Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ Ι.ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

Ο επόπτης της Ασπίς κ. Ι.Παντελίδης επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Θεοχάρη Πετρίδη και τον ενημέρωσε για τα εξής:

1ο Χθες, ο κ. Παντελίδης κατέθεσε το τελικό χαρτοφυλάκιο στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ). Αφού ελεγχθεί θα του δοθεί εντολή να το κοινοποιήσει μαζί με τις ζημίες του κλάδου ζωής στην ιστοσελίδα της ΤτΕ γύρω στις 15-17/3. Θα περιμένουν 45 ημέρες (τέλος Απριλίου 2011) για ενστάνσεις από πελάτες και θα καταλήξουν στο τελικό (οριστικό) χαρτοφυλάκιο της Ασπίς όπου μετά (τον Μάιο) θα το ανακοινώσουν για την διαδικασία της αναδοχής. Από το χαρτοφυλάκιο θα εξαιρεθούν τα συμβόλαια νομικών προσώπων.

2ο   Ο κ. Παντελίδης πληροφόρησε τον κ. Πετρίδη ότι δεν έχει καταλήξει ακόμη στο τελικό ποσό του  "ανοίγματος" της εταιρίας γιατί,όπως δήλωσε, υπάρχουν διαφορές στην "προσέγγιση" και στην αποτίμηση.

3ο   Όλα αυτά θα καταγραφούν με λεπτομέρειες στην 4η τελική έκθεση που θα παραδώσει στο Υπ.Οικονομικών (κ. Σαχινίδη) και στην ΤτΕ (κ. Γούσιο).

4ο Επίσης, όπως δήλωσε προσανατολίζεται να πουλήσει τα ακίνητα της εταιρίας "για να ανεβάσει την αξία τους τουλάχιστον κατά 50%". Η λογική του είναι ότι αν τα πάρει ο ανάδοχος σε τιμή αντικειμενική θα υπολείπεται κατα πολύ της πραγματικής τους αξίας και έτσι οποιαδήποτε υπεραξία θα την καταγράψει η ανάδοχος εταιρία και όχι η Ασπίς ως περιουσιακό της στοιχείο. Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο: "το ύψος της αποτίμησης των ακινήτων έστω και με την αντικειμενική αξία των περίπου 90εκ δύσκολα μπορει να "χωνευθεί"σε χαρτοφυλάκια υπαρχόντων εταιριών.(εξαιρούνται σχεδόν όλες πλην μόνο ίσως 1-2 που έχουν πολλά ακίνητα στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο τους)".

5ο Κατά τον ίδιο, εισηγείται θετικά για την εγγύηση των κατατειθεμένων ασφαλίστρων στα U-Linked προιόντα εξαιρώντας μόνο αυτά που ήταν σε κατάσταση ελευθεροποιήσεως εξι μήνες πριν την ανάκληση της εταιρίας.

6ο Τέλος,δεν γνωρίζει αν όντως γίνονται διεργασίες για βελτίωση του υφιστάμενου Ν.3867/10 γιατί ο ίδιος δεν έχει καμμία ενημέρωση.

4 σχόλια:

  1. εκτιμησεις? τοποθετησεις?
    κατι πρεπει να πειτε, για να αντιληφθουμε για την ουσια τι συμβαινει.
    οι διεργασιες για βελτιωση του νομου δεν πρεπει να μας βρουν παροντες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με τους ελεγχους για το ποθεν εσχες τι εγινε?
    δεν εξαιρουνται επισης καποια συμβολαια?
    απο ποιον θα εξαιρεθουν?
    ενημερωστε μας λιγο πιο αναλυτικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)ΟΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ "ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ" ΚΑΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΩΛΗΘΟΥΝ Ή ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΘΟΥΝ ΣΕ ΤΥΧΟΝΤΑ ΑΝΑΔΟΧΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΤΙΜΗ. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑΙΑ ΤΙΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΙΜΗΘΕΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ (ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
    2) ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ. ΤΟ 8% ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΟ (ΣΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ 100 ΕΥΡΩ)
    ΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΕΚΔΙΚΩ 100 ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΝΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ 80, ΘΑ ΠΡΈΠΕΙ ΤΟ 8% ΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΕΩΝ 20 ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ 100!. ΕΤΣΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τελικα τι αποτελεσμα εχουμε μεχρι σημερα ;
    Μ Κωτση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.