Τρίτη 24 Μαΐου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΟΠΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Μετά από αίτημα του Δ.Σ του Συλλόγου, την Τετάρτη 18-5 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των εποπτών εκκαθάρισης και χαρτοφυλακίου ζωής κ.Βλαχογιάννη και  κ. Παντελίδη στα γραφεία της Commercial Value.
Μετά από εκτενή συζήτηση 3.5 ωρών, όπου κατατέθηκαν διάφορες προτάσεις-σκέψεις για την πορεία της εκκαθάρισης-αναδοχής  του χαρτοφυλακίου της Ασπίς-Commercial τα πρώτα συμπεράσματα είναι τα παρακάτω:

1ον Η ανάρτηση του χαρτοφυλακίου με τις απαιτήσεις των συμβολαίων,ζημιών,κ.λ.π θα αναρτηθεί μετά τις 15-6 και εφόσον δεν προκύψει θέμα με την εποπτική αρχή (π.χ να θέλει και η ΤτΕ να ελέγξει τα ανακοινώσιμα στοιχεία) Αυτό σημαίνει, ότι, με την διαδικασία των ενστάσεων-ανακοπών που έχουν προθεσμία 40-50 ημερών, μετά την ανάρτηση, η πρόσκληση σε ασφαλιστικές εταιρίες, για την αναδοχή θα γίνει μετά τον Σεπτέμβριο του 2011.
 
2ον Η καταληκτική ημερομηνία 3-8-11 (ένα χρόνο μετά την δημοσίευση του 3867/10) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αναδοχής, ειδάλλως, της ένταξης και του χαρτοφυλακίου ζωής στην διαδικασία της εκκαθάρισης, θα πάρει παράταση έως το τέλος του 2011 με νομοθετική ρύθμιση.
 
3ον Η νομοθετική τροποποίηση που ετοιμάζεται,θα "βελτιώσει" το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο,για να μπορέσει να επιτευχθεί σε συντομότερο και με ευκολότερο τρόπο,(για τις ασφαλιστικές εταιρίες και το εγγυητικό κεφάλαιο ζωής) η όποια αναδοχή.
Σύμφωνα με τους επόπτες, μάλλον δεν έχουν γίνει αποδεκτές, κάποιες (π.χ. περαιτέρω κούρεμα) από τις προτάσεις της ΤτΕ, και το όλο θέμα έχει πάει, πια ,στον ίδιο τον Υπουργό, κ.Παπακωνσταντίνου.
 
4ον Κατά δήλωση και των δύο παρισταμένων  εποπτών (δικηγόρων) η έναρξη διαδικασίας παραγραφής (2ετη η 5ετη) των απαιτήσεων μας, θα ξεκινήσει, με την ανάρτηση του χαρτοφυλακίου ζωής.
 
5ον Η διαδικασία εκκαθάρισης είναι  αρκούντως επίπονη, χρονοβόρα και σε πλήρη εξέλιξη. Την παρούσα εβδομάδα, γίνονται συναντήσεις στην Κύπρο, για τον "δρόμο" του χρήματος.
 
6ον Οι εποπτικές αρχές της εταιρίας έχουν κινηθεί (τακτικές εβδομαδιαίες επαφές με τις ανακριτικές αρχές) στην κατεύθυνση της θεμελίωσης ,βάσει στοιχείων, των ενεργειών που οδήγησαν, στην "κλοπή" της περιουσίας και των αποθεματικών της.

Ως Δ.Σ.του Συλλόγου,συζητήσαμε συγκεκριμένες προτάσεις ,για την επίτευξη της αναδοχής και ζητήσαμε να συμμετάσχουμε στην διαδικασία βελτίωσης του υφισταμένου νόμου 3867/10,στην κατεύθυνση εξασφάλισης των δικαιωμάτων μας.
Για άλλη μια φορά ,καταλάβαμε, ότι έχουμε  έναν απίστευτα δαιδαλώδη και επίπονο δρόμο μπροστά μας.
 
Για όσους νομίζουν, ότι με ένα τρέξιμο λίγων ...μέτρων θα έχουμε τελειώσει,δυστυχώς πρέπει να ετοιμάζονται (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) για ...μαραθώνιο αρκετών.... χιλιομέτρων.
 
Οι προσδοκίες μας βέβαια  ήταν, είναι και θα είναι, να υπάρχει ο δρόμος, και να προσπαθούμε σε κάθε στροφή να φέρνουμε πιο κοντά το.... τέρμα.

11 σχόλια:

