Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ν. ΚΕΧΑΓΙΑΟΓΛΟΥ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου του Συλλόγου κ. Θεοχάρη Πετρίδη στο κεντρικό ειδησεογραφικό μαγκαζίνο του "ΣΚΑΪ 100,3" και την Κατερίνα Ακριβοπούλου, σήμερα μίλησε στους κ.κ. Λυριτζή και Οικονόμου ο οργανωτικός γραμματέας κ. Νίκος Κεχαγιάογλου. Αναδημοσιεύουμε το σχετικό ρεπορτάζ της ιστοσελίδας www.skai.gr με τις δηλώσεις του κ. Κεχαγιάογλου:


"Επεισοδιακή μεταφορά Ψωμιάδη στον ανακριτή

Με την προστασία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αποχώρησε χωρίς να ολοκληρώσει την απολογία του στον ανακριτή ο Παύλος Ψωμιάδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ. Η απολογία του θα συνεχιστεί.

Δεκάδες συγκεντρωμένοι ασφαλισμένοι και επενδυτές τον προπηλάκισαν κατά τη μεταγωγή του αλλά και κατά την έξοδό του από το γραφείο του ανακριτή στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων , ενώ κατά λάθος επιτέθηκαν και σε βάρος του ανακριτή.

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και κατά την αποχώρηση του οικονομικού διευθυντή της εταιρείας Βασίλη Αδαμόπουλου. Ασφαλισμένοι και επενδυτές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι του πέταξαν καφέδες, νερά και τον προπηλάκισαν, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικών.

Ο Παύλος Ψωμιάδης αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και απάτη.


Μιλώντας στο ΣΚΑΪ το μέλος του Συλλόγου ζημιωθέντων, Νίκος Κεχαγιάογλου, ανέφερε οι ζημιωθέντες ασφαλισμένοι στον κλάδο ζωής ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο.

Χαρακτήρισε την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ως σκάνδαλο που ξεπερνά αθροιστικά τα σκάνδαλα Κοσκωτά, Siemens και Βατοπεδίου μαζί και σημείωσε ότι σκοπός των ζημιωθέντων δεν είναι η καταδίκη του κ. Ψωμιάδη, αλλά η αποκατάσταση των ασφαλιστικών σχέσεων, ώστε να πάρει ο κόσμος τα λεφτά του πίσω.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κεχαγιάογλου γνωστοποίησε ότι οι ζημιωθέντες θα ζητήσουν την όσο το δυνατό γρηγορότερη εκδίκαση της υπόθεσης".

4 σχόλια:

  1. ΟΡΓΑΝΩΣΤΕ ΤΟΝΚΟΣΜΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
    ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ.
    ΕΙΔΑΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΔΙΨΟΥΝ ΓΙΑ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΣΑΡΙΑ.ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΡΟΝΟΒΟΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ.

    ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΤΕ.
    ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΝΕΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ....ΥΣΤΕΡΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ ..
    ΒΡΕΙΤΕ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ ΤΟ ΠΟΤΕ.
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΑΚΟΥΝ ΟΙ ΣΑΧΙΝΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ.
    ΑΥΤΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκηνές απείρου κάλλους χθες στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου προσήλθε για να απολογηθεί ο επιχειρηματίας και πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ασπίς Πρόνοια», Παύλος Ψωμιάδης. Κατά την άφιξή του, ασφαλισμένοι στην εταιρεία του, του επιτέθηκαν πετώντας μπουκάλια, καφέδες και άλλα αντικείμενα. Το ξέσπασμα της οργής των ασφαλισμένων προκάλεσε ο ίδιος ο Π. Ψωμιάδης, ο οποίος καταφέρθηκε εναντίον των πρώην πελατών της εταιρείας του με απρεπείς εκφράσεις. Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν και σε στενό του συνεργάτη, ο οποίος πήγε στα δικαστήριαγια να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης. Μάλιστα, ύβρεις δέχθηκε κατά λάθος και ο ανακριτής τον οποίον οι συγκεντρωμένοι τον πέρασαν για συνεργάτη του κ. Ψωμιάδη.


    Ξέπλυμα
    Ο επιχειρηματίας, ο οποίος κατηγορείται για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» και απάτη, επρόκειτο να απολογηθεί χθες στον 6ο τακτικό ανακριτή. Η απολογία του διεκόπη καθώς τα επεισόδια συνεχίστηκαν και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να γενικευτούν. Μάλιστα, ο ανακριτής ζήτησε την κράτηση δύο εκ των συγκεντρωμένων. Ο κ. Ψωμιάδης θα ολοκληρώσει, μάλλον, αύριο την απολογία του και μετά θα αποφασιστεί αν θα προφυλακιστεί ενώ μέχρι τότε παραμένει κρατούμενος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στις φυλακές ο επιχειρηματίας Παύλος Ψωμιάδης (upd)


    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:46

    Του Παναγιώτη Στάθη

    Το δρόμο για τις φυλακές πήρε ο ιδιοκτήτης του Ομίλου Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας στον 6ο τακτικό ανακριτή Αθηνών για τα αδικήματα της απάτης σε βάρος επενδυτών και της μονιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο κ. Ψωμιάδης, απολογήθηκε Σάββατο γιατί η απολογία του διεκόπη την Παρασκευή λόγω των επεισοδίων που δημιουργήθηκαν με τους συγκεντρωμένους επενδυτές.

    Υπενθυμίζεται ότι η απολογία του επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ, διακόπηκε λόγω του ασφυκτικού κλίματος που δημιουργήθηκε από τους περίπου 100 επενδυτές που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς τα ανακριτικά γραφεία των δικαστηρίων και οι οποίοι τον αποδοκίμασαν. Σύμφωνα με τους επενδυτές μάλιστα, ο επικεφαλής του ομίλου ΑΣΠΙΣ φέρεται να απάντησε με προκλητικό τρόπο, γεγονός που παραλίγο να οδηγήσει σε γενικότερη σύρραξη.

    «Ετοιμαζόταν να φύγει»

    Σε βάρος του επιχειρηματία που κατηγορείται από 63 επενδυτές ότι τους εξατάτησε αποσπώντας τους πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ υποσχόμενος αποδόσεις μέσω της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ έως 7,5 % διενεργείτο προκαταρκτική εξέταση απο τους εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος. Εκεί εμφανίστηκε πρώην συνεργάτης του επιχερηματία και έδωσε ένορκη κατάθεση πώς «ετοιμάζεται να διαφύγει στο εξωτερικό».

    Οι εισαγγελείς έστειλαν αμέσως την υπόθεση στον ανακριτή που εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και διέταξαν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα της συζύγου και της κόρης του. Πέντε ημέρες μετά τη σύλληψή του ο άλλλοτε κραταιός επιχειρηματίας πήρε το δρόμο για τις φυλακές με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.


    Πηγή:www.capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΞΥΠΝΑ.ΒΑΣΙΚΑ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ..ΝΟΜΙΖΩ/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.