Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

29.12.2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ


Ευφάνταστες γιορτινές διαμαρτυρίες διοργάνωσε σήμερα το μεσημέρι ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην πλατεία Συντάγματος, στην Ερμού και στο Κολωνάκι ένας κλόουν και δύο παπιά έφτιαξαν και μοίρασαν χιλιάδες μπαλόνια και έπαιξαν με τα παιδιά.
Τα πλακάτ που φορούσαν σε αυτή την πρωτότυπη πικετοφορία έγραφαν:

«1.200.000 Ανασφάλιστοι της Ασπίς Πρόνοια εύχονται στην κυβέρνηση χρόνια πολλά».

«Δεν θα τιμωρηθεί κανένας πολιτικός για το μεγαλύτερο ασφαλιστικό σκάνδαλο στην ιστορία της ΕΕ»;

«Ο μπαμπάς μου πλήρωσε «Παιδική Αποταμίευση» για να σπουδάσω. Που έχουν κρύψει τα κλεμμένα;»

«Δωσ’τε λύση τώρα! Γιατί μετά από 10 χρόνια δικαστήρια θα πληρώσετε τα διπλάσια».

Την ίδια ώρα, ξυλοπόδαροι έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατεία Αριστοτέλους και στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη φορώντας πικέτες και μοιράζοντας μπαλόνια με το λογότυπο του Συλλόγου Ζημιωθέντων της Ασπίς.

Το γεγονός μετέδιδαν σε απευθείας σύνδεση όλα τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα εθνικής και τοπικής εμβέλειας καθώς και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, ανάμεσά τους και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων. Το πρόβλημα του 1.200.000 ζημιωθέντων από το μεγαλύτερο ασφαλιστικό – πολιτικό σκάνδαλο στην ιστορία της ΕΕ τώρα διεθνοποιείται. Εάν δεν δοθεί άμεση λύση ο πυλώνας της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα μας θα καταντήσει τελείως αφερέγγυος και θα καταρρεύσει.

Ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος της Ασπίς Παύλος Ψωμιάδης έκλεψε και κάπου έχει κρύψει τα λεφτά των ασφαλισμένων με τη συνδρομή υψηλόβαθμων κρατικών λειτουργών και την ένοχη ολιγορία των πολιτικών τους προϊσταμένων. Οι τελευταίοι, όπως αποδείχθηκε με δημόσια έγγραφα που δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες, γνώριζαν από το 2002 το μέγεθος του ασφαλιστικού – πολιτικού σκανδάλου και την «μαύρη τρύπα» της Ασπίς και παρ’ όλα αυτά οι κρατικές εποπτικές αρχές εξέδιδαν «πιστοποιητικά φερεγγυότητας» για την λειτουργία της Ασπίς Πρόνοια.

Το μεγάλο ασφαλιστικό σκάνδαλο τώρα συνεχίζεται με την εξαπάτηση των ζημιωθέντων αφού η κυβέρνηση επιτρέπει να φυλλοροούν τα καλά συμβόλαια της Ασπίς και της Commercial Value προς άλλες εταιρείες και να μένουν στο χαρτοφυλάκιο των υπό εκκαθάριση εταιρειών «τα ζημιογόνα», περιμένοντας να τα χρεωθεί κάποια άλλη ανάδοχη εταιρεία... Αν δεν υπάρξει αναδοχή, ο πρόσφατος νόμος προβλέπει ότι οι ασφαλισμένοι θα αποζημιωθούν από ένα «εγγυητικό κεφάλαιο» που θα συσταθεί από τις ασφαλιστικές εταιρείες όταν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση. Σε δέκα ή περισσότερα χρόνια...

Ένα πρώτο κύμα 10.000 αγωγών ζημιωθέντων εναντίον του ελληνικού δημοσίου αναμένεται εντός του Ιανουαρίου. Αν δεν δοθεί τώρα λύση από την κυβέρνηση για την αναδοχή όλου του χαρτοφυλακίου των υπό εκκαθάριση εταιρειών Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, όπως έγινε με την εξαγορά της Aspis Bank από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, τότε όταν τελεσιδικήσουν οι αγωγές το ίδιο το κράτος θα αναγκαστεί να αποζημιώσει όλους τους ζημιωθέντες εντόκως και στο πολλαπλάσιο.

Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας. Ανάμεσά τους καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, άνθρωποι που είναι ανάγκη να εγχειριστούν επειγόντως δεν έχουν καμία πρόσβαση στα νοσοκομεία και σε κανενός είδους υγειονομική περίθαλψη. Παιδιά που οι γονείς τους είχαν καταθέσει χρήματα για «Παιδική Αποταμίευση» ώστε όταν ενηλικιωθούν να μπορέσουν να σπουδάσουν και εργαζόμενοι που κατέβαλαν εισφορές μια ζωή με την ελπίδα να πάρουν ιδιωτική σύνταξη βρίσκονται στον αέρα. Οι διαμαρτυρίες μας ήταν ειρηνικές και έγιναν στο κλίμα του εορταστικού πνεύματος. Όμως, αν δεν υιοθετηθούν τώρα οι λύσεις που προτείνουμε πολύ φοβούμαστε ότι απ’ αυτό τον απελπισμένο κόσμο μπορεί υπάρξουν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις...



Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίς Πρόνοια



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΑΘΗΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



                                            
                                           ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΣ "ΠΑΠΙΕΣ"








1 σχόλιο:

  1. απευθυνομαι και στους δυο συλλογους:
    περιφρουρηστε για λογαριασμο μας την σοβαροτητα και την αξιοπρεπεια μας, μαζι με τα συμφεροντα μας.

    προετοιμασθειτε αμεσα για νεες προτασεις υλοποιησιμες,συμφωνα με τις αναγκες των καιρων και τα σημερινα δεδομενα.

    οι υποχρεωσεις των 2 ασφαλιστικων εταιριων μπορουν να μεταφερθουν σε ασφαλιστικες που ειναι αμεσα συνδεδεμενες με τραπεζες και οι οποιες θα κληθουν να υλοποιησουν την αναδοχη,μεταθετοντας ομως το χρονο εξοφλησης ,τηρωντας μια μορφη προθεσμιακης καταθεσης,χωρις δικαιωμα αναληψης ποσων,μεχρις οτου κριθει οτι τουτο μπορει να συμβει.

    μεταβιβαση ή συγχρονη ρευστοποιηση του αποθεματικου μπορει να γινει,με επιλογη του αναδοχου.

    το ποσοστο της ικανοποιησης των συμβολαιων θα κυμαινεται αναλογα με την αντιστοιχια του στο αποθεματικο και το ειδος του συμβολαιου.

    το δημοσιο μπορει να συμμετεχει-μακροπροθεσμα-ακομα και-σε ενα βαθμο= και με απαλλαγη ποσων φορων σε δοσεις (διακανονισμος).

    τα 300-400 εκατομμυρια ευρω δεν ειναι ποσα υπερμεγεθη που να συντηρουν το κλιμα αυτο που καταστρεφει εκατονταδες χιλιαδες κοσμου και τις ιδιες τις ασφαλιστικες εταιριες.

    κανεναν δεν συμφερει,κυριως την κυβερνηση και το δημοσιο η διαιωνιση του προβληματος αυτου..
    ασφαλιστες,ασφαλιστικες,ασφαλισμενοι,κρατος..οι παντες..ζημιωνονται καθημερινως σημερα και για το μελλον..
    η τρυπα της ασπις θα γινει και τρυπα των αλλων ασφφαλιστικων εταιριων..αφου πια ο κοσμος φοβαται και αποφευγει την ιδιωτικη ασφαλιση.

    καθιστε κατω με εμπειρογνωμονες-τεχνοκρατες..
    βαλτε το πλασιο μιας νεας λυσης,συνδυαστικης του νομου και των αρχικων προτασεων, βαλτε και στο παιχνιδι τις τραπεζες,δεχτητε προτασεις των ασφαλιστικων και προτεινετε ριζοσπαστικες λυσεις.
    ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ !
    ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ..

    το ελλειμμα το πραγματικο των 300-400 εκατομμυριων ειναι ευκολο να καλυφθουν, με συμμετοχη ολων μας!
    ας φυγει ο γυψος απο ολους τους φορεις και ας ξεκινησουμε απο την αρχη. οι καιροι δεν επιτρεπουν κραυγες και δικαστηρια αποκλειστικα.

    επιμερισμος του κοστους αυτου στις ασφαλιστικες,στους ασφαλισμενους, το κρατος και....εκτος των αποθεματικων..και στον ομιλο ψωμιαδη,συμπεριλαμβανομενης και της ιδιας της τραπεζας ,αλλα και ευφυων λυσεων απο τις τραπεζες.

    απευθυνθειτε στους αρμοδιους υπουργους ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΣΚΕΦΘΟΥΝ..
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΑ ΠΟΣΑ..ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ.
    ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.

    ΑΡΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ -ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΕΙΖΟΝ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑ- ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε Ή ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ.
    Σ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΞΕΝΟΙ ΥΠΗΚΟΟΙ..ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ..

    ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Ο ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΑΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ..ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ..
    29 Δεκεμβρίου 2010 5:22 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ τα σχόλια να είναι κόσμια και περιεκτικά.