Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΠΟΠΤΗ Ι.ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ



Ο επόπτης κ. Παντελίδης ενημέρωσε τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Πετρίδη για τα εξής:
- Οι υποχρεώσεις της Ασπίς Πρόνοια ανέρχονται στα 660 εκατ. ευρώ και τα αποθεματικά της είναι 130 εκατ. ευρώ.

Σ' αυτά τα ποσά δεν συμπεριλαμβάνονται οι απαιτήσεις των νοσοκομειακών προγραμμάτων που φθάνουν τα 60 εκατ. ευρώ και έχουν εξαιρεθεί τελείως. 


Η παραπάνω εκτίμηση υποχρεώσεων και αποθεματικών έγινε υπό συγκεκριμένες ερμηνείες και "τεχνικές" για την αποτίμηση. Αν αλλάξει η ερμηνεία μεταβάλλεται και το "άνοιγμα".


- Η ανάρτηση των απαιτήσεών μας θα γίνει μετά τις 31 Μαρτίου 2011.Η Τράπεζα της Ελλάδος και η Δ.Ε.Ι.Α. θα εγκρίνουν τον κατάλογο και έπειτα θα γίνει η ανάρτησή του.

- Ο κ. Παντελίδης θα παραδώσει στην ΤτΕ και στο Υπουργείο Οικονομικών την τελευταία "Έκθεση Προόδου Εποπτείας και Εκκαθάρισης της Ασπίς". Αριθμεί 150 σελίδες με 7 ογκωδέστατους επισυναπτόμενους φακέλους, όπου γίνεται μια τελευταία καταγραφή της πορείας εκκαθάρισης - εποπτείας. Δίνονται εξηγήσεις για τον τρόπο ερμηνείας και αποτίμησης προϊόντων, για τα επί μέρους "ανοίγματα" ανά προϊόν, για την εξαίρεση συγκεκριμένων συμβολαίων, για τις εγγυήσεις των Unit-Linked προϊόντων. Επίσης, παρατίθενται οι λόγοι για τους οποίους κάθε απόδοση πάνω από 3,35% θεωρείτε παράνομη και αφαιρείται.

Μετά τη συγκεκριμένη ενημέρωση σαν Σύλλογος:

1. Θα ζητήσουμε επίσημα από την ΤτΕ να μας κοινοποιήσει την συγκεκριμένη έκθεση.
2. Θα απαιτήσουμε την τροποποίηση του υφιστάμενου νόμου (3867/10) ώστε να συμπεριληφθούν και τα νοσοκομειακά.
3. Θα ζητήσουμε από τον εκκαθαριστή προσδοκώμενο χρόνο εκκαθάρισης (εφόσον προκύψει αναδοχή).
4. Θα απαιτήσουμε να μας γνωστοποιηθούν οι νομικές ενέργειες που έχουν γίνει (αν έχουν γίνει) από τον εκκαθαριστή για την προστασία της περιουσίας της εταιρίας και των συνδεόμενων με αυτήν εταιριών από τον πρώην μεγαλομέτοχό της.

Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια













7 σχόλια:

  1. .Η ενημέρωσή σας είναι παραπλανητική!!

    Στον ισολογισμό 30/06/2009, λίγο πριν το κλείσιμο της εταιρείας, το σύνολο των προβλέψεων της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ για ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΖΩΗΣ ήταν € 495.933.437. το ΣΥΝΟΛΟ των υποχρεώσεων ήταν € 630.499.842.

    Σύμφωνα με το νόμο εκκαθάρισης των ασφαλιστικών, στην εκκαθάριση, ικανοποιούνται πρώτα οι ασφαλιζόμενοι (οι εργαζόμενοι έχουν ικανοποιηθεί) και συνεπώς μας μένει μόνο ένα ποσό της τάξης των 500 εκατ. (περιλαμβάνει και τα ΓΙΟΥΝΙΤ ΛΙΝΚ και τα ομαδικά ζωής, που ενδέχεται να εξαιρεθούν).

