Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ



Ο κ. Πετρίδης δέχθηκε σήμερα τηλεφώνημα από την κ. Χριστοδουλάκη της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης. Τον ενημέρωσε ότι έχει ήδη διαβιβαστεί στον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Σπυράκο ο φάκελος με ολόκληρο το χρονικό της υπόθεσής μας - βλ. "Το ημερολόγιο του μεγαλύτερου ασφαλιστικού σκανδάλου" (τον οποίο αποστείλαμε πριν μια εβδομάδα). Θα μας ενημερώσουν σύντομα για τις κινήσεις τους και για την εξέλιξη του θέματος.

6 σχόλια:

  1. ΕΜΕΙΣ ΕΝΟΧΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ, ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ ΑΡΜΟΔΙΩΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟ.
    ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΠΟ.
    ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ.
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΦΟΡΕΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
    ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ.

    ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ κλπ κλπ...
    ΗΔΗ Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΕΙΤΑΙ..
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ..
    ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις ενοχλήσεις του 6μηνου που κάνατε, τι ακριβώς απαντήσεις πήρατε από τον κ.Χρυσοχοιδη?
    Καλό είναι να μαθαίνουμε και οι υπόλοιποι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΗΠΩς ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΟΝ κ.ΤΕΝΤΕ? (ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ).........
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕΙΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.

    Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΠΑΖΕΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Φίλιππος Σαχινίδης για τα σκάνδαλα
    Σε κανένα από τα σκάνδαλα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ζημιά του δημοσίου
    Πηνελόπη Γκάλιου06/05/2011 | 16:18Τελευταία Ενημέρωση 16:18 06/05/2011

    Ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης
    προηγούμενο1 από 1επόμενο
    Διαφημίσεις Google
    Προσφορά Μαλβίδες ως -70%
    Αξέχαστες Διακοπές ως -70% Δείτε Τώρα τις Προσφορές!
    www.GROUPON.gr/Thessaloniki
    Σειρά ενεργειών και διεκδικήσεων για να διασφαλιστεί το συμφέρον του δημοσίου από τις υποθέσεις σκανδάλων που ταλανίζουν τη χώρα, ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή, παραδεχόμενος ωστόσο ότι σε κανένα από τα σκάνδαλα δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί η ζημιά του δημοσίου.

    Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Μάκη Βορίδη, ο κ. Σαχινίδης αναφερόμενος στο ποινικό μέρος της υπόθεσης της Siemens, είπε ότι έχει ασκηθεί από το ελληνικό δημόσιο πολιτική αγωγή σε κάθε μία από πέντε δικογραφίες που αφορούν τη διερεύνηση της υπόθεσης με αίτημα την καταβολή αποζημίωσης συνολικού ποσού 500 εκ. ευρώ προς αποκατάσταση της ηθικής βλάβης. Το δημόσιο επίσης διεκδικεί από τον Τάσο Μαντέλη 440.000 μάρκα καθώς όντας υπουργός Μεταφορών έλαβε αυτό το ποσό από τη Siemens χωρίς νόμιμο λόγο.

    Για το αστικό μέρος της υπόθεσης της Siemens πάντως ο κ. Σαχινίδης είπε ότι ακόμη το υπουργείο δεν έχει όλα τα ζητηθέντα στοιχεία για να σχηματίσει το ελληνικό δημόσιο την τελική του θέση για το είδος και το ύψος των αποζημιώσεων.

    Για την υπόθεση Βατοπεδίου, ύστερα από εντολή του υπουργού Οικονομικών συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας η οποία μέχρι σήμερα έχει προβεί στην κατάθεση αγωγών για την ακυρότητα των συμβολαίων ανταλλαγής ακινήτων και την απόδοσή τους πίσω στο δημόσιο. Πέντε πήραν αναβολή για το 2012, τρεις έχουν δικάσιμο το 2011.

    Επίσης, πρόκειται να κατατεθεί άμεσα αγωγή διεκδίκησης των ολυμπιακών ακινήτων. Σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη έχουν ενημερωθεί όλες οι πολεοδομικές υπηρεσίες της χώρας προκειμένου να ανακαλέσουν τυχόν οικοδομικές άδειες που αφορούν ακίνητα του ελληνικού δημοσίου που μεταβιβάστηκαν στη Ιερά Μονή Βατοπεδίου, στα πλαίσια των επίμαχων ανταλλαγών και έχει ζητηθεί από τις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ εκθέσεις εκτίμησης ζημίας προκειμένου να ενσωματωθούν στις αγωγές. Η ζημιά του ελληνικού δημοσίου ισούται με την συνολική αξία όλων των ακινήτων τα οποία μεταβιβάστηκαν μη νομίμως στην Μονή Βατοπεδίου.

    Σε ότι αφορά στην υπόθεση των ομολόγων έχει βγει οριστική απόφαση κατά της ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ Χρηματιστηριακή η οποία καλείται να καταβάλει το ποσό των 6.611.000 ευρώ στο ΤΕΑΔΥ. Έχει απορριφθεί η προσφυγή της ΕΣΗΕΑ εναντίον του Δημοσίου για την επαναπόδοση 130 εκατ. ευρώ που ήταν το ομόλογο που είχε αγοράσει το ΤΣΠΕΑΘ και έχει αναβληθεί η έκδοση οριστικής απόφασης εναντίον της εταιρίας ΤΡΩΥΛΛΟΣ.

    Για το σκάνδαλο των υποβρυχίων τέλος, ο υφυπουργός Οικονομικών είπε ότι όπως πληροφορείτε από το Υπουργείο Άμυνας, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους μέχρι στιγμής δεν επαρκούν για να προσδιοριστεί η ζημιά του δημοσίου.


    ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΒΟΡΙΔΗΣ?
    ΓΙΑΤΙ Ο ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΜΑΣ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥ, ΜΗ ΠΙΕΖΟΜΕΝΟΣ!!!!!!!!!!!
    ΜΑΣ ΚΗΡΥΞΑΝ ΣΕ ΦΥΣΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ...
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΥΦΥΠΟΥΡΓΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΥΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ.
    ΟΧΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ.
    ΑΠΛΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. .ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΝΟΜΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ. ΟΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΘΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ Ο ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΑΣ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΟΥΝ ΠΙΚΡΑ, ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΜΑΣ. ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΥΠΟΜΟΜΟΝΗΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΡΕΨΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ.
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΑΡΓΙΣΕΙ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ (ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΜΕΓΑΛΟΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ, ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΛΑΜΟΓΙΑ) ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.