  1. ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ....ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ...
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ.....ΔΙΑΘΕΣΗ..
    ΓΙΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ,ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!!!
    ΜΑΣ ΕΦΑΓΑΝ..ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ....
    ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΜΑΣ!!!!!!
    ΠΟΙΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΜΑ...
    ΣΤΟ ΑΓΕΛΑΔΟΚΟΥΡΕΜΑ......
    ....ΘΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΥΜΕ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εννοειται στο 4ο σημειο λεγοντας < η έναρξη διαδικασίας παραγραφής (2ετη η 5ετη) των απαιτήσεων μας >? Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα δεν θα έχουμε δικαίωμα να απαιτήσουμε τα χρήματα μας? Εξηγήστε σας παρακαλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι θετικό ότι κάτι αρχίζει επιτέλους να κινείται. Ελπίζω ότι, με την πίεση όλων μας, ο νόμος αποζημίωσής μας θα βελτιωθεί περαιτέρω,
    Ερώτημα 1.
    Τι εννοείτε με τον όρο ότι η παραγραφή αρχίζει μετά από 2ετία ή 5ετία? Ότι τις αγωγές μπορούμε να τις κάνουμε και εντός 2ετίας ή 5ετίας, άρα και μετά τον Σεπτέμβριο 2011?
    Ερώτημα 2.
    Αναφορικά με τις αγωγές, η αμοιβή που ζητάει το δικηγορικό γραφείο θα μειωθεί σημαντικά επειδή είναι πολύ υψηλή?
    Ερώτημα 3.
    Δεδομένου ότι το έλλειμμα της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, προήλθε ουσιαστικά από τα προϊόντα UNIT LINKED (κάτι σαν αμοιβαία κεφάλαια) και όχι από τα ΑΣΣΕΤ (κλασικό ασφαλιστήριο ζωής) τα οποία (παρά τις κλοπές Ψωμιάδη) έχουν αποθεματικό, σκέφτεται η κυβέρνηση να τα αποζημιώσει με διαφορετικό τρόπο, δεδομένου ότι είναι και διαφορετικά προϊόντα?
    Ερώτημα 4.
    Σκέφτεται η κυβέρνηση να αποκλείσει από την αποζημίωση τα ασφαλιστήρια που δεν δικαιολόγησαν το «πόθεν έσχες»?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εσεις φταιτε και φτασαμε εμεις σε αυτο το σημειο.ειστε συνενοχοι του ψωμιαδη ξερατε τα παντα και τωρα παιζετε την παπια.μας κλεισατε το σπιτι και δεν σας νοιαζει τιποτα.πηρατε εκατο ευρω απο τον καθε ενα απο μας βαλατε στην τσεπησας ενα σωρο λεφτα ταχα για να λυσετε την υποθεση.δεν σας πιστευουμε πια αλλα να ξερετε οτι η θεια δικη δεν θα αργησει για σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγουρα κυριοι του συλλογου αναφερθηκατε στη συναντηση με τον Παντελιδη και στα γιουνιτ λιγκ.Θερμη παρακλιση ας κανει τον κοπο καποιος απο σας να μας πει κατι.Παιδια ανησυχουμε πολυ,και ειμαστε και πολλοι.Υπαρχει περιπτωση να τα χασουμε εντελως τα λεφτα μας?Παντως οταν μας τα πουλουσαν αλλιως μας τα παρουσιαζαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όπως είχαμε αναφέρει και σε παλαιότερη δήλωσή μας,επισημαίνουμε ότι θα απαντούμε μόνο σε επώνυμα ερωτήματα.

    Ο ανώνυμος, επαναλαμβανόμενος, καταγγελτικός χαρακτήρας που θέλουν κάποιοι να επιβάλλουν θεωρούμε ότι δεν έχει θέση στο συγκεκριμένο ιστολόγιο, το οποίο μόνο στόχο έχει την ενημέρωση των ασφαλισμένων της Ασπίς Πρόνοια.

    Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δεν ειναι ετσι οπως τα παρουσιαζεται κυριοι ασφαλιστες.ειπα και αλλη φορα προσωπικα εβαλα στην προβληματικη εταιρεια σας κοπους 35 ετων.δεν εχω λεφτα να κινηθω ολο δανειζομαι και εχασα και το σπιτι που καθομουν.δεν μπορω να σπουδασω τα παιδια μου και ολη η οικογενεια μου ριχνει ευθυνες διοτι πιστεψα τον ασφαλιστη που μου πετουσε φουμαρα τελικα.επαθα διαβητη και το σπιτι μου διαλυθηκε.δωσαμε 100 στον συλλογο σας,σας πιστεψαμε ακομη μια φορα και αποδειχτηκε οτι κακως σας εμπιστευθηκαμε.μας στελνετε στους δικηγορους σας.τι κανατε εσεις για ολους εμας?τιποτα.ειμαστε ολος ο κοσμας αγανακτισμενος.απαντηστε κυριοι ασφαλιστες μην κρυβεστε.εχετε μεγαλη ευθυνη δυστυχως και θα αποδειχθει η ευθυνη σας στο δικαστηριο.επισης καλο ειναι να εμφανιζεται ολες τις σκεψεις των ανθρωπων που εξαπατηθηκαν απο σας και οχι οτι σας συμφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. αντε απο δω παραμυθατζηδες.τελος ολα για σας.ραντεβου στα δικαστηρια.και για να ξερετε.δεν εχω καμια σχεση με την αλλη παραμυθατζιου την σιδερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. εχει δικιο ο λαος κυριοι παραλληλα με τον οικονομικο βιασμο που δεχομαστε σαν ελληνικος λαος εμεις τα θυματα σας δεχομαστε και τον δικο σας βιασμο!!!! ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΕΠΩΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝΩΝΗΜΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΕΙ Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΞΕΙΑ ΝΑ ΠΕΙ ΝΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΠΟΝΑΜΕ ΠΕΙΝΑΜΕ ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΧΕΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΧΕΤΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΙΛΟΤΙΜΟΙ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΟΙ ΑΦΕΛΗΣ ΚΟΙΝΩΣ ΚΟΡΟΙΔΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ που τώρα λέγεται ΤΒΑΝΚ έχει κάποια σχέση με την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ????? Γιατί ζητά Κεφάλαιο από δανειολήπτες το οποίο ήδη έχει εξοφληθεί στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ με την μέθοδο του Ασφαλιστηρίου Ζωής.Γιατί απειλεί "με νόμιμες ενέργειες" εμάς τα θύματα της που έχουμε υποθηκεύσει το σπίτι μας και όχι την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ???? Ποιο είνα το νόμιμο και το δίκαιο??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. με αιμα να πληρωσουν αυτοι που εφαγαν τα χρηματα μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.