    Το ενεργητικό των € 130.000.000 είναι με αντικειμενικές αξίες και χωρίς να συμπεριλαμβάνει καθόλου συμμετοχές και απαιτήσεις διάφορες (εναντίον ασφαλιστών κλπ) που όμως συνεχίζουν να υφίστανται κανονικά.
    Σε περίπτωση εκκαθάρισης αυτές οι απαιτήσεις δεν θα είναι από την ΑΣΠΙΣ προς διάφορους, αλλά από την Τράπεζα της Ελλάδος προς αυτούς. Μόνο οι απαιτήσεις προς ασφαλιστές και λοιπούς μεσολαβητές είναι μερικές δεκάδες εκατομμύρια!!.
    Αν υπολογισθούν με τρέχουσες αξίες το ενεργητικό και το παθητικό και αφού μειωθούν οι απαιτήσεις έτσι ώστε να περιλαμβάνουν σε όλη τη διάρκεια τους το «τεχνικό» επιτόκιο 3,35%, τότε το έλλειμμα περιορίζεται περίπου στα € 200-230 εκατ.
    Αναφορικά με το εγγυητικό κεφάλαιο:
    Το ύψος των ασφαλειών ΖΩΗΣ όλων των εταιρειών είναι περίπου 4 δις. Με 1% εισφορά (0,5 η εταιρεία +0,5% ο ασφαλιζόμενος) η ετήσια εισφορά είναι € 40 εκατ. Συνεπώς εντός 5 ετών καλύπτεται το έλλειμμα της ΑΣΠΙΣ. Της Κομέρσιαλ είναι πολύ μικρότερο.
    Βέβαια είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ να εφαρμόσει το νόμο του (κοινώς ας κόψει το κεφάλι του…Αυτό είναι ο κύριος υπεύθυνος εξάλλου!).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το θεμα του ανθρωπου που στερηθηκε των ιατρικων-φαρμακευτικων υπηρεσιων και εχασε τη ζωη του, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΔΕΙΞΕΤΕ !
    πρεπει να φανει η ευθυνη του κρατους ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΡΩΣΤΟΥΣ -που ειναι πρωτευον-ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΗΝ.
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑ ΦΟΒΟΤΑΝ ΜΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΘΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    γιατι βαλαμε τηνουρα μας κατω απο τα σκελια?
    εχουμε να φοβομαστε τιποτα,κρυβουμε τιποτα, ειμαστε εγκληματιες?

    τι συμβαινει και δεν ειμαστε στους δρομους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://enosikatanaloton.blogspot.com/


    ΙΣΧΥΕΙ?
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ,ΑΛΛΙΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΨΑΧΝΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. για το αφεντικο σασ και τισ δηλώσεις του ΚΟΥΒΕΝΤΑ Ε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΣΙΩΠΑΤΕ.
    ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ?
    ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΟΥΝ, ΑΝ ΔΕΝ ΟΧΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ.."ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ"..ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ?
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ?
    ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΙΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, ΟΠΟΥ Η ΣΙΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟ.
    ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΒΡΟΝΤΕΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ,ΜΕ ΣΩΣΤΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΠΙΑ ΤΡΙΩΝ ΑΤΟΜΩΝ.
    ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΤΕ ΟΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.
    ΚΑΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ, ΑΛΛΑ, ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.
    ΚΑΠΑΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ .ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΣΕΙΣ ,ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΛΟ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. !!!!!!!!!!!!!!!!Θα απαιτήσουμε να μας γνωστοποιηθούν οι νομικές ενέργειες που έχουν γίνει (αν έχουν γίνει) από τον εκκαθαριστή για την προστασία της περιουσίας της εταιρίας και των συνδεόμενων με αυτήν εταιριών από τον πρώην μεγαλομέτοχό της.

    Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια
    AYTO σας είπε ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΑΥΤΟ ΠΡΑΞΑΤΕ..Ε!!ΚΑΘ΄ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ.
    ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΘΕ ΠΙΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥ..
    ΚΑΤΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΝΑΤΕ....
    καετε Ο,ΤΙ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ.........\ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥμε ΣΕ ΟΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πεστετα γιατι μονον αναγγελιες για προμηθειες αγωγων αναρτουνε τα υπολοιπα ξεχασθηκαν!!!εχουν κ οι ασφαλιστες χρηματα???μα φυσικα απο τα λεφτα τα δικα μας!!!τα κερδη τους δηλαδη κατι σαν τζογος φαινετε! αν ηταν πιο αμεροληπτη κ με μεγαλυτερη διαφανεια κανεις δεν θα διαμαρτυροταν τωρα,αλλωστε ανθρωποι ειναι λαθοι κανουν..αλλα οχι αλλο δουλεμα κ να μην αισθανοντε κ θεοι!!!κατι ΚΡΥΒΕΤΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.