Και το Δημόσιο στο σκαμνί μαζί με τον Παύλο Ψωμιάδη
ΟΙ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΠΛΗΜΜΕΛΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ
ΤΗ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ του Δημοσίου, μέσω των εποπτικών του αρχών που ασκούσαν πλημμελείς ελέγχους, αναδεικνύουν οι κατηγορίες για ξέπλυμα χρήματος και απάτη κατά του ιδιοκτήτη της Ασπίς Πρόνοια Παύλου Ψωμιάδη, υποστηρίζουν οι δικηγόροι των ζημιωθέντων της Ασπίδος.
Μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής ο Παύλος Ψωμιάδης δεν είχε απολογηθεί, καθώς οι εισαγγελικές αρχές του έδωσαν μία μικρή προθεσμία κάποιων ωρών για να συνέλθει από τους καφέδες, τα αβγά, τα λεμόνια και κάτι... ψιλές που του έριξαν ορισμένοι εκ των συγκεντρωθέντων-ζημιωθέντων της Ασπίδος και γενικότερα για να ηρεμήσουν τα πνεύματα στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ο ίδιος έβρισε χυδαία τους συγκεντρωμένους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του Παύλου Ψωμιάδη την περασμένη Τρίτη, καθώς μετά από μηνυτήριες αναφορές που είχαν κατατεθεί για την υπόθεση της Aspis Capital (επενδυτική εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 60 χιλιάδων ευρώ, που είχε εκδώσει ομόλογα ύψους 70 εκατ. ευρώ), οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ έδειξαν ότι πράγματι είχαν φύγει λεφτά από την εταιρεία σε λογαριασμούς του ίδιου του Παύλου Ψωμιάδη, με αποτέλεσμα οι ομολογιούχοι να μην μπορούν να πάρουν τα λεφτά τους πίσω.
Η «Κ.Ε.» έχει γράψει εδώ και μήνες ότι οι ζημιωθέντες της Ασπίδος αναμένεται να στραφούν κατά του Δημοσίου για να διεκδικήσουν τα λεφτά τους, καθώς τόσο στην περίπτωση της ασφαλιστικής Ασπίς Πρόνοια υπάρχουν στοιχεία για πλημμελή έλεγχο από το υπουργείο Ανάπτυξης (που έδινε στην εταιρεία και πιστοποιητικό φερεγγυότητας) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τόσο για την ασφαλιστική όσο και για την Capital.
«Επίκειται γνωστοποίηση όλων των δεδομένων που αποδεικνύει την πλημμελή εποπτεία που άσκησε το ελληνικό Δημόσιο στην Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, η οποία ήταν "πτωχή" ήδη από το 2002 και έκαστο έτος από εκεί και ύστερα γινόταν πτωχότερη» αναφέρει ο δικηγόρος Μιχάλης Μαρκουλάκος, ο οποίος συμπληρώνει ότι εντός του Ιανουαρίου θα δώσει περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα.
«Η σύλληψη Ψωμιάδη με αυτό το κατηγορητήριο ανοίγει το δρόμο για την αποζημίωση των ασφαλισμένων στην Ασπίς Πρόνοια δεδομένου ότι για το ξέπλυμα του "βρόμικου χρήματος" η Ασπίς λάμβανε πιστοποιητικά φερεγγυότητας από τις κρατικές εποπτικές αρχές, οι οποίες στην καλύτερη των περιπτώσεων ασκούσαν πλημμελή εποπτεία. Αν δεν ήταν συνεργοί σ' αυτή την εγκληματική δραστηριότητά του...» αναφέρει στη δική του ανακοίνωση ο Σύλλογος Ζημιωθέντων, που σύντομα πρόκειται να πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου όπου θα ανακοινώσει και επίσημα την κατάθεση μαζικών αγωγών.
Υποψήφιοι πελάτες
Το τραγελαφικό, πάντως, στην ιστορία αυτή είναι ότι ο Σύλλογος Ζημιωθέντων της Ασπίδος ερίζει με το δικηγόρο Μιχ. Μαρκουλάκο για το ποιος είχε καταθέσει τη μηνυτήρια αναφορά που οδήγησε στη σύλληψη Ψωμιάδη. «Το σκεπτικό της σύλληψης του πρώην προέδρου της Ασπίδος βασίστηκε στις μηνυτήριες αναφορές μας για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα - ξέπλυμα βρόμικου χρήματος» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο σύλλογος την Τετάρτη. «Οι μηνυτήριες αναφορές κατατέθηκαν από εμένα στο ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία Αρείου Πάγου και ρωτήστε όποιον θέλετε γι' αυτό» υποστηρίζει στην «Κ.Ε.» ο δικηγόρος.
Αν και τα δεδομένα δείχνουν ότι υπάρχει στοιχείο υπερβολής στην ανακοίνωση του συλλόγου, είναι τραγικό αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίζονται οι ζημιωθέντες της Ασπίδος εκ νέου σαν «υποψήφιοι πελάτες» που κάποιοι προσπαθούν να τους πείσουν για το ποια... «εταιρεία» έχει την καλύτερη νομική κάλυψη.
Είναι δυνατόν να κινητοποιήθηκε η δικαιοσύνη από τις μηνυτήριες αναφορές του συλλόγου κύριοι?
ΑπάντησηΔιαγραφήΜην τρελλαθούμε κι όλας!
΄Αλλος κατέθεσε την αγωγή εναντίον του μεγαλοαπατεώνα κι εσείς θέλετε να απολαμβάνετε τις δάφνες της επιτυχίας της σύλληψης?
ΝΤΡΟΠΗ!!!!!!!