩ ΤΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ Ε ΚΑΙ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΥΓΚΙΝΗΘΥΚΑΝ ΜΑ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΕΔΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Ε ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ; ΠΩΣ ΜΑΣ ΠΟΔΟΠΑΤΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ;ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΡΧΕΤΕΙ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΘΕΕΟΥ ΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ6 Μαΐου 2011 στις 8:33 μ.μ.

    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΟΧΙ ΑΝΤΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ASPIS???
    ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΙΟΣ ΥΠΕΓΡΑΦΕ ΤΟ ΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ.
    ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.